8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
Advertisements

Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
KULLANILABİLİRLİK.  ‘Bir kapıyı açmasını öğrenemeyen insan bu dünyada ne diye yaşar bilmem ki…’ Aziz Nesin ‘ İSTANBUL’UN HALLERİ’
Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
Güçlü ve kararlı ol. Tanrın RAB'bin verdiği görevleri yerine getir. Onun yollarında yürü ve Musa'nın yasasında yazıldığı gibi Tanrı'nın kurallarına, buyruklarına,
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
MORFEMLER. MORFEM TÜRLERİ Şu örneklere bir göz atalım: Boyacının elleri beyaz. Öğrencilerde hefer olmalı.
5-SORUMLULUK GÖREVİNİ TAM YERİNE GETİRMEMİŞ OLANIN VİCDAN YARASINA , NE MAZERETİN ÇARESİ,NE İLACIN ŞİFASI ÇARE GETİRMEZ. MEVLANA.
SEVGİ BAHÇESİNİN EN NADİDE ÇİÇEĞİ SENSİN BENİM CANIM ANNECİĞİM…
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
Paragraf Nedir? & Herhangi bir yazının bir satırbaşından öteki satırbaşına kadar olan bölümüdür. & Duygu, düşünce, istekleri anlatım tekniklerinden yararlanarak.
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
FFFFiil, kök veya gövdelerinden türeyen fiile benzeyen ama artık fiil olmayan, kip ve şahıs eki almayan kelimelerdir.  Çok u uu uyumak baş ağrısı.
PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İBADETİ OLARAK ZEKAT
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
Hikmet SIRMA.
M Ü ŞRİKLERİN BOYKOT İLÂNI. Mekke m ü şrikleri, İslâm n û runun s ö nmesi i ç in, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Alay, hakaret ve işkencenin her.
Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER. SORU ÇÖZERKEN!!! Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur. Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur.
Bir milletin şiiri, devirler aşırı elden ele gezen bir meş’aledir
A n l a t t ı k ç a k ı ş v u r u y o r s a t ı r l a r ı m a A n l a t t ı k ç a ü ş ü y o r, a n l a t t ı k ç a ı s ı n ı y o r y ü r e ğ i m. B.
Yıllar önce bir Millî Eğitim Bakanı’nın makam odasının kapısı çalındı. İçeriden kararlı ve tok bir ses, ''Girin'' diye seslendi. Oldukça mütevâzı’ döşenmiş.
1. Aşağıdakilerin hangisinde yanıt cümlesi, dönüşlülük zamiridir? A) Hangilerinin durumu iyi? Bazılarının. B) Kimin saçları daha uzun? Bunun. C) Kaçının.
HAZIRLAYANLAR GÖZDENUR KAHRAMAN BETÜL SOLAKOĞLU MÜJGAN DİLEK.
SENİ DÜŞÜNDÜĞÜMDE... Müzik Brave Heard Film Müziği.
MISIR TARLASINDAN Mektup Var… Sesli izleyin lutfen….
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
ZARFLAR (BELİRTEÇLER).
Zaten onlarla adaştı... Adı : Gül 'dü...
KADIN Tanrı 6.günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü
Ders Kitaplarında Cinsiyetçilik....
yapIlarIna göre fİİller
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
MORFEMLER.
تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها
SEN DE Mİ BENİ UNUTTUN BEY ?
Aile İçi İletişim İle Çocuğunuzun Sorunlarını Çözebilirsiniz!!!
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
KALP MERİDYENİ.
Değer eğitimi ve Değer Boyutlandırma
Arzular başka şey, Hatıralar başka
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
FİİLLERDE ÇATI.
Artık Aşk Değil Bana Sevdasın
Anneler Günü Programımıza Hoş geldiniz. Anneler Günü Programımıza Hoş geldiniz.
Yoktan var olmaz bir duygu.
Fiilimsiler (Eylemsiler)
Fiilimsiler (Eylemsiler)
Aile Atölyeleri Projesi
Meksika'da Inka tapınaklarına çıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog,  birkaç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden  uzun.
DEĞERLER EĞİTİMİ NEZAKET
hazırlayan : Begüm Yılmaz
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
Yaşlı Bilge Adam Başlamak için tıklayın..
DÜRÜSTLÜK ÜZERİNE BİR HİKAYE
ÇAĞRI KİTAPLARI (TOMARLARI)
Fiilimsiler Fiillerden türemiş oldukları halde bir fiil gibi çekimlenemeyen, cümlede isim, sıfat, zarf görevlerinde kullanılan ve yan cümleciklerin yüklemi.
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Bir varmış bir yokmuş. Büyüdüğü zaman ne olacağını çok merak eden bir çocuk varmış…
“Hayatın Ortağı Olmak…”
KÜÇÜK BİR TEST ! Cem Yurtsev
Nitel araştırma soruları sorma ve soru formu oluşturma
CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI BİLEMEZDİM Kİ.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
B A K I Ş A Ç I S.
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
ПРИЛОЗИ.
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
Sunum transkripti:

