Oyun ve Din Öğretimi Dr. H. Kader ZENGİN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
Advertisements

Eğitim İçeriğinin Sunumu
FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Yaratıcı Drama Atölyesi
DRAMA 1.HAFTA EĞİTİMDE DRAMA Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ.
Hazırlayan: Öğr.Gör. Funda YORULMAZ
SOSYAL BİLİŞSEL KURAM ALBERT BANDURA (1925-)
Uluslararası Gençlik Ödülü yaş arasındaki gençlerin katılabilece ğ i, onların bireysel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen gönüllülük.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
Öğrenme ilkeleri Prof Dr Süheyla Ünal.
“Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Yükseltin”
Yaş Basamaklarına Göre Eğitim Gereksinimleri. Yaş Basamakları  8-11 Yavrukurt  İzci  Ergin İzci.
ROL OYNAMA.
OEE – Drama Dramanın Eğitiminin Avantajları
OKULÖNCESİNDE BİR GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI UYGULAMALARI
Philips 66 Tartışma Tekniği (1/6)
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği
SERBEST ETKİNLİK SAATİ UYGULAMALARI
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
0-6 YAŞ GELİŞİM DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ
ÇOCUK OYUN HAKKI Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989’da kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’de güvence.
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
OYUN OYUNLAŞTIRMA YÖNTEMİ
Öğretim Teknikleri - III
ROL OYNAMA ve DRAMA.
SIĞINMACI ÇOCUKLARIN SORUNLARINDA ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ (19 MART2011 UĞUR PLAZA) MÜCAHİT ŞAHİNTÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
ÇOCUKLARDA OYUN Psk.Dan.Mehmet Turgut.
YAZMA ÖĞRENME ALANI Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN. YAZMA NEDİR? Yazma, bireylerin konuşma ve düşüncelerini yazılı olarak anlatmalarıdır.
SINAV KAYGISI DENİZLİ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Oyunun Özellikleri ve Önemi
ÇOCUKTA OYUN GELİŞİMİ Oyunun Tarihçesi ve Oyun Kuramları
BÖLÜM 10 OYUN. BÖLÜM 10 OYUN 1. Fiziksel Büyüme ve Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Oyun, çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimini.
Yaratıcı Drama Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Eğİtİcİ Oyuncaklar Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
Okul Öncesi Dönemde Rehberlik Hizmetinin Özellikleri
BRUNER’İN BİLİŞSEL GELİŞİM DÖNEMLERİ
DAVRANIŞ VE DAVRANIŞIN BİYOLOJİK TEMELLERİ
Birinci Sınıf Çocuklarının Gelişim Özellikleri Fiziksel Özellikleri En az iki kaynaktan edindiği bilgileri kullanarak yeniden anlam kurmaktır. Fiziksel.
Sosyal Öğrenme Kuramı (Bandura)
, Eğitici Drama Nedir? Önceden belirlenmiş açık ve net eğitim amaçları olan, tüm çocukların kendi öğretmenleri ile birlikte, daha çok büyük motor hareketlerle.
Bilişim Teknolojileri Öğretim Yöntemleri. Öğretim Yöntemi Nedir?  Hedefe ulaşmak için izlenecek önceden belirlenmiş yol.(Oğuzkan,1981)  Bir sorunu çözmek,
OYUNUN GELİŞİM ALANLARINA ETKİSİ VE ÇEŞİTLİ ÖRNEKLER
DRAMA Drama;doğaçlama,rol oynama ve tiyatro tekniklerinden yararlanarak öğrencilerin yaşantıyı,bir olayı,bir fikri veya soyut bir kavramı oyunsu süreçlerle.
OKUL ÖNCESİNDE EĞİTİCİ DRAMA
EĞİTİMDE YARATICI DRAMA
OYUN VE OYUNUN ÖNEMİ Doç. Dr. Ender DURUALP.
Bilişsel Gelişim Çocukluk Çağı 1.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GELİŞİM
EGE ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI YARATICI YENİLİKÇİ ÖĞRETMEN SEMİNERİ “YARATTIKÇA YAZ ATÖLYESİ” AYDAN AYKAÇ S. YUSUF ÇAĞLAYAN 16 Nisan 2011.
OYUN KURAMLARI Doç. Dr. Ender DURUALP.
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
OKUL ÖNCESİ DÖNEMİ ÇOCUKLARIN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
DRAMA UYGULAMALARI DRAMANIN ÖNEMİ
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
Duyuşsal Alan.
ROL OYNAMA ve DRAMA.
Yaratıcı Drama.
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
YAŞ ÖĞRENCİLERİNİN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
OYUN Halime Helin YILMAZ Hazal Ekşi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE BAĞLI OYUN AŞAMALARI
GELİŞİM VE ÖĞRENME Ders 3 Okul Öncesi Çeşitli Gelişim Alanları
Sağlık Bilimleri Fakültesi
1 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA EĞİTİMDE YARATICI DRAMA.
Sunum transkripti:

Oyun ve Din Öğretimi Dr. H. Kader ZENGİN

Oyun nedir? Tiyatro oyunu, spor oyunları, kağıt ve zar oyunları, çocuk oyunları, dans gibi eylemler “OYUN” olarak nitelenir

Oyun nedir? Kuralları olan eğlence (tenis, tavla bale vb.) kumar, şaşkınlık uyandıran hüner (cambazın oyunu), tiyatro ve sinemada sanatçının rolünü yapması, müzikle birlikte yapılan hareketler, sahne ya da mikrofonda oynanan eserler (piyes) beden ve zihin yeteneklerini geliştiren yarışma (olimpiyat oyunları), hile “OYUN” olarak nitelenir

OYUN NEDİR? Belirli öğrenmeler için düzenlenmiş, oyunun yapısı ve kurallarına uyarak, bazı amaçlara ulaşmak için öğrencilerin daha önce öğrendiklerini uygulama ve pekiştirmelerine yardımcı olan öğrenme ya da öğretme tekniğidir.

Oyun nedir? Oyun, belli bir amaca yönelik olan veya olmayan, kurallı ya da kuralsız gerçekleştirilen, her durumda bireyin isteyerek ve zevk alarak yer aldığı fiziksel, bilişsel, dil, duygusal ve sosyal gelişimini etkileyen faaliyetlerdir.

OYUNUN ÖNEMİ Bilişsel Gelişmeye Etkisi Bilişsel yetilerin daha da önemlisi sembolik düşüncenin gelişimine yararlıdır Düşünme yeteneklerini geliştirmektedir. Çünkü birey farklı olay ve sorunlarla karşılaşılmaktadır Oyun içerisinde yeni bakış açıları ve çözümler geliştirildiğinden bireyde yaratıcı düşünce ve dengeli davranış gelişmektedir

OYUNUN ÖNEMİ Fiziksel Gelişmeye Etkisi Bireylerin yürüme, koşma, tırmanma, inme, çıkma, yakalama, zıplama gibi eylemlerle hareket etmeleri, kas motor gelişimini desteklemektedir Fiziksel güç gerektiren oyunların oynanması, dolaşım, solunum, sindirim ve boşaltım gibi sistemlerin düzenli çalışmasını, oksijen alınımını, kan dolaşımını ayrıca dokulara besin taşınmasını da fazlalaştırmaktadır.

OYUNUN ÖNEMİ Duygusal Gelişmeye Etkisi Birey oyun oynarken mutluluk, sevinç, acıma, korku, sevgi, sevilme, kin, nefret, güven duyma, bağımlılık, ayrılık, ölüm gibi farklı duygusal tepkileri öğrenir. Cesaret duygusunu geliştirir ve destekler.

OYUNUN ÖNEMİ Sosyal ve Dil Gelişimine Etkisi Çeşitli rollere girer. Topluma uymak için çeşitli yaşantılar edinir Grup içinde görüşler karşılıklı ifade edilir, tartışılır Yenilen birey sonucuna katlanır, başkalarına saygı durmayı ve nerede nasıl davranacağını öğrenir.

Oyunun üstün yönleri Güven oluşturma Kurallara uyma ve bunlara uymaktan zevk alma Duygusal gereksinimleri doyurma Fiziksel boyutta etkinlik Zihinsel etkinliklere dahil olma Oyun oynama güdüsü tatmin etme

Oyunun üstün yönleri Birden fazla duyu organına hitap etme Yeni öğrenileceklerin daha kolay olması Öğrenilenlerin kalıcı olmasına, hatırlanmasına yardımcı olma Öğrenciler arasındaki iletişimi sağlama Dili etkili kullanma

Oyunun sınırlılıkları Daha çok dikkat, yaratıcılık, hayal gücü ister Kim kazanacak duygusu Oyunun ilgi çekmemesi, anlanmaması Çekingenlerin katılması zaman ister Ön hazırlık Süre kullanımı Oyun katılımcısının çok olmasının dezavantajı