Sağlam Temeller İnşaa Eder

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PLN.4444 Mesleki Uygulama Esasları
Advertisements

6306 sayılı Kanun Kanunun amacı: Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
ALTYAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MEKÂNSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmar Planlama Dairesi Başkanlığı
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Tanımlar Madde 2 - (1) Bu Kanunun uygulanmasında;
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
RİSKLİ BİNALARIN TESPİT EDİLMESİ HAKKINDA GENEL ESASLAR
Mimarlar Odası Denizli
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İmar ve Belediye Mevzuatı PLANLI YAPILAŞMA
ANTAKYA KENT MERKEZİ YAPI STOĞUNA GENEL BİR BAKIŞ.
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI
MEVZUAT DEĞERLENDİRMESİ
6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ R.G
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
Doğal afetler Deprem Erozyon Çığ Yangın Toprak Kayması Sel Baskını.
İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Engellilik ve Dava Örnekleri
ADRES VE NUMARALAMA SİSTEMİ
Kentleşme, Konut ve Afet Yasal Düzenlemeler ve Uygulamalarla
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
Doğal afetler birden meydana gelip büyük can ve mal kayıplarına neden olduğu için, yazılı ve sözlü olarak sanatçılara konu olmuştur.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
Kentsel dönüşüm nedir? Kentsel dönüşüm, kentteki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma veya.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
KENTSEL DÖNÜŞÜM & UYGULAMALARI
DEPREM GELİYORUM DEMEZ. DEPREM Çok kötü bir olaydır.İnsanlara, hayvanlara, bitkilere zarar verebilir.
ORDU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü FAALİYET ÖZETİ.
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026) Ulusal Deprem Stratejisi Eylem Planı (UDSEP ) Prof. Dr. Levent Gülen Ofis: M-1 No:1303.
Kentsel Dönüşüm (6306 sayılı Kanun Uygulamaları) Hazırlayan
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
1 HEDEF 2023 KENTSEL DÖNÜŞÜMLE AFETLERE HAZIR TÜRKİYE.
“AFETLERE HAZIR TÜRKİYE”
YASALARDA ve YASA YAPIMINDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 1. İklim değişikliğine uyum (negatif/pozitif uyum) Yasa içeriklerinde iklim değişikliği Milletvekilleri.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
TANITIM DOSYASI.
Şirket Profili Kırk iki yıllık bir aile geleneğinin şirketleşmiş son halkası olan firmamız, inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Bu güvenle çalışmakta.
HOŞGELDİNİZ.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
Salih ÖZEN Paramedik İş Güvenliği Uzmanı (A)
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
Afet Zararlarının Azaltılmasında Türkiye’deki Yerel Yönetimlerin Rolü
Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu 22/09/2017 Nevşehir
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
… Sınıf Öğretmeni.
Ön Büro Çalışması Arazi Çalışması.
KENTSEL DÖNÜŞÜM (6306 Sayılı Kanun Uygulamaları) Mustafa BAŞER Tapu Sicil Müdür Yrd. Uşak Tapu Müdürlüğü.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2018 YILI ŞUBAT AYI TOPLANTISI
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI Taşınmazlar Şube Müdürlüğü 2011 – Brifing.
GECEKONDU OLGUSU VE GECEKONDU KÜLTÜRÜ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
12. Hafta Ders İçeriğinin Başlıkları
Sunum transkripti:

Sağlam Temeller İnşaa Eder

Kentsel Dönüşüm Hakkında A’dan Z’ye Herşey!

