تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
Advertisements

1 SÖZCÜKTE ANLAM ÖZELLİKLERİ TÜRKÇE / Sözcükte Anlam Özellikleri.
CÜMLEDE ANLAM.
BU SUNUMUN İÇERİĞİ OLDUKÇA YETERSİZDİR. SAYFADA YAYINLANAN KRİTERLERE VE DERSTE KONUŞTUKLARIMIZA GÖRE BU SUNUM İÇERİKLERİNİ UYGUN BAŞLIKLAR ALTINDA DETAYLI.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde genel anlamlı bir sözcük kullanılmıştır? A) Kamyonu buradan çekiniz. B) Otobüs öneki durakta bozulmuş. C) Araba insan yaşamını.
İSİM GRUBU. Bu konu için önerilen literatür: 1. İSİM TAMLAMASI: Leyla Karahan, Türkçede Söz Dizimi, Akçağ Yayınları, 2008, İYELİK GRUBU VE İSİM.
1. GRUP PUANI 2. GRUP PUANI SORUYU GÖR SORUYU GÖR.
BAĞLAÇ. BAĞLAÇ  Eş görevli sözcükleri, söz öbeklerini, cümleleri birbirine bağlayan ya da çeşitli anlam ilgileri kuran sözcük veya söz öbekleridir. Başlıca.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
MORFEMLER. MORFEM TÜRLERİ Şu örneklere bir göz atalım: Boyacının elleri beyaz. Öğrencilerde hefer olmalı.
SEVGİ BAHÇESİNİN EN NADİDE ÇİÇEĞİ SENSİN BENİM CANIM ANNECİĞİM…
O R T L G İ M A A Ve Problem çözme.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Bir milletin şiiri, devirler aşırı elden ele gezen bir meş’aledir
bizden asaf’dan sesi açınız tıklayarak geçiniz gerekince kaptanlar limanlara askerler siperlere sığınırlar aydınlar şiirlere sen bana sen desende demesende.
Mustafa Kemal, bir gezisinde öyle bir kişi görürki, dayanamayıp yanındaki valinin kulağına eğilerek sorar: Kimdir bu?" "Efendim, kendisi Şıh'tır, yörede.
1. Aşağıdakilerin hangisinde yanıt cümlesi, dönüşlülük zamiridir? A) Hangilerinin durumu iyi? Bazılarının. B) Kimin saçları daha uzun? Bunun. C) Kaçının.
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
Roald Dahl, çocuklar için pek çok güzel kitap yazmış ünlü bir yazar. Daha önce yayınladığımız Çarli'nin Çikolata Fabrikası ile Çarli'nin Büyük Cam Asansörü.
PSİKANALİTİK KURAM. KURAMIN TARİHÇESİ Psikanaliz Sigmund Freud ( )tarafından kurulmuştur. Freud un kuramı çok tartışmalı olmakla beraber danışma.
FİİLLERDE SORU Fiile "mi" soru eki getirilerek soru çekimi sağlanır.
CÜMLENİN ÖGELERİ TEOG SORULARI
Çocukluk Çağı Kanserleri Yrd. Doç. Dr. Tülay KUZLU AYYILDIZ
ZARFLAR (BELİRTEÇLER).
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM
Zaten onlarla adaştı... Adı : Gül 'dü...
15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI
yapIlarIna göre fİİller
8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1
MORFEMLER.
Nuri KOCAİBİŞ Kimdir? tarihinde Konya’da dünyaya geldim. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaktayım.
İLK EMRİ ‘OKU’ OLAN BİR DİNİN MENSUPLARIYIZ
SÖYLE CANIM BİLİRMİSİN…?
Haklarımız Çocuk hakları.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Artık Aşk Değil Bana Sevdasın
TÜRKÇE FATMANUR ŞAHİN 6/A 523.
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
kısa metrajlı yazı ses düğmesini açabilirsiniz
Ne Güzeldir. Dört gözle beklediğiniz bir haberin gelmesi...
ELİ ÖPÜLESİ CAN ÖĞRETMENLERİM KAÇ ALIŞKANLIĞIMIZ VAR DERSİNİZ?
KURT AİLESİ.
SORU ZARFLARI: eylem ve eylemsilere gelerek onları soru yoluyla belirtirler. Ne zaman döneceksin? - bu kıyafetimi nasıl buluyorsun? - ne kadar uğraştınız?
Meksika'da Inka tapınaklarına çıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog,  birkaç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden  uzun.
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
SERVETİFÜNUN EDEBİYATI
SONBAHAR.
Yaşlılar için felsefe George Carlin 102 yaşında (Sevimli bir ihtiyarcık) TÜRKÇEYE ÇEVİREN : ONUR AYANGİL SONUNA KADAR OKUMAZSANIZ, YAŞAMINIZDAN BİR GÜN.
Sevgi çiçekleri.
KÜMELER HAZIRLAYAN : SELİM ACAR
BENLİK VE KİMLİK.
Ø Kitaba uzak bir toplum fikirsiz toplumdur
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
SES BİLGİSİ Ali MUTLU MUTLUCAN.
Bedirhan Gökce'nin Siir Albümünden
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
KELİME TÜRLERİ FİİLLER.
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
“Hayatın Ortağı Olmak…”
6. Sınıf 2. Ünite: Namaz ÜNİTE KONULARI Namaz İbadeti ve Önemi
50-, 60- veya 70-li yıllarda mı büyüdün .. ¿
Öğr. Gör. Asuman Reyhan KURT
KÜÇÜK BİR TEST ! Cem Yurtsev
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
ENERJİ KAYNAĞIMIZ AŞK…
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها Tel: 0912 802 5379 تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها زبان ترکی استانبولی صفحه اصلی

تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها Tel: 0912 802 5379 تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها زبان ترکی استانبولی صفحه اصلی Sen ve Ben herkes dört gözle tatili beklerdi bense okulların açılmasını çünkü seni görmek vardı koridorlarda ve bana güleceğin günü beklemek. ben okul bahçesindeki ağaca, başharflerimizi sen gönlüme sevdanın adını yazmıştın ben sırama isimlerimizi sen kalbime ilk aşkı yazmıştın. senden sonra sana yazdığım şiirlerden haberin bile yok ve yağmur halâ yüzüme vuruyor ve soğuk. okuldan sonra her dolma kalem, her lacivert kravat her beyaz gömlek ve yakalık ve her 12 aralık sen gelirsin aklıma çocukluk işte, belki de ilk Aşk belki de ilk delilik. seversin demiştin ya hani bundan sonra da inan ki o kadar kimseyi sevemedim ve o iki kelimeyi senden sonra kimseye ama kimseye inan ki; söyleyemedim. belki hiç olmadın benim için belki de azdın ama olsun ben hep sana şiirler yazdım. erken evlenmişsin okuldan sonra hatta kaçar gibi olmuş gidişin ailene hayırsız çıkmışsın biraz sonra tatlıya bağlanmış herşey duyduğum kadarıyla ve çocukların da çok tatlıymış ceketimi ve kravatımı saklıyorum hala birinin üzerinde tebeşir birinin üzerinde ayran lekesi ve Seni Seviyorum Hala elmayı da, havayı da, suyu da ve bilmeni istemiyorum hala .....sana şiirler yazdığımı ve bilmeni istemiyorum bütün bunları ....çünkü herşey böyleyken güzel en dokunulmamış, en yaşanmamış ve en tadılmamış haliyle. bir sahilde elele dolaşılmamış ve bir kafede çay içilmemiş haliyle herşey böyleyken güzel belki de artık o günden sonra her dolma kalem her lacivert kravat her beyaz gömlek ve yakalık ve her 12 aralık sen gelirsin aklıma çocukluk işte belkide ilk aşk belkide ilk delilik ama sen gönlüme sevdanın adını yazmıştın ...ben aşkına tutulmuş bir deli candım sen gönlüme sevdanın adını yazdın .....ben aşkına tutulmuş seni ararım. Seni Seviyorum...

1 تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها Tel: 0912 802 5379 تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها زبان ترکی استانبولی صفحه اصلی 1 الفبای ترکی افعال ترکی مکالمه اول مکالمه دوم اعداد ترکی پسوند جمع احوالپرسی ملیت ها ضمایر اشاره سوالی ساده اعداد ترتیبی کلمات جدید