SEMINER 1 : MERHABA SıNAV ÇALIŞMAYI SEVMEK. TEOG sistemini dikkate alarak çalışmalarımızı nasıl yapılandırmalıyız, verimli ders çalışma tekniklerini nasıl.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi
Advertisements

VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.
ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKÖĞRETİM OKULU
“Sınav Başarısı İçin” tüyolar TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
Verimli Ders Çalışma Teknikleri 1.
‘VERİMLİ ÇALIŞMA’.
“DERS ÇALIŞMAK: Bir şey öğrenme etkinliği ya da süreci olarak tanımlanabilir.” der Öğretmen.
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
Etkin Çalışma Yöntemleri.
ÇOCUKLARIMIZIN EVDEKİ ÇELIŞMALARINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?
3/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
BUGÜN NELERDEN BAHSEDECEĞİZ?
SINAVA İLİŞKİN DUYGULAR
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Bilgileri kendinize mal edebiliyor musunuz?
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
Planlı Çalışma Nedir? Zamanı israf etmemek ve en sağlıklı şekilde değerlendirmek için her etkinliği planlayarak yapmak gerekir. En kullanışlı çalışma.
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
SINAV KAYGISI.
NASIL BAŞARILI OLUNUR?.
DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014.
" Nasıl Başarılı Oldum ?”.
Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?
DERSLERE NASIL ÇALIŞMALIYIZ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
DERS PROGRAMI OLUŞTURMA
BAŞARININ SIRLARI.
Etkili Ders Çalışma Teknikleri
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
HANGİ DERSE NASIL ÇALIŞMALIYIM?
Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri 1 VERİMLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Hazırlayan ve sunan : Uzm.Psk.Dan. Yusuf URHAN.
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
VERİMLİ ÇALIŞMA YOLLARI
Televizyon Engelini Aşın  Televizyon programları, çeşitlilik ve konu açısından oldukça zengin yayınlar sunmakta ve farkında olmadan ciddi zaman kayıplarına.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
SEMINER 1 : MERHABA SıNAV ÇALıŞMAYı SEVMEK. TEOG sistemini dikkate alarak çalışmalarımızı nasıl yapılandırmalıyız, verimli ders çalışma tekniklerini nasıl.
Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Rehberlik Servisi.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
Verimli Ders Çalışma Semineri
Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Eğitim Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek,
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
SINAVLARDA BAŞARILI OLMA YOLLARI
MALAZGİRT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
 BAŞARI: İnsanın içinde var olan hırsın, mücadele etme gücünün kısacası hayata tutunma gücünün ortaya çıkarılmasıdır.  ‘’Başarı’’nın karşılığı kişiden.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
Sunum transkripti:

SEMINER 1 : MERHABA SıNAV ÇALIŞMAYI SEVMEK

TEOG sistemini dikkate alarak çalışmalarımızı nasıl yapılandırmalıyız, verimli ders çalışma tekniklerini nasıl kullanmalıyız ? SORU :1

 Bilgileri kendimize mal edebiliyor muyuz? Sevgili gençler, eğer herhangi bir kaynaktan size ulaşan bilgiyi, sadece aktarıldığı biçimde korumaya çalışırsanız istediğiniz başarıya ulaşmanız mümkün olmayacaktır. Yapmamız gereken ise yeni öğrendiğimiz bilgilerimizi kendi duygu ve geçmiş öğrenmelerimizle birleştirmek adına bazen kağıt kalem kullanıp özetler hazırlamak bazen öğrendiğimiz bir konuyu resimle özetlemek, bazen bir öğretmen gibi ayna karşısında ders anlatmak vb sevdiğiniz yöntemleri bulmak

BUNU ASLA UNUTMA NOT 1: DERS ÇALıŞMAYı EĞLENCELI HALE GETIREBILIRIZ BUNUN IÇIN DERSLERE ZAMAN AYıR VE KENDINI TANı !

 Çalışmalarımızı Programlıyor muyuz? Somut ve uygulanabilir planlar yapın. Teog sistemi için en pratik programlar haftalık konu bazında hazırlanan programlar olacaktır.

BUNU ASLA UNUTMA NOT 2: AKıŞA ASLA KAPıLMA, PLANLı OL AKıŞA YÖN VER !

