ESANSTA ALERJENLER ÖNEMİ / DEĞERLENDİRİLMESİ FROMA Kimya Gıda ve Amb. Sanayi Ticaret Ltd.Şti. ISISO SAN SİTESİ 1.KISIM 5.YOL J BLOK NO:11-15 HOŞDERE MEVKİİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVRE SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI SU GÜVENLİĞİ ŞUBESİ
Advertisements

Sözleşmelerde Damga Vergisi
İLERİ, Arama-Kurtarma, Yangınla Mücadele, Savunma ve Güvenlik alanında en ileri teknolojiye sahip, fonksiyonel ve yüksek kaliteli ürünlerin geliştirilmesi.
Yeni Ticaret Kanunu ve Sermaye Şirketlerinin Web Siteleri Erhan Keşfeden.
SAİT FAİK GÜLŞEN Dış Ticaret Uzmanı
Profesyonel ve teknolojik hayvancılığa açılan pencereniz olalım.
Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması.
ŞEREFLİKOÇHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ
FİRMA PROFİLİ MİSYON & DEĞERLERİMİZ YAKLAŞIMIMIZ FAALİYET ALANLARI İŞ ORTAKLARIMIZ MARKALARIMIZ REFERANSLAR SATIŞ AĞIMIZ STOK VE TESLİMAT SÜRELERİ ONLINE.
Erasmus Staj Hareketliliği Oryantasyon Toplantısı
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
1 TEDARİKÇİLER İÇİN AB REACH TÜZÜĞÜ BİLGİLENDİRMESİ Mart 2008.
Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
MICO Akıllı Güç Dağıtım Çözümleri Pınar Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. Adres: Perpa Ticaret Merkezi, A Blok, Kat: 11, No: 1365 Şişli / İstanbul Tel: (0212)
En ucuzundan en pahalısına doğru sıralanmış olarak “Cep Telefonları” kategorisindeki tüm ürünlerin isimleri “Spor” kategorisinde ürünleri listelenen “İstanbul”
Hidro-Optik Dezenfeksiyon™ Teknolojisi. 2 Membran Filitreler Pastörizatörler HOD gelişmiş dezenfeksiyon teknolojisi Düşük maliyette yüksek performans.
YURT DIŞI B İ R İ M,MARKA VE TANITIM FAAL İ YETLER İ N İ N DESTEKLENMES İ Tebliğ no 2010/6 Hitaş ymm ltd.
Sanayi Genel Müdürlüğü Ana Metal Sanayi Şubesi
SANAYİ SİCİL BELGESİ YILLIK İŞLETME CETVELİ’NİN İNTERNET ORTAMINDA GİRİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER.
DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
CUMHURİYET ORTAOKLULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
YÖNETİM KURULU BAŞKANI
LABORATUVAR SAF SU CİHAZI
DETERJANLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ET ÜRÜNLERİNDE TAKLİT VE TAĞŞİŞ
SIVI PARTİKÜL SAYIM CİHAZLARI Atotest Laboratuar Cihazları İthalat ve Mümessillik Ticaret Limited Şirketi Yeniköy mah.Güzelce Alipaşa Cad. No:45/1 Sarıyer/İstanbul.
Sola Kimya Firma Sunumu. Sola Kimya Firma Sunumu 2013 Ajanda Biz kimiz? Ürünlerimiz Vizyonumuz / Değerlerimiz Motivasyonumuz Stratejik Çerçeve.
GAZİEVRENOS İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitmeni Aylin GÜLEÇ
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SANAYİ ŞUBESİ EKO TASARIM VE ENERJİ ETİKETLEMESİ.
BİTKİ PASAPORTU SİSTEMİ
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
BULANIK ANADOLU LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü. Merkezimiz, ilk defa 1987 yılında Şebinkarahisar Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü bünyesinde iki yıl büro şeklinde kalfa.
STM İNFO Hakkında ULAKBİM UASL Antalya 2007 Metin Tunç STM-INFO Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS
BİYOSİDAL ÜRÜNLERDEN KAYNAKLANAN ATIKLARIN YÖNETİMİ
1. 2 HAZTEK ÜYELİKLERİNİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ (GENİŞLETİLMESİ) ENVANTER ÇALIŞMASININ DEĞERLENDİRİLMESİ SEKTÖRÜN SORUMLUKLARI 2007 YILI FUAR,SEMİNER,KONGRE.
Fortschritt durch Qualität
“EN İYİ DENETÇİ KİŞİNİN KENDİSİDİR.”
NİŞANCI ŞEHİT ER EYÜP BEYAZIT İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci.
MEHMET AKİF ERSOY TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Okulumuz Eğitim Öğretim yılında açılmış olup, halen 3 Teknik lise ve Endüstri Meslek lisesinin.
ARSA DAĞILIMI Esenyurt 1 Parsel m2 Esenyurt 2 parsel m2 Esenyurt 3 parsel m2 Esenyurt TOPLAM m2 OKUL ALANI
Comidat Ürün Tanıtım Kataloğu.
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
4. Hafta Laboratuar Çalışması. ÖĞRENCİ Öğrenci No Adı Soyadı Yaşı D. Tarihi DERS Ders Kodu Ders Adı Kredisi İçeriği Örnek-1: Örnek-2:
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
Veritabanı Yönetim Sistemleri
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ.
İŞLETME RİSK YÖNETİMİ Yrd. Doç. Dr. Tülay Korkusuz Polat.
SINAV UYGULAMA SÜREÇLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Engelli Öğrenciler 2 Ortalama % 7 engelli aday mevcut, Ortak Sınav ve AÖL öğrenci mevcut, Tek kişilik.
1/13. SUNUM İÇERİĞİ Modelleme Şube Müdürlüğü Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu’nun Teşekkülü SÇD ve Modelleme Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu 1’inci Toplantısının.
IVY DİZAYN Kurumsal Hizmetler Ltd.Şti.
KOZMETİK FORMÜLASYONLARINDA KOKU VE UYGULAMA SÜRECİ 4. Kozmetik Kongresi Sunumu KİMYAGER Nail GÜLEN.
Kozmetik Ürünlerde Aromatik Alkollerin ve Etanolün İşlevi 5. Kozmetik Kongresi /Antalya Kimyager Gülşah Küçükali.
Kozmetik Uygulamaları ve Toksikolojik Kontrol
2017
TİTUBB - ÜTS GEÇİŞİ.
Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü
ÖĞRENCİ STAJ RAPORU LABORATUVAR
KARAKAYA İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
KARAYAHŞİLER ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
Ankara Üniversitesi Akademik Performans Çalışması:
İtkib devlet yardımları şubesi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

ESANSTA ALERJENLER ÖNEMİ / DEĞERLENDİRİLMESİ FROMA Kimya Gıda ve Amb. Sanayi Ticaret Ltd.Şti. ISISO SAN SİTESİ 1.KISIM 5.YOL J BLOK NO:11-15 HOŞDERE MEVKİİ ESENYURT / İSTANBUL / TR Tel: Fax:

 2013 yılına kadar kozmetik ürünlerinde bulunan esans hammaddeleri etiketlerde «parfüm» olarak yazılıyordu.  Alerjen olan esans hammaddeleri ile ilgili olan yönetmelik EC 1223/ Kasım 2009 tarihinde AB resmi gazetesinde yayınlanmıştır.  Bu yönetmeliklerin EK III ‘ünde esans üretiminde de kullanılan 26 adet alerjen hammadde bulunmaktadır.

 Amyl cinnamal (CAS No )  Benzyl alcohol (CAS No )  Cinnamyl alcohol (CAS No )  Citral (CAS No )  Eugenol (CAS No )  Hydroxy-citronellal (CAS No )  Isoeugenol (CAS No )  Amylcinnamyl alcohol (CAS No )  Benzyl salicylate (CAS No )  Anisyl alcohol (CAS No )  Benzyl cinnamate (CAS No )  Farnesol (CAS No )  Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyde (CAS No )  2-(4-tert-Butylbenzyl) propionaldehyde (CAS No )  Linalool (CAS No )  Benzyl benzoate (CAS No )  Citronellol (CAS No )  Hexyl cinnamaldehyde (CAS No )  d-Limonene (CAS No )  Methyl heptin carbonate (CAS No )  3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one (CAS No )  Oak moss and treemoss extract (CAS No )  TreeCinnamal (CAS No )  Coumarin (CAS No )  Geraniol (CAS No )  Moss extract (CAS No ) 26 ALERJEN

Esansta kullanılan alerjen hammaddelerinin kontrol edilmesi ve müşteriye açıkça beyan edilmesi gerekmektedir. Bu durum kullanılan ürünün çeşidine göre değişmektedir. Alerjen hammaddenin konsantrasyonu Rinse off " durulanan " ürünlerde (şampuan,el sabunu vs) %0.01 (100 ppm)'i Leave on " durulanmayan " ürünlerde (krem, parfum,deo vs) %0.001 (10 ppm)'i aşıyorsa bitmiş kozmetik ürünlerinin etiketlerinde bu esans alerjen hammaddelerin belirtilmesi gerekmektedir.

İçerisinde %20 esans olan ve durulanmayan kozmetik ürün grubuna giren bir EDT (Eau de Toilette) düşünelim: Esansta da % 0.02 Linalool varsa ve son üründe %0.004 (40 ppm) vardır. Bildirim sınırını geçtiğinden dolayı EDT içerik bilgisinde Linalool yazılması gerekir. Esans içeriğindeki her alerjen hammadde için bu işlem tekrarlanır ve etikette yazılması gereken hammaddeler belirlenir.

 EC 1223/2009 yönetmeliğin EK III ‘ünde listelenen 26 adet alerjen hammaddenin bulunmadığı esanslar ALLERGEN FREE (AF) esanslar olarak tanımlanır.  Kozmetik üründe kullanım oranına göre alerjen hammadde miktarı bildirim sınırı altında olan esanslar ise ALLERGEN DECLARATION FREE (ADF) esans olarak tanımlanır.

 Allergen Free esans çalışmaları  ADF (Allergen Declaration Free) esans çalışmaları; son üründeki kullanım oranına göre hazırlanan AF esans çalışmaları (örneğin % 0,3 ıslak mendil için)  Kozmetik üründe örneğin maksimum 3 adet alerjen hammadde içerecek şekilde yapılan çalışmalar ÇALIŞMALARIMIZ

Tüm esansların ALLERGEN FREE ya da ALLERGEN DECLARATION FREE çalışmaları her zaman olumlu ya da orijinale birebir yakınlıkta sonuç vermeyebilir. Bunun nedeni formulasyonda yapılan değişiklikte kullanılan alerjen hammaddelerin konsantrasyon oranının yüksek olması ve esansın içerisinde etkin bir koku efektine sahip olmasıdır.

Alerjen söz konusu olduğunda ilk akla gelen esanstır... Kozmetik ürünlerde sadece esans alerjen hammaddeler içermez... Kozmetik ürünlerin içeriğindeki tüm bileşenler alerjen içeriği veya alerjiye neden olma riski bakımından sorgulanmalıdır...

ALERJEN BELGEMİZ (örnektir) Ürünlerimiz için düzenlenen Alerjen Belgesi elektronik ortamda hazırlanmaktadır.

TEŞEKKÜR EDERİZ