8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1 www.hayalkatibi.com

Karikatür 2 www.hayalkatibi.com

Karikatür 3 www.hayalkatibi.com

Karikatür 4 www.hayalkatibi.com

Karikatür 5 www.hayalkatibi.com

8 mart dünya kadınlar günü ile şiirler 1 Büyülü Anlar Gül Gül Sen ve Ben Bir Dilek Tut Anılar Dostluk Sevgi Kokteyli Sevgi Melodisi Seni Düşündüm Meleğim Sana Yazıyorum Uzaktaki Sevgili Seni Seviyorum Seni Seviyorum Hasret Dostluk www.hayalkatibi.com

Şiirler 2 Kadın Ruhu düşleri kadar engin Teni dağ esintilerinden ılık Yüreği okyanus tınısı yarınları yoğuran ellerinin her bir tırnağında ayrı bir hatıra her bir tencerede yeni bir hatır bakışının değdiği yerde umut sesinin çınladığı her bir kulakta öğüt kadın nasırlı ellerinde bebesini yoğuran kadın ağıdıyla gülüşlü yarınları var kılan kadın işinde köle, kadın evinde hizmetçi kadın amelinde efendi kadın yarın.. www.hayalkatibi.com

Şiirler 3 www.hayalkatibi.com Kadın Bir kadın tanımadım, yüreği ile bakan. Bir kadın tanımadım, insanlık kokan. Bir kadın tanımadım, korkuya rest çekmiş. Bir kadın tanımadım, meğer gerçekmiş. Bir kadın tanımadım, pazarlık etmeyen. Bir kadın tanımadım, sevgisi bitmeyen. Bir kadın tanımadım, kadınlığını diretmeyen. Bir kadın tanımadım, nankör olup kirletmeyen. Bir kadın tanımadım, gerçeklere barışık. Bir kadın tanımadım, zor günlerde ışık. Bir kadın tanımadım, söylediği gibi olan. Bir kadın tanımadım. eksik olsun yalan. Bir kadın tanımadım, yaş geldi kırka çıktı. Bir kadın tanımadım, duygularım acıktı. Bir kadın tanımadım, kapris bilmesin. Bir kadın tanımadım, verdiği söz ölmesin. Bir kadın tanımadım, ışık tutsun yollarıma. Bir kadın tanımadım, ağırlık olmasın kollarıma. Bir kadın tanımadım, alçak gönüllü, haddini bilen. Bir kadın tanımadım, gülünce gözleri gülen. Bir kadın tanımadım, insan sarrafı olsun. Bir kadın tanımadım, aktıkça durulsun. Bir kadın tanımadım, gözü pek, vefalı, mert. Bir kadın tanımadım, ne sorun olsun ne dert. Bir kadın tanımadım, sahte sözler kulak asmasın. Bir kadın tanımadım, incitmesin, kırmasın, sarsmasın www.hayalkatibi.com

Şiirler 4 Dünya Kadınlar Günü Bugün Dünya Kadınlar günü. Unutulmamalı dünü,bugünü. Sevgi ve şefkat gösterelim. Koruyalım geleceğin küçüğünü. Türk kadını çalışır,emekçidir. Yalanları hiç olmaz gerçekçidir. Her zaman kıymet bilinmeli. Bugün Dünya Kadınlar günüdür. Kadınlar çileyi çok çeker. Gönüllere sevgi tohumları eker. Dilleri bal,pekmez sanki şeker. Bugün Dünya Kadınlar günüdür. Kavgaya hayır,istemezler eziyet. Hiç birinde yok ne kin,ne kötü niyet. Her birinde var pek çok büyük marifet. Bugün dünya kadınlar günüdür. www.hayalkatibi.com

Şiirler 5 ANACIĞIM Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Kaç geceler bana ninni söylerdi, Hasta olunca oydu başucumda bekleyen, Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen Alır kucağına okşardı, saçlarımı öperdi. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Uzun kış geceleri masal masaldı. Güzel çoban kızları, iyi kalpli sultanlar, Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanlar Şimdi ne o dünkü çocuk, ne de o masal kaldı. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Yıkayan oydu mürekkep lekeli parmaklarımı. Akşam biraz geciksem yollara düşerdi . Sokağa çıkarken «Yavrucuğum üşütme» derdi. Hemen bir kazak örerdi biraz boş kaldı mı. Nasıl hatırlamam anacığım nasıl? Bilirim yine kalbinde yerim anacığım. Selam sana Kadınlar Günü İstanbul'dan. Yeni dönmüşçesine bir akşam okuldan, Vefalı ellerinden öperim anacığım. www.hayalkatibi.com