Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Angiosperm Çiçeği Braktelerin koltuğundan çıkan ve ucunda çiçek taşıyan dala pedisel (çiçek sapı) denir. Her çiçek kısa veya uzun bir sapın ucunda bulunur.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Angiosperm Çiçeği Braktelerin koltuğundan çıkan ve ucunda çiçek taşıyan dala pedisel (çiçek sapı) denir. Her çiçek kısa veya uzun bir sapın ucunda bulunur."— Sunum transkripti:

1 Angiosperm Çiçeği Braktelerin koltuğundan çıkan ve ucunda çiçek taşıyan dala pedisel (çiçek sapı) denir. Her çiçek kısa veya uzun bir sapın ucunda bulunur. Çiçek parçaları sapın genişlemiş olan çiçek tablasına yani uç kısmına bağlanmıştır (reseptakl). Çiçek dış kısmında periant (çiçek örtüsü) ve iç kısmında generatif organlardan (üreme organları) oluşur.

2 Angiosperm çiçeği-çiçek parçaları
Kaliks=Çanak Yaprak, Sepallerden korolla=Taç Yaprak, Petallerden Periant = Çiçek Örtüsü Stamen=erkek organ Pistil=dişi organ Andrekeum=erkek organlar topluluğu Ginekeum=dişi organlar topluluğu

3 Çiçek diagram ve formülleri
Çiçek formülünde her bir çiçek halkası o parçanın adının büyük baş harfi ile gösterilir. (P) Perigon, (K) Kaliks, (S) Sepal, (P) Petal, Andrekeum, (G) Ginekeum. Harflerin alt tarafındaki sayılar, o halkadaki parça adedini gösterir. Sayı çok ise  işareti ile gösterilir. Şayet parçalar birbirine bağlı ise rakamlar parantez içinde yazılır. Dişi organın çiçeğin diğer kısımlarına göre olan durumu, dişi organdaki parça sayısını gösteren rakamın altına veya üstüne çizgi çizilerek gösterilir.

4 Çiçek diagram ve formülleri
Dikotil çiçek Monokotil çiçek

5 Çiçek diagram ve formülleri

6 İnfloresans (Çiçek durumları)
Kısa sürgün üzerinde birçok çiçeğin meydana getirdiği topluluğa çiçek durumu denir.


"Angiosperm Çiçeği Braktelerin koltuğundan çıkan ve ucunda çiçek taşıyan dala pedisel (çiçek sapı) denir. Her çiçek kısa veya uzun bir sapın ucunda bulunur." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları