KAYNAK KİTAPLAR Software Engineering / Ian Sommerville. Addison- Wesley, 2010, 9th ed. Software Engineering: A Practitioner's Approach / Roger S. Pressman.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TS EN ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Advertisements

Ar-Ge Proje Yönetimi 22 KASIM Son söz • Geleceği şekillendirebilmek adına, bugüne kadar hiç denenmemiş olan daha doğru olabilir ve daha etkin ve.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
Analysis of Logistic,Translation and Localization Strategies of gurmedenaldım.com Andaç Karahasanoğlu Man 407.
ÇEVİK YAKLAŞIMLAR & SCRUM
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
PROGRAM – PROJE YÖNETİMİ YÖNETİŞİM
BELGELEME Ian Sommerville, “Software Documentation”,
GELECEĞİ TAHMİN ETMENİN EN İYİ YOLU ONU YARATMAKTIR…
GİRİŞİMCİLİK Ahmet AYDIN.
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI
DÖNGÜ İFADELERİ.
PROJE YÖNETİMİ-2.
Yazılım Proje Yönetimi
İŞ PLANI İŞ PLANI NEDİR? İşin kurulacağı güne kadar hazırlanan kapsamın ortaya çıkarılması için bir çok aktivite sıralı ve önceden belirlenen niteliklerde.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
PROJE YÖNETİMİ-2. DERSİN AMACI ve İŞLEYİŞİ Dersin amacı: Proje Yönetimi ve Geliştirme -1 dersinde öğrenilmiş teori ve pratik bilgileri geliştirmek; Proje.
©Ian Sommerville 2000Software Engineering, 6th edition. Chapter 19Slide 1 Doğrulama ve Geçerlilik- Verification and Validation l Yazılım Sisteminin kullanıcı.
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI Prof. Dr. İsmail Üstel.
Afyon Kocatepe Üniversitesi
©Ian Sommerville 2000Software Engineering, 6th edition. Chapter 19Slide 1 Doğrulama ve Geçerlilik.
1.2.7 Kurum ve Süreç Performans Yönetimi günler
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
Chapter 1: Giriş.
PAZARLAMADA İNOVASYON
ALİ FINDIK Galatasaray Ünİversİtesİ 2015
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
YZM 403 –Yazılım Proje Yönetimi
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 10) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
> > < < GAZÜ KAYSERİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, 2000 EŞ ZAMANLI MÜHENDİSLİK KARA HARP OKULU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Dr. Türkay DERELİ.
1 Bilişimde 15 Yıllık Deneyim. 2 Hizmetlerimiz  Yazılım (V-Era by Majör)  ERP Danışmanlığı  Donanım Hizmetleri  Proje Öncesi ve Sonrası Destek  Projenin.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
These courseware materials are to be used in conjunction with Software Engineering: A Practitioner’s Approach, 6/e and are provided with permission by.
Yazılım Geliştirmenin Robotik Hali NETIGMA 1.
I-coni-con Yazılım Mühendisliği 1 Bölüm 1 Projeler Neden Başarısız Olur.
 1993 ’ de 10 kişi ile kurulan temizlik ve ilaçlama firması; bugün 2000 kişiden oluşan ve 5 firmayı barındıran bir grup şirketi…  Türkiye genelinde.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
These courseware materials are to be used in conjunction with Software Engineering: A Practitioner’s Approach, 6/e and are provided with permission by.
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
“Ders Kitabı İnceleme” … Yayınları Numara İsim Soyisim.
Yenilik ve Yeni Ürün Altunışık-Özdemir-Torlak.
LOBI HOME GAYRIMENKUL BIREYSEL VE KURUMSAL DANı Ş MANLıK HIZMETLERI.
“Satış ve pazarlamada her şeyi doğru yapmış
Scrum Takımlarında Performans Ölçüm Yaklaşımı
 Kalite en basit tanımıyla, müşteri isteklerine cevap verebilmektir.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
ÇEVİK (Agile) SÜREÇLER Değişen gereksinimler, teknik riskler gibi önceden belirlenemeyen durumlara ve yazılım ürününü etkileyebilecek her tür değişikliğe.
Yazılım Mühendisliğine Giriş YYurtaY. Ders İçeriği o Yazılım mühendisliğine giriş, o Yazılım mühendisliği ve etik, o Yazılım mühendisli ğ inin önemi ve.
Yazılım Mühendisliği YYurtaY. Ekip çalışması
Sistem Analizi ve Tasarımı
Süha GÖKALP Bilgisayar Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi
STAJ İŞLEMLERİ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
ELEKTRONİK TİCARET ÖNÜNDEKİ ZORLUKLAR VE RİSKLER
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
Yazılım Mühendisliğine Giriş
Yazılım Mühendisliği Standartları
SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
6. HAFTA KALİTE MALİYETLERİ.
ERP Projesinin Aşamaları İzmir. ERP Projesinin Aşamaları SatışSatış - Başlangıç – Kurulum – Analiz – Plan – Uyarlama – Eğitim – Geliştirme.
Yazılım Mühendisliği Ders 1: Giriş.
ONTOLOJİ GELİŞTİRME ALANINDA ÇEVİK YAKLAŞIMLAR
YÖNETİM KURULU GENEL DİREKTÖR
İçerik Tarihçe Hizmetlerimiz ve Çözümlerimiz Organizasyon Yapısı
ISO
İSTANBUL KRAFT TORBA AMBALAJ SAN. TİC. A.Ş.
Sunum transkripti:

KAYNAK KİTAPLAR Software Engineering / Ian Sommerville. Addison- Wesley, 2010, 9th ed. Software Engineering: A Practitioner's Approach / Roger S. Pressman. McGraw/Hill, 2005, 6th ed. Applying UML and Patterns: Intro. OOAD & Iterative Development / Craig Larman. Prentice-Hall, 2004, 3rd ed.

YAZILIM TÜRLERİ – Sistem Yazılımı : – Mühendislik Yazılımı / Bilimsel Yazılım : – Gömülü (Embedded) Yazılım – Uygulama Yazılımı – Kurumsal Yazılım

ESKİ YAZILIM (Legacy Software) : İş sürecinin önemli bir parçası olan ve çok uzun süredir kullanılan yazılımlar. Eski yazılımda bulunabilecek olumsuzluklar: – Eksik veya hatalı dokümantasyon – Zamanla karmaşıklaşmış kod – Esnek olmayan yapı – Eski donanımla çok sıkı ilişki – Yazılım mühendisliğindeki gelişmelerden yoksunluk nedeniyle düşük kalite.

YAZILIM HAKKINDAKİ YANILGILAR: MÜŞTERİ AÇISINDAN Yanılgı 1: Programın yazılmasına başlanması için amaçları genel olarak belirlemek yeter, ayrıntılar sonra kararlaştırılabilir. Nasıl olsa yazılım esnektir. Gerçek1: Belirsiz gereksinimler, çürük atılmış temele benzer. Yanılgı 2:Yazılım esnektir. Değişen gereksinimler kolayca sisteme uyarlanabilir. Gerçek 2Yazılım yaşam döngüsünde ilerledikçe, değişen gereksinimleri yazılıma uyarlamanın bedeli üstel olarak artar.

YAZILIM HAKKINDAKİ YANILGILAR: PROGRAMCI AÇISINDAN Yazılımı tamamlayıp müşteriye teslim edince işimiz biter. – Yazılım üstünde harcanan çabanın yarısından fazlası, yazılımın müşteriye ilk teslimatından sonra harcanmaktadır. Yazılımı tamamlamadan kalitesini ölçemem. – Kalite güvence yöntemleri yazılım hayat döngüsünün her aşamasında uygulanabilir. – Çözümleme sürecinde dahi kullanılabilecek kalite ölçütleri bulunmaktadır. Yazılım eşittir program. – Gereksinim analizi başlı başına bir emektir. – Dokümantasyon ve sınama çalışmalarını da unutmayın! – Bazı durumlarda entegrasyon çalışmaları da gerekmektedir. Yazılım mühendisliğinin gereklerini uygulayarak boşuna çaba harcıyoruz. – Haritası olmayan yolunu kaybeder. – Kalite için harcanan çaba, karşılığını yazılım hayat döngüsünün ilerleyen aşamalarında fazlasıyla ödeyecektir. – Küresel ölçekte yazılım projelerinin %50'si başarısızlığa uğramaktadır.

YAZILIM HAKKINDAKİ YANILGILAR: İDARİ İşler yetişmiyorsa takıma yeni programcılar ekleriz. – Yazılım hayat döngüsü içerisinde ilerledikçe, yeni elemanların yazılıma hakim olması üstel olarak zorlaşır. İşler daha da gecikir. Geliştirmesini üstlendiğim yazılımı tamamen veya kısmen fason yaptırırım. – Proje ilerlemesini kendi içinde denetleyemeyen bir firma, dışarıya verdiği işi izlemekte de zorlanacaktır. Açık kaynak yazılım üretirsem kar edemem. – Danışmanlık hizmetleri ile kar edilebilir.