HABİB BEKTAŞ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Miyase Sertbarut Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç.
Advertisements

SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
Powerpoint Uygulaması
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
BİRCAN OĞANKUL ÖZGEÇMİŞ ALDIĞI ÖDÜLLER ALDIĞI TEŞEKKÜR BELGELERİ YAZDIĞI KİTAP DOSYALARI YAZI VE ŞİİRLERİNİN YER ALDIĞI SİTELER ÇALIŞTIĞI ŞİRKETLER.
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
ALMANCA DERSİ İSMİN HALLERİ
BİYOGRAFİ- OTOBİYOGRAFİ Doruk Dİlek Serhan Yüce
İSİM GRUBU.
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
MAVİSEL YENER.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
ASLI DER.
AHMET YESEVİ ve DİVAN-I HİKMET
PEYAMİ SAFA.
ANI TÜRÜ Esra Gürçay.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
Hep gerçeği, hep dürüstçe yazan insan… ESKİ DATÇA.
İSLAMİYET  ETKİSİNDEKİ TÜRK EDEBİYATI (GEÇİŞ DÖNEMİ EDEBİYATI ) ( yy)
Birlik ve beraberlik duygusu yüksek uluslar daima yükselir
( YEDİ TANE MELEK SENİ BU ANDAN İTİBAREN KORUSUN )
BENİ ANNEM YAVRULADI TÜR “Beni Annem Yavruladı” basılı (matbu) bir kitaptır. 2.
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
Çocuk Gelinler Dosyası
DAS WETTER.
Das Perfekt Perfekt Geçmişte yapılıp bitmiş olan eylemleri anlatır.
WIR LERNEN DEUTSCH. Almanca önemlidir çünkü…  Avrupa’nın birçok yerinde yaklaşık 130 Milyon insan tarafından konuşulmaktadır.  Almanya,Avusturya,
MITKOMMEN: Birlikte gelmek İch komme mit  Bende geliyorum (seninle) Kommst du mit?  Sende geliyor musun? (benimle/bizimle) ABSCHREIBEN: Bir yerden yazmak,kopyalamak.
WAHRE LIEBESGESCHICHTE Eine Schockierende wahre Geschichte..... Hut ab vor dieses Brautpaar. Nehmen Sie sich Zeit, und schauen sich die Geschichte bis.
Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı. Ankara,
SENSİZLİGİN 18 YIL OLDU ÖLÜMÜNE ALIŞAMADIM… 2 Heute Abend bin ich wieder allein Habe Dich gesucht İn meinen Erinnerungen Du warst in meinen Traenen Ich.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
SELAMLAŞMALAR. Merhaba, selamlar… Hallo Hallo Grüss dich Grüss dich Grüss Gott Grüss Gott.
Hast du deinen Job satt? / Artık işin çekilmez mi geliyor?
CUMHURİYET DÖNEMİ HALK ŞİİRİ
ORHAN KEMAL HAYATI VE ESERLERİ
Es Selamu Aleykum Hoş geldiniz Herzlich willkommen.
Efes'te Seni Bekledim‏ Ephesos (griechisch Ἔ φεσος, hethitisch vermutlich Apaša, lateinisch Ephesus), in der Landschaft Ionien gelegen, war im Altertum.
“Die Dinge haben sich verändert” Automatisch HER SEY NASIL DA DEGISTI.
ERBAA SINAV DERGİSİ DERSHANESİ. 1. SORU İstanbullu Hoca olarak da anılan Reşit Efendi hangi romanın kahramanıdır?
KLASSE KK KUNSTRAUM M MUSİKRAUM B B BİBLİOTHEK DİE KÜCHE DİE KANTİNE S SCHLAFRAUM.
DEDE KORKUT Maltepe Askerî Lisesi.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
CİHAN DEMİRCİ.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU ( )
YAKUP KADRI KARAOSMANOĞLU.  27 Mart 1889’da Kahire’de doğdu,  Babasının adı Abdulkadir Bey,  Annesinin adı İkbal Hanım’dır.
Netzwerk A1 Kurs- und Arbeitsbuch
Netzwerk A1 Kurs- und Arbeitsbuch
İSİM GRUBU.
TEOG NEDEN-SONUÇ AMAÇ-SONUÇ ÖZNEL NESNEL
Netzwerk A1 Kurs- und Arbeitsbuch
WIR LERNEN DEUTSCH .
DEDE KORKUT. DEDE KORKUT KİTABI Kitabın asıl adı "Kitab-ı Dede Korkut Ala Lisan-ı Taife-i Oğuzan" dır. Anlamı Oğuzların Diliyle Dede Korkut Kitabı’dır.
KONU:TOPLAMA İŞLEMİ PROBLEMLERİ SUNUSU HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
AŞK YARASI Liebeswunde
Hazırlayan ÖMER ÇAKIR.
DEDE KORKUT Maltepe Askerî Lisesi. DEDE KORKUT KİTABI Kitabın asıl adı "Kitab-ı Dede Korkut Ala Lisan-ı Taife-i Oğuzan" dır. Anlamı Oğuzların Diliyle.
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
Edebiyat,sanat,siyaset,ticaret,spor gibi alanlarda başarılı olan; insanlık adına faydalı işlerde bulunan insanların hayatlarının.
AŞIK MAHSUNİ ŞERİF.  Asıl ismiyle Şerif Cırık, mahlasıyla Âşık Mahzunî Şerif, 1940'ın başlarında Kahramanmaraş iline bağlı Afşin'in Berçenek Köyünde.
ÖMER SEYFETTİN[ ]. Ömer Seyfettin 11 Mart 1884 tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. Yüzbaşı Ömer Şevki Bey ve Fatma Hanım'ın ikisi küçük.
Netzwerk A1 Kurs- und Arbeitsbuch
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
DEDE KORKUT Maltepe Askerî Lisesi. DEDE KORKUT KİTABI Kitabın asıl adı "Kitab-ı Dede Korkut Ala Lisan-ı Taife-i Oğuzan" dır. Anlamı Oğuzların Diliyle.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Sunum transkripti:

