BİYOGRAFİ NEDİR? Hikmet SIRMA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AMPUTE FUTBOLUN KURULUŞU
Advertisements

TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
FUTBOL GELİŞTİRME MERKEZİ Coca Cola Akademi Ligleri 2008 – 2009
SPOR YAP SAĞLIKLI YAŞA! A1 Lila Sınıf.
FUTSAL.
METİN OKTAY.
AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
EFSANELER ÖLMEZ LEFTER
ALESSANDRO DEL PIERO. 9 Kasım 1974 Traviso İlk kez 21 yaşında İtalya Milli Takımı’nın formasını giyen Del Piero, milli takım kariyerinde şu ana kadar.
Allen Iverson.
“Ne olacak bu Fener’in hali” diye düşünenler için Fenerbahçe Nasıl Kurtulur Procesi Fenerbeyli Esatbahçe’den Enfes Bir Proce Daha… 2010.
Büyük olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin;
ÇOCUK VE SPOR SPORUN TANIMI VE ÖNEMİ SPOR DALLARI
Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal Atatürk Futsal Nedir ? Futbol Salona Girdi “Futsal” Oldu.
AFTER AFFECTS Temel Animasyon. File > Open > New Project ile yeni proje açın.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük BÜYÜK TAARRUZ
YETENEK KEŞFETME MODELLERİ
BİYOGRAFİ- OTOBİYOGRAFİ Doruk Dİlek Serhan Yüce
Sporcu Muayeneleri ve Sağlık Raporları Dr. Ali Demircan 14. Pratisyen Hekimlik Kongresi Ekim 2009.
SERTİFİKASYON PROGRAMI
EURO 2008 TÜRK MİLLİ TAKIMININ TEKNİK ANALİZİ
FİLİZ ÖZDEM İstanbul, 19 Temmuz 1965.
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
biz dünyanın şampiyonlarıyız... ses düğmesini açabilirsiniz.
Bocce Beden Egitimi Dersi.
BREZİLYA.
EMİNE DİLAVER NİSA GÜRBÜZ.  Pekin aralarından 2008 yaz olimpiyatları ve parlimbik oyunlarında da olduğu pek çok spor etkinliğine ev sahipliği yapmıştır.1990.
BİLGİSAYAR PERFORMANS ÖDEVİ
1.HAFTA 25 Ağustos 2009 SALI 2.HAFTA 02 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 3.HAFTA 08 EYLÜL 2009 SALI 4.HAFTA 16 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 5.HAFTA 22 EYLÜL 2009 SALI 6.HAFTA.
Hikmet Sırma.
Italyan milli takimi Avrupa Futbol Sampiyonasina hazirlaniyor
Türkiye’de sporun başlangıcı ve gelişimi
ONLARDA ÇOCUKTU.
Eğitim Materyali Departmanı Kadınlar I. ve II. Lig Müsabaka Sistemi ve Fikstürü.
Teknik Kurulun Görevleri
Bunu bir çok kimse bilmeyebilir:
HAZIRLIYAN NEHİRCAN AKAR 5/G.
AD:ERCAN SOYAD:ERBAY SINIF:5-A NO:239
02-11 Ekim 2015 tarihleri arasında Güney Kore organizatörlüğünde icra edilen 6’ncı Dünya Askeri Olimpiyatlarına TSK altı branşta katılım sağlamış, Hv.K.K.lığını.
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU ( ). AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR AMATÖR TAKIMLARDA YAŞI BÜYÜK FUTBOLCU
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDE TÜRKİYE
MİLLİ MÜCADELE.
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE CEPHELER
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM 2
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hüseyin KÖSE Veri Tabanı Örnek Çalışma Danışman.
ADIDAS IMPOSSIBLE IS NOTHİNG!. ADIDAS Adolf Dassler; 1920'lerde Nürnberg yakınlarındaki Herzogenaurach şehrinde ortağı ve abisi olan Rudolf Dassler ile.
Futbol da Sistemlerin Tarihçe Özeti
MAÇ ANALİZİ DERS NOTLARI
Etnoğrafya Müzesini Geziyoruz
SEZONU AMATÖR FUTBOL LİGLERİ UYGULAMALARI TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU.
İÇ SINAVI.
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
Futbol Yönetim Sistemi
VODAFONE ARENA Baran Çetin Mart,2017.
SEVGİLİ ARKADAŞLAR; TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
A MİLLİ BASKETBOL TAKIMI
HİDAYET TÜRKOĞLU KİMDİR.
TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
ISPARTA İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
Futbol 11’er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır. Oyunun amacı, topu rakip kaleye sokmaktır. Topu elle ve kolla oynamak.
Hikmet Sırma.
ATATÜRK’ÜN SPOR ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR Atatürk’ün de desteklediği asker i bir spor kulübü olan Muha fızgücü kuruldu. Çok önemli başarılara.
NAIM SÜLEYMANOĞLU NAIM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?. Naim Süleymanoğlu ■ Dünya halterinin efsane ismi, olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu,
STEPHEN CURRY HAZIRLAYAN AHMET EM İ R AYTEK İ N STEPHEN CURRY 14 Mart 1988 tarihinde do ğ an Wardell Stephen Curry, NBA takımlarından Golden State Warriors.
Cristiano Ronaldo Hayatı. Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, 5 Şubat 1985 tarihinde Portekiz’in Madeira şehrinde dünyaya gelmiştir.
Futbolda en çok karşımıza çıkan kurallar
DÜNYADA HENTBOLUN TARİHSEL GELİŞİMİ
Sunum transkripti:

