DEĞERLENDİRME SORULARI 1 18 adet soru soru yer almaktadır. Her soru 10 puandır. 4 adet doğru-yanlış, 14 adet çoktan seçmeli sorusu vardır. Yaklaşık 15.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BETÜL GÜTLEK TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ 2. SINIF WEB 2.0.
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
 Mendeley nedir?  Kütüphanenizi oluşturun  Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi  Referanslara alıntı yapılması ve paylaşılması İçindekiler.
Hafta 7: Öz Türleri ve Fonksiyonları BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Küçük Grup Eğitimi Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 281.
Kodlamaya ilk Adım Organizasyonu Düzenlemek
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ LİDERLİK FORUMU İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ LİDERLİK FORUMU 2 Başlarken Forumu Tanıma Temel Soru Eğitim liderleri,
Hazırlayan: Dr. Emine CABI
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
Paragraf Nedir? & Herhangi bir yazının bir satırbaşından öteki satırbaşına kadar olan bölümüdür. & Duygu, düşünce, istekleri anlatım tekniklerinden yararlanarak.
BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ
Program Tasarım Modelleri
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI SKOOOL TANITIMI VE SUNUMU 05 Şubat 2016.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
GÜVENLİ İNTERNET ve SOSYAL MEDYA
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
KAVRAM HARİTALAMA Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Kişisel-Sosyal Rehberlik
Öğretimin Uyarlanması
NOT VERME VE MEZUNİYET.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
DİJİTAL VATANDAŞLIK ve E – DEVLET
Cihan Ünlü Türkçe öğretmenliği Wep02 ödevi
İnternet ve WEB Tanımları Html Temel Etiketleri
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
SOSYAL MEDYA VE HALK KÜLTÜRÜ
Ömer BÖLÜKMEŞE Türkçe Öğretmenliği
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
My EBSCOhost Kişisel Klasörünün Kullanımı
Hazırlayan: Büşra KÜÇÜK CEIT380
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Bilinçli Tercih Seminerine
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
2-B İnternet Anketi Sibel Payaslı.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
ÖĞRETİM ARAÇ-GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Yrd. Doç. Dr. Fevzi HANSU
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
UZAKTAN EĞİTİM.
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
ÖĞRENME STİLLERİ.
Gurbet Güntürk Evsel BY423 Güz, 2015
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Sunum transkripti:

DEĞERLENDİRME SORULARI 1 18 adet soru soru yer almaktadır. Her soru 10 puandır. 4 adet doğru-yanlış, 14 adet çoktan seçmeli sorusu vardır. Yaklaşık 15 dakikada yanıtlamanız önerilir. 180 puan üzerinden 100 ve üzeri alan öğrenciler başarılı sayılacaktır.

DEĞERLENDİRME SORULARI (1/18) 1.Aşağıdakilerden hangisi internetin öncüsü olan kuruluştur? 2 Şıklardan doğru olduğunu düşündüğünüze tıklayınız İpucu 1 İpucu A B C D ARPANET BUGDAYNET NOHUTNET TAHILNET

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 3 Soruya dön

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Başarılısın. ▪ Ayrıca kullanıcı merkezli bu teknolojilerin paylaşım ve sosyal yönü öğrenme öğretme açısından büyük potansiyele sahiptir. 4 Sonraki soru NOT: TCP/IP protokolleri bilgisayarlar arası veri iletişiminin kurallarını koyar.

İPUCU 1 5 Soruya dön İpucu ’da Massachusetts Teknoloji Üniversitesi’nde J.C.R Licklider’in Galaktik Ağ fikriyle geliştirilmiştir. Soru: Aşağıdakilerden hangisi internetin öncüsü olan kuruluştur?

İPUCU 2 6 Soruya dön ▪ Türkçe açılımıyla ''Gelişmiş Araştırma Projeleri Dairesi Ağı'' ABD Savunma Bakanlığı bünyesinde çalışan bu kurum tarafından geliştirilen dünyanın ilk paket dağıtımı ağı ve evrensel internetin oluşmasındaki temel yapıdır. Soru: Aşağıdakilerden hangisi internetin öncüsü olan kuruluştur?

DEĞERLENDİRME SORULARI (2/18) 2.Sosyal ağ, “ sosyal teknolojiler sayesinde bir grup insan tarafından kullanılan etkinlikler bütünü ” şeklinde tanımlanabilir. 7 DOĞRU YANLIŞ Şıklardan doğru olduğunu düşündüğünüze tıklayınız. İpucu 1 İpucu

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Bileceğinden emindim. ▪ Sosyal ağlara örnek olarak Facebook, Twitter, Flickr’ı verebiliriz. 8 Sonraki soru

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 9 Soruya dön

İPUCU 1 Ortak zevkleri ve uğraşları olan kişileri bir araya getiren online bir ortamdır. 10 Soruya dön İpucu 2 Soru: Sosyal ağ, “sosyal teknolojiler sayesinde bir grup insan tarafından kullanılan etkinlikler bütünü” şeklinde tanımlanabilir.

İPUCU 2 Ortak uğraşlar herhangi bir sanat dalından bir programlama diline kadar çeşitlilik gösterebilir. 11 Soruya dön Soru: Sosyal ağ, “sosyal teknolojiler sayesinde bir grup insan tarafından kullanılan etkinlikler bütünü” şeklinde tanımlanabilir.

DEĞERLENDİRME SORULARI (3/18) 3. Sadece blogger ücretsiz blog oluşturmaya izin vermektedir. 12 DOĞRU YANLIŞ Şıklardan doğru olduğunu düşündüğünüze tıklayınız. İpucu 1 İpucu

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Bileceğinden emindim. ▪ Ayrıca blogger dışında çok fazla blog oluşturmaya imkan tanıyan sistemler var. Bunlardan bazılar wordpress, blogcu.com, livejournal.com, blog.com vb. 13 Sonraki soru

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 14 Soruya dön

İPUCU 1 ▪ 2003 yılında google firması blogger’ı satın almıştır. 15 Soruya dön İpucu 2 Soru: Sadece blogger ücretsiz blog oluşturmaya izin vermektedir.

İPUCU 2 ▪ Wordpress, Pitas, Blogger, Groksoup,Pyra,Blogcu gibi sitelerde vardır. 16 Soruya dön Soru: Sadece blogger ücretsiz blog oluşturmaya izin vermektedir.

DEĞERLENDİRME SORULARI (4/18) 4. Kullanıcılar internet üzerindeki podcastlere istediği anda istediği yerden erişerek zaman ve mekan sınırını ortadan kaldırmış olur. 17 DOĞRU YANLIŞ Şıklardan doğru olduğunu düşündüğünüze tıklayınız. İpucu 1 İpucu

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Senin için kolay soruydu. ▪ Bu şekilde bilgiye erişimi de hızlanmış olur. 18 Sonraki soru

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ Bilgilerini gözden geçirmelisin. 19 Soruya dön

İPUCU 1 ▪ Podcastlere internet erişimi olduğu sürece erişebilirsin. 20 Soruya dön İpucu 2 Soru: Kullanıcılar internet üzerindeki podcastlere istediği anda istediği yerden erişerek zaman ve mekan sınırını ortadan kaldırmış olur.

İPUCU 2 ▪ Podcast ile zaman ve mekan sınırı ortadan kalkar. 21 Soruya dön Soru: Kullanıcılar internet üzerindeki podcastlere istediği anda istediği yerden erişerek zaman ve mekan sınırını ortadan kaldırmış olur.

DEĞERLENDİRME SORULARI (5/18) 5. Web 2.0 sadece tek yönlü iletişimi sağlar. 22 İpucu 1 İpucu DOĞRU YANLIŞ

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 23 Soruya dön

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Bileceğinden emindim. ▪ Ayrıca kullanıcı merkezli bu teknolojilerin paylaşım ve sosyal yönü öğrenme öğretme açısından büyük potansiyele sahiptir. 24 Sonraki soru

İPUCU 1 25 Soruya dön İpucu 2 gibi siteler Web 2.0’a örnek olarak verilebilir. Soru: Web 2.0 sadece tek yönlü iletişimi sağlar.

İPUCU 2 26 Soruya dön ▪ Kullanıcılar görüş bildirebilir, yorum yapabilir, resim,video vs paylaşabilirler. Soru: Web 2.0 sadece tek yönlü iletişimi sağlar.

DEĞERLENDİRME SORULARI (6/18) 6.Aşağıdakilerden hangisi Web 2.0’ı Web 1.0’dan ayıran özelliklerden biri değildir? 27 İpucu 1 İpucu 2 Alıntıların yerine fotokopileri yerine URL’ler Ansiklopediler yerine Wikipedia Resim, video, dosya paylaşımı İnternette okuma yapma D B C A

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 28 Soruya dön

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Oldukça başarılısın. ▪ Ayrıca “Tek bilgi sağlayıcı eğiticidir” yerine “Herkes bilgi üretendir” anlayışı getirmiştir. 29 Sonraki soru

İPUCU 1 ▪ Web 1.0’da iletişim tek yönlü iken, Web 2.0’da çift yönlü bir iletişim söz konusudur. 30 Soruya dön İpucu 2 Soru: Aşağıdakilerden hangisi Web 2.0’ı Web 1.0’dan ayıran özelliklerden biri değildir?

İPUCU 2 ▪ Kullanıcıların bilgiyi sadece alan kişi değil, aynı zamanda bilgiyi üreten ve paylaşan kişiler olması Web 2.0’ı Web 1.0’dan ayırır. 31 Soruya dön Soru: Aşağıdakilerden hangisi Web 2.0’ı Web 1.0’dan ayıran özelliklerden biri değildir?

DEĞERLENDİRME SORULARI (7/18) 7.Aşağıdakilerden sitelerden hangisi Web 2.0’a örnek olamaz? 32 İpucu 1 İpucu 2 Instagram Youtube Britannica Online Twitter B A C D

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 33 Soruya dön

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Mükemmelsin! ▪ Ayrıca youtube, flickr,myspace, shounenjump vs. paylaşım yapılabilen tüm siteler web 2.0’a örnek verilebilir. 34 Sonraki soru

İPUCU 1 ▪ Web 2.0, Web hizmetini iyileştirmek amacıyla ziyaretçilerin siteye katılımını sağlamak, Aynı amaçla diğer sitelerle ve ziyaretçilerle işbirliği yapmak fikrine dayanan bir akımdır. 35 Soruya dön İpucu 2 Soru: Aşağıdakilerden sitelerden hangisi Web 2.0’a örnek olamaz?

İPUCU 2 ▪ Ziyaretçiler basit web tabanlı ara yüzü kullanarak bağlantılar, fotoğraflar, videolar, dokümanlar gibi içeriklerle paylaşılan kaynak koleksiyonu oluşturabilirler. 36 Soruya dön Soru: Aşağıdakilerden sitelerden hangisi Web 2.0’a örnek olamaz?

DEĞERLENDİRME SORULARI (8/18) 8.Aşağıdaki Web 2.0 araçlarından hangisi sosyal ağlar kapsamındadır? 37 İpucu 1 İpucu 2 Facebook Blog Viki Podcast C B A D

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 38 Soruya dön

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Mükemmelsin! ▪ Ayrıca youtube, flickr,myspace, shounenjump vs. paylaşım yapılabilen tüm siteler web 2.0’a örnek verilebilir. 39 Sonraki soru

İPUCU 1 ▪ Normal sosyal yaşamda yapılan çeşitli jestleri simgeleyen sembolik hareketleri göstererek insanların yarattığı sanal ortamdaki sosyal iletişim kurmaya yarayan ağlara "sosyal ağlar" denilmektedir. 40 Soruya dön İpucu 2 Soru: Aşağıdaki Web 2.0 araçlarından hangisi sosyal ağlar kapsamındadır?

İPUCU 2 ▪ Ziyaretçiler basit web tabanlı ara yüzü kullanarak bağlantılar, fotoğraflar, videolar, dokümanlar gibi içeriklerle paylaşılan kaynak koleksiyonu oluşturabilirler. 41 Soruya dön Soru: Aşağıdaki Web 2.0 araçlarından hangisi sosyal ağlar kapsamındadır?

