T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KALİTE VE GÜVENCE POLİTİKA BELGEMİZ KALİTE VE GÜVENCE POLİTİKA BELGEMİZ İÇİNDEKİLER MİSYONUMUZ 2 VİZYONUMUZ 2 TEMEL DEĞERLERİMİZ 2  Dürüstlük 2  Tarafsızlık,
Advertisements

İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK YÖNETİMİ BECERİLERİ Ali DOĞAN ST Uzmanı 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme.
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İSTATİSTİKLERİMİZ ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN MU? Alper GÜCÜMENGİL Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Projeler Grup Sorumlusu.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
ASDEP Kapsamında Aileyle Görüşme Yöntem ve Teknikleri Doç. Dr. Yusuf GENÇ T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ASDEP EĞİTİCİ EĞİTİMİ.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
Siyaset Sosyolojisi.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Görev ve Sorumluluklar Ö Ğ RET İ M ÜYES İ DI Ş INDAK İ Ö Ğ RET İ M ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK.
AYKOME 2015 PERFORMANS RAPORU. AYKOME YÖNETMELİĞİ OLUŞTURULDU Van Büyükşehir Belediyesi ve İlçelerinin sınırları içerisinde kentsel altyapı hizmetleri.
AHMET YİĞİTALP. TARİHTE ETİK Çok eski çağlardan beri etik anlayışının olduğu bilinmektedir. 1.Dinler tarihi 2.Felsefe tarihi 3.Antropoloji 4.Arkeolojik.
KESİN HESAP KANUN TASARISI
Konu; İşyeri Etiği 1.SORU 98 2.SORU 99 3.SORU SORU 98 2.SORU 99 3.SORU 100.
FAALİYET RAPORLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA 2007.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Kadir AKTAŞ YASAMA UZMANI. Katılımda ana kurum AY-74 Başvuru hakkı, inceleme ve karar verme görevi 3071 sayılı dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun.
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI 1-TANIMI VE KAPSAMI işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri,
Yönetsel Sorunlar. Yöneticiler düşük profilli ve düşük niteliklidir. Kıdem ve liyakat ilkesine uyulmadan yönetici atamasına rastlanılmaktadır. Yöneticilerin.
9. Hafta KAMU HİZMETİ. HEDEFLER Kamu hizmeti kavramını tanımlayacak Kamu hizmeti türlerini öğrenecek Kamu hizmetine hakim olan ilkeleri öğrenecek Kamu.
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku. İŞ HUKUKU Toplumda bireylerin iş ilişkilerini düzenleyen Uyulması zorunlu kuralların bütünü… *İş sözleşmesi (hizmet akdi)
Serhat Bahadır KERT. Uluslararası Medikal Bilişim Birliği 1.Profesyonellerin kendilerine etik rehberlik sağlamak, 2.Mesleğin yerine getirilmesinde ölçüt.
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Başkanlığı
Sendikaların Uluslararası
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
Olgu Yönetimi Standartları
MUHASEBEYE GİRİŞ Muhasebenin Tanımı Muhasebenin Türleri
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
Prof. Dr. Yasemin ışıktaç
YONT221 KAMU YÖNETİMİNDE DEVLETİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ KAMU YÖNETİMİNDE ETİK Ögretim Görevlisi: Mehmet Necati Cizrelioğulları.
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
İDARİ YARGIDA DAVA TÜRLERİ
Öğretim Görevlisi Emel ALTINTAŞ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Kamu alımlarını düzenleyen 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile birlikte kamu harcama sisteminin en önemli parçasıdır.
Sivil Toplum Kuruluşlarının Kanun Yapım Sürecindeki Rolü
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
VERİ MERKEZLERİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ
Hasta Mahremiyeti (Gizlilik)
Terör Suçları ve Türkiye
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler Prof. Dr. Tevhide Kargın.
İDARİ DAVALARDA TEBLİGAT
Kent Planlarının Nitelikleri ve İlkeleri
1. İnsanların kurduğu bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan değerleri, normları, kuralları, doğru-yanlış ya da iyi-kötü gibi ahlaksal açıdan.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Uygulama Ortamına İlişkin Etik Sorumluluklar
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ege Uzlaştırmacılar Derneği (EGE-UZ-DER) 2. Tanışma Toplantısı
Öğretmenlik Meslek Etiği
Etik.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Müracaat ve Şikayetler
MERKEZİ VE MAHALLİ İDARELER
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SİGORTA SEKTÖRÜ DÜZENLEME VE DENETLEME İŞLEMİ
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
Muhasebe ve raporlama sistemi
Sunum transkripti:

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI KAMU İÇ DENETÇİLERİ MESLEK AHLAK KURALLARI Cengiz ULUTAŞ İç Denetim Birimi Başkanı Eylül 2009

YASAL DAYANAK İç denetçilerin uyacakları etik kurallar 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 67 nci maddesinin (k) bendi ve İç Denetçilerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 9 uncu maddesine göre İç Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından oluşturulmuştur.

I- İLKELER 1.Dürüstlük 2. Tarafsızlık, Nesnellik, Bağımsızlık 3. Gizlilik 4. Yetkinlik (Ehil olma)

1-DÜRÜSTLÜK Doğruluk ve sorumluluk duygusuyla hareket etmek, Hukuku gözetmek, Hukukun ve mesleğin gerektirdiği özel durum açıklamalarını yapmak, Kanun dışı bir faaliyete bilerek ve isteyerek taraf olmamak, iç denetim mesleği ve idare açısından yüz kızartıcı eylemlere girişmemek, İdarenin meşru ve etik amaçlarına saygı duymak ve katkıda bulunmak, Aldıkları kararlarda kamu yararını göz önünde bulundurmak,

2-TARAFSIZLIK, NESNELLİK, BAĞIMSIZLIK Görev alanındaki sorunları ve konuları ele alma konusunda bağımsızlık ve tarafsızlık, Her türlü siyasi etkiden korunmak, Bireysel ya da kurumsal iç veya dış menfaat ve baskılardan etkilenmemek, Denetlenen birim ve diğer taraflarca ileri sürülen bilgi ve görüşleri almak, Kararlarını özgür iradesiyle oluşturmak, Denetim raporlarını doğru ve nesnel biçimde hazırlamak, (Sonuçlar yalnızca elde edilen kanıtlara dayalı olmalı ve denetim standartlarına uygun olarak birleştirilmelidir.)

TARAFSIZLIK, NESNELLİK, BAĞIMSIZLIK Değerlendirmelerde tarafsızlığı ihlal eden veya ihlal edebilecek herhangi bir faaliyet veya ilişkinin içerisinde yer almamak, Profesyonel yargılama yapmasını zedeleyen veya zedeleyebilecek hiçbir menfaat kabul etmemek, Açıklanmaması durumunda denetlenen faaliyete ilişkin raporun sıhhatini bozacak tüm önemli bulguları ortaya koymak,

3-GİZLİLİK Görevleri sırasında elde ettikleri bilgilerin korunması ve kullanılması konusunda ihtiyatlı olmak, Yasadışı olan veya ahlaki sayılmayan herhangi bir faaliyeti mevzuat gereği yetkili makamlara bildirmek, Sahip olunan bilgileri kişisel menfaatler için veya hukuka aykırı olarak ya da idarenin meşru ve etik amaçlarına zarar verebilecek tarzda kullanmamak,

4-YETKİNLİK Sadece görevin gerektirdiği bilgi, beceri ve tecrübeye sahip oldukları işleri üstlenmek, İç denetim hizmetlerini, kamu iç denetim standartlarına uygun bir şekilde yerine getirmek, Kendi yeterlilik ve hizmetlerinin etkinlik ve kalitesini devamlı geliştirmek,

II- UYGULANABİLİRLİK VE YÜRÜTME Diğer iç denetçilerle işbirliği sağlayarak denetim mesleğinin gelişmesine katkı sağlamak, Diğer iç denetçilerle makul ve dengeli ilişkiler kurmak,

III-ÇIKAR ÇATIŞMASI Bağımsızlık ve tarafsızlığı etkileyen veya etkileyebileceği varsayılan herhangi bir menfaati reddetmek, Denetlenen birimin yöneticileri, personeli ve ilgili diğer taraflarla, bağımsız davranmasını tehdit eden, etkileyen veya etkileyebileceği varsayılan ilişkilerden kaçınmak, Resmi konumlarını özel amaçları için kullanmamak, Yolsuzluk riski içeren veya denetçilerin tarafsızlık ve bağımsızlıkları hakkında şüphe uyandıracak ilişkilerden kaçınmak,

İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI