Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -3)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EXCELDE KULLANILAN FORMÜLLERDEN BAZILARI
Advertisements

EXCEL ŞAHİN AKDAĞ 1.
BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ KAÜ İÇİN BELİRLENEN NOT ARALIKLARI
LİMİT.
Soru1: 1’den 4’e kadar olan tamsayıları ekrana tek satırda görülecek şekilde yazdıran bir programı aşağıdaki metotları kullanarak yazınız. Bir printf ifadesi.
EXCELDE KULLANILAN FORMÜLLERDEN BAZILARI
SORGULAR VE KARŞILAŞTIRMA
Yrd.Doç.Dr.Levent Malgaca,2010
EXCEL-2.
Bilgisayar (2) Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Soru1: kuvvet(taban,us) Şeklinde bir yinelenen fonksiyon yazın
ONDALIK KESİRLER HOŞGELDİNİZ.
ONDALIK KESİR.
EXCEL FORMÜLLERİ Hazırlayan Kağan GÜL.
Fonksiyonlar Hafta 4.
EXCELDE KULLANILAN FORMÜLLERDEN BAZILARI
Excel.
HAZIRLAYAN:Barış KABAKÇI Tolga Mehmet KURT
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
1. Formül Kullanma Kuralları
Temel Bilgi Teknolojileri
Excel.
EXCEL FORMÜLLER&FONKSİYONLAR
Formüller Mustafa AÇIKKAR.
Microsoft Excel 2007 Ders Notu Öğr. Gör. Mustafa YAVAŞ
Ondalık Kesirler ● Paydası 10, 100, 1000… olan kesirlere ondalık kesir denir , , , , ● Yukarıdaki kesirler birer ondalık.
İŞLEM ve MODÜLER ARİTMETİK.
ONDALIK KESİRLER , , , , , , , , , , , ,.
SINAV NOTLARI HAZIRLIYORUM
ONDALIK KESİRLER , , , , , , , , , , , ,.
4. KONTROL VE DÖNGÜ KOMUTLARI
C++ Ders Notları 4.Ders (Kontrol ve Döngüler)
Temel Bilgi Teknolojileri
Fonksiyonlar ile Çalışmak
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT Sum (Topla) Fonksiyonu Belirtilen hücreler arasındaki sayıların toplamını alır. =SUM (E2;E11) E2 hücresinden.
Örnek Adam asmaca oyununun programının yazılması.
İlişki kurulan alanların veri türleri aynı olmak zorundadır yoksa ifade de tür uyuşmazlığı hata mesajı çıkar. Sorguyu tasarım görünümünde açıp Ortalama:([sınav1]+[sınav2]+[sınav3])/3.
ONDALIK KESİRLERDE 4 İŞLEM
 Tablo stilleri aracı, tablonuzun satır ve sütunlarının formatını düzenleyerek daha iyi okunmasını sağlar. Bir tablo oluşturduğunuzda Excel standart.
Microsoft EXCEL (1).
MATEMATİK ONDALIK KESİRLER.
İSTATİKSEL MERKEZİ EĞİLİM ÖLÇÜLERİ (ORTALAMALAR)
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
MATEMATİK MÜFREDATI EKLENEN-ÇIKARTILAN KONULAR
Esra ALTUNBİLEK DANİŞMENT ÇİÇEKLİ ORTAOKULU
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
BİLGİSAYAR programlama II
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 3. Sayıları Biçimlendirmek Hücrelere girdiğimizde sayıları biçimlendirmek için; Hizalma yapmak istediğimiz.
İnternet Programlama-I
ONDALIK KESİRLER (SAYILAR)
Elektronik Tablo Programı Formüller ve Fonksiyonlar
- 1 - Bütün formüller “ = “ işareti ile başlamak zorundadır
RASYONEL SAYILAR.
Doğal Sayılarda Toplama Ve Çıkarma İşlemi
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -1) Öğr.Gör. Mehmet Akif Barış.
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -2) Öğr.Gör. Mehmet Akif Barış.
Excel 2007.
HESAP VE TABLO PROGRAMI (LİBRE OFFİCE CALC veya M.OFFİCE EXCEL)
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş - IV
Ondalık Kesirler ● Paydası 10, 100, 1000… olan kesirlere ondalık kesir denir , , , , ● Yukarıdaki kesirler birer ondalık.
ONDALIK KESİR.
MATEMATIKSEL IŞLEMLER
Libreoffice Calc ile Veri Tablosu Hazırlama. Veri Tablosu Oluşturmak İçin Veri Girişi Bir öğrencinin; 1. Vize Notu 2. Final Notu 3. Ödev Notu A) Girişi.
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş
Bilgisayar EXCEL II
Bilgisayar II 8 Mart Mart
Excel (Hesap Çizelgesi) Programı
3. OFİS PROGRAMLARI (EXCEL)
OFİS PROGRAMLARI Sunum 6 ELEKTRONİK TABLOLAMA
Sunum transkripti:

Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -3) Öğr.Gör. Mehmet Akif Barış

Formüller 6. Yüzde İşlemi : Herhangi bir hücrede belirtilen sayının, belirtilen oran kadar yüzdesinin hesaplanmasıdır. B2 hücresinin %40’ ı için; =B2*40% formülünü yazarız.

Formüller 7. Karekök fonksiyonu : =KAREKÖK(sayı) formülüyle hesaplanır. 8. Yuvarla fonksiyonu : =YUVARLA(sayı;basamak sayısı) formülüyle hesaplanır. sayı = Yuvarlanmak istenen ondalık sayı basamak sayısı = Virgülden sonra yuvarlanacak basamak sayısı =yuvarla(83,59;0)= 84 =yuvarla(53,439;1)= 53,4

Formüller 9. Tamsayı fonksiyonu : Ondalık sayının tam kısmını alır. =TAMSAYI(sayı) formülüyle hesaplanır. =TAMSAYI(42,5) formülünün sonucu 42 olacaktır. 10. Mod fonksiyonu : Bölme işleminde kalanı verir. =MOD(Bölünen;Bölen) formülüyle hesaplanır. =MOD(A3;A4) formülüyle A3’ ün A4’ e bölümünden kalan bulunur. =MOD(20;6) formülünün sonucu 2 olacaktır.

#HırsızVar #GazetecilerDerhalBırakılsın

Formüller =EĞER(B2<50;"KALDI";"GEÇTİ") Şart: B2 hücresindeki değerin 50’ den küçük olup olmaması Sonuç1: Eğer şart ifadesi doğruysa (B2 hücresindeki değer 50’ den küçükse) formülün yazıldığı hücrede "KALDI" yazar. Sonuç2: Eğer şart ifadesi yanlışsa (B2 hücresindeki değer 50’ den küçük değilse) formülün yazıldığı hücrede "GEÇTİ" yazar.

Formüller Eğer final sınavından alınan not 50’den küçükse ortalama = 0, Aksi taktirde ortalama=(1.vizenin %40’ ı ile final notunun %60’ının Toplamı) olarak hesaplanmıştır.

Formüller 4. VE fonksiyonu: Birden fazla şartın aynı anda gerçekleşmesi durumunda kullanılan fonksiyondur. EĞER fonksiyonuyla birlikte kullanılır. =VE(sart1;sart2;……) =EĞER(VE(A2>60;B2>60);"Geçtiniz";"Kaldınız") Yukarıdaki formülde, Hem A2 hücresindeki değer, hem de B2 hücresindeki değer 60’ dan büyükse hücreye "Geçtiniz", aksi taktirde "Kaldınız" yazacaktır.

Formüller 5. YADA fonksiyonu: 2 veya daha fazla şarttan herhangi birinin gerçekleşmesi durumunda kullanılır. =YADA(sart1;sart2;……) =EĞER(YADA(A2="DD";A2="FD";A2="FF");"Kaldı";"Geçti") Yukarıdaki formülde, A2 hücresindeki değer DD, FD ya da FF notlarından biriyse Kaldı, aksi taktirde Geçti yazacaktır.

Formüller 6. EĞERSAY fonksiyonu: Belirlenen veri alanında belirli şarta uygun verilerin sayısını bulmak için kullanılır. =EĞERSAY(belirtilen aralık;şart) =EĞERSAY(D1:D50;">=50") Yukarıdaki formülde, D1 - D50 hücreleri arasından değeri 50’ den büyük eşit olanların sayısı bulunacaktır.

Tarih ve Metin Fonksiyonları Tarih fonksiyonları : =BUGÜN() =ŞİMDİ() … Metin fonksiyonları: =BİRLEŞTİR(metin1;metin2;…) =BÜYÜKHARF(metin) =KÜÇÜKHARF(metin) =SAĞDAN(metin;karaktersayısı) =SOLDAN(metin;karaktersayısı) =UZUNLUK(metin)

Tarih ve Metin Fonksiyonları