BALIK HASTALIKLARI 14. Hafta.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Enfeksiyöz Hastalıkların Tedavisinde Eczacının Rolü
Advertisements

BİYOLOJİK AZOT GİDERİM PROSESLERİ
EVİMİZDE KULLANDIĞIMIZ TEMİZLİK ÜRÜNLERİ SAĞLIMIZI TEHDİT EDİYOR
YENİDOĞAN SEPSİSİ Prof. Dr. A. Engin Arısoy
Proteinler.
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
İnegöl OSB Ortak Atıksu Arıtma Tesisi
TARIM-ÇEVRE İLİŞKİLERİ Prof. Dr. Murat ALTIN
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A. Desteklemeler: 2014 yılında alınacak.
“SÜT İLE İLGİLİ GERÇEKLER”
Enfeksiyöz Hastalıkların Tedavisinde Eczacının Rolü Doç.Dr. Kutay Demirkan Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı.
Akıntılı Havuzlarda Yetiştiricilik
KORUYUCU HEKİMLİK.
Deney No: 8 Bazı Tuzların Asitlerle Reaksiyonu SEKİZİNCİ HAFTA.
Durgun sularda yetiştiricilik Durgun sularda yetiştiriciliği etkileyen doğal faktörler; İklim kuşakları •Havuzlardaki yetiştiricilikte verimi etkileyen.
Türkiye’de 2008 yılında, yaklaşık 494 bin tonu avcılıkla, 152 bin tonu yetiştiricilikle olmak üzere toplam 646 bin ton su ürünleri üretilmiştir. Avcılıkla.
S OLUNUM SISTEMI ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTA OKULU GÜRKAN AKKAŞ 6/C MEHMET YAZICI ÖMER GÜNEŞ.
Başla Intro(001) Yardım(004) Kazanımlar(002) Güneş enerjisini canlılar nasıl kullanır?( Enerji Kaynağı: Güneş) 200.
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANILAN YEMLER VE YEMLEME İLKELERİ
Fortschritt durch Qualität
İLERİ ARITMA SİSTEMLERİ
Biyolojik Arıtma Prosesleri
KRİTİK HASTA ÇOCUĞUN BESLENMESİ
UYGULAMALAR. UYGULAMALAR Atıksuların Arıtılması Parktaki Tuvaletler, Illinois Somon Balığı, Kuzey Pasifik.
UYGULAMALAR. UYGULAMALAR Atıksuların Arıtılması Parktaki Tuvaletler, Illinois Somon Balığı, Kuzey Pasifik.
BÖLÜM 23 ASKIDA ÇOĞALAN BİYOLOJİK
BÖLÜM 20 SU ALMA YAPILARI VE ÖN ARITMA.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI MARMARA DENİZİ KİRLİLİK RAPORU
Göl Su Kütlelerinde Ötrofikasyon Değerlendirmesi
EKOSİSTEMDE ENERJİ AKIŞI
ARITILMIŞ SULARIN ENDÜSTRİ VE TARIMDA KULLANILABİLİRLİĞİ - ARITILMIŞ SUYUN KALİTE KONTROL ANALİZLERİ İZÇEV A.Ş. Çevre Laboratuvarı Sulama Suyu Kalite Kriterleri.
İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI Şubat-2013 Genel Müdürlük Makamına SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LABORATUVARLAR ŞUBESİ.
SU KALİTESİ KİMYASAL İZLEME EBRU DOĞANAY EYLÜL 2015 Daire İçi Eğitim.
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
SERUMLAR. Damardan dışarı alınan kan, kısa bir süre sonra pıhtılaşır. Pıhtılaşan kısım çökünce üstte sarımtırak bir sıvı kalır. Bu sıvıya kan serumu denir.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
TBS’DE HİJYEN.
BİRİKTİRME.
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta.
KAFESTE ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNİN ÇEVREYE ETKİSİ
İYONİZE RADYASYONUN BİYOLOJİK ETKİLERİ
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
DOÇ. DR. MÜDRİYE YILDIZ BIÇAKÇI
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Çevre ve Beslenmenin Reprodüktif Performansa Etkisi
HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YENİLİK VE İLERLEMELER
Dr. Ali Alkan Osmaniye Devlet Hastanesi, Tıbbi Onkoloji
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Damızlıkların Bakımı.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
ORGANİK YUMURTA ÜRETİMİ
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Balık yetiştiriciliğinde yer seçimi ve su kalitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İçsu Balıkları Yetiştiriciliği
GENOMDA GEN Yakın akraba bakteri türlerinde genom dizilerinin çok benzer olduğunun belirlenmesi ile birlikte, bakteriyal genomlara bakış açımız kökten.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Su ürünleri sağlığı ve BALIK HASTALIKLARI
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İmmün Sistem Vücudumuz, çevremizde bulunan çeşitli hastalık yapıcı infeksiyöz ajanlara karşı hücreler, doku ve organları ile birlikte(immün sistem) çalışır.
Sunum transkripti:

BALIK HASTALIKLARI 14. Hafta

BALIK HASTALIKLARI Çevreye bağlı balık hastalıkları Paraziter balık hastalıkları Beslenmeye bağlı balık hastaaları Viral, bakteriyal ve fungal balık hastalıkları ve etmenleri 14. Hafta

BALIK HASTALIKLARI 14. Hafta Su ürünleri yetiştiricilik sistemlerinde hastalığın ortaya çıkışında temel üç faktör etkili olmaktadır; Balık (konakçı) Su kalitesi (çevre) Patojen 14. Hafta

BALIK HASTALIKLARI Su Kalitesi-Balık Hastalıkları etkileşimi: Yetiştiricilik ünitelerinde hastalığın ortaya çıkışında etkili en önemli su kalite parametreleri; Çözünmüş oksijen Amonyak Nitrit BOI5 Karbondioksit AKM (askıda katı madde) Fosfor 14. Hafta

BALIK HASTALIKLARI Patojen: Paraziter, viral, Bakteriyal ve fungal kaynaklı hastalık yapıcı biyolojik kökenli etmen olarak tanımlanır. Hastalığın ortaya çıkışında canlı direnci bakımından etkili faktörler: Balığın yaşı Bağışıklık sistemi gücü Genetik özellik Beslenme durumu Canlının daha önce hastalığa maruz kamış olması 14. Hafta

BALIK HASTALIKLARI Beslenmeye bağlı hastalıkların ortaya çıkışında yaygın olarak gözlenen patolojik durumlar: Omurga eğrilikleri Katarakt Yüzgeçlerde aşınma Karaciğerde yağlanma-tümörler Deri/yüzgeçlerde kanamalar Ekzoftalmus 14. Hafta

BALIK HASTALIKLARI Balık Hastalıklarının Kontrolü: Patojen içermeyen su temini Patojen transferinin engellenmesi Dezenfeksiyon Uygun çevre koşulları Aşı: Öldürülmüş ya da zayıflatılmış patojenin balığa verilmesi ile balığın aktif savunmasının artırılması şeklinde tanımlanabilir. 14. Hafta

BALIK HASTALIKLARI Aşılama Yöntemleri: Enjeksiyon İmmersiyon Oral metot şeklindedir. 14. Hafta

BALIK HASTALIKLARI Tedavi Yöntemleri: Su içinde tedavi uygulamaları Yem yolu ile tedavi Parenteral tedavi 14. Hafta

Kaynak: Su Ürünleri, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1242,Editör: Prof. Dr. Hijran YAVUZCAN 1. Hafta