SORU SORMA VE IKNA YÖNTEMLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
Advertisements

HAYAT KURTARAN 15 İPUCU.
Satışta İletişimin Rolü
MESAJIN ULAŞMASI SÖZ SES BEDEN DİLİ %7 %93.
KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FARMAKOLOJİ TOKSİKOLOJİ A.B.D.
İletişim Nedir? Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır.
ÇOCUKLA İLETİŞİMDE KULLANILAN DİL.
Hitabetin 10 Altın Kuralı
ÖZGÜVEN NE DEMEKTİR? Kendine güvenmenin ne anlama geldiği konusunda birçok yanlış görüş vardır ve bunlar özgüven kazanmada insanın önünde engel oluştururlar.Kendi.
Biraz moral bulalım.
KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ
Zihinsel Yönden Yetersiz Çocukların Özellikleri
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
BEDEN DİLİ BAŞ HAREKETLERİ.
KAYGI-KAYGI İLE BAŞ ETME YOLLARI
Hafta 7 –SÖZSÜZ İLETİŞİM VE BEDEN DİLİ
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
SAĞLIKLI BÜYÜYELİM Mustafa Kemal Demir.
SINAV KAYGISIYLA BAŞAÇIKMA
İLETİŞİM SORUNLARI.
2 SINIF YÖNETİMİ Prof.Dr. Mustafa Ergün
Etkin Çalışma Yöntemleri.
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ:
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI UYGULAMALI DANIŞMANLIK EĞİTİMİ
İLETİŞİM   İletişim, dil kullanarak ya da kullanmaksızın insanlar arasındaki duygu, düşünce ve yaşantıların ifade edilme yöntemidir.
AİLE TUTUMLARI VE ÇOCUĞU ANLAMAK REHBERLİK SERVİSİ
(Abisi ve kardeşi de dahil)
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ.
DESTEK VE HAREKET Vücudumuzda, hareket edebilmemizi sağlayan yapılardan birisi kemiklerdir.
Kazanım: Akran baskısıyla baş eder. 9. Sınıf 36 nolu kazanım etkinliği
AKRAN BASKISI.
GÖZ KULAK BURUN DİL DERİ
AKRAN ZORBALIĞI.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ALKOL ve MADDE KULLANAN ÇOCUĞUN AİLESİNE YAKLAŞIM ALKOL ve MADDE KULLANAN ÇOCUĞUN AİLESİNE YAKLAŞIM ALİAĞA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Rehberlik ve.
SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ÇOCUKLARINIZ DİYOR Kİ;
ÇOCUĞUM OKULA BAŞLIYOR
Duymak. duymak görmek koklamak tatmak dokunmak.
İLETİŞİMDE MEKAN KULLANIMI.
DİNLEME BECERİLERİ YAPILANDIRILMIŞ GRUP PROGRAMI
SINAV KAYGISI Sınavlarda bazen kalbimizin hızlı hızlı çarptığını ve aşırı terlediğimizi hissederiz ancak bu çok nadir görülen, çözümü basit olan duygu.
Sınav Kaygınızı Azaltın
ÖZÜRLÜLÜK(ENGELL İ )NED İ R? Bedensel, zihinsel ve ruhsal özelliklerinden belirli oranda fonksiyon kaybına neden olan organ yokluğu ve bozukluğu sonucu.
KİŞİLERARASI İLETİŞİMDE DİLİN KULLANIMI
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Sunar. ÇOCUĞUN GELİŞİM DÖNEMLERİ 0 – 2 YAŞ BEBEKLİK DÖNEMİ 2 – 6 OYUN DÖNEMİ 6 – 12 OKUL DÖNEMİ 12 – 18 ERGENLİK.
Kolb’un Yaşantısal Öğretim Modeli
DUYGULARIMI İFADE EDİYORUM
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
KIZILDERE ÖĞRETİM OKULU ANLATIM BOZUKLUKLARI HAZIRLAYAN: MURAT COŞGUN.
Baktığımız yer bizim nasıl düşündüğümüzü belirler.
İLETİŞİM.
İLETİŞİM NEDİR?. İLETİŞİM NEDİR? İLETİŞİM: Duygu,düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır. Bu sürecin amacı.
'Dikkat vücudunuz konuşuyor'
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Çoklu Zeka Modeline Genel Bakış
1. SINIF VELİSİ OLMAK.
İLETİŞİMİN TEMEL BECERİLERİ
AKRAN BASKISI.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Çoklu Zeka Kuramı.
ÖĞRENME STİLLERİ ENVANTERİNİN YORUMLANMASI. “Her insan farklı bir dünyadır.” “Öğrenme stillerimiz doğuştan var olan karakteristik özelliğimizdir.”
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BİLİNÇALTI SONGÜL ÖNELKE ‘BİR BEN VARDIR BENDEN İÇERİ…’
Sunum transkripti:

SORU SORMA VE IKNA YÖNTEMLERİ

SUNUM PLANI BİLİNÇ VE BİLİNÇ ALTI TEMSİL SİSTEMLERİ UYUM SAGLAMA VE AYNA NÖRONLARI SORU SORMA TEKNİKLERİ İKNA ETMENİN SAFHALARI

BİLİNÇ Kısa süreli hafızamızdan sorumludur Bilgiyi seri halde işler, aynı anda genelde bir tek bilgi işlenir İradenin yeri Yavaş ve belirsizdir Espri, alay ve inkarı anlar Mantıkçı, muhakeme yeteneği ve akılcı karar vermeyi sağlar Geçmiş – şu an – gelecek Dinlenmelidir Farkındalık bölümüdür

BİLİNÇ ALTI

BİLİNÇ ALTI

BİLİNÇ ALTI ANILARI SAKLAR DUYGULARIN ALANIDIR GENELLEME YAPAR IYI –KÖTÜ AYRIMI YOKTUR HERSEYİ KABUL EDER VUCUDU İŞLETİR VE KORUR ALGILARI KONTROL EDER GÜDÜLERİ GÖZETİR VE ALIŞKANLIKLARI OLUŞTURUR SÜREKLİ DAHA FAZLASINI ARAMAK İÇİN PROGRAMLIDIR

GECMİŞTEKİ ANILAR ALGILAR DUYGULAR HAREKETLER BİLİNÇ ALTI GECMİŞTEKİ ANILAR ALGILAR DUYGULAR HAREKETLER

BİLİNÇ ALTI COK MUTLU VE ÜZÜNTÜLÜ ZAMANLARDA HİPNOZ İLE NARKOZDA UYKUDA TRANSTA BEYNİN ALFA KONUMUNA GETİRİLMESİ UYUM SAGLAMADA (AYNA NÖRONLARI) KİŞİYE GÖRE DEĞİŞEN DURUMLARDA ( AŞIRI YORGUNLUK-AŞIRI ATEŞ VS.)

UYUM SAGLAMAK GÜVEN VE KARŞILIK ALMANIN ANAHTARI INSANLAR KENDİLERİNE BENZEYEN İNSANLARDAN HOŞLANIR UYUM SAGLAMAK İÇİN MUTLAK HOŞLANMASI GEREKMEZ (Önemli Olan Kendisinin Sizinle Rahat Hissetmesidir) BENDEN HİSSİNİ VERMEKTİR UYUMUN HEDEFİ DİGER İNSANLARİ DİLEDİĞİMİZ TARAFA YÖNLENDİRMEKTİR. UYUM BİR BAŞKASININ DÜNYASINA GİREBİLME YETENEĞİDİR(İYİ ANNE BABA EGİTMEN)

EGER BİLİÇ ALTI FARKLILIKLARIN AZALDIĞNI FARKEDERSE GUVENMEYE BAŞLAR UYUM SAGLAMAK EGER BİLİÇ ALTI FARKLILIKLARIN AZALDIĞNI FARKEDERSE GUVENMEYE BAŞLAR

AYAK UYDURMA YÖNLENDİRME UYUM SAGLAMAK AYAK UYDURMA YÖNLENDİRME

UYUM SAGLAMAK Karşınızdaki kişi sizinle rahat hissedinceye kadar davranışının bazı yönleriyle eşleşmekdir 1- EŞLEŞME 2 YANSITMADIR

UYUM SAGLAMAK DURUŞ POZİSYONU ( Belkemiğinizin Aldığı Pozisyon) BACAK POZİSYONU EL HAREKETLERİ SES( Aynı Hız Ve Tempoda) TEMSİL SİTEMİNİ ORTAYA ÇIKARIN NEFES

