1Mustafa AKKUŞ, 1Mustafa SARI, 1Elif Sena GÜNGÖR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Diferansiyel Sürüş Sistemi E-posta:
Advertisements

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
KESİKLİ ÜRETİMDE SÜREÇ YÖNETİMİ VE ÜRETİM PLANLAMANIN YAZILIM DESTEĞİ İLE YAPILMASI Tuğrul Tamtürk –Tekstil Yük. Müh. İbrahim Büket – Tekstil Müh.
Akarsu Düzenlemesi Planlama ve Tasarım Esasları
Sütçü İmam Üniversitesi
Doç.Dr.İlhan ÖZTEKİN Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
UZAKTAN ALGILAMA DOÇ.DR.NAŞİDE ÖZER.
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ Güz Yarıyılı.
UYDU TABANLI ULUSAL VERİ ARŞİVİ
HARD WEDGE VE DİNAMİK WEDGE KULLANILARAK YAPILAN TANJANSİYEL MEME IŞINLAMALARINDA KARŞI MEME DOZUNUN BELİRLENMESİ Uzm. Fiz. Fadime ALKAYA, Doç. Dr. Füsun.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Gerçek Eşyalar ve Modeller Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
AKARÇAY HAVZASI.
ADENOTONSİLLEKTOMİ SONRASI KARDİYAK FONKSİYONLARDAKİ DEĞİŞİMİN MİYOKARDİYAL PERFORMANS İNDEKSİ VE TRİKÜSPİT ANÜLER DÜZLEM SİSTOLİK HAREKET İLE DEĞERLENDİRİLMESİ.
Arazi toplulaştırma çalışmaları
MODÜL 1 Su Çerçeve Direktifi, Su Çerçeve Direktifinin Kardeş Direktiflerle İlişkisi, Nehir Havzası Yönetim Planlaması, Su Kütleleri, Tipoloji ve Sınıflandırma.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Karakterizasyon Raporu Senad Ploco.
İNŞ4052 UYGULAMALI HİDROLOJİ DERS NOTLARI
TÜRKİYE’NİN AKARSU VE GÖLLERİ
HAYAT BİLGİSİ DERSİ COĞRAFİ ŞEKİLLER
Şahin BAYZAN Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
> > < < GAZÜ KAYSERİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, 2000 EŞ ZAMANLI MÜHENDİSLİK KARA HARP OKULU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Dr. Türkay DERELİ.
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
SU MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVARLARINDA METOT VALİDASYONU
Proje Lideri Mehmet Emin VURAL Araştırmacılar : Ahmet KARATAŞ (GAPUTAEM) Necdet AKAY (BDUTAEM) Yrd. Doç. Dr. Selahattin KİRAZ (H.Ü.Z.F.) Doç. Dr. Seyrani.
IV. UZAKTAN ALGILAMA VE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ SEMPOZYUMU(UZAL-CBS 2012) Ekim 2012, Zonguldak BİYOJENİK UÇUCU ORGANİK BİLEŞİKLERİN EMİSYONLARININ.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ
MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI
SU ÇERÇEVE DİREKTİFİNİN UYGULANMASI VE NEHİR HAVZA
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI MARMARA DENİZİ KİRLİLİK RAPORU
T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI
2/29 Nehir Havzası Araştırıcısı Çıktı Hidroloji Su Kalitesi Ekoloji Önlemler Su Kütlesi Verileri Raporlar Haritalar Çıktılar Girdi Senaryolar Su Bütçesi.
1/ tarihinde gerçekleştirilen Çalışma Grubu 1’inci Toplantısı’nda görüşülen konular şunlardır: Su kaynakları modellerinin çeşitleri nelerdir?
Duygu BAĞCI – Dokuz Eylül Üniversitesi
Nehir Havzaları Su Kaynakları Modelleme Çalışmaları
Göl Su Kütlelerinde Ötrofikasyon Değerlendirmesi
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Havza Yönetimi Daire Başkanı
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE JEOLOJİNİN 100
Bu çalışmada Tekirdağ ili, Bıyıkali köyü ve civarında 2500 hektar alana sahip ve arazi örtüsü/arazi kullanım çeşitliliğinin fazla olduğu bir çalışma alanı.
ANDROİD TABANLI MOBİL UYGULAMA İLE ARAÇ KARBON SALINIM HESABI İsmet Faruk YAKA* Abdülkadir KOÇER** Afşin GÜNGÖR* *Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,
1 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE’DE SU KALİTESİ İZLEME ÇALIŞMALARI Nermin ANUL Şube Müdürü 9 Ekim Sürdürülebilir.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VAN GÖLÜ HAVZASI İZLEME PROGRAMI Nermin ANUL Şube Müdürü Aralık 2015 DSİ 17. Bölge Müdürlüğü-
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planlaması Prof. Dr. Sezai Göksu.
08 Aralık 2014 Numune Alma ve Numunelerin Analize Hazırlanması Konulu Hizmetiçi Eğitim Nermin ANUL Şube Müdür V. İZLEME İLE İLGİLİ ULUSAL MEVZUAT VE İZLEME.
This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey AB Eşleştirme Projesi SU KALİTESİ İZLEME KONUSUNDA KAPASİTE GELİŞTİRME Türkiye,
Atık Toz Malzemelerinin Pomza Taşı ile Üretilen Betonda Kullanılabilirliğinin Araştırılması Abdulkadir BAYIR İnşaat Mühendisliği Bölümü Bitlis Eren Üniversitesi.
Habibe GÜLER1, Nazan ÜZÜM1, Kurtuluş OLGUN1
GÖLLER.
T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu.
Hidrograf Analizi.
2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI: GOL ANALİZİ Halil Orbay ÇOBANOĞLU1, Mustafa Serdar TEREKLİ1 1 Spor Bilimleri Fakültesi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir,Türkiye.
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜSÜNDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN TEMEL AFET BİLGİ DÜZEYLERİNİN ÖLÇÜLMESİ Uğur YAYLA, Nurçin KÜÇÜK KENT, Ünal YAPRAK,
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
MARDİN İLİ ANTEPFISTIĞI AĞAÇLARINDA ZARARLI MEYVE İÇKURTLARI ÜZERİNE ARAŞTIRMA Tarkan AYAZ1, Halil BOLU2 1 Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü,
Kitapsız Kütüphane Olgusu ve Esenler Belediyesi Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi Doç. Dr. Hüseyin ODABAŞ – Ali KAVAK Çankırı Karatekin.
PROJE BAŞLIĞI Proje Kısa Tanıtım Proje Planı Yöntem Sonuç
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
'ALABALIK (Oncorhynchus mykiss) MİLFÖY BÖREĞİ' NDE FARKLI PİŞİRME METOTLARININ ÜRÜNÜN DUYUSAL VE BESİNSEL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ Nilgün Kaba, Bengünur Çorapcı*,
CASUS YAZILIMLAR ADI:SAKIP SOYADI:GÜL NO:74 SINIF:11/ATP.
İNŞ4052 UYGULAMALI HİDROLOJİ DERS NOTLARI Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yrd.DoçDr.Gülay ONUŞLUEL GÜL
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
YHGP: YEŞİLIRMAK HAVZASI GELİŞİM PROJESİ ÖDEVİ ŞÜHEDA NUR ARISOY 11TM/A 266 İYİ SEYİRLER…
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

1Mustafa AKKUŞ, 1Mustafa SARI, 1Elif Sena GÜNGÖR Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Karsu Çayı Su Toplama Havzası ve Alt Havzalarının Belirlenmesi 1Mustafa AKKUŞ, 1Mustafa SARI, 1Elif Sena GÜNGÖR 1Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Van. makkus@yyu.edu.tr GİRİŞ Doğal ortamlarda yaşayan canlılar üzerinde yapılan yönetim planlamaları, koruma çalışmaları ve hassas koruma alanlarının belirlenmesi çalışmalarında "Havza Temelli Yaklaşım" yönetimi benimsenmektedir. Bu yönteme göre, söz konusu çalışma alanları havza ve alt havzalara ayrılarak çalışma planı ve yönetim planları hazırlanmaktadır. Ülkemiz, 2014-2023 yılları arasını kapsayan "Ulusal Havza Yönetim Stratejisi" planı ile 25 su toplama havzasına ayrılmıştır. Havza ve alt havzaların belirlenmesinde Coğrafi bilgi sitemleri kullanımı sıklıkla görülmektedir (Aerts ve ark. 2000). Ülkemiz için belirlenen 25 adet su toplama havzası genel bir sınıflandırma olup bu havzaların içerdikleri alt havzaların belirlenmesi, uygun yönetim planlarının hazırlanması açısından büyük önem taşımaktadır. AMAÇ Uzaktan algılama ve Coğrafi bilgi sistemleri yönteminin kullanımı ile Van Gölü’ne dökülen önemli akarsularından birisi olan Karasu Çayı’nın toplam su toplama havzası alt havzalarının belirlenmesi. MATERYAL ve YÖNTEM Yapılan çalışmada, 15 metre yersel çözünürlüğe ASTER/TERRA uydu görüntüleri görüntüleri kullanılmıştır. Erdas İmagine ve ArcMap yazılımlarının kullanıldığı çalışmada, su toplama havzası ve alt havzaların belirlenmesi işlmeleri (Guettner, 2006) tarafından belirtilen şekilde yapılmıştır. Çalışma akış diyagramı BULGULAR Çalışma sonunda Karasu Çayı’nın toplam su toplama havzası 1789.2 km2 olarak hesaplanmıştır. Toplamda altı adet alt havza içerdiği belirlenen Karasu Çayı’nın alt havzalarının büyüklükleri sırasıyla 482.2 km2, 450.4 km2, 417.4 km2, 286.7 km2, 96.2 km2, 56.3 km2 olarak hesaplanmıştır. KAYNAKÇA Guettner, A., 2006. A GIS-based Approach to Watershed Analysis in Texas. https://ceprofs.tamu.edu/folivera/TxAgGIS/Fall2010/Allison%20Guettner.pdf. (20.05.2015) Aerts, J.C.J.H., Hassan, A., Savenije, H.H.G., Khan, H.H.G., M. F. 2000. Using GIS Tools and Rapid Assessment Techniques for Determining Salt Intrusion: STREAM, River Basin Management Instrument .Phys. Chem. Earrh (B), Vol. 25, No. 3.