Keops pİramİdİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MATEMATİK DERSİ PROJE ÖDEVİ
Advertisements

KEOPS PİRAMİTİ DOĞAN SILAY 2011.
Dünyanın yedi harikası
DÜNYA'NIN HARİKALARI.
GİZEMLİ Everythink-Free.
HAZIRLAYAN:Bengisu Kuzey Ceren Arım
Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
İnsanlığın Yazıya ve Mimariye Geçiş Macerası (Altı Bölümden oluşan görsel bir dizi) İkinci Bölüm 19 Mayıs Kültür Merkezi Doç. Dr. Haluk Berkmen.
Geometrik Cisimler.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI.
Tamamı insanoğlu tarafından inşa edilmiş, olağanüst yapıtlardır
Değerli Dostlar, canım gezmek istiyor ya, her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum. Tarih 28 Temmuz 2008 ve bu kez yolum, Erzincan’dan Erzurum’a doğru...
İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ
Medeniyetlerin kesişim noktası
Bilgidagi.com.
ESKİ DÜNYANIN 7 HARİKASI
Hazırlayan: ๑ஐ_KaTaSkOpOs_ ๑ஐ
HAZIRLAYAN: Eren Arım, Yusuf Şahin
Hazırlayan: ÖMER FARUK AYDOĞAN 6-G 233
DİK PİRAMİDİN YÜZEY ALAN BAĞINTISI
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI
MISIR’DA TURİZM. MISIR ANTİK MEDENİYETİYLE ÜNLÜ BİR ÜLKEDEDİR VE DÜNYANIN EN ÇOK İLGİ ÇEKEN TARİHSEL ANITLARINDAN BAZILARI YİNE BURADADIR. Gize Piramitleri,
ALACAHÖYÜK.
Dünyanın Yedi Harikası
Hitit Kaya Anıtları, Hititlerce kutsal sayılan su kaynaklarının ve doğal geçitlerin yakınında bulunan stratejik noktaların çevresinde yer almaktadır. Hitit.
Piramitler.
DÜNYA’NIN YEDİ HARİKASI
YAZILIKAYA.
MISIR UYGARLIĞI (M.Ö ).
Uzayda Kapalı Yüzeyler
En önemli arkeolojik olaylardan birinden esinlenilmiştir….
ÜLKEMİZİN TARİHİ ESERLERİ
HAZIRLAYAN: BERKTUĞ ÇELİK 6B_2
BİÇİMSEL (İKONİK) YAKLAŞIMLAR
Geometrik Cisimler PİRAMİT.
Öğr:DAMLA NUR KARTAL Öğrt: Aygün Bıyıksız
Antik Mısır Medeniyeti
MİMARİ TASRIM KURAM VE YÖNTEMLERİ
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
 1957 Fethiye Depremi ile evler harabeye dönüşmüş olsa da, canlı müze niteliği ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Eski Kayaköy'de halen yaklaşık.
MISIR UYGARLIĞI (M.Ö ).
COĞRAFYA PROJE ÖDEVI OSMAN ÖRGÜLÜ 11-F/807 DÜNYA’NIN ESK İ 7 HAR İ KASI.
Mısır danatında resim ve heykel
GEÇM İŞ VE GÜNÜMÜZDEK İ DÜNYANIN YED İ HAR İ KASI İLKAY DOĞAN 11/D 1413.
Keops Piramidi İrem Korkmaz 10-D 240.
ESK İ MISIR SANATI KONU: KRALLAR VAD İ S İ (VALLEY OF THE K İ NGS)
CAM NASIL ÜRETİLİR? ÜRETİLİRKEN HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?
SEVEN WONDERS OF THE WORLD
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
ESKİ MISIR MEDENİYETİ VE UYGARLIĞI
Foto: CAN EGYPT GİZEMLİ KEOPS PRAMİDİ BİLİYORMUSUNUZ…
Dünyanın Yedi Harikası Keops Piramidi Babil'in Asma Bahçeleri Zeus Heykeli Rodos Heykeli İskenderiye Feneri Kral Mausollos'un Mezarı (Halikarnas Mozolesi)
DÜNYANIN ESKİ VE YENİ YEDİ HARİKASI
İSTANBUL AYDIN UNİVERSİTESİ, MÜH MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ
TARİH PROJESİ:DÜNYA’NIN 7 HARİKASI
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI FERSUN YELKEN 8-B
Batı Karadeniz-2.
SINIF İÇİ GRUPLAR ARASI YARIŞMA SORULARI
GİZEMLİ.
 MISIR UYGARLIGI 1 2 Mısır Batı mimarlığının başladığı yerdir: Batı mimarlığının kökeni eski Mısır dini ve bilimidir. Mısır kültürü, ilerlemeye, insan.
DÜNYANIIN YEDİ HARİKASI HAZIRLAYAN:EDANUR CERİTLİ NUMARA:
1-İSKENDİRİYE FENERİ   Büyük İskender’in ölümünden sonra kumandanı Ptolemy Soter, Mısır civarında güçlendi ve İskenderiye’yi kendine başkent yaptı.
MISIR SANATI M.Ö Mısır sanatının düşünsel olarak temeli, tanrıların onurlandırılmasına dayanır. Buna tanrılaştırılmış ölü krallar da dahildir.
KAHİRE & NİL & LUXOR & HURGADA
MISIR UYGARLIĞI (M.Ö ) 1. Mısır Batı mimarlığının başladığı yerdir: Batı mimarlığının kökeni eski Mısır dini ve bilimidir. Mısır kültürü, ilerlemeye,
BÖLGE ADI KÜLTÜREL MİRAS ALANLARI DOĞAL MİRAS ALANLARI KARMA (doğal ve kültürel) TOPLAM AFRİKA ORTADOĞU ASYA VE PASİFİK AVRUPA.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
Dunyanın 7 harikası Slaytı başlat Slaytı başlat. Keops piramıdı Keops Piramidi, Giza Piramitleri olan 3 piramitten biridir. Firavun Khufu (Keops) tarafından.
ANTİK MISIR’DA MATEMATİK
Dünyanın En GüzeL YerLeri. Çin Seddi ÇİN SEDDİ  Dünyanın en Büyük Yapısıdır.  M. Ö. 221 ile M. S. 608 yılları arasında yapılmıştır.  Seddin yıkılmış.
Sunum transkripti:

Keops pİramİdİ

Keops Piramiti (Khufu Piramiti, Büyük Piramit), Günümüzde Mısır’ın başkenti Kahire'nin bir parçası olan Gize ’yi (El Giza) çevreleyen antik “Gize Mezar Kenti’nde bulunan üç anıtsal piramitten en eski ve en büyük olanıdır. MÖ 2551-2560 yılları civarında yapıldığı sanılan bu anıtsal kompleks, Dünyanın yedi harikasından biri olup, bu yedi harika içinde günümüze kadar ulaşan tek eserdir, varlığını günümüze dek hemen hemen tam olarak sürdürebilmiş olanıdır. Keops Piramidi'nin batısında 3 küçük piramit daha ayakta durmaktadır. Bu piramitler, kız kardeşi ya da hanımı ve diğer iki kraliçeye aittir.

Bu piramidin Mısır firavunu Khufu adına bir anıtsal mezar olarak inşa edildiğine inanılır ve yapımının yaklaşık yirmi yıl sürdüğü sanılmaktadır. 20. yüzyıl başlarına dek, yani 3800 yıl boyunca hacmi ve kütlesi bakımından Dünya’daki en büyük yapay (insan yapımı) yapı olarak kabul edilmiş ve yükseklik rekoru 4000 yıl boyunca kırılamamıştır. Büyük Piramidin orijinal halinde dış kısmı taş levhalarla kaplıydı. Günümüzde bu kaplama tabakası mevcut değildir. Büyük Piramit ve yapımı ya da inşa tekniği hakkında günümüzde çok çeşitli varsayımlar bulunmaktadır. İnşa tekniği hakkındaki varsayımlardan birine göre yapılan spiral bir rampadan çıkarılan taş bloklar üst üste konuyordu. Rampa çamur kaplanıyor, sulanıyor ve taş bloklar itilerek kaydırılabiliyordu. Bir başka varsayıma göre taş bloklar dev manivelalarla kaldırılıyordu.

Büyük Piramidin içinde üç oda saptanabilmiştir Büyük Piramidin içinde üç oda saptanabilmiştir. Bunlardan yapının en altındaki oda, muhtemelen bitirilmemiş haldeki, piramidin üzerine inşa edildiği temel kayasının oyulmasıyla oluşturulmuş odadır. Sonradan “kral odası” ve “kraliçe odası” adları yakıştırılan odalar ise piramidal yapının üst kısmında yer alırlar

Bir kaplama taşı örneği Piramidin örtü sistemli girişi (yakın plan)

Piramidin zeminindeki kaplama taşları

solda Keops Piramidi sağda Kefren Piramidi