Her gün şehit haberleri duymaktan yüreğimizde açılan yaralar bir türlü kabuk bağlamıyor. Bu son olur ümidimizi de yitirttiler bize. Bölgenin en büyük.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Advertisements

ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
* Sigara ve alkol, insan ve toplum sağlığını olumsuz etkiler. * Sigaradan en çok etkilenen organ akciğerlerdir. * Sigara, kan dolaşımını olumsuz etkiler,
18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ.
KUTÜL AMARE ZAFERİ KUTLAMA PROGRAMI [100. Yıl] ERTUĞRUL GAZİ İMKB MESLEKİ VE TEKNİK VE ANADOLU LİSESİ.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
23 NİSAN 23 NİSAN NEDİR? 23 Nisan 1920′de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu.Türkiye Büyük Millet Meclisi 88 yıl önce.
ATATÜRK’ÜN YAŞAMI.
Varlıkların Özelliklerini Belirten Kelimeler (Sıfat – Ön Ad)
FP. TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GEÇMİŞİ Orta Asya Türkleri’nin Müslüman olmadan önce örgün eğitim kurumlarının olup olmadığı bilinmemektedir. Ancak Türk Kültürü’nün.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Yıl Ocak gece yarısı. Mustafa Kemal’in özel treni Eskişehir’e doğru gidiyor. Bu yolculuk bir kamuoyu yolculuğu olacak ve Gazi, savaş sonrası.
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
ZAMİRLER.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim.
MED İ NEL İ LERLE GÖRÜ Ş ME VE AKABE ANLA Ş MALARI.
YUNUSELİ HACI NACİYE KANALICI İLKÖĞRETİM OKULU
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
5.SINAV BAŞARILAR. TÜRKÇE: SORU 1 SÜRE DOLDU CEVAPLARINIZI İŞARETLEYİN..
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
 Cümlede, eylemin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, eylemde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği özelliğe eylem çatısı denir. Dolayısıyla,
Osmanlı Padişahlarının yedincisi. İstanbul’un fatihi, II.Murad Han’ın oğlu. 30 Mart 1431 Pazar günü Edirne’de dünyaya geldi. Babası II.Murat, annesi Hümâ.
OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN DEMOKRATİKLEŞME HAREKETLERİ
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Prof. Dr. İnayet Aydın Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
KURTULUŞ SAVAŞINDA CEPHELER
M Ü ŞRİKLERİN BOYKOT İLÂNI. Mekke m ü şrikleri, İslâm n û runun s ö nmesi i ç in, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Alay, hakaret ve işkencenin her.
Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER. SORU ÇÖZERKEN!!! Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur. Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur.
Biraz Sonra Göreceğiniz Resimler 10 Kasım saat 09:05’te çekilmiştir…
bizden asaf’dan sesi açınız tıklayarak geçiniz gerekince kaptanlar limanlara askerler siperlere sığınırlar aydınlar şiirlere sen bana sen desende demesende.
Şehit Öğretmenlerimize Tıklamadan, sesli izleyiniz.
Kızkardeşimin gelinliği Şehidimin son örtüsü Affet demeye yüzüm yok UTANCIMI ANLATACAK SÖZÜM YOK. Affetme bizi.
1. Aşağıdakilerin hangisinde yanıt cümlesi, dönüşlülük zamiridir? A) Hangilerinin durumu iyi? Bazılarının. B) Kimin saçları daha uzun? Bunun. C) Kaçının.
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
Atatürk'ün Geometriye Verdiği Önem: Atatürk Selanik Askeri Rüşdiyesinde iken Matematik dersindeki başarısı ile öğretmeni Yüzbaşı Mustafa Efendi'nin gözüne.
MALIN VE CANIN BEREKETİ ZEKAT
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğrenim Hayatı
15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
II.İnönü Savaşı Nedenleri I.İnönü Savaşı'nın üzerinden 3 ay geçmeden Yunanlılar tekrardan saldırıya geçtiler.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Soyadı Kanunu’nun Kabulü
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
hazırlayan : Begüm Yılmaz
ŞİİR : Ali Uluraspa  SESLENDİREN : Bedirhan Gökçe.
Bugün neler öğreneceğiz?
Duvar resim ve yazıları – 13 – pps. 
ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ Sevgi Evleri
VE TÜRK MALLARI HAFTASI
ATATÜRK’ÜN ÖNDERLİĞİNDE YAPILAN YENİLİKLER
YEŞİLAY.
Haklarımı Öğreniyorum Adım Adım Türkiye Bölgemizi Tanıyalım
2-6 YAŞ ÇOCUK ELBİSE KALIBI
Bu bir gizli eğitimdir…
Sabiha Gökçen’in Özgeçmişi
BİR KADINI AĞLATMAK AZİZ NESİN.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
Boş ver be yaşı başı! Gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver?..
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
7. Sınıf 2. Ünite: HAC VE KURBAN
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
Hz. Ali Dönemi.
Hicret Olayı.
MALIN VE CANIN BEREKETİ ZEKAT
Sunum transkripti:

Her gün şehit haberleri duymaktan yüreğimizde açılan yaralar bir türlü kabuk bağlamıyor. Bu son olur ümidimizi de yitirttiler bize. Bölgenin en büyük askeri gücüyle övünüyoruz fakat, ne sivri sinekleri,ne sivri sinekleri üreten bataklığı,ne de bataklığa katkı sağlayanlara dişimizi gösterebiliyoruz. Yönetenler ne kadar atıp tutsalar da şamaroğlanı olduğumuzun gerçeğini silemezler. Kendi gözümüzdeki merteği görmeyip,komşunun gözündeki çöpe maydanoz olmaya kalkmak gibi akıldanelikler yapıp, bölgede çıkabilecek yangınlara maşa olma hevesleri içindeyiz.. Sıra sıra al bayrağa sarılı şehit cenazeleri, kimi üç aylık evli kiminin, çocuğu yeni doğmuş, kimi bir aylık asker. Her gün birçok daha çocuk babasız, her gün birçok taze gelinler kocasız ve gencecik evlatlarını kaybeden anne babaların yüreğine düşen ateşler. Bıçak kemiğe dayandı sözü de artık anlamını yitirdi. Bu millet en yokluk devrinde yok olmamanın mucizesini gerçekleştirmiştir. Güçleri iğdiş edilmiş bir toplum durumuna düşürenleri tarih affetmeyecektir.. Vasfi Ayaz

SON KEZ KOŞTULAR BABALARINA Son kez koştular babalarına. Tabutlara doğru son hızla koştular. Bırakmak istemiyorlardı. Son kez sarılmak, son kez koklamak, son kez öpmek, son kez dokunmak istediler. Tabutlara sarıldılar, ölümün soğukluğuna, kâinatın en sıcak busesini kondurdular. Ağlayarak, parçalanarak. Tabuta doğru yaklaştıklarında, isimleri aradılar eğilip. Yanlış tabuta, yanlış babaya, bir başkasının babasına sarılmamak için. Kendi babalarını aradılar. Kız çocukları böyle koşar babalarına, Hani denir ya, "Kimse kusursuz değildir“ diye. Yanlış. Bir tek, bir kız çocuğunun babasına koşmasında kusur bulamazsınız. O kadar muhteşemdir. O kadar çarpıcı ve o kadar sonsuzluk dolu. Öyle koştular babalarına. Sarıldılar son kez. Babalar da kız çocuklarına. Sözüm meclisten out

1944 DEN BERİ ATATÜRK İLKOKULU OLAN BU BİNA YENİLENİNCE HİÇ KATKISI VEYA BAĞIŞI OLMAYAN RAHMETLİNİN İSMİ KONULARAK ATATÜRKÜ UNUTTURMANIN YOLLARI AÇILIP,YANDAŞLIK YARIŞI BAŞLATILIYOR...

= ÜLKESİNİN İSTİKLAL MARŞINA SAYGISIZLIK EDENLERİN ARTMASININ YOLU.. KALKARSANIZ BELKİ KIÇLARINIZ ÜŞÜR.!!

HEM LAİK HEM MÜSLÜMAN OLUNMAZ DİYENLERE İNAT; İŞTE İZMİR MUSTAFA KEMAL PAŞA CAMİİ.

YETTİ BUNCA HAYVANLIĞIMIZ BİR DEVRİM YAPSAK TA GERİ GELSE İNSANLIĞIMIZ

EN ÇOK ÖRTÜLÜ ÖDENEK HARCIYAN BAŞBAKAN. EN ÇOK UÇAĞI OLAN BAŞBAKAN EN ÇOK KORUMA İLE KORUNAN BAŞBAKAN EN ÇOK KULLARINI FIRÇALAYAN PADİŞAH Yazmakla bitmez …. …………………………………………….

S O N TEZEĞİMİZ YIĞINLA KAVLİMİZ YOK SENİNLE