TERCİH DÖNEMİ ORTAOKUL SONRASI TARSUS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü
Advertisements

TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
LOGO DEM DERSANESİ 2011-’12 “10 DALDA BAŞARI ÖDÜLLERİ ” 2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)-2014 Eylül ayında duyurulan ve kısaca TEOG olarak adlandırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi bu.
BENİM LİSEM HANGİSİ?.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU (TASLAK) FUNDA YILMAZ Psikolojik Danışman.
ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA
İLKÖĞRETİM SONRASI ÜST ÖĞRENİM KURUMLARI.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ Hazırlayan Aysel Akpolat
YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA
YUSUF İZZET GÖKÇE ORTAOKULU
2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ
TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH YERLEŞTİRME
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
2014/2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU 1 MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
BALGAT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞTE TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
MEHMET ŞEREF EĞİNLİOĞLU ORTAOKULU
TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU (2015) BİLGİLENDİRME SUNUMU İbrahim Kurşungöz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma.
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
TEOG Merkezi Ortak Sınavlarının Değerlendirilmesi;
ARİFİYE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
Hangi Liselere Gidebilirim?
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM
ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
GÖLCÜK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DERS YILI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavının adıdır.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2015 – 2016 Eğitim - öğretim yılından başlayarak altı temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ
  eğitim öğretim yılından başlayarak temel eğitimden ortaöğretime geçiş 6 ders için 8. sınıfta dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
ALAN SEÇİMİ. ALANLARA TERCİH VE YERLEŞTİRME ANADALU TEKNİK/ANADOLU MESLEK PROGRAMINDA ALANA GEÇİŞ.
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
Merkezi Sistemle Öğrenci Yerleştirilebilecek Liseler.
Aydın Fen Lisesi Toplantı Salonu 29 Haziran 2016 – ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş.
TEOG’TA TERCİH NASIL YAPILMAKTADIR? TEOG’TA TERCİH NASIL YAPILMAKTADIR?
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
ÇAMLICA KIZ A.İ.H.L. REHBERLİK SERVİSİ
TERCİH İŞLEMLERİNİN YAPILACAĞI YERLER
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KARTAL ŞEHİT BURAK CANTÜRK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
LGS 2018 TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Sunum transkripti:

TERCİH DÖNEMİ ORTAOKUL SONRASI TARSUS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

TERCİH İŞLEMLERİ Öğrenciler; YEP sonuçlarına göre tercih yapacak. Öğrenci veya velisi, istek sırası ve puan üstünlüğü sırasına göre, tüm okul türlerinde ki okulları karışık olarak listeleyebilir. 25 tercih hakkı var. Tercihlerde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, istek sırası ve puan üstünlüğü olacak. Tercihler sadece bir kez yapılacak ve başvuru işleminden sonra kesinlikle değiştirilmeyecek.(15 Temmuz-25 Temmuz 2016)

TERCİH İŞLEMLERİ Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. 2016–2017 öğretim yılı için özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre kayıt işlemlerini yapacaktır. (30 Haziran 2016-14 Temmuz 2016)

Yerleştirme Sonuçlarının İlanı 8 Ağustos 2016

Nakil Başvuru İşlemi 09-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır. Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. 

TERCİH İŞLEMLERİ Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okulları tercih eden öğrenciler daha önceki yıllarda doğrudan alan tercihi yaparken, 2014 yılı itibariyle sadece okul tercihi yapmaktadır. Öğrenci ortak uygulanan 9’uncu sınıfın ardından okul başarısı, yeteneği ve isteği dikkate alınarak 10’uncu sınıfta alanlara yerleştirilecektir.

TERCİH İŞLEMLERİ Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, 8’inci sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP), eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.

Özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrencilerin tercih işlemleri İlköğretim programını tamamlayan ve tercih yapan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden özel eğitim değerlendirme kurulu raporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrencilerin geçiş ve nakillerine ilişkin iş ve işlemler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak Anadolu Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerine her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile sağlanacak. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin puanları, yerleştirildikleri okulların puanlarını hiçbir şekilde etkilemeyecek.

ORTAÖĞRETİM KURUMLARI

ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ Sesim Sarpkaya Fen Lisesi (479.505) Tarsus Fen Lisesi (465.756) Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi/Yenişehir (402,313) /(Hazırlık+ 4 Yıl)

ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANADOLU LİSELERİ Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi (440,732) Mustafa Kemal Anadolu Lisesi (412.988) İMKB Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi (369.12) Tarsus Fatih Anadolu Lisesi(339.926)

ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANADOLU LİSELERİ Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi (329.585) Rasim Dokur Anadolu Lisesi (312.34) Zühtü Günaştı Anadolu Lisesi (269.157) Cengiz Topel Anadolu Lisesi (238.374) Akdeniz Anadolu Lisesi (233.468)

2- Hemşire Yardımcılığı 3- Sağlık Bakım Teknisyenliği MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Ebe Yardımcılığı 2- Hemşire Yardımcılığı 3- Sağlık Bakım Teknisyenliği 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:359.351 Diploma Sağlık Bakanlığı Onaylı

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER İclal Ekenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Çocuk Gelişimi 2- Hasta ve Yaşlı Bakımı 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:247.592

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Konaklama ve Seyahat Hizmetleri 2- Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:241.776

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER Kasım Ekenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Bilişim Teknolojileri 2- Muhasebe ve Finansman 3- Büro Yönetimi ve Sekreterlik 4- Pazarlama ve Perakende 5- Ulaştırma Hizmetleri 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:206.672

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Grafik ve Fotoğrafçılık 2- Çocuk Gelişimi 3- Bilişim Teknolojileri 4- Hasta ve Yaşlı Bakımı 5- Yiyecek İçecek Hizmetleri 6- Giyim Üretim Teknolojisi 7- Güzellik ve Saç Bakımı 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:195.65

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Harita-Tapu Kadastro 2- Hasta ve Yaşlı Bakımı 3- Bilişim Teknolojileri 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:191.432

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Endütriyel Otomasyon Teknolojileri 2- Makine Teknolojisi 3- Elektrik Elektronik Teknolojisi 4- Bilişim Teknolojileri 5- Kimya Teknolojisi 6- Metal Teknolojisi 7- İnşaat Teknolojisi 8- Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:36.372

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Grafik Tasarımı ve Fotoğrafçılık 2- Grafik Tasarım Bölümü 3- Adalet Bölümü 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:36.272

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER Tarsus İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Elektrik Elektronik Teknolojisi 2- Bilişim Teknolojileri 3- Metal Teknolojisi 4- Gıda Teknolojisi 5- Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme 6- Motorlu Araçlar Teknolojisi 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:31.996

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANADOLU TÜRÜ LİSELER Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BÖLÜMLERİ 1- Bilişim Teknolojileri 2- Elektrik Elektronik Teknolojisi 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:99.6082

MEZUNİYET SONRASI Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş Hakkından yararlanarak alanlarıyla ilgili yükseköğretime devam edebilirler. ÇOCUKLARINIZ, YGS ve LYS PUANLARINA GÖRE BÜTÜN YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARINA DİĞER LİSELER İLE EŞİT ŞARTLARDA GİRME HAKKINA SAHİP OLACAKLAR.

M.T.O.K. KONTENJANI Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Mezuniyet Alanlarına Göre Belirli Yükseköğrenim Bölümlerine Özel Kontenjandan Yararlanarak Yerleştirilirler.!!!

ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSESİ Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi/Mezitli Resim Müzik Mersin Spor Lisesi/Mezitli Yetenek Sınavı uygulanır.

DİN ÖĞRETMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TÜRÜ LİSELER Tarsus Anadolu İmam Hatip Lisesi (İlahiyat) 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:193.181 Tarsus Barbaros Hayrettin Anadolu İmam Hatip Lisesi (İlahiyat) 2015 Yılı Yerleştirme Puanı:57.411

TERCİH YAPMAYAN ÖĞRENCİ Tercih başvurusunda bulunmayan öğrencinin kaydı otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yapılacak. 

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine ait “alan ve dal tanıtım bilgileri” http://megep.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilmektedir.