GÖLGE Arş.Gör. Belkıs Garip.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UZAY ARAŞTIRMALARI Yuri Gagarin
Advertisements

Öğretmen Ziya Kılıçözlü İlköğretim Okulu
GÜNEŞ DÜNYA AY
Kalın ve İnce Kenarlı Mercekler ve Kullanım Alanları
Maddelerin Işık Geçirgenliği
FEN VE TEKNOLOJİ www. egitimcininadresi
IŞIK.
5. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ 7. ÜNİTE IŞIK VE SES
Işık Işık kaynakları Işık ve madde Işığın yayılması Işığın yansıması.
 Uzay, Dünya'nın atmosferi dışında evrenin geri kalan kısmına verilen isimdir.  Uzay'ın sınırları asla kesin değildir ve Uzay hep büyür.  Atmosfer.
Isı yalıtımı iki farklı ortam arasında ısı alış-verişinin engellenmesine denir. Bu genelde özel malzemelerle yapılır örneğin iki duvar arasına yerleştirilen.
IŞIK OYUNLARI: GÖLGELER
KONU : IŞIK 6.SINIF FEN BİLGİSİ.
RENK.
DÜNYA ve UZAY.
ÇEŞİTLİ YÜZEYLERDE YANSIMA
IŞIK Mercekler Mustafa ÇELİK.
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ MADDELERİN IŞIK GEÇİRGENLİĞİ
RENK.
Özboyacı İlköğretim Okulu Hazırlayan Faruk YAVUZ.
Beyaz Işık Gerçekten Beyaz mıdır?
Beyaz Işığın Renklere Ayrılması Şekildeki prizmaya gönderilen beyaz ışık demeti, prizmadan çıktıktan sonra renklere ayrılır. Bu renkler perde üzerine düşürüldüğünde.
GÖRME OLAYI VE IŞIK HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
IŞIK VE SESİN YAYILIMI 5.sinif 4.ünite
HAZIRLAYAN: AYNA VE IŞIK HAZIRLAYAN:
AYNALARDA YANSIMA VE IŞIĞIN SOĞURULMASI
Işık Işık kaynakları Işık ve madde Işığın yayılması Işığın yansıması
Işık ışınları doğrular halinde (doğrusal yolla) yayılır.
IŞIK VE SES.
IŞIK.
IŞIK VE SESİN YAYILMASI 5.SINIF 4.ÜNİTE
AY DÜNYANIN TEK UYDUSU VE ONA EN YAKIN GÖK CİSMİDİR
5. SINIF 4. ÜNİTE IŞIK VE IŞIĞIN YAYILMASI
AY DEDE.
HAZIRLAYAN: DENİZ KÜÇÜK
Gökyüzünde Gördüklerimiz Dünya’mız Yeryüzü
FEN VE TEKNOLOJİ IŞIK VE SES
IŞIK KAYNAKLARI VE IŞIĞIN YANSIMASI
GÖKYÜZÜ Hazırlayan:Murat GÜNDÜZ Sınıf Öğretmenliği 4-B 1. Öğretim
FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
Gözün yapısı Görme olayı Göz kusurları
CİSİMLERİ RENKLİ NASIL GÖRÜRÜZ.
ÜNİTE : 5 DÜNYA, GÜNEŞ VE AY.
ÜNİTE -5 IŞIK.
Güneş tutulması. Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi.
Danışman Neşet DEMİRCİ IŞIK VE MADDE IŞIK KAYNAKLARI
Özboyacı İlköğretim Okulu
Arş. Gör. Dilber Demirtaş
Optik Yansıma.
Bağıl Hareket Gözde Aksoy.
RENKLERİN EFENDİSİ: IŞIK.
Paralel Yüzeylerden Kırılma Görünür Uzaklık
Prizma Özellikleri kullanım alanları tek renkli ışığın izlediği yol
Merceklerin oluşturduğu görüntünün özelliklerini keşfeder.
Doç. Dr. Ömer Faruk Özdemir
5. Sınıf 4. Ünite IŞIĞIN VE SESİN YAYILMASI
GÖRME OLAYI VE GÖZ.
Ankara Üniversitesi, Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri
10. SINIF: 1. ÜNİTE: BASINÇ VE KALDIRMA KUVVETİ-4
Evrenin yapIsI ve geçmişe bakIş
ŞİMDİ SİZDEN SUNUMU DİKKATLİCE İZLEMENİZİ İSTİYORUM…
Arş. Gör. Belkıs Garip Cansu Şıvgın
Arş. Gör. Dilber DEMİRTAŞ Arş.Gör. Belkıs GARİP
YAKUPHAN GÜLTEKİN 9/C EVRENİ TANIYALIM Evrenin yapısı ve geçmişe bakış  Her bilim dalında olduğu gibi astronominin de kendine özgü terim ve kavramları.
1 DÜNYA ve UZAY A. Gökyüzünde Gördüklerimiz B. Dünya’mız C. Yeryüzü Hazırlayan Galipsercan Aslan 5B No 172 Öger Ortaokulu Manavgat Sorgun.
KANUNİ İLKÖĞRETİM OKULU KAHRAMANMARAŞ
Güneş Sistemi ve Tutulmalar
GÜNEŞ SİSTEMİ İnsanlar çok eski çağlardan beri gökyüzünü merak etmişler. Gökyüzünde birbirinden farklı gök cisimlerinin olduğunu fark etmişler. Yıldızlar,
Gözde Aksoy Prof. Dr. Ali Eryılmaz
 Çevremizdeki cisimleri sahip oldu ğ umuz be ş duyu organımızla tanıyıp algılamaya çalı ş ırız. Görme olayı ise tamamen ı ş ıkla gerçekle ş ir. 2.
Sunum transkripti:

GÖLGE Arş.Gör. Belkıs Garip

ÖĞRETİK PROGRAMINDAKİ KAZANIM

NELER YAPACAĞIZ? Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü

Geçen Hafta Neler Öğrendik? Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü

Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Derse en aktif katılan kişiyi günün yıldızı seçeceğiz ve günün yıldızı için süpriz bir ödül var 

IŞIK GEÇİRME ÖZELLİKLERİNE GÖRE MADDELER Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Elektomanyetik Spektrum

IŞIK GEÇİRME ÖZELLİKLERİNE GÖRE MADDELER Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Saydam maddeler: Üzerine düşen ışığı geçiren maddelerdir. Bu maddlerin önünden bakıldığında arkadakı kısım net bir şekilde görülebilir. Yarı saydam maddeler: Üzerine düşen ışığın büyük bir kısmını geçiren maddelerdir. Bu maddelerin önünden bakıldığında arkadakı kısım buğulu bir şekilde görülebilir. Saydam olmayan maddeler (opak): Üzerine düşen ışığı geçirmeyen maddelerdir . Bu maddlerin önünden bakıldığında arkadakı kısım görülmez.

IŞIK GEÇİRME ÖZELLİKLERİNE GÖRE MADDELER Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü !!! Her madde ışığı farklı oranda geçirir. !!! Saydam maddeler üzerine düşen ışığın tamamını geçirir ya da opak maddeler üzerine düşen ışığı hiç geçirmez gibi genellemeler yapmak doğru olmaz.

IŞIK GEÇİRME ÖZELLİKLERİNE GÖRE MADDELER Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Sizce cam saydam mıdır?

IŞIK GEÇİRME ÖZELLİKLERİNE GÖRE MADDELER Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Atmosfer görünür ışık için geçirgendir. Morötesi (ultraviyole) ışığın ise çok büyük bir kısmını geçirmez. Atmosfer morötesi ışık için de geçirgen olsa ne olurdu?

IŞIK GEÇİRME ÖZELLİKLERİNE GÖRE MADDELER Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Anlaşılmayan bir şey var mı?

GÖLGE VE YARI GÖLGE Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü

GÖLGE VE YARI GÖLGE Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Gölgenin boyundan ve konmundan faydalanılarak yapılan güneş saati eski Mısır ve Mezopotamya’da zamanı ölçmek için kullanılırdı. http://kusadasiaol.meb.k12.tr/tema/icerikler/ogrencilerimiz-kusadasi-sahiline-gunes-saati-cizimine-basladi_2487369.html

Gölgeyi kullanarak dünyanın çevresini nasıl ölçebiliriz? GÖLGE VE YARI GÖLGE Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Gölgeyi kullanarak dünyanın çevresini nasıl ölçebiliriz?

GÖLGE VE YARI GÖLGE Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü θ / 360 = S / Çevre S= 5000 stadyum (~780 km) 7,2 / 360 = 780 / Çevre  Dünyanın Çevresi = 39 000 km M.Ö.240 - Eratosthenes http://eratosthenes.ea.gr/en/content/eratosthenes

GÖLGE VE YARI GÖLGE Aktivite zamanı  Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Aktivite zamanı 

Aktivitede neler öğrendik? GÖLGE VE YARI GÖLGE Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Aktivitede neler öğrendik? Tam gölge: Saydam olmayan cismin arkasındaki yüzeyde hiç ışık olmayan bölgeye denir.

Aktivitede neler öğrendik? GÖLGE VE YARI GÖLGE Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Aktivitede neler öğrendik? Yarı gölge: Saydam olmayan cismin arkasında yüzeyde küresel ışık kaynağının bir kısmından ışık ulaşıp bir kısmından ulaşmayan (ya da noktasak ışık kaynaklarından birinden ışık ulaşıp diğerinden ulaşmayan) bölgeye denir.

Aktivitede neler öğrendik? GÖLGE VE YARI GÖLGE Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Aktivitede neler öğrendik? Noktasal bir ışık kaynağı, engel ve perde ile yaptığımız etkinlikte: Engeli ve perdeyi sabit tutup ışık kaynağını engele yaklaştırdığımızda perdedeki tam gölge büyür, uzaklaştırdığımızda küçülür. Işık kaynağını ve perdeyi sabit tutup engeli perdeye yaklaştırdığımızda tam gölge küçülür, uzaklaştırdığımızda büyür. Işık kaynağını ve engeli sabit tutup perdeyi yaklaştırdığımızda tam gölge küçülür, uzaklaştırdığımızda büyür. Işık kaynağı-engel arasındaki uzaklığın ışık kaynağı-perde arasındaki uzaklığa oranını ve engelin büyüklüğünü kullanarak gölgenin büyüklüğünü bulabiliriz.

Aktivitede neler öğrendik? GÖLGE VE YARI GÖLGE Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Aktivitede neler öğrendik? Küresel bir ışık kaynağı, engel ve perde ile yaptığımız etkinlikte: Engel ve perdeyi sabit tutup küresel ışık kaynağını engelden uzaklaştırdığımızda yarı gölge miktarı azalır ve tam gölge miktarı artar, perdede oluşan gölgenin netliği artar. Engel ve perdeyi sabit tutup küresel ışık kaynağını engele yaklaştırdığımızda yarı gölge miktarı artar ve tam gölge miktarı azalır.

GÖLGE VE YARI GÖLGE Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Peki ışık kaynağının şeklini değiştirirsek ne olur? Artı şeklinde bir ışık kaynağının önüne birr boncuk yerleştirsek nasıl bir gölge oluşur?

GÖLGE VE YARI GÖLGE Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü

GÖLGE VE YARI GÖLGE Renkli gölge olur mu? Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Renkli gölge olur mu?

GÖLGE VE YARI GÖLGE Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü

Anlaşılmayan bir şey var mı? GÖLGE VE YARI GÖLGE Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Anlaşılmayan bir şey var mı?

GÜNEŞ VE AY TUTULMASI Güneş tutulması nasıl gerçekleşir? Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Güneş tutulması nasıl gerçekleşir? Ay tutulması nasıl gerçekleşir?

GÜNEŞ VE AY TUTULMASI Güneş tutulması: Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Güneş tutulması:

GÜNEŞ VE AY TUTULMASI Güneş tutulması: Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Güneş tutulması:

GÜNEŞ VE AY TUTULMASI Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü http://earthobservatory.nasa.gov/NaturalHazards/view.php?id=87675 http://earthobservatory.nasa.gov/NaturalHazards/view.php?id=87675

GÜNEŞ VE AY TUTULMASI Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Türkiye’den izlenebilen son tam Güneş tutulması 29 Mart 2006 tarihinde gerçekleşmiştir. http://www.timeanddate.com/eclipse/europe.html?starty=2060&type=total-solar Türkiye’den izlenebilecek bir sonraki tam Güneş tutulması 30 Nisan 2060 tarihinde gerçekleşecektir. http://www.timeanddate.com/eclipse/list.html

GÜNEŞ VE AY TUTULMASI Ay tutulması: Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Ay tutulması:

GÜNEŞ VE AY TUTULMASI Ay tutulmasında ayı görür müyüz? Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Ay tutulmasında ayı görür müyüz? Ay tutulması boyunca Ay’ın görünümü: https://www.youtube.com/watch?v=lcRp1jKJmJU

Peki neden Ay tutulmasında Ay’ı kırmızı görüyoruz? GÜNEŞ VE AY TUTULMASI Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Peki neden Ay tutulmasında Ay’ı kırmızı görüyoruz? Cevabını izleyelim: https://www.khanacademy.org/partner-content/nasa/measuringuniverse/spacemath1/v/lunareclipse

GÜNEŞ VE AY TUTULMASI Ay’ın evreleri: Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Ay’ın evreleri: https://www.khanacademy.org/partner-content/nasa/measuringuniverse/spacemath1/p/animate-phases-of-the-moon Neden her ay ay tutulması gözlemlemiyoruz?

GÜNEŞ VE AY TUTULMASI Neden her ay Ay tutulması gözlemlemiyoruz? Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Neden her ay Ay tutulması gözlemlemiyoruz?

GÜNEŞ VE AY TUTULMASI Bir etkinlik haberi: Yuri Gecesi Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Bir etkinlik haberi: Yuri Gecesi 12 Nisan 1961’de sovyet kozmonot Yuri GAGARIN ilk defa uzaya çıkarak 108 dakikalık bir yörünge uçuşu yaptı. Dünya’nın küreselliğini, mavi rengini ve kıtalarını ilk defa uzaydan görme şansını elde etti. İnsanoğlu’nun kendi yuvasından ayrılarak uzayı keşfetmeye başladığı bu anlamlı gün Dünya’nın birçok yerinde büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Biz de sizleri bir rasathane ortamında bu özel günü kutlamaya davet ediyoruz. Gerçekleştireceğimiz etkinlikte gök cisimlerini tanıyarak onları teleskopla izleme şansına da sahip olacaksınız. Gözlemin dışında yapılacak olan ilgi çekici sunumlar ve gökyüzü tanıtımı ile Astronomi ile ilgili merak ettiğiniz bir çok konuya cevap bulabileceksiniz. Tarih: 10 Nisan 2016 Pazar günü Başlama Saati: 19:00 Bitiş Saati: 24:00

BUGÜN NELER ÖĞRENDİK? Işık geçirme özelliklerine göre maddeler: Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Işık geçirme özelliklerine göre maddeler: - saydam - yarı saydam - saydam olmayan (opak) Gölge, yarı gölge: - noktasal ve büyük ışık kaynağında gölge, yarı gölge oluşumu - cisim, perde, ışık kaynağı arasındaki uzaklıkların gölgeyi nasıl etkilediği

BUGÜN NELER ÖĞRENDİK? Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Güneş tutulması Ay tutulması

ÖĞRETİK PROGRAMINDAKİ KAZANIM

Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü

Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü

Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Düzlem ayna da var soruda çıkarabiliriz. Ygs - 2012

Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Ygs - 2011

Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Öss – Fen 1 - 2008

Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Öss - 2005

Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Öss - 2003

Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Öss - 2002

Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Öss - 1997

Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Öss - 1999

Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Öss - 1993

Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Öss - 1992

Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü Öss - 1991

Geçen haftanın özeti Işık geçirme özelliklerine göre maddeler Gölge ve yarı gölge Aktivite: Gölge ve yarı gölge Güneş ve ay tutulması Günün özeti Soru çözümü

Görüşmek Üzere 