Kitap tanıtımı/Boor reivews

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
Advertisements

Öğrenci Bakış Açısı Dil düzeyi B2 seviyesindedir.
=>PARAGRAFTA ANLAM<=
Makale İnceleme Soruları
SOSYAL BİLİMLERDE PROJE HAZIRLAMA YÖNTEMLERİ
“HİÇBİR GEMİ, SENİ KİTAPLAR KADAR UZAĞA GÖTÜREMEZ”
UBE’de Öğrenci Olmak. Oryantasyon Programı Hedefler UBE Tanıtımı Yazım ve Sunum Seminerleri.
Tatilde Yapılacaklar.
ARAŞTIRMA RAPORUNUN HAZIRLANMASI
Hazırlayan: damla gündüz Türkçe öğretmenliği ii.sınıf
KRİTİK (ELEŞTİREL) DÜŞÜNMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER-2 DİLİ YANLIŞ KULLANMAKTAN KAYNAKLANAN ENGELLER Bu Sunum, çevirisi KAD ( Kritik – Analitik Düşünme) Platformu.
KONUNUN TESPİTİ.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE PROJE HAZIRLAMA SÜRECİ
T.C. Erciyes Üniversitesi Ziya Eren Eğitim Fakültesi
Öz et.
TÜRKÇE / Parçada Anlam PARÇADA ANLAM Ana Düşünce Yardımcı Düşünce.
ETKİLİ OKUMA.
DERECELİ PUANLAMA ANAHTARLARININ HAZIRLANMASI
HAZIRLAYAN:AYSEL BAŞKURT 9/B 255
=>CÜMLEDE ANLAM<=
TÜRKÇE / Noktalama İşaretleri
Öğrenci Bakış Açısı Dil düzeyi B2 seviyesindedir.
Kabuk işlemleri.
Trafik Hakkında Ne Biliyoruz? Trafik yaşamımızı nasıl etkiler?
Bibliyografya.
Kazanım 6 Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir.
BÖLÜM 5 LİTERATÜR TARAMASI NASIL YAPILIR?BİR MAKALENİN BÖLÜMLERİELEŞTİREL OKUYUCU İÇİN KONTROL LİSTESİARAŞTIRMA RAPORUNUN YAZILMASI Beşinci Bölüm Konuları.
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
PARÇADA ANLAM Parçada anlam şiir ve paragraftan oluşur.
ÖĞRETİCİ YAZILAR 1-MAKALE 2-FIKRA 3-RÖPORTAJ 4-ELEŞTİRİ 5-GÜNLÜK
ÖN AD (SIFAT). Adıları niteleyen veya belirten sözcüklerdir. Bir sözcüğün sıfat olabilmesi için adın önüne gelerek onu nitelemesi veya belirtmesi gerekir.
GÜNLÜK & TASARIM GÜNLÜĞÜ
Düşünceyi Geliştirme Yolları
KAYNAK GÖSTERİMİ Başkalarına ait ve özgün olan fikirlerin alındıkları kaynakların gösterilmesi gerekir. Bilimsel araştırmalarda kaynak gösterme, bilim.
Yapı Denetimi Bölümü 1. Sınıf
Coca Cola Reklam Afişi.
ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR Araştırma Sürecindeki Aşamalar
AZE216 KÜÇÜK ADIMLAR ERKEN EĞİTİM PROGRAMI
Düşünceyi Geliştirme Yolları
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
ARAŞTIRMANIN AŞAMALARI
Başlık Düzeni Alt Başlık. Listeli Başlık ve İçerik Düzeni Birinci madde işaretinizi buraya ekleyin İkinci madde işaretinizi buraya ekleyin Üçüncü madde.
Görev 2 7 Aralık a kadar Görev 2’i tamamlayıp ye göndermeniz gerekiyor. İkinci görev 30 puan Şablonda Görev 2 ’de belirtilen.
Başlık Düzeni ALT BAŞLıK. Listeli Başlık ve İçerik Düzeni Birinci madde işaretinizi buraya ekleyin İkinci madde işaretinizi buraya ekleyin Üçüncü madde.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA
Sunum Teknikleri - Prof.Dr. Durmuş Dündar Arş.Gör. Nurten Çalışkan
Araştırma Makalesi Giriş Bölümünün Yazımı Dr. Sedat ZİYADE A.D.E.M
TÜRKÇE ÖGRETİMİ. YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ TÜRKÇE EĞİTİM SEVİYELERİ TÜRKÇE EĞİTİM SEVİYELERİ A1 A1 A2 A2 B1 B1 B2 B2 C1 C1 C2 C2.
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
Başlık Düzeni Alt Başlık.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
(İki başlıktan birisini seçiniz) ya da sizin belirlediğiniz
Başlık Düzeni Alt Konu Başlığı.
Resimli Başlık düzeni alt başlık.
Başlık Düzeni Alt Konu Başlığı.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Poster Başlık Yazarlar
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
ARGÜMANTASYON.
Başlık Düzeni Alt Konu Başlığı.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
SUNUM BAŞLIĞI (Proje Adı)
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
ERASMUS+KA229 PROJESİ İÇİN ÖN TEST ANALİZİ
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Sunum transkripti:

Kitap tanıtımı/Boor reivews 1. Yazarın kitaptaki temel amacı bu konu hemen tanıtımın başında ele alınmalı 2. Yazar kitabında görüşünü ispatlamak için ne gibi deliller kullanıyor Yazarın delilleri ikna edici mi? Niçin olsun veya niçin olmasın sorusu sorulmalı. Yazar yapmak istediğini seviyeli bir şekilde belirtmekte midir. 3. Bu çalışma aynı konuda diğer çalışmalarla nasıl bir ilişki içindedir. eşsiz bir çalışma mı, yeni ne getiriyor, yoksa diğerlerini tekrar mı ediyor. 4.Yazar bu çalışmayı yapmakta yeterli donanıma sahip mi? (alanın uzmanları tarafından bu şahıs otorite kabul ediliyor mu

Kitap tanıtımı II 5.bu kitabı değerlendirmek için en uygun kriter nedir? Yazar çalışmada yapmak iste diğini başarılı bir şekilde aktarmış mıdır? (Mesela yazar kitabın başında bu çalışmanın x problemini y metoduyla çözeceğini söylüyor. Acaba çözüyor mu?) 6. Format: Eserin bibliyoğrafik bilgsiyle başlar: Kitabın adı----yazarın adı----basım yeri: yayınevi tarih, sayfa sayısı Birinci paragraf: 1. kitabın içeriği ile ilgili kısa bilgi. 2. Kitap yazarının bu eseri yazmadaki gayesi

Kitap tanıtımı II/1 6. Format: Eserin bibliyoğrafik bilgsiyle başlar: Kitabın adı----yazarın adı----basım yeri: yayınevi tarih, sayfa sayısı Kur’an’a Göre İnançsızlık, Yunus Ekin, İstanbul: Işık yayınları 2001, 280 ss. Birinci paragraf: 1. kitabın içeriği ile ilgili kısa bilgi. 2. Kitap yazarının bu eseri yazmadaki gayesi

Kitap tanıtım III İkinci paragraf 3. kitap içeriğini özetlemek. Temel argumanları bir cümleyle belirtmek 4. Özetlenirken kitabın arka planına da işaret etmek gerekir. Üçüncü paragraf (asıl eleştirel tanıtım bölümü) 5. kitap hedefine ulaştı mı 6. ne gibi alternatifler bu kitapta tavsiye ediliyor. Farklılıklar net bir şekilde belirtilmeli 7. kitabın ıskaladığı noktalar? 8. kitap aynı konuda yazılan diğer eserlerle karşılaştırılmalı 9. kitapta ikna olmadığınız noktalar nelerdir. 10. kitabı okurken karşılaştığınız kişisel tecrübeler

Kitap tanıtımı IV 10.1. zor okunuyor 10.2. çok yazım hatası var. 10.3. yorum yapması gereken yerde yazar susuyor ya da başka bir konuya geçiyor. 10.4. cümle düşüklükleri 10.5. bölümler arası ilişki çok kırılgan. Takipte okur zorlanıyor. İki taraflı bir tartışmanın hangi tarafına maillisiniz...yoksa üçüncü bir görüş mü getireceksiniz....

Kitap tanıtımı Önemli Uyarı: Tanıtımda kendi ifadeleriniz ve görüşünüzle yazarın görüş ve ifadelerinin arası çok net ayrılmalı. Karışıklığa sebep verilmemeli. Kitap tanıtımı analitik okumanın bir ürünüdür. Bu nedenle çok önemli Tanıtımı yapan kitabın sadece ne hakkında olduğunu özetlememeli, kendisi için bu çalışmanın ne anlama geldiğini de vurgulamalı (okur cevabı: reader response)