DEĞERLENDİRME SORULARI (9/18) 9. Aşağıdakilerden hangisi vikilerin özellikleri arasında yer almaz? 42 İpucu 1 İpucu 2 HTML özelliklerini desteklemez. Kişilerin üzerinde değişiklik yapmasına olanak tanır. Sayfalar arasında otomatik bağlantılar vardır. Görsel, metinsel öğeler ve videolar ile dinamik bir yapıdadır. C B A D

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 43 Soruya dön

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Mükemmelsin! ▪ Ayrıca youtube, flickr,myspace, shounenjump vs. paylaşım yapılabilen tüm siteler web 2.0’a örnek verilebilir. 44 Sonraki soru

İPUCU 1 ▪ Vikiler grup çalışmasına olanak veren çoklu ortamlardır. 45 Soruya dön İpucu 2 Soru: Aşağıdakilerden hangisi vikilerin özellikleri arasında yer almaz?

İPUCU 2 ▪ Vikiler isteyen kişinin bilgi ekleyip çıkarmasına izin verir. 46 Soruya dön Soru: Aşağıdakilerden hangisi vikilerin özellikleri arasında yer almaz?

DEĞERLENDİRME SORULARI (10/18) 10.Aşağıdaki viki çeşitlerinden hangisi eğitim için kaynak dökümanlar yapılması ve kullanılmasını sağlar? 47 İpucu 1 İpucu 2 Vikisöz Vikiversite Vikikaynak Vikikitap C B A D

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 48 Soruya dön

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Mükemmelsin! ▪ Ayrıca youtube, flickr,myspace, shounenjump vs. paylaşım yapılabilen tüm siteler web 2.0’a örnek verilebilir. 49 Sonraki soru

İPUCU 1 ▪ Vikimedia özgür lisans kullanımının teşvik edilmesi, özgür lisanslı içeriğin toplanması, geliştirilmesi ve dağıtımına katkıda bulunulur. 50 Soruya dön İpucu 2 Soru: Aşağıdaki viki çeşitlerinden hangisi eğitim için kaynak dökümanlar yapılması ve kullanılmasını sağlar?

İPUCU 2 ▪ Vikikaynak, telifsiz kaynak metinlerin katılımcılar tarafından eklendiği ve düzenlendiği çevrimiçi bir kütüphanedir. 51 Soruya dön Soru: Aşağıdaki viki çeşitlerinden hangisi eğitim için kaynak dökümanlar yapılması ve kullanılmasını sağlar?

DEĞERLENDİRME SORULARI (11/18) 11. İlk sosyal ağ aşağıdakilerden hangisidir? A B C D 52 İpucu 1 İpucu 2 Ryze SixDegrees Friendster Myspace

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Bileceğinden emindim. ▪ Ayrıca özellikleri de vardır. 53 Sonraki soru

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 54 Soruya dön

İPUCU 1 55 Soruya dön Bilinen ilk sosyal ağ 1997 yılında kuruldu.. Milyonlarca kullanıcıya ulaşmakta başarılı olan site,aynı başarıyı ilgiyi sürdürmek konusunda gerçekleştiremeyerek 2000 yılında verdiği hizmeti sona erdirmiştir. İpucu 2 Soru: İlk sosyal ağ aşağıdakilerden hangisidir?

İPUCU 2 Bu sosyal ağın varlığını sürdürememesinin nedeni kullanıcıların arkadaşlık tekliflerini kabul ettikten sonra sitede yapacakları alternatif uygulamaların olmaması ve sitenin farklı etnik kimliklerle buluşma konusundaki yetersizlikleri olmuştur. 56 Soruya dön Soru: İlk sosyal ağ aşağıdakilerden hangisidir?

DEĞERLENDİRME SORULARI (12/18) 12. Sosyal ağlar eğitim amaçlı kullanıldığında hangi kuramı destekler? A B C D 57 İpucu 1 İpucu 2 Davranışçı Kuram Sosyal Yapılandırmacı Kuram Psikoanalitik Kuram Bilişsel Kuram

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Bileceğinden emindim. ▪ Ayrıca sosyal yapılandırmacı yaklaşım probleme dayalı öğretim, bilişsel çıraklık, akran işbirliği, webquets vb. öğretim yöntemlerini içerir. 58 Sonraki soru

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 59 Soruya dön

İPUCU 1 60 Soruya dön Bu kuram ; “Öğrencilerin birbiri ile çalışmaları ve etkileşimleri desteklenmeli yani öğrencilerin edindikeri yeni bilgileri, arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaşarak, tartışarak benimsemeleri sağlanmalıdır. ” görüşünü savunur. İpucu 2 Soru: Sosyal ağlar eğitim amaçlı kullanıldığında hangi kuramı destekler?

İPUCU 2 Savunucusu Vygotsky’dir. 61 Soruya dön Soru: Sosyal ağlar eğitim amaçlı kullanıldığında hangi kuramı destekler?

DEĞERLENDİRME SORULARI (13/18) 13. Facebook’un kurucusu kimdir? A B C D 62 İpucu 1 İpucu 2 Miller Jonathan Abrahams Sergey Brin Mark Zuckberg

Doğru ! ▪ Tebrikler… ▪ Bileceğinden emindim. ▪ Eğer Mark Zuckberg!in başarısını daha yakından incelemek istersen Facebook’un 2003 yılındaki kuruluşunun sansasyonel hikâyesinin anlatıldığı “Social Network (Sosyal Ağ) “ isimli filmi izleyebilirsin. 63 Sonraki soru

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 64 Soruya dön

İPUCU 1 65 Soruya dön 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 sınıfı öğrencisi tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştur. İpucu 2 Soru: Facebook’un kurucusu kimdir?

İPUCU 2 66 Soruya dön Facebook’un Kurucusu Soru: Facebook’un kurucusu kimdir?

DEĞERLENDİRME SORULARI (14/18) 14. Etkili bir blog içeriği oluşturmak için; I. Yazacağınız yazıyı kısa ve öz tutmaya çalışın II. Paragraflara bölün III. Biçimlendirmeler kullanın IV. Resim ve grafikleri kullanmamaya özen gösterin İfadelerinin hangileri kesinlikle doğrudur. A B C D 67 İpucu 1 İpucu 2 I, III ve IV Hepsi II, III ve IV I, II ve III

Doğru ! Tebrikler… Bileceğinden emindim. Ayrıca; ▪ Okurların faydalanabileceği yazılar yazın ▪ Yazma sıklığınızı sabitlemeye çalışın ve okuyucuların alıştığı sıklığı uzatmamaya özen gösterin. ▪ Ara başlıklar oluşturun ▪ Resim ve grafiklerden yararlanın Gibi özelliklere de dikkat etmelisin. 68 Sonraki soru

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 69 Soruya dön

İPUCU 1 Etkili bir blog içeriği oluşturmak için kullanıcının dikkatini çekecek bazı medya araçlarından yaralanmalısın. 70 Soruya dön İpucu 2 Etkili bir blog içeriği oluşturmak için; I. Yazacağınız yazıyı kısa ve öz tutmaya çalışın II. Paragraflara bölün III. Biçimlendirmeler kullanın IV. Resim ve grafikleri kullanmamaya özen gösterin İfadelerinin hangileri kesinlikle doğrudur.

İPUCU 2 ▪ Okurların faydalanabileceği yazılar yazın ▪ Yazacağınız yazıyı kısa ve öz tutmaya çalışın ▪ Yazma sıklığınızı sabitlemeye çalışın ve okuyucuların alıştığı sıklığı uzatmamaya özen gösterin. ▪ Paragraflara bölün ▪ Ara başlıklar oluşturun ▪ Biçimlendirmeler kullanın ▪ Resim ve grafiklerden yararlanın 71 Soruya dön

DEĞERLENDİRME SORULARI (15/18) 15. Aşağıdakilerden hangisi blog türleri arasında sayılamaz. A B C D 72 İpucu 1 İpucu 2 Kişisel Bloglar Temasal Bloglar Geçici Bloglar Kurumsal Bloglar

Doğru ! Tebrikler… Bileceğinden emindim. Blog türleri ▪ Bireysel Bloglar ▪ Topluluk Blogları ▪ Temasal Bloglar ▪ Kurumsal Bloglar gibi genel olarak 4 gruba ayrılır. 73 Sonraki soru

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 74 Soruya dön

İPUCU 1 75 Soruya dön İpucu 2 Soru: Aşağıdakilerden hangisi blog türleri arasında sayılamaz.

İPUCU 2 76 Soruya dön Bloglar bloğu oluşturan kişinin duygu, görüş ve bilgilerini vb. konularda belli aralıklarla sürekli güncellediği sistemlerdir. Soru: Aşağıdakilerden hangisi blog türleri arasında sayılamaz.

DEĞERLENDİRME SORULARI (16/18) 16. Podcast terimi hangi kelimelerden türetilmiştir. A B C D 77 İpucu 1 İpucu 2 iPod – multicast Rss - Xml iPod - Broadcast iPad – Broadcast

Doğru ! Tebrikler… Teknoloji senin işin. Podcastler iPodlar için üretilmişse de günümüzde doğrudan iPod ile ilgili bir kavram değil. 78 Sonraki soru

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ Üzülme bu konuyu atlamış olabilirsin. 79 Soruya dön

İPUCU 1 Apple firmasının ürettiği bir cihaz için üretilmiştir. 80 Soruya dön İpucu 2 Soru: Podcast terimi hangi kelimelerden türetilmiştir.

İPUCU 2 Bu cihazdın Touch, Classic, Nano, ve Shuffle gibi modelleri vardır. 81 Soruya dön Soru: Podcast terimi hangi kelimelerden türetilmiştir.

DEĞERLENDİRME SORULARI (17/18) 17. _____ genellikle haber sağlayıcıları, bloglar ve podcastlar tarafından kullanılan, yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan özel bir XML dosya formatıdır. A B C D 82 İpucu 1 İpucu 2 iTunes Podcast RSS Radyo Yukarıdaki boş bırakılan alan aşağıdaki kelimelerden hangisi gelmelidir?

Doğru ! Tebrikler… Bileceğinden emindim. RSS ile abone olduğun kanalları kolaylıkla takip edebilirsin. 83 Sonraki soru

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 84 Soruya dön

İPUCU 1 Simgesi 85 Soruya dön İpucu 2 _____ genellikle haber sağlayıcıları, bloglar ve podcastlar tarafından kullanılan, yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan özel bir XML dosya formatıdır.

İPUCU 2 Açılımı “really simple syndication”. 86 Soruya dön _____ genellikle haber sağlayıcıları, bloglar ve podcastlar tarafından kullanılan, yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan özel bir XML dosya formatıdır.

DEĞERLENDİRME SORULARI (18/18) 18. Bazı üniversiteler çeşitli dersleri ücretsiz olarak podcast şeklinde yayınlamaktadır. Bu derslere erişim için iTunes yazılımının hangi bölümü kullanılabilir? A B C D 87 İpucu 1 İpucu 2 iTunes R iTunes S iTunes U iTunes A

Doğru ! Tebrikler… Kolay bir soruydu. Üstelik bu yayınların birçoğu görme engellilerin eğitiminde de rahatlıkla kullanılabilir. 88 Sonraki soru

Yanlış! ▪ Üzgünüm. ▪ İpuçlarına göz atmanı tavsiye ederim. 89 Soruya dön

İPUCU 1 Üniversiteleri de kapsadığı bir bölümdür. 90 Soruya dön İpucu 2 Soru:Bazı üniversiteler çeşitli dersleri ücretsiz olarak podcast şeklinde yayınlamaktadır. Bu derslere erişim için iTunes yazılımının hangi bölümü kullanılabilir?

İPUCU 2 İngilizcedeki “üniversite” kelimesinden türetilmiştir. 91 Soruya dön Soru:Bazı üniversiteler çeşitli dersleri ücretsiz olarak podcast şeklinde yayınlamaktadır. Bu derslere erişim için iTunes yazılımının hangi bölümü kullanılabilir?