Kentsel Dönüşüm’de KB TEKNİK YAPI Ülkemizde Kentsel Dönüşüm ile ilgili bilinmesi gerekenleri ve doğru bilinen yanlışları mülk sahiplerine en sade ve anlaşılabilir bir şekilde anlatmak ve kentsel dönüşümde yaşanan en büyük problem olan bilgilendirme eksikliğini gidermek amacı ile KB Teknik Yapı Mülk sahipleri hakkında kentsel dönüşüm hakkında ihtiyaç duyduğu herşeyi sizlere broşürümüzde anlatmaya çalıştık Çevre ve Şehircilik Bkanlığından edindiğimiz bilgilerin mülk sahiplerine kentseldönüşümün anlam ve önemini elimizden geldiğince anlattık

Kentsel Dönüşümde Bilinmesi Gereken Tanımlamalar Bakanlık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlık Rezerv Yapı Planı İdare Bu kanın uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere TOKİ'nin veya idarelnin talebine bağlı oalrak veya resen Maliye Bakanlığının uygun görüşü alnarak bakanlıkça belirlenen alanlar Belediye ve mucavir alan sınırları içinde belediyeleri bu sınırlar dışında il Özel İdareleri büyükşehirlerde belediyeleri ve Bkanlık taradından yetkilendirmesi halini Rezerv Yapı Planı İdare

Riskli Alan Riskli Yapı TOKİ Bu kanın uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere TOKİ'nin veya idarelnin talebine bağlı oalrak Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebi ile can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan Bakanlık veya İdare tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü de alınarak belirlenen ve Bakalığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca karaklaştırılan alan Riskli Yapı Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ümrünü tamamlamış olan yada yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıtığı ilmi ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapı TOKİ Toplu Konut İdaresi Başkanlığını İfade eder.

Kanun Neticede Nihai Hedef 6306 sayılı Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanın'un çıkartılmasının temel amacı nedir? Kanun Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların tespit edilmesi ve böylece söz konusu alanlar ile riski yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde fen ve sanat kurallarına ve standartlarına uygun sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini oluşturmak için iyileştirme tasfiye ve yenilemelerde bulunulması maksadıyla çıkartılmıştır. Neticede Nihai Hedef erhangi bir afet neticesinde bir daha can kaybı yaşanmamasını sağlanması ve kentleri sağlıklı ve güvenli yaşama çerçevelerie dönüştürülmedisir.

Kapsam Ruhsatsız da Olsa Türkiye'de yaklaşık kaç konut bulunuyor ve bu konutların ne kadarının kentsel dönşüm kapsamında yıkılmesı ve yenilenmesi gerekiyor? 19 MİLYON Türkiye'de yaklaşık Konut Bulunmaktadır. Bu konutlardan 1999 depreminden sonra yapılan 5 milyon konutun iyi durumda olduğunu değerlendirmekte olup bu değerlendirmeye göre 14 milyon konut afet riski yönünden incelenmesi kerekmektedir. Deprem tasarımı ve malzeme dayanımı yetersiz olan yapılar mühendislik hizmeti almadan kaçak olarak inşa edilen yapılar gözetildiğinde ülkemizde toplam stokunun yaklaşık %40'ının (6-7 milyon konut) yenilenmesinin veya güçlendirilmesinin gerektiği tahmin edilmektedir. ruhsatsız binaların 6306 sayılı kanun kapsamında değerlendirilmesi mümkünmüdür? Herhangi bir bina için 6306 sayılı kanın kapsamında Kapsam Risk tespiti yapılabilmesi ve kanun kapsamındaki haklardan yararlanabilmesi için binanın ruhsatlı olması gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Arsa üzerindeki binanın Ruhsatsız da Olsa Arsa sahibine ait olması yeterlidir.

Ülke genelinde bütün binalar 6306 sayılı kanun kapsamındadır. « » Binanın bulunduğu yere,yaşına deprem bölgesine bakılmaksızın Riskli olarak tespit edilen bütün binalar kanın hükümlerinden faydalanabilecektir.

ADRES İLETİŞİM E-MAİL TEL:0 232 440 95 95 info@kbteknikyapi.com Bahçelievler Mah. 1831/14 Sokak NO:12 D:71 Karşıyaka/İZMİR TEL:0 232 440 95 95 FAX:0 232 440 95 95 info@kbteknikyapi.com www.kbteknikyapi.com