Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 06; Koliformlar; TAMB; Staph.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BESİYERLERİ.
Advertisements

ANALİZİ Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi
KRAVAT: ‘HASTANE ENFEKSİYONLARININ TAŞINMASINDA RİSK OLUŞTURUR MU?’
İSTEKLİLERDE ARANILAN BELGELER
ARZU YALÇIN ÖZERPLAST Plastik San. ve Tic. Ltd. Şir.
YAPAY ZEKA ÖDEV - 3 Kenan KILIÇASLAN Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Doktora Programı.
E. COLİ O157:H7 GIDA ZEHİRLENMELERİ
SU ANALİZİ Dr. Recai OĞUR.
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
Gıda Mühendisliği Bölümü
BAKTERİ BİLGİSİ EĞİTİMİ
MİKROBİYOLOJİ UYGULAMA
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO)
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
TLA223 TIBBİ MİKROBİYOLOJİ III
Okan Tarık KOMESLİ Çevre Mühendisliği Bölümü
“SÜT İLE İLGİLİ GERÇEKLER”
Gıda Mühendisliği Bölümü
1984 YILINDA “ GIDA KALİTE VE SAĞLIK KONTROLU” PROGRAMI ADI ALTINDA EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADI YILINDA DÜNYA BANKASI II. ENDÜSTRİYEL EĞİTİM PROJESİ.
Gıda Mühendisliği Bölümü
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
Gıda Mühendisliği Bölümü
SİZ Konsept ve Şirket ALTICOR Amway’in Sundukları Amway Ürünleri ve Hizmetleri, Depolaması - dağıtımı dahil Amway İş Fırsatı, mükemmel.
Gıda Mühendisliği Bölümü
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Beslenme nedir ? İnsanının yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her birinden yeterli miktarlarda.
Staphylococcus Aureus tarafından oluşturulan Mastitis
PROJESİ.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
Gıda Mühendisliği Bölümü
İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.
Enfeksiyon Tipi Gıda Zehirlenmeleri
TEREYAĞI TEREYAĞINDA KALİTE KONTROL  
MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
ISO (2014) ve CCA Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi,
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 05; Beklenmedik Sonuçlar.
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 04; Sonuçların değerlendirilmesi.
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 01; Temel İlkeler.
ÖRNEKLEME PLANLARI VE ÖRNEKLERİN ALINMASI
GIDALARDA PATOJEN İNDİKATÖRLERİ
Mikrobiyoloji Laboratuvarı/
Amerikan Yavru Çürüklüğü Paenibacillus larvae Sporlar; Toprakta 60 yıl, balda 1-10 yıl, erimiş balmumunda 5 gün, temel petekte 45 yıl canlı kalır. Laboratuar.
MEMBRAN FİLTRASYON CİHAZLARINDA SANİTASYON SÜRELERİNİN MİKROBİYAL KONSANTRASYON İLE KARŞILAŞTIRILMASI BÜŞRA SARIM* , BURCU ASLANER*, FATİH SULTAN KAZDAL*,
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 02; Homojenizasyon ve Ekim.
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi Gıda Mühendisliği Bölümü
Sağlıklı Beslenme / 32.
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 07; Patojen Analizi.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
STAFİLOKOK ENFEKSİYONLARI
Yoğurt Üretiminde Kalite Kontrol
F- SU KAYNAKLI HASTALIKLAR
Sepsisli Hastalarda prokalsitonin, C-Reaktif Protein, Lökosit, Mean Platelet Volüm Değerlerinin, Kan Kültüründe Üreyen Mikroorganizmalarla Karşılaştırılması.
Ebru Sedef KAPLAN, Gizem GÜNAY, Aynur Gül KARAHAN
TEMİZLİK GEREÇLERİ.
Çevresel Mikroorganizmalar ve Önemli Özellikleri
GIDALARDA ANTİBİYOTİK DİRENÇLİ BAKTERİLER Seda Özdi̇kmenli̇1, Nükhet N
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.
4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.
Mantarlar, çok hücreli veya tek hücreli olabilen ökaryotik canlıları kapsayan bir canlı türüdür.
LİPİTLER.
Endüstri mühendisliği.
MİKROBİYOLOJİ LAB. Dr. N. Oya SAN.
DUYUSAL DEĞERLENDİRME NEDİR?
Mikrobiyal üreme I- Bakteri hücre bölünmesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yoğurt Üretiminde Kalite Kontrol
Sunum transkripti:

Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 06; Koliformlar; TAMB; Staph. aureus, Maya-küf

Koliformlar Enterobacteriaceae  Koliformlar  Fekal koliformlar  E. coli Enterobacteriaceae ve toplam koliformlar Genel hijyen indeksi, fekal koliformlar ve E. coli fekal kontaminasyon indeksidir. VRBD Agar, VRB Agar, Florojenik (Fluorocult) VRB Agar, Kromojenik (Chromocult) Koliform Agar. Membran filtrasyon için Tergitol, m-coliBlue. EMS yönteminde LST Broth, Florojenik (Fluorocult) LST Broth. Doğrulama için Brilliant Green Bile Broth.

TAMB/ APC/ AKS Genel kalite/ hijyen indeksidir. Çeşitli gıdalarda belirli sayılara izin verilir. PCA; Süt ürünlerinde PCA + skim milk

Staph. aureus Patojendir, Çeşitli gıdalarda belirli sayılara izin verilir. Baird-Parker Agar + Tellurit/ yumurta sarısı. Koagülaz pozitif olanlar önemlidir Koagülaz pozitif olanlar önemlidir. Tanımlama esaslı sayım çerçevesinde tipik kolonilerden rastgele örnek alınır, koagülaz testi yapılır. Baird Parker Agar + Rabbit Plasma maliyet açısından tartışma konusudur.

Maya – Küf Analizi Genel kalite göstergesidir. Analizde maya sorun değildir, besiyeri seçiminde asıl olarak küf analizi önemlidir. Rose Bengal Chloramphenicol Agar, Dichloran Rose Bengal Chloramphenicol Agar. Makarna, bakliyat, bisküvi, kuruyemiş, kuru meyve, süt tozu vb. kuru gıda maddelerinde bulunan küflerin büyük çoğunluğu kserofil karakterdedir. Bunların sayımı için su aktivitesi As 0,95'e düşürülmüş Dichloran Glycerol Agar (DG–18) HGMF + YM11 tamam ancak tek başına YM11 hızlı sayım vermez.