Sağlıkta Dijital Dönüşüm

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜNİVERSİTELERDE TAM GÜN ÇALIŞMA : Genel Bir Bakış Prof.Dr.Ahmet Cevat ACAR İstanbul Üniversitesi Prof.Dr.Ahmet Cevat ACAR İstanbul Üniversitesi.
Advertisements

Gerçek Dünyanın Sanal Yansıması
Stratejik Plan Şablonu
Bu dersin sonunda Bilgi nedir? Teknoloji ve Bilgi arasında ne gibi bir ilişki vardır? Bilişim Teknolojisi ne anlama gelmektedir? Gibi sorulara yanıt verebilecek.
KORPUS MOBİL BİREYSEL SAĞLIK KONTROL SİSTEMİ. MOBİL OLMAK KAVRAMI Taşınabilir hayatlar yaşıyoruz İnsanlar artık güncel hayatta kullandıkları tüm öğeleri.
BM Engelli Hakları Sözleşmesinin Uygulanması ve Uygulanmanın İzlenmesinde Kamu-Sivil Toplum Arasında Sorumluluk Paylaşımı ve İşbirliği Feray Salman İnsan.
HASTA VE YAKINLARI İLE İLETİŞİM
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
IŞIL ÖNCEL EBRU YETİM SERAP DAĞLAR YASEMİN ARSLAN NURGÜL KABAR
AKUT ROMATİZMAL ATEŞ ( ARA).
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Hasta Memnuniyeti-İletişim
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
Yükseköğretimde Çevrim-içi Öğrenme: Sistemde Yaşanan Sorunlar ve Bu Sorunları Çözmeye Yönelik Öneriler Fatma Kübra ÇELEN Aygül ÇELİK Doç. Dr. Süleyman.
1 Zekeriyaköy ve civardaki yedi köyde yaşamayı tercih eden A ve A+ sosyoekonomik gruba, ayrıca işlerinin gereği olarak piyasalara hâkim, statülerini sağlamlaştıracak,
SONUÇLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
23. Klinik bilgi sistemleri
Mobil Teknolojiler ve Akıllı Şebekeler
  İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hasan KARAL a*; İlknur REİSOĞLU b; Ebru GÜNAYDIN a a Karadeniz Teknik Üniversitesi,
Sağlık Hizmetlerinin Finansman Yöntemleri
HASTANE YÖNETİMİNDE İLKELER VE YAKLAŞIMLAR
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Triyaj görevlisi hasta-hasta yakını iletişimi
Kurumun Adı: Bakırköy Rehberlik Ve Araştırma Merkezi Örnek Uygulamanın Adı: Online Randevu ve Rapor Sorgulama Sistemi Örnek Uygulamanın Kategorisi: Diğer.
Bu dersin sonunda Bilgi nedir? Teknoloji ve Bilgi arasında ne gibi bir ilişki vardır? Bilişim Teknolojisi ne anlama gelmektedir? Gibi sorulara yanıt verebilecek.
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
Y İ RM İ LER GRUBU ( THE GROUP OF TWENTY, 20 ). G20 NED İ R ?  G-20 küresel ekonomik ve finansal gündemin en önemli konularını ele alan uluslararası.
BIM 101 Bilgi İşleme Giriş © 2006 Prentice-Hall, Inc.
Mobil İletişimin Gelişimi
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
Bilgisayar Bileşenleri
W. Eugene Smith – Country Doctor (Kasaba Doktoru)
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLERİNİN GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜNDEKİ YERİ Yrd.Doç.Dr. F.Görkem Üçtuğ Bahçeşehir Üni. Enerji Sis. Müh. Öğr. Üyesi Enerji Sis. Müh.
Türkiye Kadın Girişimci Dernekleri Platformu. Biz kimiz?  KAGİDER 2012 yılında Antalya’da Türkiye’nin farklı bölge ve illerindeki kadın girişimci derneklerinin.
Bekir Sami NALBANTOĞLU
USKAF MAYIS 2016 KOCAELİ Nuh Zafer CANTÜRK Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi SAKİD Başkanı SENATURK Başkan Yardımcısı.
YAŞAM SONU BAKIM HASTALARININ BAKIM YERİNİN BELİRLENMESİNDE TOPLUMSAL TERCİHLER EV/HASTANE HEMŞİRE :HURİŞAH AKSAKAL.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
Sunum İçeriği Türkiye Sağlık Sektörünün Büyüklüğü
Yaşlı Bakımında Veri Yönetiminin Yeri Gelecek Öngörüleri
Alana Yönelik Teknoloji Eğitimi
One Touch Video Kurumlar, İşletmeler ve Çağrı Merkezleri için internet tabanlı ve mobil etkileşimli video çözümü 2010 Avaya Inc. All rights reserved.
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
BTC Finans.
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
Hidroelektrik Enerji -Bu sizce gelecegin enerjisi mi ?
Bilişim teknolajileri. ①①① ↕①↕① TEMEL KAVRAMLAR.
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
İletişim teknolojilerinde ki hızlı gelişim küreselleşmeyi hızlandırmaktadır. Özelikle mobil iletişim sistemlerinin yaygınlaşması ile dolaşımda olan bireylerin.
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu

Elektronik Hasta Kayıt Sistemlerinin Web Servisleri İle Desteklenmesi
Sosyal Medyanın Politik Katılım ve Hareketlerdeki Rolü
Aileme ulaşmak istiyorum. Ama önce sorulara doğru cevap vermem gerek. Bana yardım eder misin? BAŞLAT.
“Her Sabah Mutluluk”.
BİLİŞİM SUÇLARI.
MEDYA OKUR YAZARLIĞI ve Temel İlkeler
Mustafa Tunalı İ.H.O. Bilişim dersi Ödevi Konu:Eba Tanıtım Ad Soyad:Abdulsamet GÖREN Sınıf:5-F Numara:19 Konu:Eba Tanıtım Ad Soyad:Abdulsamet GÖREN Sınıf:5-F.
Korelasyon testleri Pearson korelasyon testi Spearman korelasyon testi Regresyon analizi Basit doğrusal regresyon Çoklu doğrusal regresyon BBY606 Araştırma.
Sunum transkripti:

Sağlıkta Dijital Dönüşüm ARTI SAĞLIK

DÜNYA NÜFUSU YAŞLANIYOR

KRONİK HASTALIKLAR ARTIYOR Yaşlanmakta olan nüfusla birlikte, kronik hastalıkların ülkelerin sağlık sistemleri üzerindeki yükü her geçen gün artmakta ve buna karşın, sağlık hizmetleri halen büyük oranda akut ve konvansiyonel bakıma dayanmakta ve sürdürülebilir bir şekilde temin edilmemektedir. (WHO) Dünyada sağlık harcamalarının %60’ı kronik hastalıkların tedavisine gidiyor.

Sağlık hizmeti talebi hızla artarken ihtiyacı karşılayacak sağlık kurumu ve sağlık personeli yok.

Artık tüm dünyada sağlık hizmetine ulaşmak zor ve gelecekte daha da zor olacak.

öte yandan … …sağlık hizmetlerine bakış açısı da değişiyor. Hastalar artık daha bilinçli, kendi sağlıkları ile ilgili soruları var ve bu sorulara cevap bulmak, kendi tedavileri ile ilgili söz sahibi olmak istiyorlar. öte yandan …

Sağlık Koçluğu Hastalık yönetimi Evde Bakım Teletıp Sağlık dosyası Tedaviye ulaşma kolaylıkları VIP sağlık asistans Hastalık yönetimi İlaç hatırlatma Acil durum sağlık bilgisi Evde Bakım Teletıp

Teletıp Eylemin içinde tıp ve sağlıkla ilgili öğeler vardır. Bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. Hizmet, eğitim veya yönetimi daha nitelikli ve/veya ekonomik olarak gerçekleştirme amacını taşır. İşleme katılan kişi veya sistemlerden en az ikisi farklı yerlerdedir.

İlk Teletıp uygulamaları Afrika köylerinde ciddi bir hastalık olduğunda civardaki insanları hastalıktan uzak tutmak için duman ile mesaj gönderme yöntemi kullanılırdı. 1900’lü yılların başında Avustralya’da uzak bölgelerde yaşayan insanlar Royal Flaying Doctor Service ile iletişim kurmak için bisiklet pedalına bağlı dinamodan enerji alan iki yönlü radyolar kullanıyorlardı.

Bir Teletıp hayali:

Vodafone Cep Sağlık Platformu

Vodafone Cep Sağlık Platformu

100 milyon içerik paylaştık

TEŞEKKÜRLER