Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VODAFONE ARENA Baran Çetin Mart,2017.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VODAFONE ARENA Baran Çetin Mart,2017."— Sunum transkripti:

1 VODAFONE ARENA Baran Çetin Mart,2017

2 Genel Anlatım Vodafone Arena, 1947 yılında inşa edilen BJK İnönü Stadyumu'nun bulunduğu alana inşa edilmiştir.

3 Projenin Hayata Geçiş Süresi
İlk kez 23 Şubat 2004 tarihinde gündeme gelen ancak gerekli izinlerin çıkmaması nedeniyle ertelenen projenin inşa süreci resmi olarak 17 Ocak 2013 tarihinde başlatılmıştır.

4 Beşiktaş İnşaat Yatırımları A. Ş. ve Kiptaş A. Ş
Beşiktaş İnşaat Yatırımları A.Ş. ve Kiptaş A.Ş. konsorsiyumu tarafından projelendirilen ve 2013 Haziran ayında mevcut BJK İnönü Stadyumuyıkılarak aynı yerde inşasına başlanan futbol stadyumu. Vodafone, stadyuma sezonundan başlayarak 15 sezon isim sponsoru olmuştur

5 Taraftarlardan gelen mektupları stadın temeline karıştırarak "Temelinde Aşk Var" adlı sloganı da başlatmıştır. Stadın çatısı 12 Kasım 2015' de kaldırılmıştır.

6 Resmi Açılış Açılış, 10 Nisan 2016 tarihinde taraftarlara kapalı, sadece davetlilere açık bir törenle; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören,Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TBMM eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaşteknik direktörü Şenol Güneş ve takım kaptanları Tolga Zengin ve Necip Uysal, Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili, Beşiktaş eski teknik direktörleri Gordon Milne, Bernd Schuster, Ertuğrul Sağlam, ile iş, spor ve siyaset dünyasından davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

7 İlk Düdük Vodafone Arena stadyumunda ilk düdük, resmi açılış töreninin ertesi günü 11 Nisan 2016 tarihinde Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynananSüper Lig maçında çalındı biletli seyircinin izlediği maçın 21. dakikasında, Beşiktaş'ın Mario Gómez'in ayağından bulduğu gol, Vodafone Arena'da atılan ilk gol olarak kayıtlara geçti.[6][7] Beşiktaş, 3-2 galip gelerek yeni stadında ilk maçını galibiyetle bitirdi.[8]


"VODAFONE ARENA Baran Çetin Mart,2017." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları