CLASS DOJO.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA, BİLGİ SİSTEMLERİ, SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
Advertisements

Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Oxford Learn – Online Practice Öğretmenler için Kayıt Süreci
KIRIKKALE UNIVERSITESI KUTUPHANE VE DOKUMANTASYON DAIRE BASKANLIGI.
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MBS’Yİ NASIL KULLANABİLİRİM?
Halk Sağlığı Müdürlüğü
NOT GİRİŞİ.
ÖĞRENME NESNESİ Sibel SOMYÜREK.  Çeşitli öğrenme ortamlarında tekrar kullanılabilen küçük parçalara bölünmüş olan e-içeriklere öğrenme nesnesi denir.
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
VERİ GİRİŞLERİ.
AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
NOT GİRİŞİ.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİNİN ÖĞRETMENLERE TANITIMI
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
RSS Rss nedir? Rss özellikleri nelerdir? Rss Nasıl kullanılır?
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Oturum aç butonuna tıklayın.
Öğretmen Veli İşbirliği için Web Tabanlı Platform Tasarımı
SODES BİS SİSTEMİ.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
DESTEK EĞİTİM ODASI Kaynaştırma eğitimine tabi olanlara sunulan bir hizmet Kaynaştırma uygulamalarının bir parçası ve tamamlayıcısı.
PORTFOLYO DEĞERLENDİRME
Oturum aç butonuna tıklayın. Adım 1. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazın. İpucu: Eğer şifrenizi hatırlayamazsanız, ‘Şifrenizi mi unuttunuz?’ istemini.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
Dyned eba şifre güncelleme işlemleri için
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MBS’Yİ NASIL KULLANABİLİRİM?
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
EDA ARSLAN Eylül 2014.
Etwinning Plus öğretmenlerinin, eTwinning projenize dahil edilmesi
 Blog oluşturmak oldukça eğlencelidir. Hoşunuza giden her konuda ya da öğrendiklerinizi, bildiklerinizi başka insanlara da gösterip öğretmek istediğinizde.
Yeni Başlayan öğrencilerimiz için UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ TANITIMI
Fatih Karaokur - Computer Teacher
İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN
Lütfen parolanızı değiştirin
1.Grup Aigai Öğrenci motivasyonunun arttırılması için yapılabilecek çalışmalar ve ödüllendirme kriterleri.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MBS’Yİ NASIL KULLANABİLİRİM?
BE P BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. BEP ; özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan.
Destek Eğitim Odaları.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
 Destek sistemine hangi adresten ulaşabilirim?.  Sisteme nasıl giriş yapabilirim?  Kullanıcı bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?  Bildirimimi nasıl.
Okuyunca güzelle ş iyoruz... bilgiyle ke ş fet! e-uzum.com Kullanıcı Rehberi.
1 RAP4LEO PROJE SAHİPLERİ İÇİN GÖRSEL KULLANIM KILAVUZU (v.1.07) Eğitim ve Kültür.
Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu
KIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Nisan 2017
   .         «Sisteme Giriş» alanı «Dil Seçeneği» alanı.
Şirket Web Sitesi Tasarımı
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Bilgisayarımıza bir anti-virüs programı yüklemeliyiz.
BE BEP NEDİR ?.
İNTERNETİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMI
okuyunca güzelleşiyoruz... bilgiyle keşfet!
Bu sunum Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 08/09/2014 tarihli /480.99/ sayılı , “Dyned Destek Hizmeti” konulu yazısına istinaden.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
HİTİT ÜNİVERSİTESİ Akademİk açIk erİşİm sİstemİ
Turnitin ve iTenticate; öğrenciler ile eğitimcileri aynı platformda buluşturan, belgelerin orijinalite kontrollerinin yapılmasını, eğitimcilerin bu belgeleri.
Sunum transkripti:

CLASS DOJO

CLASS DOJO NEDİR?? Class Dojo yazılımı; davranış yönetim yazılımıdır. Eğlenceli bir şekilde öğrencilerin sınıf içerisindeki davranışlarını, ödev performanslarını, derse katılım seviyelerini sanal karakterlerle takip etmeyi sağlayan bir programdır. Klasik davranış çizelgelerinin, artı eksi listelerinin çöpe gitmesine sebep olan yazılımdır. Web tabanlı bir uygulamadır. Android ve İOS tabanlı da kullanılabilir. Sistem hem öğretmene hem de veliye kullanıcı olarak giriş yapıp, kontrol imkanı sağlamaktadır. Veli-öğrenci ve öğretmen arasındaki iletişimi sağlar.

Öğretmen; kontrol amaçlı kullanır. Öğrenci; kendi performansını takip etmek ve kendini değerlendirmek amacıyla kullanır. Veli; çocuğun performansını takip etmek için kullanır.

Öğretmenler olumlu ve geliştirilmesi gereken davranışların neler olması gerektiğini kendileri belirleyebilmekte ve her sınıf seviyesi için farklı davranışlar belirleyebilmektedir.

Class Dojo Nasıl kullanılır? Öğretmenler http://www.classdojo.com/tr-TR sitesinden giriş yaparak, kendilerine ait kullanıcı adı ve şifrelerini oluştururlar. - “Sınıf ekle”ye basarlar. - “Elementary or younger”ı seçerler. - Sınıf adını yazar ve sınıf ikonunu yazarlar. Sınıf listesine göre öğrencilerin ad-soyadlarını yazarlar. Davranışları “Olumlu” ve “Geliştirilmesi gerek” başlıkları altında yazılır. Ödül vermek istenen öğrencinin üzerine tıklayarak hangi alanda ödül vermek isteniyorsa tıklanır. (Birden fazla öğrenciye aynı ödülü verecek iseniz “Birden fazla öğrenciye ödül ver” butonuna tıklayarak öğrencileri seçebilirsiniz.) - Sınıf oluşturulduktan sonra değiştirmek istediğiniz davranış, isim ve ikonlar için “sınıf düzenle”ye tıklanabilir.

Class dojo kullanırken; Haftalık, aylık, günlük ya da yıllık raporlarla öğrenci takibi yapılmaktadır. hangi olumlu davranışları daha çok yaptığı, hangi geliştirilmesi Gereken davranışlardan sıklıkla uyarı aldığı bize sunulan raporlarda gözükmektedir. Bu raporları aile ve öğretmen değerlendirebilmektedir.

Yazılımı aktif olarak kullanan eğitimciler, belirli dönem aralıklarıyla, ihtiyaç halinde raporları pdf formatında da alarak, kendilerine saklayabilirler.

Günlük, haftalık ya da aylık dökümler alarak, istersek de bizim belirlediğimiz tarihler çerçevesinde dökümler alarak, hangi öğrencilerin hangi davranışları sebebiyle puan aldığını da takip edebiliriz.

Belirli aralıklarla, öğrencilerin baloncukları sıfırlanabilir.

Öğretmenler; sınıfın bütününü de kontrol ederek, hangi öğrencinin Dojo puanın daha olumlu olduğunu ya da hangi öğrencisinin daha fazla geliştirilmesi gereken davranışı olduğunu takip edebilmektedir.

Class Dojo yazılımını kullanırken eğer sınıf öğretmeni sınıfı toplu olarak bir davranıştan dolayı ödüllendirmek isterse ya da belirli bir davranışı sınıf olarak geliştirmelerini isterse, toplu puanlama yapabilmektedir.

Class Dojo yazılımında, eğer istenirse olumlu ve geliştirilmesi gereken davranışın puanlarını da öğretmen kendi önem sırasına göre değiştirebilmektedir. Böylelikle hangi olumlu davranışa öğrenciyi çekmek istediğini ya da hangi davranışları sınıf içerisinde tamamen kaldırmak istediğini belirleyebilmektedir.

Olumlu davranışlar;

Olumsuz davranışlar;

Class Dojo kullanan öğretmenler, bu uygulamayı bir yoklama yapma yazılımı olarak da kullanabilirler.

Velilere toplu mesajlarla ulaşılabilir, bir veli-öğretmen iletişim aracı olarak da kullanılan bir yazılım olması da dikkat çekmektedir.