Meyve Meyve genellikle ginekeum’dan (dişi organ) teşekkül eder. Fakat birçok meyvenin oluşumuna diğer organlarda iştirak eder. Örneğin, tepallerin katılımı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTKİLERDE EŞEYLİ ÜREME
Advertisements

Üreme, Büyüme ve Gelişme
Ç. GÖVDE: Gövde bitkinin kök ye yaprakları arasında kalan dal ve sürgünlerden oluşan kısımdır. Gövdenin üzerinde yaprak, çiçek, meyve ve tomurcuk gibi.
 Bu ünitede öğrenciler mevsimleri ve mevsimleri birbirinden ayıran özellikleri öğrenecekler.  21.yüzyıl becerileri: Bilgi ve Medya Okur Yazarlığı.
Ç İ Ç E K A.Ç.
BİTKİLERDE ÜREME.
BİTKİLERDE ÜREME Ömer YANIK Biyoloji Öğretmeni 2010 / BURSA.
Bor.
MEYVENİN DIŞ MORFOLOJİSİ
GÜVENLİR Kaliteli Ürün! Ortak!. HOLAG FRUIT Şeffaflık Ve Gerçekçilik ! 1of4 GÜVEN VE KARŞILIKLI MENFAATLERE SAYGI ILKELERINI GÖZETIRIZ!!! Farklı coğrafya.
HARİKASINIZ ÇOCUKLAR,ALKIŞI HAKKETTİNİZ
MEVSİMLER.
MEYVELER VE VÜCUDA YARARLARI
KESİRLER. Pastayı eşit paylaşalım.(Eşit paylaşmak ne güzel.)
BÜTÜN - YARIM.
+ = Tabaklarda kaç tane portakal vardır ? = 3.
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME
TOHUM OLUŞUMU.
MEVSİMLER.
çiçekli Bitkilerde üreme, büyüme, gelişme
KARBONHİDRATLAR Görevleri: Enerji verirler (1 gramı 4 k.kalori).
BAHÇE BİTKİLERİNİN SINIFLANDIRILMASI
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME
PATATES Takım: Tubiflorales (Boru çiçekliler)
ÇİÇEKLİ BİTKİLER.
MEVSİMLER
MEVSİMLER.
MEYVELER
MEYVELER Ahududu, Ananas, Avokado, Ayva, Böğürtlen, Çilek, Elma, Erik, Greyfurt, Hindistan cevizi, İncir, Kavun, Karpuz, Kayısı, Kiraz, Kivi, Muz, Nar,
BAHÇE BİTKİLERİNİN SINIFLANDIRILMASI.
HÜCRE Bitki Hücresi Hayvan Hücresi.
MEVSİMLER
İnsan Vücudu.
BESİNLER.
HEDEFLER: 1.Sağlıklı yaşayabilmek için dengeli beslenmeyle ilgili davranışları gösterebilme. 2.Verilen nesneleri çeşitli özelliklerine göre sınıflayabilme.
adresinden alınmıştır
Çevremizdeki Canlılar
Hazırlayan:Tuba Kalaycı
BAHÇE BİTKİLERİ Bahar Yarıyılı
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
Malus sylvestris (Yabani elma)
BİTKİLER(PLANTAE)ALEMİ
BİTKİLERDE ÜREME.
BİTKİLERDE EŞEYLİ ÜREME
COTONEASTER FRANCHETTI TİBET DAĞ MUŞMULASI
CİNS İSİMLER.
BİTKİLER VE SU.
MEYVELER.
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
ÜRÜN PORTFÖYÜ. PARFÜM MUTLULUK GİBİDİR, ÖNCE KENDİNE SÜRERSİN SONRA ETRAFA YAYILIR… James Van Der Zee.

ÇİÇEK DURUMU - inflorescens –.
POMOLOJİ (ÇEŞİT BİLİMİ)
Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,
B – Etli meyvalar: Perikarp kalındır, etlidir ve su bakımından zengindir B – Etli meyvalar: Perikarp kalındır, etlidir ve su bakımından zengindir Bakka:
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME
Prof.Dr. Birhan KUNTER BAHÇE BİTKİLERİ Bahar Yarıyılı Ders:1
MEYVELER.
BİTKİLERDE EŞEYLİ ÜREME
Angiosperm Çiçeği Braktelerin koltuğundan çıkan ve ucunda çiçek taşıyan dala pedisel (çiçek sapı) denir. Her çiçek kısa veya uzun bir sapın ucunda bulunur.
YİYECEKLER-İÇECEKLER
Bitkisel Lifler Genel Özellikleri
Çiçek Çiçekler bitkinin üreme organlarıdır
Kök Tütün bitkisinin kökleri kazık şeklinde olup, sağlam bir yapıya sahiptir. Tütün kökleri toprağa çok iyi tutunurlar. Oldukça derinlere iner ve toprakta.
Dişi organ Dişi organa pistil de denir.
Ornittofili (=Ornitogam)
NARENCİYE, YAŞ SEBZE ve MEYVE SEKTÖR TOPLANTISI
MEYVE MORFOLOJİSİ ve ANATOMİSİ
ADI:ŞERİFE SOYAD:GÖKSEL SINIF:11/B NO:571. BURUN NEDİR Koku alma ve solunum organımızdır. Burun, kıkırdak ve kemik dokudan yapılmıştır. Koku alma ve solunum.
Sunum transkripti:

Meyve Meyve genellikle ginekeum’dan (dişi organ) teşekkül eder. Fakat birçok meyvenin oluşumuna diğer organlarda iştirak eder. Örneğin, tepallerin katılımı ile (Morus, dut), reseptaklin katılımı ile (Fragaria, çilek), braktelerin katılımı ile (Ananas), çiçek tüpüne ilaveten reseptakl ve çiçek organlarının iştiraki ile (Pyrus malus, elma) ve çiçek durumu ekseninin gelişmesi ile (Ficus, incir) meyve oluşur.

Meyve Bu durumda, ginekeumdan başka çiçek organlarının iştiraki ile oluşan meyveye, yalancı meyve veya pseudokarp meyve denir. Çiçekte, epiderma, parankima ve iletim dokusundan yapılmış karpel, meyve gelişirken değişikliğe uğrayarak meyvenin temel yapısını yani perikarp’ı meydana getirir. Perikarp dıştan içe doğru eksokarp, mezokarp ve endokarp kısımlarından oluşur.

Meyve Kuru meyveler Açılan kuru meyveler Açılmayan kuru meyveler 1. Akene 1. Tek karpelden oluşan meyveler 2. Cipsela Folükül 3. Nuks veya Nut Legümen 4. Karyopsis 5. Samara 2. Sinkarp meyveler 6. Şizokarp meyveler Silikva ve silikula Kapsül

Meyve Etli meyveler Drupa Bakka (Berry)

Meyve Agregat (birleşik) meyve İğit (yalancı) meyve Rubus (böğürtlen). Fragaria vesca (çilek) Pyrus communis (Armut) Rubus (böğürtlen). Malus silvestris (elma) Ficus carica (İncir)

Meyve Partonekarpi Döllenme olmaksızın tohumsuz meyve oluşumudur. Muz, Armut (Williams), Portakal (Washington), Trabzon Hurması, Üzüm (Korinth), Hıyar, Patlıcan