 Veriminizi Nasıl Artıracağınızı Biliyor musunuz? Çalışmalarınızı zamana göre programlandırdıktan sonra, bu programı uygulama aşamasına gelmişsiniz demektir. Öyleyse sıra doğru öğrenme stratejilerini kullanabilmekte.

Bakarak değil mutlaka «yazarak» ders çalışmalıyız. Müzik dinleyerek ders çalışılmaz. Duyduğunuz sadece kendi sesiniz olsun. Konuşarak, mırıldanarak veya yüksek sesle ders çalışabilirsiniz. Ancak müzik dinlemek artık sizin için vazgeçilmez bir alışkanlık haline gelmiş durumda ise sözsüz müzikleri tercih edin. Peki Ben Nasıl Çalışacağım ? Eğer temel sorun yeterli bilgi birikimine sahip olamamak ise

Günde en az 2 derse en fazla 3 derse çalışmalıyız. Çalışmalarımızı konularla ve kaynaklarla sınırlandırmalıyız. Yani ders çalışıyorken beyniniz, bu çalışmanızın ne zaman biteceğini hangi kaynak veya konu testi bitirilince sonlanacağını bilmeli, görmeli ve hissetmelidir. Yoksa çalışmalarımız hiç bitmeyecek hatta sizi bitirecek gibi görünebilir… sakın ha aldanmayın ;)

BUNU ASLA UNUTMA NOT 3: DERS ÇALIŞMAYA BAŞLAMADAN KİTAPLARIMIZDA BİTİRMEYİ HEDEFLEDİĞİMİZ BÖLÜMLERİ BELİRLEMELİYİZ!

Bu durumda tekrar yapma alışkanlığınızı gözden geçirmelisiniz. Düzenli tekrarlar « bakarak değil yazarak yapılan tekrarlar» yapmadığınız için kazanmış olduğunuz bilgileri kaybediyor olabilirsiniz. Eğer temel sorun bildiklerinizi anımsayamamak ise

Çalışmalarınızda soru (test) çözümüne yeterli zaman ayırmıyorsunuz demektir. Doğru ve hızlı çözüm gücüne ancak ve ancak bütün konularda yapacağınız sürekli soru çözüm çalışmalarıyla ve faaliyetleriyle ulaşabilirsiniz. Eğer temel sorununuz konuları biliyorsunuz ancak uygularken çok hata yapıyor olmanız ise

TEOG İÇİN ADIMADIM ÇALIŞMA REHBERİ Yönergeleri takip edin İlk önce ders, sınıfta anlaşılmaya çalışılmalı ve dersler kesinlikle kaçırılmamalı yani devamsızlık yapılmamalıdır.

Defterdeki SORULAR çözümleri defterde olduğu halde tekrar boş kağıtlara KARALAMALAR yapılarak çözülmeli ve yüksek sesle çalışılmalıdır.

Aynı şekilde konu anlatımlı kitaplardaki anlatımlar, çözümlü sorular ve konu testleri de çözülmelidir. Bununla birlikte Yaprak-konu Testleri de çözülmeli, çözülemeyen sorular mutlaka ders öğretmenine sorulmalıdır.

Soruların çözümleri öğretmenimizden öğrenildikten sonra kesilerek o ders için oluşturduğumuz özel bir deftere yapıştırılmalı ve yanına çözümü eklenmelidir. Haftalık tekrarlarda bu defter aracılığıyla sorulara tekrar dönülmelidir.

SEMINER 2: KAYGı VE MOTIVASYON ÇALIŞMAYI SÜRDÜRMEK

Bir çok defa iyi bir şekilde çalıştıktan sonra, ilk günlerdeki gibi çalışamıyor ilk günkü heyecanımı - isteğimi yakalayamıyorum Bu durumu sizce nasıl aşabilirim ? SORU : 2

Çalışmalarımı büyük bir istekle sürdürüyorken arkadaşlarımın, ailemin veya yakınlarımın «belki iyi niyetli» eleştirileri motivasyonumu bozuyor ve bu nedenle çalışma isteğimi «elimde olmadan» kaybediyorum. Bu sorunumu nasıl aşabilirim ? SORU : 3