Aile Katılımı Nedir? Çocuğun gelişimi hakkında anne babaları bilgilendirme. Anne babalara duygusal destek sağlama. Çocuklarına öğretmenlik ve rehberlik.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
Advertisements

YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
MESLEKİ REHBERLİK PDR SERVİSİ «Büyüyünce Ne Olacaksın»
EĞİTİMDE OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ
ÖZGÜVEN NE DEMEKTİR? Kendine güvenmenin ne anlama geldiği konusunda birçok yanlış görüş vardır ve bunlar özgüven kazanmada insanın önünde engel oluştururlar.Kendi.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
KİMLİK GELİŞİMİ VE KENDİNİ KABUL
OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINA AİLE KATILIMININ ÖNEMİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
TOKİ ŞEHİT MUSTAFA DOLUMAY ANAOKULU
BİYOLOJİK VE PSİKOLOJİK, SEVECEN VE KARARLI ANNE BABA OLMAK
SINIF YÖNETİMİ ÇOCUK EĞİTİMİ “ÇOCUĞUN RUHSAL GELİŞİMİ”
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
REHBERLİK.
ANNE BABA TUTUMLARI.
OKULÖNCESİ EĞİTİM NEDİR?
TAHSİN YENTUR İLKOKULU
EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR Davranışlarımızla çocuğumuza model olmalıyız.
Aile Eğitimi Etkinlikleri
REHBERLİK DERSİ III.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ANNE BABANIN ROLÜ
Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
ERGENLİK DÖNEMİNDE ARKADAŞ ETKİSİ
Erken Eğitim Şeyda Altuntaş
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN İLKELERİ
ENGELLİLER AİLE VE ÇEVRE
Okul Öncesi Eğitimden İlköğretime Geçiş.
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
OKUL – VELİ İŞBİRLİĞİ HAZIRLAYAN: GMT.
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ VE OKULA UYUM
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
OKULÖNCESİNİN ÖNEMİ.
ÖZEL EĞİTİM UYGULAMALARI
ERGENLİK DÖNEMİNDE RİSKLER ve SORUNLAR
MUTLU BİR AİLEyİz Hazırlayan: Bensu DEMİRYÜREK.
REHBERLİK SERVİSİNİN TANIMI VE İLKELERİ
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
Çocuğu doyuran, büyüten, eğiten ve ilk terbiyeyi veren anne, verdiği eserin sorumlusudur. (anonim)
EMİRDAĞ ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ TOPLANTISI
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
KOLLARI SIVAYALIM ZÜLAL ŞENLİK 2D 1344.
Öğrenciyi Tanıma Yrd. Doç. Dr. İhsan Sarı.
REHBERLİK SERVİSİ Kübra KARAKALE. “ REHBERLİK SERVİSİ ” NEDİR? Rehberlik servisinde öğrencilerimize çalışmalar ve etkinlikler yapılır. Öğrencilerin gelişim.
GÜVENLİ OKULLAR. GÜVENLİ OKUL KRİTERLERİ Olumlu ilişkiler kurulmasını sağlar. Çocukların duygularını özgürce ifade edebilecekleri olanaklar yaratır. Çocuk.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
ETKİLEŞİM ve İŞBİRLİĞİ
ÖZEL EĞİTİMDE KAYNAŞTIRMA UYGULAMARI
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GELİŞİM
Okul Öncesi Eğitim Dr. Burcu Çabuk.
DUYUŞSAL GELİŞİME YÖNELİK ETKİNLİKLER PLANLAMA
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
Yrd. Doç. Dr. Tülay KUZLU AYYILDIZ
HAZIRLAYANLAR ESMANUR ÖZDEMİR EDA AKKUŞ NURSEMA YALÇIN
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
ÖZEL EĞİTİMDE AİLE EĞİTİMİ VE REHBERLİĞİ
KAYNAŞTIRMAYA HAZIRLIK
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ Hayat Boyu Rehberlik
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Sağlık Bilimleri Fakültesi
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
SOSYAL UYUM GÜÇLÜĞÜ OLAN BİREYLER. Tanım ve Sınıflandırma Sosyal Uyum: Bireyin aynı anda çevresindeki değişiklikleri algılaması, yeniliklere uyum sağlaması,
Sağlık Bilimleri Fakültesi
AİLEDE İLETİŞİM.
REHBERLİK DERSİ III.
Sunum transkripti:

Aile Katılımı Nedir? Çocuğun gelişimi hakkında anne babaları bilgilendirme. Anne babalara duygusal destek sağlama. Çocuklarına öğretmenlik ve rehberlik yapabilmeleri için anne babaların eğitimi. Çocuk hakkında anne baba ve öğretmen arasında karşılıklı bilgi alışverişi.      Öğretmen ve anne baba aktivitelerini içeren ortak programlar planlama. Anne babalara toplumsal hizmetlerden yararlanmaları için yardımcı olmaktır.

