SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SAĞLIK SİGORTASI TESCİL ve PRİM DAİRE BAŞKANLIĞI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
6111 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
Advertisements

M.TUFAN ÇABAK – OZAN KESKİN
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
1. 2 Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı 01.Eylül Eylül.2008 tarihi itibariyle vadesi dolmuş, 30.Ekim Ekim.2008.
TORBA YASADA YER ALAN İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI
Kanun Madde No : 6111 Kabul Tarihi : 13/02/2011 R.G Tarihi : 25/02/ Mart 2011 Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 1 MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAYILI KANUN GEREĞİ ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
YENİDEN YAPILANDIRMA KANUNUNUN GETİRDİKLERİ
İşsizlik Sigortası Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 6552 SAYILI KANUN
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ANTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
6552 Sayılı Kanun Kamu Alacaklarının Yapılandırılması
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
SOSYAL GÜVENLİK BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI Murat GÖKTAŞ Murat GÖKTAŞ İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdür Yrd. İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdür.
KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI (TORBA YASA)
İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
HİZMET İHYASI
1 KARAMAN DEFTERDARLIĞI Ekim Maliye Bakanlığı, - Belediyeler - Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri.
5510 SAYILI KANUN İLE 5763 SAYILI KANUNUN PRİME İLİŞKİN GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER Doç. Dr. Nurşen CANİKLİOĞLU.
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ
6645 Sayılı Kanunla Getirilen Sigorta Primi Desteği
1-BAĞ-KUR YÖNÜYLE İHYA ve YENİDEN YAPILANDIRMA SAYILI YASA İLE BAĞ-KUR YÖNÜYLE GELEN DEĞİŞİKLİKLER Mustafa Cerit SGK Müfettişi.
BURSA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI (İEP)
YENİ AF YASASI NE GETİRİYOR. Yasa kapsamı nelerdir?  Haziran.2016 tarihine kadar olan amme borçları yasa konusudur,  2. Tahakkuk eden vergi, vergi.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI 2016.
PRİM ALACAKLARININ 6736 SAYILI KANUN UYARINCA YAPILANDIRILMASI
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
GAZİANTEP SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN ( )
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ
SGK TEŞVİK.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu
İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
YER ALAN DÜZENLEMELER Aysel ÖZKAN Levent ERGÜVEN Gülşen TURAN
SGK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ 2018
2018 Yılında Uygulanacak Yeni Teşvikler
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
MANİSA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU
7143 SAYILI YENİ YAPILANDIRMA KANUNU VE GETİRDİKLERİ
Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi
İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
7143 SAYILI YENİ YAPILANDIRMA KANUNU VE GETİRDİKLERİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
İSTİHDAM TEŞVİKLERİ.
YARIM ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASI ZAFER ŞENTÜRK İMD
Sunum transkripti:

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SAĞLIK SİGORTASI TESCİL ve PRİM DAİRE BAŞKANLIĞI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanlığı GENEL SAĞLIK SİGORTASINA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER

14 Kasım tarihinden sonra HERHANGİ BİR SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN KİŞİLER 5510 Kanunun (60/g) bendi kapsamında RE’SEN tescil edilmektedir.

14 Kasım /2 sayılı Genelge Uygulaması Ek1-1ay (60/g1-2-3)Süreyi aşmış ise Gelir testi sonuçlanıncaya kadar g-3, sonra ise gelir testi sonucu uygulanır Süreyi aşmamış ise İlk tescil tarihinden itibaren gelir testi sonucu uygulanır. İSTİSNA G-3 gelir testi sonuç tarihinden uygulanır. Ek1-6ay (60/c-1) Süreyi aşmış ise Gelir testi sonuçlanıncaya kadar g-3, sonra ise gelir testi sonucu uygulanır. Süreyi aşmamış ise İlk tescil tarihinden itibaren gelir testi sonucu uygulanır.

