Kütüphanelerdeki Değişim ve Maker Hareketi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
. Çankırı Karatekin Üniversitesi
Advertisements

Araştırma adresinde, Computer Science alanında ilk 10’da yer alan, üniversitelerin web siteleri incelenerek yapılmıştır.
Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
(Free Tokens) Kullanımı Wiley Online Library VTS
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
NASA EĞİTİM PROGRAMI Aralık 2012 Manhattan Adası’nın güneyinde kalan kısımdadır. Aynı zamanda burası ticaretin ve politikanın merkezidir. NASA.
ODTÜ Kütüphanesi Web 2.0 Uygulamaları
Kaynak Paylaşımı: Neler Yapıyoruz. Neler Yapabiliriz
Mobil Kütüphane Uygulamaları ve Özellikleri
Orta doğu teknik üniversitesi kütüphanesi HİZMETİÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİ
Emre Hasan Akbayrak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Yardımcısı 26 Mayıs 2012, CFS Talk & Awards Orta Doğu Teknik.
Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri
Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Güssün Güneş & İlkay Holt 9-11 Şubat 2006 Pamukkale Denizli
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
KULLANICI / KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUP ÇALIŞMALARI ANKOS 5. Yıllık Toplantısı Haziran 2005 Süleyman Demirel Kütüphanesi, Sakarya.
Würzburg Halk Kütüphanesi.  Kısa bilgiler ve sayılar - Ödünç verilen materyal sayısı 1,290,000 - Her 6.5 saniyede bir merkez kütüphaneden bir materyal.
Slide 1 Web 2.0 Teknolojileri ve Uygulamaları Çalıştayı, 4 Aralık 2009, Ankara Web 2.0, Semantik Web ve Kütüphanelerin Geleceği Yaşar Tonta ve Umut Al.
. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı.
Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Ankara Üniversitesi Kütüphaneciliğin Destanı Sempozyumu Ekim 2004, Ankara KÜTÜPHANECİLİKTE SÜREKLİ EĞİTİM.
Teknolojinin Peşinde Kütüphaneler Tuba Akbaytürk Çanak Ericsson Mobility World 1 Nisan 2005.
Bilkent Üniversitesi Kütüphane Müdürü 41. Kütüphane Haftası, Ankara
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
Dijital Kütüphanelerde Kaynak Tanımlama Türkiye Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümleri Lisansüstü Tez Arşivi Örneği Tolga Çakmak, Güleda Doğan, Özlem Şenyurt.
BBY 105 Bilginin Organizasyonu I
BBY 105 Bilginin Organizasyonu I
Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 5. Yıllık Toplantısı Haziran 2005 Süleyman Demirel Kütüphanesi, Sakarya.
Erkan ULKER & Ahmet ARSLAN Selçuk Üniversitesi,
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
DynEd Bilgisayar Destekli İngilizce Dil Eğitim Sistemi
Koç Üniversitesi Kütüphanesi Şubat 2010
İLİMİZ DİĞER KÜLTÜR KAYNAKLARINDA OLDUĞU GİBİ KÜTÜPHANELER YÖNÜNDEN DE ZENGİN BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR. HALK KÜTÜPHANESİ İLK DEFA ‘MİLLİ KÜTÜPHANE’ ADI İLE.
Elektronik Bilgi Kaynaklarına Yatırım ile Yayın Sayısı Arasındaki İlişki Üzerine Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.
ÜNAK 2015, 1-3 Ekim 2015, Hacettepe Üniversitesi, Ankara
BİLGİ HİZMETLERİNİN PAZARLANMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ BBY 154 Bilgi Hizmetleri (2013) Arş. Gör. Zehra Yanar tarafından hazırlanan sunumun güncellenmiş.
Connecting People Through News. © PressReader. All rights reserved. 2 Connecting People Through News 2011, 2012 & 2013 Yıllarının En İyi Aplikasyon Ödülü.
BBY 204 Derme Geliştirme VIII
DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN.
Gelecekte Kütüphaneleri Nasıl Tasarlamalı: Farklı Senaryolar
University of Pennsylvania English Language Programs.
ESOGÜ KÜTÜPHANESİ Tarihçe  ESOGÜ Merkez Kütüphanesi tarihinde hizmete açılmıştır m2 kapalı alana sahip olup, oturma kapasitesi
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
HEMŞİRELİKTE GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİK (ENTREPRENEURSHIP AND INNOVATION IN NURSING) ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GONCA KAZANCI.
Geleceğin Kütüphanelerinde Değişen Hizmetler ve Kütüphanecilerin Yeni Rolleri Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi 51. Kütüphane Haftası, Geleceğin Kütüphaneleri.
Türk Çocuk Kitapları. Türk çocuk kitaplarıyla ilgili sorunlar Türler kısıtlı (biyografi, şiir çok az) Farklı yaş gruplarına hitap eden kitap az Tema veya.
 Bilgi ve Belge Yönetimi E ğ itiminde Uygulamanın Önemi: Stajlar Üzerine Bir Ara ş tırma Özhan SA Ğ LIK İ stanbul Üniversitesi.
Nasa programs for students.
BBY 370 Müzelerde Bilgi Yönetimi Alev AyaokurTolga Çakmak Müzelerde Bilgi Hizmetleri: Müze Eğitimi, Müze kütüphaneleri.
Kütüphane ve Dokümantasyon
KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR LİSANS PROGRAMI
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Cambridge IGCSE® Cambridge IGCSE:
SİYASET BİLİMİ LİSANS PROGRAMI
EKONOMİ LİSANS PROGRAMI
İstanbul Ticaret Üniversitesi Kütüphanesi [Yeni Hesap Oluşturma]
Kitapsız Kütüphane Olgusu ve Esenler Belediyesi Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi Doç. Dr. Hüseyin ODABAŞ – Ali KAVAK Çankırı Karatekin.
Kütüphaneler neler yapabilir? - I -
Dijital kütüphane işlevleri
University of Pennsylvania English Language Programs
Bibliyometrik Analiz Örneği: Bilgi Dünyası Dergisi
2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Kütüphaneler neler yapabilir? - III -
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
AÇIK ERİŞİM SPARC-ANKOS Bülent Karasözen ODTÜ 41. Kütüphane Haftası
Sunum transkripti:

Kütüphanelerdeki Değişim ve Maker Hareketi Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç Emre Hasan Akbayrak Atılım Üniversitesi Kadriye Zaim Kütüphanesi Müdürü

Geleceğin Kütüphanecileri Ben bir (Sosyal) Kütüphaneciyim Küratörüm, yaratıcıyım, organizatörüm Eğitimciyim Filtreyim ve bağlayıcıyım Kolaylaştırıcıyım, deneyciyim/araştırıcıyım Yol göstericiyim Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç

Geleceğin Kütüphanecileri Geleceğin Kütüphanecilerinin Rolleri Bilginin koruyucusuyum Değerlendiriciyim Filtreyim Derleyiciyim/Sentezleyiciyim Düzenleyiciyim Network’ün merkezindeyim Kolaylaştırıcıyım Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç

Yeni Nesil Kütüphaneler ve Farklılaşan Hizmetler Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç

Farklı Kullanıcı Profillerinin Gereksinimlerine Göre Yeniden Tasarlanan Kütüphaneler 18 Aralık 2014’te yayımlanan Independent Library Report for England raporuna göre kütüphaneler kullanıcılarına; Ücretsiz ve çok hızlı Internet Konforlu oturma alanları Kahve ve benzeri içecekler sağlamalılar Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç Susadınız mı? Kafe’ye değil…Kütüphane’ye gidin… http://liverpool.gov.uk/libraries

Kütüphaneler Starbucks’lara karşı Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç Starbuckslar ve Kütüphaneler neden konuşmalı? http://www.huffingtonpost.com/blair-forlaw/why-starbucks-and-libraries-need-to-talk_b_6946136.html Neden her kütüphanede bir Starbucks olmalı? http://www.forbes.com/sites/panosmourdoukoutas/2014/03/22/why-there-should-be-a-starbucks-in-every-local-library/

Çekim Merkezi Olma Hedefiyle Yeniden Tasarlanan Kütüphane Mekanları Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç Olin & Uris Libraries (Cornell University) Kaynak: http://blogs.cornell.edu/olinuris/2012/12/04/long-live-the-green-sward/ http://lj.libraryjournal.com/2012/12/academic-libraries/cornell-puts-a-lawn-in-the-library

Değişen Kütüphanelerden Ödünç Alınabilecek Sıradışı Materyaller Kütüphaneler artık çok farklı...Kütüphanelerin yaşadığı değişime güzel bir örnek...Dünyanın çeşitli kütüphanelerinden ödünç alabileceğiniz 50 olağandışı nesne/hizmet... Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç

Fab Lab (Fabrication Lab) Maker Hareketi nedir? Hackerspace Hackspace Fab Lab (Fabrication Lab) Creation Lab Idea Lab Digital Hack Lab gibi farklı adlarla anılan Makerspace; yaratıcı (Do it Yourself DIY) hobi alanlarıdır: Bu alanlarda; Yaratabilir (tasarlayabilir) Nasıl üretebileceğimizi öğrenebilir Herhangi bir şeyi yapabilecekmişiz hissine kapılabiliriz (Esinlenebiliriz) Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç

Hangi tür kütüphanelerde uygulanabilir? Halk kütüphaneleri Çocuk kütüphaneleri Okul kütüphaneleri Üniversite kütüphaneleri Özel kütüphaneler Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç

Halk Kütüphanelerinde Maker Hareketi Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç Benjamin Franklin günümüzde yaşasaydı en çok ziyaret edeceği yerler Halk Kütüphaneleri olurdu

Halk kütüphanelerinde maker hareketi Fayetteville Free Library http://www.fflib.org/make/makerspace-faqs Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç

Halk kütüphanelerinde maker hareketi Suffolk Libraries http://suffolklibraries.co.uk/hub/makerspace Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç

Okul kütüphanelerinde maker hareketi Ryan High School Library Makerspace http://www.dentonisd.org/domain/1110 Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç

Üniversitelerde maker hareketi The Fabrication Laboratory (University of Westminster, UK) https://sites.google.com/a/my.westminster.ac.uk/fablab/ Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç

Üniversite Kütüphanelerinde maker hareketi Københavns Universitet (University of Copenhagen) Innovation Lab http://kub.kb.dk/innolab/ Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç

Kütüphanelerde maker hareketi (İyi örnekler) Üniversite Kütüphaneleri University of Alabama Bergen Community College Boise State University Albertsons Library Maker Lab Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç College of San Mateo Columbia University Output Shop Carnegie Mellon University North Carolina State University Rutgers University University of Michigan 3D Lab Stony Brook University Uni of Texas at Arlington Fab Lab SUNY Oswego

Kütüphanelerde maker hareketi (İyi örnekler) Halk Kütüphaneleri Anythink Libraries The Studio Beaufort County Library Creation Station Broward County Library Creation Station Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç DC Public Library Fayetteville Free Library Free Library of Philadelphia MakerJawn Innisfil Public Library ideaLAB Idaho Libraries: Make It at the Library Harris County Public Library Lee Innovation Lab

Teşekkürler emre.akbayrak@atilim.edu.tr http://bluesyemre.com/ Kütüphanelerde Maker Hareketi, SALT Galata, 1 Nisan 2016 19:00 Söyleşi: Emre Hasan Akbayrak, Selçuk Keser Ve Osman Koç