GÖRSEL İŞİTSEL DOKUNSAL TEMSİL SİSTEMLERİ GÖRSEL İŞİTSEL DOKUNSAL

GÖRSEL KİŞİLER •  Zihinlerindeki görüntülere yetişmek için hızlı konuşurlar * Anlatılanları zihinlerinde canlandırarak düşünürler.. • Konuşmaları görüntülerle ilgili deyimleri ve ifadeleri içerir. • Öğrenme stilleri görseldir. • Bir şeye karar verirken görüntülere bakarlar. • Hızlı ve göğüs üstünden nefes alırlar. • Çok hayal kuran, kafalarındaki görüntülere doğru koşmaya çalışan kişilerdir. • Göz hareketleri yukarıdadır. • Satın alırken dış görünümü önemserler.

Kullandıkları deyimler Bahtı kara Göz göre göre seyretmek Günümü pırıl pırıl eden bir olay,. Şimdi durum perspektifine oturdu. Bu en öncelikli konudur. Bu adamın geçmişi alacalı. Asıl büyük tabloya bakalım. Bu sorun karşımda durup duruyor

İŞİTSEL KİŞİLER • Kelimelere önem veren ve kullanılan kelimelere odaklanan kişilerdir. • Seslerle düşünür, seslerle hayal kurarlar. •  Konuşmaları işitme ile ilgili deyimleri ve ifadeleri içerir. • Konuşmaktan zevk alırlar ve sözlerinin kesilmesinden hiç hoşlanmazlar. • Orta hızla nefes alırlar. • Olaylara eleştirel bakarlar.  • Riskleri görürler. • Göz hareketleri kulak hizasındadır.

Kullandıkları deyimler Bu konuda durmadan sızlanıyor. Sorun bize haykırıyor. Sözünün asıl anlamını duyabiliyorum. Yaptığımız her şey, acı bir fren sesiyle durdu. Adam akortsuz konuşuyor. Kulağa harika geliyor.

KİNESTETİK KİŞİLER • Olaylara hissel açıdan bakan kişilerdir. Hissederek konuştuklarından dolayı ağır ve durağan bir tempoda konuşurlar. Konuşma araları uzundur. Görsellerle konuşurken kendilerini ayrı dünyadan gelmiş gibi hissederler. • Derin diyafram nefesi alırlar. • Gerçekçi kişilerdir. • Dokunarak ya da hissederek algılarlar. • Konuşmaları dokunsal ve hissel deyimleri ve ifadeleri içerir.  • Göz hareketleri aşağıdadır. •   Genellikle  dokunarak  almayı  sevdiklerinden alışverişte problem yaşayabilirler.

Kullandıkları deyimler Üstümde bir baskı var. Bu bana ağır geliyor. Bu iş bana ateş bastırıyor. Bu projeye gömülmüş durumdayım. Fırlatmak, İçine dalmak, Delmek, Ayırmak, Yapışmak

GÖRÜŞMEDE SORU SORMA YÖNTEM VE STRATEJİLERİ Şok Stratejisi Sondaj Stratejisi Mozaik Stratejisi

Mozaik Stratejisi Bilinenden Bilinmeyene Doğru Önemsizden Önemliye Doğru Diğerlerinden Kendisine Doğru Çelişkileri Ortaya Koymaya Yönelik

Açık Uçlu Soru Kapalı Uçlu Soru Yönlendirilmiş Soru Yüklü soru SORU TÜRLERİ Açık Uçlu Soru Kapalı Uçlu Soru Yönlendirilmiş Soru Yüklü soru

BEYANLARINI ALMA YERİ VE ZAMANI Bilgi sahiplerinin suçun işlendiği suç mahallinde ve suçluların bulunduğu ortamlarda dinlenmesi doğru bir yaklaşım değildir. Bilgi sahiplerinin korku ve kaygılarının giderilmesi için daha sakin ve gürültünün olmadığı, başka kimselerin etkisinin bulunmadığı özel alanlarda dinleme yapılmasına dikkat edilmelidir. Görevli memur birimlerinde bilgi sahibi dinlenirken, başka bireylerin fazla girip çıkmadığı sakin ve o amaç için ayrılmış hususi odalar tercih edilmelidir.