Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENME KABİLİYETİMİ VE YAKLAŞIMIMI BİLME Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KENDİNİ TANIMAK NEDİR ACABA?
Advertisements

© 2011 IFRS Foundation 1 IFRS for SMEs Konu 2.5(b) Test ve Tartışma Varlıklar Bölümler 14 &15.
İyi Bir Eğiticinin Özellikleri
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Hizalama yeterince doğru olmuyorsa,
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
Değerler Eğitimi Özgüven.
Araçlar ve Kabuklar ile Esnek ve Serbest Öğrenme Ortamları Simon B., Nösterer D. 19 Aug 2013 Antalya, Turkey.
VERİ İŞLEME Araştırma Sorusu Oluşturma Ve Veri Toplama
ÖĞRENME STİLLERİ.
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Düşük Sıcaklık Güç Üretimi Section 14.
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
Beş Aşamalı Mesleki Rehberlik ve
Yapılandırmacı yaklaşımın dayandığı ilkeler
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Öğretim Durumlarını Planlama
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu DİPLOMA EKİ PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KAZANIMLARI) DİPLOMA EKİ EĞİTİM SEMİNERİ Dönemi Bologna Sürecinin Türkiye’de.
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
Bu Proje Avrupa Birliği ve T ü rkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir ” CIVIL SOCIETY DIALOGUE EU – TURKEY CHAMBERS PARTNERSHIP GRANT.
Oturum aç butonuna tıklayın.
The Value of Serious Play
EKO KULÜP ECO CLUB.  Bu çalı ş manın uzun süreli olması için okul yönetimiyle konu ş up, ENKA STORE’un önünde sürekli kalacak bir.
Avrupa’da Fen Eğitimi için Topluluk Murat YATAĞAN
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda size rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
SERVING WATER TO A THIRSTY PERSON Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information.
These courseware materials are to be used in conjunction with Software Engineering: A Practitioner’s Approach, 6/e and are provided with permission by.
YALVAÇ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GATHER TOGETHER FOR BETTER "Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada.
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENMEYİ İSTİYORUM, FAKAT... BENİM STİLİM NE? Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Öğrendiklerinizin aktif bir seçicisi olmak.
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
Learning to learn network for low skilled senior learners FARKLI ÖĞRENME STİLLERİ! Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle öğrenme. Developed.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training 21. Yüz Yılda Öğrenme Developed with the.
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Öğrenmede yetişkinleri ne güdüler? Developed with the support of the EU Leonardo.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Gölgede kalmış yeterliliklerinizin farkında.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Hafıza performansınızı geliştirmek Developed.
Learning to learn network for low skilled senior learners HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLUMU Learning to Learn Training ÖGRENME KÜLTÜRÜ Developed with the support.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Bir Fırsat Olarak Öğrenme Developed with.
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Amaç ve yetenek Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme.
ICFCY-MedUse - On the job learning by using ICF-CY in Social Paediatrics İşlevsellik, Yetiyitimi ve Sağlığın Uluslararası Sınıflandırılması -Çocuk ve Genç.
ULUBATLI HASAN PRIMARY SCHOOL (ULUBATLI HASAN İLKÖĞRETİM OKULU) BERGAMA, İZMİR TURKEY.
Elke HOFFMANN & Engin YILMAZ Hessenkolleg- Wetzlar / Almanya İzmir Özel Fatih Koleji / Türkiye Grup Çalışması ve e-Twinning: Metodlar ve Sonuçları / Grup.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Bilinçsiz zihnimiz Developed with the support.
We just want to have the peace for our world Dünyamız için sadece barış istiyoruz.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Ne kazanıyoruz? Developed with the support.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Developed with the support of the EU Leonardo.
AVRUPA BİRLİĞİ GUNDTVİG ÖĞRENME ORTAKLIĞI ‘ALTIN ÇOCUKLAR ALTIN EBEVEYNLER’ PROJESİ EUROPEAN UNION GRUNDTVIG LEARN PARTNERSHIP GOLDEN PARENTS FOR GOLDEN.
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve uyum Learning to Learn Training Motivasyon nedir ve neden ona ihtiyaç duyariz? Developed with the support of the.
Learning to learn network for low skilled senior learners Her yerde ve her şekilde öğrenme Öğrenmeyi Öğrenme Eğitimi Developed with the support of the.
BOĞAZLAYAN HALK EĞİTİM MERKEZİ INSTITUTUL POSTLICAL PHOENIX htttp:// NEWHAM COLLEGE OF FURTHER.
MUNZUR WATER Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information and views set out.
Farklılaştırılmış Öğretim
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
ENGELLİLERE YÖNELİK TUTUMLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
Bölüm 3 Talep, Arz ve Piyasa
We are pleased to welcome you to the opening ceremony of
TARTIŞMA ABSTRACT METHOD SONUÇ GİRİŞ ÖNERİLER BULGULAR
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Sunum transkripti:

learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENME KABİLİYETİMİ VE YAKLAŞIMIMI BİLME Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle öğrenme. Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

learning to learn network for low skilled senior learners Bu dersin sonunda öğreneceğiniz konular… Anahtar yetenekleriniz neler? Daha aktif olursanız çıkarımınız daha fazla olur. Ana yetenekleriniz ve ihtiyacınız olan sonuçlar Yetenekleriniz ve yaklaşımınız ne?

learning to learn network for low skilled senior learners Sorular Örneğin müzik dinlerken rahat bir oturma şeklinden mi hoşlanırsınız? Sinemaya gitmektense geziye gitmekten mi hoşlanırsın? Spor kulübüne üye olmaktansa briç kulübüne üye olmalısın? Kendin hakkında ilk fikrin ne?

learning to learn network for low skilled senior learners Çözüm! Önceki sorunun cevabına göre aktif mi pasif mi bir insan oluşun hakkında fikrin oluşur. Hiçbiri bir diğerinden daha iyi değildir; her ikisi de negatif ve pozitif durumlar sahiptir ki;senin öğrenme sürecini ve ikisini kombine etmeyi bilmeye ihtiyacın vardır. Aktif ve pasif tutumları birleştireceğim

learning to learn network for low skilled senior learners Çözüm! Senin yaklaşımın öğrenmeni etkiler.Davranışlarını kontrol edebilir ve değiştirebilirsin ;aktif olmaya ve amaçlarını başarmaya ihtiyacın var Kolay yaptığın şeyler karşı olumlu davranış edinirsin. Bunlar senin yeteneklerinle ilgili:senin bir şeyleri yaparkenki kolaylıkların, bu da yeteneklerin ve kapasitenle ilgili. Aktif ve geri dönüşlü

learning to learn network for low skilled senior learners Örnek “Çocuğumun ödevini daha iyi anlamak için matematik öğrenmek istiyorum.Bu yüzden de Halk Eğitim kurslarında ve yetişkin eğitim programlarını araştırıyorum.Kendimi çok daha güvenli hissetmeye başladım.Ders çalışmak zaman alıyor fakat memnun olduğum için eğitime devam edeceğim. Uyarı

learning to learn network for low skilled senior learners Kavram! ‘Yeterlilik’ beceri,bilgi,öğrenmeye karşı eğilimi de içeren yetenek ve tutumu ifade eder. ‘Anahtar bireyin toplumda ihtiyaç duyduğu özelliklere erişmek iççin yeterli alanı ifade eder. Anahtar yeterlilikler hem bireysel hem de sosyal durumlara katkıda bulunur, Yaşam boyu kişisel gelişmeYaşam boyu kişisel gelişme Aktif bir vatandaşlık ve topluma katılmaAktif bir vatandaşlık ve topluma katılma ÇalıştırılabilirlikÇalıştırılabilirlik

learning to learn network for low skilled senior learners Bonus Bu hedefler nasıl ulaşabilirim? ÇABALA Ana kavramları anlamak için:kabiliyet,tutum ve öğrenme süreci Öğrenmek özgürlük sağlayacak Olumlu ol:öğrenme süreci uzun Emin ol ki;öğrenme süreci senin elinde

learning to learn network for low skilled senior learners Aktivite Bir arkadaşınıza Matematiğin zorluklarını anlatın. Ona birbirinize yardım etmenizi teklif et. Yapmak istediğiniz ya da öğrenmek istediğiniz 3 şeyi yazın. Sonra bunları başarmak için somut bir plan hazırla(Ne; Neden; Nasıl; Ne zaman) Bu senin seçimin!