İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza.
Advertisements

VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ
Hazırlayan : Öğr. Gör. Fahri YILMAZ
Sipariş Takip Programı
VT TASARIMI ve MODELLEME
En ucuzundan en pahalısına doğru sıralanmış olarak “Cep Telefonları” kategorisindeki tüm ürünlerin isimleri “Spor” kategorisinde ürünleri listelenen “İstanbul”
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ Tablolar ile Gösterim
Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
3 Örnek Veritabanı Tasarımı
E-R Çizelgelerini İVTYS’ye Dönüştürme
RDBMS SET TEORİLERİ ve İLİŞKİSEL/CEBİRSEL İŞLEMLER
Ödeme talep formu hazırlanırken dikkat edilecek hususlar. Yatırımcı (Çiftçinin) Adı Soyadı Bu belgenin tarihi fatura ve uygulama sözleşmesindeki tarihten.
VERİ TABANI ve YÖNETİMİ
Görsel Programlama II Ders 8 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Veri Tabanı Nedir ?.
BTP102 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 1
ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini.
GÖREV G ÖREVLER - 1 Okulumuzun web sitesinde duyuru başlıkları yer alan, tıklandığında ilgili duyuruya ulaşılan verileri içinde tutacak bir tablo.
İnternet Programcılığı II
Access’te İlişki Kurma
VERİTABANI ve YÖNETİMİ
Veritabanı Tasarımı ve Yönetimi
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri I
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri 2 Ders 2 Oracle 11g Kurulumu
BTP102 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 1
Hafta - 3 Gözden Geçirme.
Giresun Üniversitesi Katalog Tarama
Dersin Öğretim Üyesi: Prof.Dr. Canan ÇETİN
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ Tablolar ile Gösterim
BÖLÜM SEÇMEKTE ZORLANIYOR MUSUNUZ ?
4. Hafta Laboratuar Çalışması. ÖĞRENCİ Öğrenci No Adı Soyadı Yaşı D. Tarihi DERS Ders Kodu Ders Adı Kredisi İçeriği Örnek-1: Örnek-2:
Veritabanı Yönetim Sistemleri
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Mehmet Akif TURAN Veri Tabanı otobüs.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hüseyin KÖSE Veri Tabanı Örnek Çalışma Danışman.
KİTAP SATICISI Samet METE İŞ KURALLARI Kitap kaydı oluşturulmalıdır. Her kitabın adı, ISBN kodu, yazarı, türü, yayınevi, basım tarihi, baskı.
Online Kitap Satış Erhan KARACA. Sadece üyelerin kitap alabildiği, online kitap satışı yapan bir internet sitesinde, tek bir yayın evinden alınan.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Osman SİVRİ Veri Tabanı Örnek Çalışma (Demir.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Özkan YAMAN Veri Tabanı saatçi takip örneği.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Mehmet Naci DEMİRÇİ VERİTABANI.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ İsa DURDU VERİTABANI YÖNETİMİ (İlişkisel.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Kübra BAŞ Veri Tabanı Örnek Çalışma.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Yeliz Demirtaş Nakliye Firması.
1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ (Bir Çanta Fabrikasının Veritabanı)
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hasan SAĞLAM Veri Tabanı Örnek Çalışma (Çayın.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİTABANI ÖRNEĞİ Mesut Civleş VERİTABANI YÖNETİMİ Danışman Öğr.Gör.Erol.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Merve YILMAZ VERİTABANI YÖNETİMİ.
Mehmet ŞAHİN Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Mehmet ŞAHiN.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hasan Yaman ŞİMŞEK Veri Tabanı Örnek Çalışma.
TEMİZLİK FİRMASI VERİTABANI ALT YAPISI OLUŞTURMA ALİ İHSAN ÖZ
İŞ KURALLARI  Çalışanların sisteme kayıtlı olması gerekmektedir.  Her bir çalışan sisteme kullanıcı adi ve şifresi ile login olarak girmelidir.  Satışı.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Makbule BİTMEZ Veri Tabanı Örnek Çalışma (Eurovision.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ SİNEM ALTUNKÖSE GİRESUN
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTETİMİ VELİ AKKIRAN VERİTABANI YÖNETİMİ Danışman.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hüseyin EŞE Veri Tabanı Örnek Çalışma Danışman.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Tanju ÇITLAKOĞLU VERİTABANI.
 1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Emin YALÇIN VERİTABANI YÖNETİMİ.
MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ ADI SOYADI: YASİN YALMAN NUMARASI:
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİTABANI ÖRNEĞİ Tuğrul SEVGİ VERİTABANI YÖNETİMİ Danışman Öğr.Gör.Erol.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Meyrem OKUMUŞ (Bir Okula Ait Bölüm, Öğrenci,
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ EMRE TANRIVERDİ Danışman Öğr. Gör. Erol.
G ÖREV 1-9. G ÖREVLER - 1 Gazi Böte’nin web sitesinde duyuru başlıkları yer alan tıklandığında ilgili duyuruya ulaşılan verileri içinde tutacak bir tablo.
Veri Tabanı Ve Yönetimi Vize Ödevi
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ
G ÖREV 1-9. G ÖREVLER - 1 Gazi Böte’nin web sitesinde duyuru başlıkları yer alan tıklandığında ilgili duyuruya ulaşılan verileri içinde tutacak bir tablo.
ÇANAKKALEDEN DUMLUPINARA YÜKSELEN ŞANLI BAYRAK
İŞ PLANI ÖRNEĞİ HAZIRLAMA
E-R Çizelgelerini İVTYS’ye Dönüştürme
Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Veri Tabanı 1
Veri Tabanı Temel Kavramlar.
Sunum transkripti:

İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI   İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Bahtiyar YILMAZ VERİTABANI YÖNETİMİ Danışman Öğr. Gör. Erol SEYİS GİRESUN/Tirebolu - 2013

Soru ? Bir Kitap evi için veri tabanı tasarlamak istiyoruz. Müşteri bu veritabanında hem sipariş verebilmeli hem de Kitaplar hakkında Bilgi alabilmeli. Her bir kitabın kitap ID'si, ISBN numarası ,Adı ve Basım tarihi vardır. Her kitabın bir kategorisi bulunur. Müşteriler de müşterinin Adı Soyadı, Adresi, Telefon Numarası ve e-posta adresi ile tutulmaktadır. Her müşteri istediği kadar kitap sipariş edebilmekte ve siparişlerinin tarihi ve tutarı görülebilmektedir.İstenilen bilgilere göre bir E-R diyagramı tasarlayın ve İlişkisel veri tabanına dönüştürün.

Sorunun Cevabı KİTAP KATEGORİ SİPARİŞ YAYINEVİ MÜŞTERİ AİT OLDUĞU n 1 Basım tarihi Satis Fiyatı Kitap Adi KDV Oranı AİT OLDUĞU n 1 Kitap ID KİTAP KATEGORİ Kategori Adı n n ISBN_NO Kategori ID YER ALDIĞI TEDARİK EDEN Adet Sipariş ID Adres n Tarih 1 SİPARİŞ Yayınevi ID YAYINEVİ n Adres Ad Tutar Yayınevi Adı VERDİĞİ Telefon 1 MÜŞTERİ Soyadı Müşteri ID Eposta Telefon

İlişkisel Veri Modeli Gösterimi KİTAP(Kitap ID, Kitap_Adi, ISBN_No,Basım Tarihi, Satış Fiyatı, Kategori ID, Yayınevi ID) KATEGORİLER(Kategori ID, Kategori Adı, KDV Oranı) YAYINEVI(Yayınevi ID, Yayınevi Adı, Telefon, Adres) MÜŞTERİLER(Müşteri ID, Adı, Soyadı, Adresi, Telefonu, e_posta) SİPARİŞLER(Sipariş ID, Müşteri ID, Tarih, Tutar) SİPARİŞ_DETAY(Sipariş ID, Kitap ID, Adet)

İlişkilerin Tablolar ile Gösterimi

Kaynakça [1] WEB_1, (2013), Altan MESUT, Altan Mesut,Web Site, http://altanmesut.trakya.edu.tr/vt/,10/11/2012.