Elektriğin Günlük yaşamdaki yeri ve önemi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“APİS” ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ
Advertisements

ENERJİ TASARRUFU.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE TÜKETİCİ BİLİNCİ
YENİLENEBİLİR ENERJİLER
Akıllı Yapı Sistemlerinin Enerji Tasarrufuna Etkileri
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK ÜNİTESİNE HOŞ GELDİNİZ.
HERŞEY İÇİN ENERJİ… ENERJİ;
Isı Cisimleri Hareket Ettirir Yakıtların oksijenle birleşerek yanması sonucunda oluşan ısı enerjisi harekete dönüşebilir. Yediğimiz besinler enerji verir.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NEDİR?
ENERJİ TASARRUFU Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji.
Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme.
GİRİŞ. İLERİ İMDATTT!... ELEKTRİK KAYNAKLARI VE ELEKTRİĞİN KULLANIM ALANLARI ELEKTRİK KAYNAKLARI ELEKTRİK KAYNAKLARI ELEKTRİĞİN KULLANIM ALANLARI ELEKTRİĞİN.
Yaşamımızdaki Elektrik.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
YAŞAMIMIZDAKİ TEKNOLOJİK ÜRÜNLER
ENERJİ TASARRUFU.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Evimizde kullandığımız alet ve makineleri tanımaya ne dersiniz….
EVDE KULLANDIĞIMIZ ALET VE MAKİNELER EMİR BURAK EKİNCİ FEVZİ ÖZBEY İ.O 1-C SINIFI.
İLLER İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ  PENCERELERDE ISI YALITIMI YAPILMIŞ, BİNA ANA GİRİŞİNDE ÇİFT KAYAR KAPI MEVCUT.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ELEKTRİK ENERJİİSİ VE DAĞILIMI.
MADDENİN HALLERİ ve ISI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BURCU SARI
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö) 3.SINIF HALİME İSLİKAYE
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ENERJİ TASARRUFU NEDİR?
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
YAŞAMIMIZDA ELEKTRİK HAZIRLAYAN AYŞEGÜL BOZDEMİR
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
ISI VE SICAKLIK.
Toplumsal Duyarlılık Projesi Sosyal Bağımlılıklar Grup KEŞ.
ENDÜSTR İ MESLEK L İ SES İ TEKN İ K L İ SES İ ANADOLU TEKN İ K L İ SES İ.
ENERJİ TASARRUFU.
ELEKTRIKLI ARAÇLARIN GÜCÜ
HAYAT BİLGİSİ 1.ÇEVREMİZDEKİ MADDELER 2.MADDENİN HALLERİ
MADDE VE ÖZELLİKLERİ.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
Temiz Enerji Kaynakları
B. ISI VE SICAKLIK Karların erimeye başladığı ilkbahar mevsiminde
ISI MADDELERİ ETKİLER.
ADANA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
NELER OLUYOR?.
gEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE IŞIK KAYNAKLARI nedir?
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
ELEKTR İ KLER KES İ LD İ HANG İ ALET VE MAK İ NALARI KULLANAMAYIZ?
ELEKTRİK. ELEKTRİK KAYNAKLARI 1.AKÜ 2.PİL 3.BATAYA 4. Şehir Cereyanı.
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
Elektrikli Süpürgeler Özellikler.  Kafa karıştırıcı özelliklerle anlamak büyük bir çeşitlilik, yeni bir elektrikli süpürge seçerek en zor yönlerinden.
7.SINIF ELEKTRİK ENERJİSİ SORULARI. 1: Aşağıdaki araçların hangisinde elektrik enerjisi ısı enerjisine dönüşür? A-Ütü B- Bilggisayar C-Radyo D-Televizyon.
4. ÜNİTE YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YAŞAMDAKİ ELEKTRİK YAŞAMINIZIN HER ANINDA KULLANDIĞINIZ, BU DÜNYADA OLMAZSA OLMAZ DİYEBİLECEĞİMİZ BİR VARKLIKTIR… YAŞAMINIZIN HER ANINDA KULLANDIĞINIZ,
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
ENERJİ VERİMLİLİĞİ EYLEM PLANI
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
10. SINIF 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 3. KONU: Elektrik Devreleri
ENERJİ TASARRUFU.
EV TEKNOLOJ İ LER İ DÜNDEN BUGÜNE. ÇAMAŞIR MAKİNASI ESKİYENİ.
ENERJİ TASARRUFU.
TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI. Enerji, sanayileşmenin alt yapısı ve günlük yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar, enerji.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
ENERJİ TASARRUFU ENERJİ TASARRUFU NEDİR? Enerji tasarrufu, üretimde, konforumuzda ve iş gücümüzde her hangi bir azalma olmadan enerjiyi.
Sunum transkripti:

Elektriğin Günlük yaşamdaki yeri ve önemi

ELEKTRİĞİN ÖNEMİ Çağımız günlük yaşamının ve iş hayatının vazgeçilmez unsuru, uygarlık ve gelişmişlik göstergesi Elektrik enerjisi; dünyada ilk kez 1878 yılında günlük hayatta kullanılmaya başlanır. İlk elektrik santrali ise, 1882’de Londra’da hizmete girer.  1902 yılında Tarsus’ta kurulan 120 HP gücünde hidroelektrik santralinin, Anadolu’nun ilk elektrik santralı olduğu bilinir.

Elektriğin Günlük Yaşantımızdaki Yeri ve Önemi Günlük yaşamımızda akımın ısı ve ışık etkisinden birçok alanda yararlanılır. Aydınlatmada kullandığımız ampuller elektrik enerjisini ışık enerjisine çevirirler. Elektrik akımının ısı etkisinden yararlanılarak ütü, elektrik sobası, elektrikli ısıtıcı gibi birçok araç yapılmıştır.

Günümüzde kullandığımız elektrikli eşyaların çokluğu elektriğin önemimi arttırmıştır. Evde ve dışarıda kullandığımız araç ve gereçlerin çoğunluğu elektrikle çalışmaktadır. Onun için Elektrik yaşamımızın vazgeçilme bir parçası olmuştur.

ELEKTRİK ISITMA -Ütü SOĞUTMA -Fırın -Buz dolabı -Vantilatör AYDINLATMA 1 2 AYDINLATMA -Masa lambası -Avize TEMİZLİK -Çamaşır maki. -Elektrik. Süp. ELEKTRİK 4 3 HAREKET -Mutfak robotu -Vantilatör HABERLEŞME -Bilgisayar -Televizyon 5 6 SES ÜRETİMİ -Müzik seti -VCD 7

1-ISITMA Ütü Fırın Elektrikli ısıtıcılar Kalorifer Kombi Su ısıtıcıları

2-Soğutma BUZDOLABI KLİMA VANTİLATÖR

3-AYDINLATMA LAMBA AVİZE MASA LAMBASI

4- TEMİZLİK ÇAMAŞIR MAKİNASI BULAŞIK MAKİNASI ELEKTRİK SÜPÜRGESİ

5- Hareket Vantilatör Mutfak Robotu

6 - Haberleşme Bilgisayar Televizyon

7 - Ses Üretimi Müzik Seti VCD

EVDE İŞ YERİNDE OKULDA AYDINLANMA ELEKTRİKLE SAĞLANIR. EVLERDE KULLANILAN BİRÇOK ARAÇ VE GEREÇLER ELEKTRİKLE ÇALIŞMAKTADIR. ÖRNEK, TV, BİLGİSAYAR, ÇAMAŞIR MAKİNASI, ÜTÜ… ELEKTRİK AYRICA ULAŞIM ALANINDA DA KULLANILIR. TRAMVAY, TREN, TRALEYBÜS… KARA DENİZ VE HAVA ULAŞIMINDA İÇ AYDINLATMA ELEKTRİKLE SAĞLANMAKTADIR. ELEKTRİK KESİNTİSİNDE İSE BİR NEVİ HAYAT FONKSİYONLARI DURMUŞ OLUR HEMEN HEMEN HİÇBİR İŞ YAPILAMAZ HALE GELİR. ELEKTRİĞİNISIYA, HAREKETE, SESE VE IŞIĞA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ ONUN VARLIĞINI BİZLERE İSPATLAMIŞ OLUR.

Günümüzde kullandığımız araçların çoğu elektrikle çalışmaktadır. Bu da elektriğin ne kadar önemli olduğu sonucunu doğurmaktadır.

Osmangazi İlköğretim Okulu Hazırlayan Cahit DEMİR Osmangazi İlköğretim Okulu 4/C Sınıfı Öğretmeni