14 Kasım 2016 Gelir Testi Sonuç ve Primler TescilGelir Testi SonuçÖdenecek Prim 60/c-1Asgari ücretin 1/3’ünün altındaPrim Ödenmez, Hazinece karşılanır. 60/g-1 Asgari ücretin 1/3’ü ile asgari ücret arasında Prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz günlük tutarının üçte birinin %12’si 60/g-2Asgari ücret ile asgari ücretin 2 katı Prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz günlük tutarının %12’si 60/g-3Asgari ücretin 2 katından fazla Prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz günlük tutarının iki katının %12’si

Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanlığı 6736 SAYILI KANUN SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

14 Kasım sayılı Kanun ile Getirilen Haklar GSS AÇISINDAN GETİRİLEN HAKLAR GELİR TESTİ Tescili yapılmış ancak gelir testine hiç başvurmamış kişiler Başvuru SYDV’lere En geç 02/01/2017 tarihine kadar YAPILANDIRMA 2016 yılı Haziran ayı ve önceki aylara ait olup 18/9/2016 tarihi itibariyle ödenmemiş olan gss borçları Başvuru SGİM/SGM’lere En geç 31/01/2017 tarihine kadar

14 Kasım sayılı Kanun Kapsamında Gelir Testi  2/1/2017 tarihine kadar yerleşim yerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gelir testi başvurusunda bulunanların gelir testi sonucunda tespit edilen gelir seviyesinin, tescil edildikleri gelir seviyesinden daha düşük olması koşuluyla genel sağlık sigortası tescili, gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenecek ve belirlenen gelir seviyesine göre primleri tahakkuk ettirilecektir.

14 Kasım sayılı Kanun Kapsamında Tescil Güncelleme Gelir Testi Sonucu (g-1) ve (c-1) ise (g-2) ise ilk tescil başlangıç tarihinden itibaren (g-2) gelir seviyesi üzerinden (g-3) ise ilk tescil başlangıç tarihi ile gelir testi sonuç tarihi arasında (g-2), gelir testi sonuç tarihi itibariyle (g-3) gelir seviyesi üzerinden İlk tescil başlangıç tarihi itibarıyla (g-1,c-1) gelir seviyesi üzerinden İlk tescil başlangıç tarihi itibarıyla (g-1,c-1) gelir seviyesi üzerinden

14 Kasım sayılı Kanun GSS Ödemeleri ve Yapılandırma Bozma Koşulu  Genel sağlık sigortalıları, 1 Eylül 2016 ile 31 Ocak 2017 tarihleri arasında başvuru yaparak 2016/Haziran ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borçlarını gecikme cezası ve gecikme zammı ödemeksizin, borç aslını vade farkı uygulanmaksızın peşin veya on iki eşit taksitte ödeyebilecektir.  Peşin veya taksitle ödemede peşin ödeme veya ilk taksit ödemesinin en geç 28/2/2017 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir.  Bozma Koşulu; Yapılandırma taksitlerinden ilk ikisinin süresi içinde ödenmemesi, Taksitlendirme süresi içerisinde tahakkuk edecek cari ay prim borçlarının, bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi, Bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde de taksitlendirme hakkı kaybedilecektir. 10 / 20

14 Kasım sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırması Devam Edenler  2014 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin bu Kanun kapsamında prim borçları için yapılandırma hakkından yararlananlardan da 31/1/2017 tarihi mesai bitimine kadar yerleşim yerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvuruda bulunarak kalan taksit tutarlarını gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmaksızın peşin veya 12 ayda eşit aylık taksitler halinde ödeyebilecektir. 11 / 20

14 Kasım 2016 Yapılandırma Kanunları 6552 sayılı Kanun6736 sayılı Kanun 1.Gelir testine başvuru hakkı verildi. 2.Gelir testi yaptırmış olmakla birlikte gelir düzeyleri asgari ücretin iki katından daha düşük olarak tespit edilmiş olanların, bu tespit öncesinde genel sağlık sigortası primi ödenmemiş olan süreleri hakkında da gelir testi sonucu bulunan tutarlar esas alınarak genel sağlık sigortası borçları güncellendi. 3.Prim borçlarını peşin veya ikişer aylık dönemler halinde 18 taksite kadar ödeme imkanı getirildi. 4.Peşin ödemeyi tercih edenler için gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçildi. 5.Taksitle ödemeyi tercih edenler için taksit sayısına göre farklı oranlarda vade farkı uygulandı. 1.Gelir testine başvuru hakkı verildi. 2.Gelir testi yaptırmış olanlara herhangi bir hak getirilmedi. 3.Prim borçlarını peşin veya 12 taksit ile ödeme imkanı getirildi. 4. Hem peşin hem taksitle ödeme planları için her türlü gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçildi.

SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SAĞLIK SİGORTASI TESCİL ve PRİM DAİRE BAŞKANLIĞI TEŞEKKÜRLER...