RİSKLİ GEBELİK TAKİP SİSTEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ
İstatistik ve Bilgi İşlem
YÖNETİM BİLGİLENDİRME SUNUMU
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
Merkezi Hastane Randevu Sistemi
DEREBUCAK SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI
BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Azrael Online Hasta Takip Programı
DOĞUMHANE HİZMETLERİ HOŞGELDİNİZ.
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
Daire Başkanı Dr.Ünal HÜLÜR.
Partilerin Oluşturulması ve Etiket talebi Üreticiler tarafından partileri oluşturulabilmesi için Tarla kontrol Raporunda belirtilen ifadenin yanındaki.
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 4 BİLGİ İŞLEM SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
E-Sağlık Uygulamaları
Techno IK Modülleri Aday Yönetimi Personel Sağlık Yönetimi
ÜREME SAĞLIĞI ALANINDA
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
KARDİYOTO KARDİYOLOJİ OTOMASYONU.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Temel Sağlık İstatistikleri Modülü TSİM Sunumu Mayıs 2013.
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK NET-2 YÖNETİM PANELİ EĞİTİMİ
İL GENELİ YEŞİL KART HİZMETLERİ YILLARA GÖRE YEŞİL KART HARCAMALARI
TIBBİ KAYITLARIN YÖNETİMİ VE BİR HASTANE UYGULAMASI
Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014
AMAÇ Çalışanların birimine özel sağlık taramasının periyodik olarak yapılması, Sonuçların hekim tarafından değerlendirilmesi ve çalışana sonuçlar hakkında.
(KARAR DESTEK SİSTEMİ) KULLANIMI
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
ANNE ÖLÜMLERİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU
ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIMI 20 NİSAN 2007 ANKARA SAĞLIK KODLAMA REFERANS SUNUCUSU SKRS Hakan ÖZER Bilgi ve Yönetim Sistemleri Danışmanı.
«DÖNER SERMAYE TAKİP SİSTEMİ» PERSONEL VERİ GİRİŞ İŞLEMLERİ
ANNE ÖLÜMLERİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU
SODES BİS SİSTEMİ.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Muhtar Bilgi Sistemi.
İZLEME ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞI
KİŞİSEL SAĞLIK KAYDI SİSTEMİ
Sağlık Yönetim Sistemi
Vet. Hekim Ahmet SAFRAN Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN SAĞLIĞINI GELİŞTİRME PROGRAMI
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
MHRS nedir? Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS);
MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ KAREKODLU REÇETE İŞLEM ADIMLARI
TS İ M Hata Geri Bildirimi. Algoritma Süreç Örnekler İ statistikler.
ULUSAL SAĞLIK BİLGİ SİSTEMİ VİZYON PAYLAŞIM TOPLANTISI 20 NİSAN 2007 ANKARA MİNİMUM SAĞLIK VERİ SETİ (MSVS) SONER KIRICI BİLGİ ve YÖNETİM SİSTEMLERİ DANIŞMANI.
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ TAKBİS/ERP DE BANKA BİLGİSİ DEĞİŞTİRME DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / PERSONEL SERVİSİ.
Ölüm Nedeni İstatistikleri. Ölüm Nedenleri İstatistiklerinin KULLANIMI 1.Ölümlülük modellerini yer ve zaman ayrımında açıklar, 2.Nüfus projeksiyonlarının.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
KIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Nisan 2017
Yeni Nesil Laboratuvar
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1
Tire Devlet Hastanesi HOŞGELDİNİZ.
T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Preeklampside Maternal Venöz SHARP1 Düzeyleri
Sağlık Bilimleri Fakültesi
BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
SAĞLIK NET YÖNETİM BİLGİLENDİRME SUNUMU. SAĞLIK NET NEDİR? Sağlık Net Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Dönüşüm Programının bileşenlerinden birisi olan Ulusal.
Sosyal Güvenlik Kurumu KASIM 2007 M E D U L A G e n e l S a ğ l ı k S i g o r t a s ı.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

RİSKLİ GEBELİK TAKİP SİSTEMİ TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi  RİSKLİ GEBELİK TAKİP SİSTEMİ

Anne ölüm oranları en önemli sağlık ve gelişmişlik göstergelerinden biridir.

Risk Dağılımı (%)

Sağlık tesisimizde kullanılan yazılım programı gözden geçirildi. Hekim muayene ekranları üzerinde küçük bir düzenleme yapılarak riskli gebelik takip ekranı düzenlendi. Aynı zamanda program üzerinde hazırlanmış olan gebelik veri setleri aktif hale getirildi.

İlk adımda hekim muayene ekranını açtığında riskli gebe olduğuna karar verdiği hasta için tanı butonundan z35 tanısını seçer, ardından kaydet butonuna basar.

2. adımda tanı kaydedildikten sonra açılan pop up ekranında belirlenmiş olan 35 tanı arasından gebeliği riskli kılan tanı seçilir. 3. adımda pop-up ekranına SAT girilir. Sistem BDT 46 hafta olarak otomatik hesaplar ve tahmini doğum tarihini ekrana yansıtır. Ardından «Kaydet» butonuna basılır. Riskli gebelik uyarısı 46.haftanın sonunda otomatik olarak sistemden kalkar.

Hastanın hastaneye sonraki başvurularında kayıt kabul ekranına hastanın yüksek riskli gebeliği bulunmaktadır uyarısı gelir.

Hastanın sonraki muayene başvurularında hekim ekranına ‘Hastanın yüksek riskli gebeliği bulunmaktadır’ uyarısı gelir.

Hastane içinde görev yapan konsültan hekimlerin (Kardiyoloji, Göz, Nöroloji, Cildiye v.b) muayene ekranlarında ‘Hastanın yüksek riskli gebeliği bulunmaktadır’ uyarısı gelir.

Hekim tarafından gebelikte risk takibinin kaldırılmasına karar verilmesi durumunda yardımcı ekranlar menüsünden gebelik sonlandır butonuna basılır.

Açılan riskli gebelik pop-up ekranından ‘Sonlandır’ butonuna basılır ve hasta üzerindeki uyarı sistem tarafından kaldırılır.

Hastane Otomasyon Sistemi üzerinde yer alan Gebelik veri setleri revize edilerek riskli gebelerin verileri Sağlık Net’e gönderilerek test edildi.

SAĞLIK KURUMLARI ENTEGRASYONU 2.AŞAMA SAĞLIK KURUMLARI ENTEGRASYONU Çalışmanın 2. aşamasında gebe bildirim veri setinin aile hekimleri tarafında görülmesinin testi yapıldı. Bu aşamada hastanemize aile hekimliği tarafından gönderilen hastalar üzerinden test işlemleri yapıldı. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nün gözetiminde Sağlık net, hastane ve aile hekimi yazılımları karşılıklı test edilerek sorunların giderilmesi sağlandı.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Net Online Hastane T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Net Online Hastane Aile hekimi Hastanemizce yürütülen çalışma kapsamında hastanemizde oluşturulan gebe bildirim veri seti sağlık net online üzerinden aile hekimliğine 2 dakika içinde gönderildi (07.04.2017) Aile hekimi

Sistemin başarılı bir şekilde yürütülmesi için: Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Kurumu, Halk Sağlığı Kurumu, Hastane ve Aile Hekimliği nezdinde bir kurul oluşturulması ve kurulun başkanlığında karşılıklı istişare içinde yapılacak çalışmaların yönlendirilmesi önem arz etmektedir. Hastanelerde «Gebelik veri setleri» revize edilerek beklenen ihtiyacı karşılayacak düzeyde bilgiler içerecek hale getirilmelidir. Hastane laboratuvarı ile klinik hekim ekranlarının entegre çalışması, yani izlem paketindeki hemoglobin, idrarda protein, diyabet taraması değerleri otomatik olarak laboratuvardan alınabilmeli. Hekim tekrar tekrar bu verileri doldurmakla uğraşmamalıdır.

SYS’de yer alan gebelik veri setleri yapılacak düzenleme sonrasında yenilenerek güncellenmelidir. Yazılım firmalarına standardize edilen gebelik veri setleri üzerinden güncelleme yaptırılması ve uygulama zorunluluğu getirilmesi sağlanmalıdır.

SKRS’de gebelikte risk faktörü olarak tanımlanmış 103 faktörün mü yoksa ICD-10 da yer alan tanıların mı kullanılması gerektiği netleştirilmelidir. Biz hastanemizde yapılan çalışmada 35 adet ICD-10 kodu olan tanıyı gebeliğe eşlik eden risk faktörü olarak belirledik. Aile hekimliği, risk faktörü olarak SKRS’de tanımlı gebelikte risk faktörlerini kullanmaktadır. Hastane, Aile Hekimliği, Sağlık Net Online’da kullanılmakta olan yazılım programları veri paylaşımı sırasında kullanılan kodlamaların karşılıklı test edilerek veri paylaşımına uyumlu hale getirilmesi gereklidir. Hastanelerin Aile hekimlerinin kullandığı web servislerini kendi hastanelerinde de kullanılabilir duruma getirmesi halinde aile hekiminin yaptığı işlemi hastane hekimi de görebilecektir.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi

TEŞEKKÜR EDERİM