Ercan, Bursa’da iktisat öğrencisi. Levis kot giyiyor, okula arabayla gidiyor, saçına jöle sürüyor. Arkadaşları gibi…

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLIDEPLAYER.BIZ.TR Size sunuyoruz
Advertisements

KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Temiz Mail Yollama Yöntemi
SOFRA GAZETESİ OCAK AYI.
Boş boş oturmak için çok çok yüksekte oturuyor olmanız gerek...
Bunu okursanız iyi olur
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
POLYANNA’ NIN MUTLULUK SIRLARI 
90/10 kuralı Hayatın %10'u,sizin başınıza gelenlerden oluşur.
Lütfen Bu iletiyi okuyun.
tarafından yayınlanmaktadır.
Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi. Yıkık, perişansınız.
Düzenlenmiş yeni hali ile sunuyorum...
013456… NUMARALAR Bizim, kullandığımız sayılar, (1, 2, 3, 4,...) Romen rakamlarıyla (algoritmalarıyla) (I; II; III; IV;...) farkını anlatmak.
Simdi bu oyunu ciddiye al ve sakın oyun bozanlık yapma!!!!
ATAM.. HER ŞEY MÜKEMMEL GİDİYOR.
ZAMİRLER.
Müşteri: Müşteri: Çok fazla teknik bilgim yok. yüklemek için ne yapmam gerekiyor? Yetkili: İlk olarak KALBİM dosyasını açmanız lazım. Açtınız mı? Müşteri:
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
BİR YETİŞKİNİN BİR ÇOCUĞA SÖYLEDİĞİ EN GÜZEL 30 SÖZ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ & BİLGİ TOPLUMU
Bir zamanlar genç bir kurbağa vardı
ZAMİRLER.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
Temel, arkadaşıyla yolda giderken elindeki çakısıyla parmağını kesti
3. ULUSLARARASI ANTRENÖR GELİŞTİRME SEMİNERİ HAZİRAN 2007 HAKEM-ANTRENÖR/OYUNCU İLİŞKİLERİ A.KADİR ÖZÇELİK-RECEP ANKARALI.
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
AY DEDE.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ZARF (BELİRTEÇ).
Özlü Sözler Dr.Sibel OK Slayt:AP.
Bir dilim pasta ya ne dersiniz?
Göl’ün Hikayesi.
Toz mu? Ne yapar ki insana canım! Aslında sirkte çalışıyor aldırmayın!
BABALAR VE KIZLARI.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Yaşam birinci hediyedir, Sevgi ikinci, Anlayış üçüncü. Yaşam birinci hediyedir, Sevgi ikinci, Anlayış üçüncü. Bazen, arkadaşların neden bize mailleri forward.
Edatlar.
Temiz ve Güvenli ileti gönderme uygulamaları SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
Belki doğru insanla tanışmadan önce yanlış insanlarla tanışmamız gerektiği doğrudur... Böylelikle en sonunda doğru insanla tanıştığımız zaman bu hediye.
YAZI DEVRİMİ TANZİMAT DÖNEMİ II
Hayatınızın Yönünü ve Yolunu Bulmanızı Sağlar
ELEKTRİĞİN TEHLİKELERİ
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
İmza: Kızın Babamıza söylemek isteyip de söyleyemediklerimiz... İmza : Kızın.
çılgın türkler kitabından bir alıntı..
Greyfurt suyu hakkinda bir mühendisin uyarisi...! Merhaba, Mutlaka bilmeniz gereken bir olaydan bahsedecegim. Bundan Yaklasik 1.5 yil once esim cok ciddi.
Arama Motoru Nedir?.
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
FEDAKARLIK.
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
n Düzey: n Düzey: Lise 1. Sınıf öğrencileri n Genel Hedef: n Genel Hedef: Karar verme becerisini geliştirmelerini sağlayabilme. n Oturum Sayısı: n Oturum.
ADLARIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER ADILLAR (ZAMİRLER)
O kitap okumakokuyor. O masada oturmakoturuyor. O kapı açmak açıyor. O ekmek almak alıyor. O gelmek geliyor. O dışarıda beklemek bekliyor. O şarkısöylemek.
ŞİMDİ Bugün, içinde yaşadığımız zamandır. Geçmiş, yaşanmış ve bitmiş, geride kalmış zamandır.
Öğretim Görevlisi, öğrencilerine yaşlanmanın psikolojik belirtilerini öğretirken onlara yatağa mahkum bir hastasının şu olayını daha önce yayınlanan dergiden.
İletişim zor bir süreç midir?
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
AKÇAKOCA’DA MÜKEMMEL BİR HAFTASONU GEÇİRMEYE HAZIRMISINIZ? Peki ama tehlikenin farkinda mısınız? Biges Vas ? This is kaput Gelin Gelin Alduracam hepinizi.
Bunlar yokken ne yapıyorduk?. Şu anda olmazsa olmaz dediğimiz hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen birçok teknoloji bundan sene önce yoktu. Peki.
Haydi Acele Edin Bu Sunumu Sonuna Kadar Okuyun ve Listenizdeki Herkese Gönderin.
“Şikayetname” Elif Keskin. Hiç olmazsa eskiden,arada bir uğrar, Hal,hatır sorarlardı, Hani yasak savmak kabilinden diyelim, Senden sonra evin yolunu unuttu.
POLYANNA’ NIN MUTLULUK SIRLARI 
KURŞUN KALEM Paulo Coelho Sesli izleyiniz.
SENİNLE GURUR DUYUYORUM
Sunum transkripti:

Ercan, Bursa’da iktisat öğrencisi. Levis kot giyiyor, okula arabayla gidiyor, saçına jöle sürüyor. Arkadaşları gibi…

Bir gün bir ilana gözü takılıyor. Bir buçuk numara gözlüklerini atabileceğiyle ilgili bu ilanı ilgiyle okuyor. Ameliyatın son sistem cihazlarla, çok düşük riskle yapıldığı yazıyor ilanda.Ercan, lazerle göz ameliyatı olmaya karar veriyor.

Fiyat da çok uygun. Reklamlar müthiş. Ercan ameliyatı videodan da izliyor. Bu iş çok kolay olacak. Gözlükler yük zaten. Tamam bu iş. Zaten arkadaşlar da oldular bu ameliyatı. Hava atması da var. Güneş gözlükleri falan.. Çok iyi, hemen.

Ameliyat, pardon operasyon başarıyla geçiyor. Hiç acı hissetmiyor. Operasyondan sonra Biraz kuruluk yaşıyor, titreme oluyor, ışığa karşı hassasiyet oluyor, ama bir iki gün içinde bu geçiyor. Kartal gibi gözleri oluyor Ercan’ın. Akşamları kız arkadaşlarıyla bunu konuşuyorlar. Keyfi yerinde artık.

Birkaç ay geçiyor. Sanki yazılar bulanmaya mı başladı biraz? Yok canım uykusuzluktandır. Gözlük yok artık. Ne alakası var bu son teknoloji. Avrupa’da bile yok. Biz ilericiyiz. Cesuruz. Sağlığımıza düşkünüz.

İki yıl sonra 1 numara gözlük yine burnunun üstünde beliriveriyor. Bunu kimse söylememişti ama. Olmaz ki! Ercan’a hızlı hızlı attırılan imzanın okunmayan satırlarında ameliyatın on yılda bir yenilenmesi gerektiği ve bu ameliyatın en fazla 3 kez yapılabileceği yazıyormuş meğer. Mesuliyet de kabul etmiyorlar.

Ercan çok şanslı. %2 İhtimalle gözleri tamamen bozulacak veya kaybedilecekti. Operasyondan sonra dalgalanma kalıcı olabilirdi. Işığa hassasiyet, geçmeyebilir, bu, gözünü açmasına izin vermeyebilirdi.

Lazerle yapılan göz ameliyatlarında ömür boyu mükemmel görüş gerçek dışıdır. Birinci ameliyattan ikinci ameliyata kadar (yaklaşık) göz numaraları 2 olur. İkinci ameliyatla sıfır’a indirilen gözlük numaraları üçüncü ameliyata kadar 4 numaraya çıkar. Sonra yine sıfırlanır ama

sonraki on yıl içinde gözler yaklaşık 10 numaraya çıkar. Tabi o kadar ameliyatta gözler tamamen kaybedilmezse! Bir daha ameliyat da yoktur. Demek oluyor ki Ercan 50 yaşında son ameliyatını olacak. Peki 60 yaşından sonra ne olacak?

Lasik güvenilirliği bilinmeyen, yeni bir teknolojidir. Olası tehlikeler ve etkiler lasik için bilinmemektedir Kornea delinmesi, kanama, katarakt ve körlük olabilir. 18 yaş öncesi ve göz ilerlemesi olanlara lasik uygulanmaz

Ciddi göz kuruluğu yaşanabilir. Hassasiyet, parlama ve dalgalanma kalıcı olabilir. Göz kapağı düşebilir. Gece araba kullanmak risklidir. Göz numarasının sıfırlanması garanti edilemez.

Ercan bu işi kot giymek, jöle sürmek gibi bir şey sanmıştı. Herkes yapıyor diye birşeylere gözü kapalı atlamak yanlış değil midir?

Bu mesajı birkaç kişiye gönderirseniz, başka Ercan’ların bu büyük hataya düşmelerini önlemiş olabilirsiniz. Onlara bir çift göz hediye etmiş olabilirsiniz. Lütfen, kendimizi kobay olarak kullandırmayalım…