Aile Katılımı Niçin Gereklidir? Ailelerin tamamı, sınıfa katkıda bulunabilirler okullarda farklılık yaratmak için eğitimli olmak zorunda değildirler. Unutulmamalıdır ki; düşük gelirli ve küçük ailelerden gelen çocuklar, aile katılımından büyük yararlar sağlamaktadırlar. Bu nedenle anne babalar çocuklarının kurum içindeki yaşamlarını öğrenmek için kurumun içine girmelidirler.

Çocukta görülen olumlu değişiklerin devamlı olmasını sağlamak, Aile Katılımının En Önemli Amaçları Çocuğun ve ailenin gereksinimlerinin kurumdaki program tarafından sağlandığına emin olmak, Çocukta görülen olumlu değişiklerin devamlı olmasını sağlamak, Ailenin kendi çocuğunun yaşamında ne kadar önemli rolü olduğunu pekiştirmek, Problemleri önlemek ve alternatif disiplin yöntemlerini sunmak, Aileye çocuğun ev ortamında öğrenebilecekleri deneyimler hakkında bilgi vermektir.

AİLE KATILIMININ ÖNEMİ

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE AİLE KATILIMI VE ÖNEMİ Okul öncesi dönem insan yaşamının temelini oluşturur. Bu dönemde çocuğun sağlığı ve beslenmesi kadar, aile ortamının ona sağladığı sevgi ve şefkat de son derece önemlidir; ancak en az bunlar kadar önemli olan bir başka noktada, insanın gelişiminin tüm yönlerini destekleyebilecek bir sosyal ve fiziksel ortamdır. Bu dönemdeki yaşantılar onun gelecekte hayata bakış açısını da önemli ölçüde etkiler. Bu nedenle, istenen bir çocuk olarak dünyaya gelmek, yaşamın ilk yıllarında saygı-sevgi-şefkatle büyütülmek, tutarlı ve kararlı yetişkin davranışları ve zengin uyarıcılar kişinin sağlıklı bir şekilde gelişmesinin olmazsa olmaz koşullarıdır.

AİLE KATILIMININ YARARLARI

Çocuk açısından aile katılımının yararları: • Çocuğun mutlu ve başarılı bir kişi olarak hayata hazırlanmasını sağlar, • Okul hakkında olumlu tutum kazanmasına yardımcı olur ve etkinliklere katılımı kolaylaşır, • Aileleri eğitimin önemli bir parçası olarak görürler, • Ebeveynlerin ve eğitimcilerin işbirliği içerisinde olması çocukların ilköğretime geçişte yaşayacakları zorlukların azalmasını ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlar, • Öğretmen ve aileler arasında kurulan iletişimle okulun aileler tarafından değer verilen bir yer olduğu mesajını alırlar

Aile açısından aile katılımının yararları: • Aileler programın işleyişi hakkında bilgi sahibi olurlar, • Çocuğun gelişim sürecini daha anlamalarını sağlar • Çocuk yetiştirme yeteneklerine daha çok güvenirler, • Zaman ayıramamaktan duyulan suçluluk duygusunu yok etmeyi sağlar, • Çocukların eğitiminde kendi rollerinin önemini fark ederler, • Kendilerini geliştirme ve değerlendirme fırsatı bulmaktadırlar

Öğretmen açısından aile katılımının yararları: • Aile bireylerini tanıma fırsatı bulurlar, • Eğitim programının çocukların bireysel gelişimlerini destekleyecek nitelikte hazırlanmalarını sağlar ve iş tatminini sağlayabilir, • Hazırlanan eğitim programının amacına ulaşmasında başarılı olmalarını sağlar, Fatma Yaşar Ekici 173 • Çocuklara ayıracak daha çok zaman bulmalarını sağlar

Sonuç olarak baktığımızda; Okul öncesi eğitimde aile katılımı; Çocuğu, mutlu ve başarılı bir kişi olarak hayata hazırlar, Okul ile ev arasında, çocuğa gösterilebilecek farklı eğitim tutumlarını ortadan kaldırır, Evin devamı olan güvenli bir ortamda daha iyi bir öğrenme fırsatı yaratır. Çocukla sağlıklı iletişim kurabilmeyi sağlamaktadır

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER HAZIRLAYANLAR FATMA ZEHRA ÇELEBİ NURSEMA KÜBRA AVCI