HABİB BEKTAŞ

Manisa Salihli’de doğdu. 1 Mart 1951’de, Manisa Salihli’de doğdu.

yılına kadar Nürnberg’deki MUDRA’da 1986’dan 1991 yılına kadar Nürnberg’deki MUDRA’da sosyal görevli olarak madde bağımlılarına danışmanlık yaptı.  1972 yılında Almanya’ya göç edip orada tanıştığı Müjgan Hanım’la evlendi. 2011 yılından bu yana eşiyle birlikte zaman zaman Erlangen’de zaman zaman da Salihli’de yaşamakta.  Almanya’da yaşayan bir oğlu ile bir kızı var.

Bana Bir Şiir Oku Hamriyanım Ege’nin bir köyünden kalkıp Almanya’ya çalışmaya giden ama orada kendi küçük dünyasının sınırları içinde sıkışıp kalan Fatma’nın trajik öyküsünü anlatıyor.

Gölge Kokusu 1980 yılı darbesi ardından Almanya'ya kaçmak zorunda kalıp savrulan ve kendi yaralarını sağaltmaya çalışan bir anneyle baba ile dedesinin yanına bırakılan küçük bir çocuğun hüzünlü öyküsü.

Cennetin Arka Bahçesi Bu kitapta toplumun değişik kesimlerinden gelen ve yolu bir tatil beldesinde kesişen Öykü ve Çakır’ın yaşadıkları anlatılıyor.

Başarıları Cennetin Arka Bahçesi adlı romanı ile Türk Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülünü, Gölge Kokusu adlı romanı ile İnkılap Kitabevi Roman Ödülü’nü, Erlangen Belediyesi tarafından kendisine Kültürü Destekleme Ödülü verildi. Hamriyanım adlı romanı Milliyet Roman Ödülü’nü aldı. Başarıları

Şiirleri Belagerung des Lebens, Erlangen Şiirleri, ohne dich ist jede stadt eine wüste, Reden die Sterne Adresinde Yoktur, Das vergessene wachsen Sözü Yurt Edindim wie wir Kinder Zaghaft meine Sehnsucht babel zum trotz Farbe des Lichts Ein Gedicht, ohne Widmung Das Gedächtnis der Spiegel Ay Terazin Olsun

Düz Yazıları Yorgun Ölü (Hikâyeler) Hamriyanım (Roman), Das Länderspiel (Hikâyeler)  Uyuşturucu Batağı (madde bağımlılığı üzerine öğretici kitap) Gölge Kokusu (Roman) Meyhane Dedikleri (Öyküler) Cennetin Arka Bahçesi (Roman) Ben Öykülere İnanırım (Öyküler) Ein Gewöhnlicher Tag (Öyküler)   Ein Päckchen “H” (Öyküler) Hamriyanim – Frau Teig (Roman) Hinterhof des Paradieses (Roman)

Çocuk Kitapları Mein Freund, der Opabaum Şirin wünscht sich einen Weihnachtsbaum Metin macht Geschichten Alamancı Metin Bakboklar 1

Çocuklar için yazdığı son kitaplarında atasözleri ve deyimlerle ilgili öykülere yer verdi.