BİYOGRAFİ NEDİR? Hikmet SIRMA

Biyografi nedir? Siyaset, edebiyat, spor, sanat, gibi alanlarda başarı göstermiş kişilerin hayatlarını, neler yaptıklarını, ülke ve dünya insanlığına neler kazandırdıklarını, hayatlarının önemli başarılarını anlatan yazılara biyografi (yaşamöyküsü) denir.

BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ

Hakan Şükür, 1 Eylül 1971 tarihinde Sakarya'da doğdu Hakan Şükür, 1 Eylül 1971 tarihinde Sakarya'da doğdu. Futbol hayatına, 1987 yılında, doğum yeri olan Sakarya da başladı. 1990 senesine kadar Sakaryaspor'da forma giyen Şükür, buradan ayrılmasının ardından 2 sene formasını taşıyacağı 1. Lig takımlarından Bursaspor'a geldi. Hakan Şükür için dönüm noktası 1992 yılında Galatasaray'a transferiydi. Galatasaray'da bir çok başarı yaşayan ünlü futbolcu, Temmuz 1995'te İtalya'nın Torino takımına transfer oldu. Torino'da istediğini bulamayan Şükür, 4 ay kaldığı İtalyan klübünden ayrıldı ve 1995'in Ekim ayında Galatasaray'a döndü. 1998 yılında FIFA tarafından dünyanın en iyi golcüsü seçildi. Takvimler 2000'i gösterdiğinde, Galatasaray'da UEFA Kupası'nı kaldırdı. Gene bir Temmuz ayında, bir çok diğer Galatasaray'lı futbolcu gibi Şükür'ün de Galatasaray'ın yolları ayrıldı. Hakan Şükür bir başka İtalyan takımı Inter Milan'a transfer olmuştu. 2002 yılında İnter Milan'dan kiralık olarak AC Parma takımına gitti. 1 seneden kısa bir süre Parma forması giyen Hakan Şükür, bu formayla İtalya Kupası'nı kazanmanın sevincini yaşadı. Aynı sene Türk Milli Futbol Takımı'nın dünya üçüncüsü olacağı "Dünya Kupası"nda Güney Kore Milli Takımına karşı 9. saniyede attığı gol ile "Dünya kupaları tarihinin en erken golü"ne imza attı. 2002 - 2003 sezonunda Blackburn Rovers takımında forma giydi. 2003 yılında tekrar Galatasaray'a dönen Şükür, halen Galatasaray Spor Kulübünde forma giyiyor.

Siz de beğendiğiniz, ülkemize hizmet etmiş bir kişiyi seçip biyografisini hazırlayabilirsiniz.