AtatürkAtatürk Hazırlayan:Duygu Jan ABACI 3/A Sınıfı Öğrencisi No:140.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
Küçük Mustafa Selanik ‘te yaşayan Ali Rıza Bey ve Zübeyde Hanım ‘ın bir oğulları olmuş. Adını Mustafa koymuşlar.Mustafa büyümüş . Önce Mahalle mektebine.
ATATÜRK’ÜN OKUDUGU OKULLAR
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
M.KEMAL ATATÜRK.
Mustafa Kemal'in Selânik'teki doğduğu ev.
ATATÜRK HAFTASI (10 KASIM)
Ata’nın Soy Ağacı.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
Atatürk Atatürk Cumhuriyeti kurmuştur.
ATATÜRK'ün HAYATI
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR.
ANILARLA ATATÜRK.
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN DOĞDUĞU EV ANNESİ ZÜBEYDE HANIM ANNESİ ZÜBEYDE HANIM.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
CUMHURİYET VE ATATÜRK.
….. D A İ M A İ Z İ N D E Y İ Z … F İ KRET AKTAN.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
KESME İŞARETİ
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
ATATÜRK Burak Doğutaş B.
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
ATATÜRK ( ).
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Öretmen:Yusuf ziya KINACI DERS:BİLİŞİM TEKLONOJİ
Atatürk’ün hayatı Atatürk T.C.NİN İLK KURUCUSU VE İLK CUMHURBAŞKANIDIR.Atatürk Halk tarafından sevilmiş ve seçilmiş bir devlet adamıdır.
1.ÜNİTE BİR KAHRAMAN DOĞUYOR ÖZET
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
BERKAY ARIKAN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK YUNUS NADİ ABALIOĞLU.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI
CUMHURİYET VE ATATÜRK
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
Osmanlı Devleti 17. yüzyıldan itibaren toprak kaybetmeye başlamıştır
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
ATATÜRK’ÜN YAŞAMI.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI HAZIRLAYAN: MURAT ÖZDEMİR HAKİMİYET İLKOKULU 3/B SINIF ÖĞRETMENİ.
ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938).
SINIF DÜZEYİ:1.SINIF ÜNİTE ADI:CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Doğumu, Ailesi ve Çocukluğu Atatürk’ün doğumu, ailesi ve çocukluğu hakkında neler biliyorsunuz? Mustafa Kemal Atatürk, 1881 (Kendisine.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK ve HAYATI Öğrt. İbrahim BAYSAN.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK ALBÜMÜ.
ATATÜRK’ÜN HAYATI
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Mustafa, 1881 yılında Selanik'te dünyaya geldi.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
ataturkun hayatı slayt
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  Mustafa Kemal Atatürk, 1881’de Selanik’te dünyaya geldi. Annesinin adı  Zübeyde Hanım, babasının adı ise  Ali Rıza Efendi’dir. İlkokulu,
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
Atatürk’ün Hayatı ∞  Rahmetle Anıyoruz..
ATATÜRK’ÜN HAYATI Atatürk, 1881( bin sekiz yüz seksen bir ) yılında Selanik’te, üç katlı, pembe boyalı bir evde dünyaya geldi.
SAYGIYLA VE ŞÜKRANLA ….. DAİMA İZİNDEYİZ… FİKRET AKTAN.
Sunum transkripti:

AtatürkAtatürk Hazırlayan:Duygu Jan ABACI 3/A Sınıfı Öğrencisi No:140

Atatürk’ün nüfus cüzdanı

Ankara’da Cumhuriyet’in 10. yılı kutlanıyor

Atatürk’ün mezarının adı Anıtkabir’dir Ankara’dadır.

Atatürk’ün soy ağacı

Atatürk’ün doğduğu ev

Atatürk,Anıtkabir ve Ankara

Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım Doğum 1857 Selanik Langaza Ölüm14 Ocak 1923 (66 yaşında) İzmir

Atatürk’ün babası Ali Rıza Bey Doğum1839 Selanik Ölüm1888 Selanik MeslekMemur

Mustafa Kemal AtatürkDoğum1881SelanikÖlüm 10 Kasım 1938 MezarıAnıtkabir İlk ismi Mustafa Partisi Cumhuriyet Halk Partisi PolitikilişkisiAtatürkçülük, Türk Milletçilii Eşi Eşi Latife Hanım Latife Hanım ( ) İmzası

Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Hanım Makbule Atadan Makbule Atadan "Makbule Boysan" (d. 1887, Selanik - ö. 1956, Ankara), Mustafa Kemal Atatürk'ün kız kardeşi yılında Selanik'te doğdu. Balkan Savaşları'ndan sonra annesi Zübeyde Hanım ile birlikte İstanbul'a yerleşti. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra annesi ile Ankara'ya gitti. Bir süre ağabeyi Mustafa Kemal ile kaldıktan sonra Çankaya Köşkü arazisi içinde kendisi için inşa edilen Camlı Köşk'e yerleşti. 1930'da Atatürk'ün isteğiyle Fethi Okyar'ın kurduğu Serbest Cumhuriyet Fırkası’na giren Makbule Hanım, birkaç ay sonra parti kapatılınca siyasetten çekildi. 1935'de milletvekili Mecdi Boysan ile evlendi. Ağabeyi ile ilgili anılarını Büyük kardeşim Atatürk (1952) ve Ağabeyim Mustafa Kemal (1952) adlarıyla yayımlandı yılında 69 yaşındayken Ankara'da vefat etti.

Atatürk’ün kardeşi Naciye Atatürk'ün küçük kız kardeşi, Naciye Kesin bir tarih söz konusu olmamakla beraber kronolojik sıralama ve Makbule Atadan'ın görüşleri neticesinde, Naciye'nin doğum tarihi 1893 olarak bilinmektedir. Makbule Atadan'ın anlattıklarına göre; babası Ali Rıza Efendi'nin vefat ettiği gün dadısının Naciye'yi yere düşürmesiyle ayağı kırılıyordu. Naciye yaşına rağmen uzun boylu, iri yapılı ve güzel bir kızdı. Fakat Naciye'de daha 10 yaşında bir çocuk iken vefat edecekti

Atatürk’ün kardeşi Fatma Atatürk'ün büyük kız kardeşi; ablası, Fatma Ali Rıza ve Zübeyde çiftinin ilk çocukları Fatma idi. Fatma'nın doğum ve vefat tarihi konusunda net bir yıl verilememektedir. Doğumu 1871 yada 1872 olarak belirtilmektedir. Vefatı konusunda ise eldeki bilgiler ışığında çiftin üçüncü çocuğu yani Ömer'in doğduğu yıl olarak bilinmektedir.

Atatürk’ün kardeşi Ahmet Atatürk'ün büyük erkek kardeşi; ağabeyi, Ahmet 1874 yılında doğduğu tahmin edilmekte ve Çayağzı'ndan veya Papaz Köprüsü'nden ayrılmadan önce dönemin ölümcül ve salgın hastalıklarından birisi olan ve kuşpalazı olarak bilinen Difteri hastalığı nedeniyle vefat etmiştir. Ancak net bir tarih verilememekte ve 9 yaşına kadar yaşamış olduğu söylensede eldeki kronolojik bilgiler ışığında yanlış olduğu görülmektedir.

Atatürk’ün kardeşi Ömer Atatürk'ün büyük erkek kardeşi; ağabeyi, Ömer Ömer'de 1875 yılında dünyaya geldiği tahmin edilmektedir. O'nun da yaşamı ablası ve Ağabeyi gibi kısa sürecek ve hayata daha çocuk yaşlarında veda edecekti. Abisi Ahmet gibi O'nunda ölüm nedeninin difteri olduğu sanılmaktadır. O dönemki sağlık koşullarının yanı sıra ailenin yaşamını sürdürdüğü yer olan Çayağzı bölgesi ozamanki sıradan yerleşim yerleriyle dahi kıyaslanamayacak derecede kötü şartlara sahipti. Gerek yiyecek gerek sağlık ihtiyacı gibi ihtiyaçların şehire inerek karşılanabiliyor olması, bölgenin iklimsel ve coğrafi yapısı yaşamayı yetişkin insanlar için yaşanmaz hale getirirken çocukların vefatı bir bir gerçekleşiyordu. Sonunda Ömer'de hayata veda edecek ve Hakkın Rahmetine nail olacaktı. Ömer'inde vefatı hususunda kesin bir kanı söz konusu değildir ancak yine eldeki kronolojik bilgiler neticesinde Ömer'inde Çayağzı'nda vefat ettiği sanılmaktadır

Atatürk’ün resimleri