DİE UHRZEİTEN Almanca'da saatler günlük konuşmalarda 1-12 arasındaki rakamlarla ifade edilirler. Örneğin : saat 3'te-saat beşte gibi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Düzenli Fiiller beginnen fliegen reiten bleiben gehen rennen bringen
Advertisements

( YEDİ TANE MELEK SENİ BU ANDAN İTİBAREN KORUSUN )
Almanca Kıraç Ekrem Özbay 4-A.
Das Perfekt Perfekt Geçmişte yapılıp bitmiş olan eylemleri anlatır.
Düzenli Fiiller beginnen fliegen lernen bleiben gehen trinken bringen
MITKOMMEN: Birlikte gelmek İch komme mit  Bende geliyorum (seninle) Kommst du mit?  Sende geliyor musun? (benimle/bizimle) ABSCHREIBEN: Bir yerden yazmak,kopyalamak.
WAHRE LIEBESGESCHICHTE Eine Schockierende wahre Geschichte..... Hut ab vor dieses Brautpaar. Nehmen Sie sich Zeit, und schauen sich die Geschichte bis.
Deutsch Die Zahlen.
1 SÖZCÜKTE ANLAM ÖZELLİKLERİ TÜRKÇE / Sözcükte Anlam Özellikleri.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
Varlıkların Özelliklerini Belirten Kelimeler (Sıfat – Ön Ad)
Değerli Arkadaşlar, aşağıdaki sorular 7. ve 8. sınıflar için özel hazırlanmış dil bilgisi kitabımızdan yararlanılarak oluşturulmuştur. Kendi okulumuzda.
MODALVERBEN.
Sonunda süreksiz sert ünsüzlerden (p-ç-t-k) biri bulunan sözcük ünlü ile başlayan bir ek aldığında sonundaki sert ses yumuşar P B kita p ı >kita b ı Kal.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
YAZIM KURALLARI.
Metin içi özellikler metin dışı özelliklerle yakın ilişki içerisindedirler. Bunlar çeviri stratejilerinde kolaylıkla belirlenebilirler. Örneğin Felsefe.
Ayaz GÖNÜLDAŞ (Gebze Mutlukent İ.Ö.O.) Saat üçü çeyrek geçiyor :15.
Off! Offffffffffff! Bütün arkadaşlarım gitti, TEK başıma kaldım be yaaa.
BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim.
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
KONU: ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE ÖLÇÜLERDE YAPILAN YENİLİKLER
Hast du deinen Job satt? / Artık işin çekilmez mi geliyor?
OLASILIK TEOREMLERİ Permütasyon
GEOMETRİK CİSİMLER VE HACİM ÖLÇÜLERİ
KONUŞMA EĞİTİMİ 11. HAFTANIN DEVAMI YRD. DOÇ. DR. SELİM EMİROĞLU.
ÇARPMA İŞLEMİ X x x x xx x.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA NASIL OLUR? EYYÜBİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
BÖLÜNEBİLME KURALLARI
Deutschland - Türkiye. Typisch Deutsch pünktlich fleißig verklemmt distanziert schwierige Sprache zamanında çalışkan sinirli uzak zor bir dil Tipik Alman.
Gewohnheiten, Sprache & Umgang
KLASSE KK KUNSTRAUM M MUSİKRAUM B B BİBLİOTHEK DİE KÜCHE DİE KANTİNE S SCHLAFRAUM.
TÜRKÇE EŞ ANLAMLI KEL İ MELER. EŞ ANLAMLI KEL İ MELER NED İ R EŞ ANLAMLI SÖZCÜKLER (Anlamdaş Sözcükler) Sesleri farklı, anlamları aynı olan sözcüklere.
MAYOZ BÖLÜNME. MAYOZ BÖLÜNME:Bitki, insan ve hayvanlarda üreme hücrelerinin (Sperm, Yumurta ve Polen) oluşturulmasını sağlar. Canlıların üreme organlarında.
Sesli ve sessiz harfler
Kırkyama.
Sunularımız ALFABET98 fontu ile hazırlanmaktadır.
İÇİNDEKİLER NEGATİF ÜS ÜSSÜ SAYILARIN ÖZELLİKLERİ
COĞRAFİ KONUM.
DIE UHRZEITEN Almanca'da saatler ifadeleri iki şekilde söylenir resmi ve gayri resmi saatler. Resmi olmayan saat ifadeleri 1-12 arasındaki rakamlarla ifade.
DOĞAL SAYILAR Hikmet SIRMA.
KDV BEYANNAMESİ / MUHTASAR BEYANNAME / KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ / GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ’NDE ORTAK ÖZELLİKLER F5 PENCERESİ Beyannamelerde yer alacak.
Bölüm 2: Bir Boyutta Hareket. Bölüm 2: Bir Boyutta Hareket.
Photoshop ile Arka plan Silinmesi
ÇÖZÜMLÜ PROBLEMLER Yrd.Doç.Dr. Ahmet Emin ÖZTÜRK.
TÜRKÇE FATMANUR ŞAHİN 6/A 523.
Deutsch Die Zahlen.
= Null =Nul =Eins =Ayns =Zwei =Zıvayy =Drei =Dıray =Vier =Viaa =Fünf.
Isının Yayılma Yolları
KÜMELER HAZIRLAYAN : SELİM ACAR
İNTERNETTE ARAMAYI ÖĞRENİYORUM
Yazı Sistemleri.
İNTERNET ADRESLERİ VE YAPISI
AÇILAR.
3. Zaman Ortamında Düzenli Rejim (Kararlı Hal) Analizi
KELİME TÜRLERİ FİİLLER.
6.Sınıf İngilizce(Saatler Konusu)
Öğr. Gör. Asuman Reyhan KURT
İDĞÂM (الإدغام) İdğâm bir harfi diğer bir harfin içine katmak demektir. İdğâm’ın tecvîd ilmindeki tarifi ise şöyledir: الإدغام: إدْخَالُ أحَدِ الحَرْفَيْنِ
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI II DERS XI
Newton’un Hareket Yasaları
ICH  Mein name ist Muhammed. Ich bin sechzehn jahre alt. Ich komme aus Rize. Ich wohne in İstanbul. Ich höre musik gerne. Mein gesicht ist oval. Meine.
100.Yıl İlkokulu /A Sınıfı K Sesi Hece Çalışması
3. Zaman Ortamında Düzenli Rejim (Kararlı Hal) Analizi
Bilimsel araştırma türleri (Deneysel Desenler)
Sunum transkripti:

DİE UHRZEİTEN Almanca'da saatler günlük konuşmalarda 1-12 arasındaki rakamlarla ifade edilirler. Örneğin : saat 3'te-saat beşte gibi.

Resmi görüşme ve yazışmalarda ise 12-24 arasındaki rakamlar kullanılır. Örneğin : saat 20.00-saat ondokuz otuz gibi. Ayrıca saatler konusuna hakim olabilmek için sayıları tam olarak bilmek gerekir.

TAM SAATLER Es ist………. Uhr. Burada boş bırakılan yere saat getirilir. Uhr kelimesinin söylenip söylenmemesi anlamı değiştirmez.

ÖRNEKLER Saat 5 : Es ist fünf Uhr. Saat 8 : Es ist acht Uhr. Saat 20 : Es ist zwanzig Uhr. Saat 19 : Es ist neunzehn Uhr.

BUÇUKLU SAATLER Es ist halb……… Yukarıda noktalar ile boş bırakılan yere, içinde bulunulan zaman değil, bir saat ilerisi söylenir.Yani eğer saat dört buçuk ise, noktalı yere dört rakamı değil, beş rakamı getirilir.

ÖRNEKLER Saat dört buçuk : Es ist halb fünf . Saat beş buçuk : Es ist halb sechs . Saat altı buçuk : Es ist halb sieben . Saat 10:30 : Es ist halb elf .

Ya da Kısaca: halb sieben : altı buçuk halb acht : yedi buçuk halb elf : on buçuk Gibi söylenebilir.Unutulmaması gereken nokta, bir saat ilerisini kullanmak gerektiğidir.

ÇEYREKLİ SAATLER Es ist Viertel nach/vor ............... Yukarıdaki kalıpta, nach sözcüğü "geçe-geçiyor" anlamında, vor sözcüğü ise "kala-var" anlamında kullanılmaktadır.Noktalar ile boş bırakılan yere ise saat kaça çeyrek var ya da saat kaçı çeyrek geçiyor ise o saat getirilir.

ÖRNEKLER Saat beşi çeyrek geçiyor : Es ist Viertel nach Fünf. Saat dördü çeyrek geçiyor : Es ist Viertel nach Vier. Saat beşe çeyrek var : Es ist Viertel vor Fünf.

DAKİKALI SAATLER Es ist ......... vor/nach ......... Burada birinci noktalı yere dakikayı, ikinci noktalı yere ise saati getireceğiz. Zaten vor:var-kala ve nach:geçe-geçiyor anlamına geldiğini biliyoruz. Es ist zehn vor zehn. Saat ona on var.

ÖRNEKLER Saat üçü yirmi geçiyor : Es ist zwanzig nach drei Saat üçe yirmi var : Es ist zwanzig vor drei Saat beşi kırk geçiyor : Es ist vierzig nach fünf . Saat beşe kırk var : Es ist vierzig vor fünf .

SAATİ SORMA Wie Spaet ist es ? ( saat kaç ? ) Es ist neun. Wie spaet haben Sie? ( saatiniz kaç? ) Es ist zehn Uhr. Wie viel Uhr ist es? ( saat kaç ? ) Es ist viertel vor fünf.

Um wie viel Uhr ist es ? (Saat kaçta ? ) Es ist um zwei Uhr. Um wie viel Uhr gehts du ? ( saat kaçta gidiyorsun ?) Ich gehe um zwanzig nach fünf Uhr. Wann beginnt sein Unterricht ? Sein Unterricht beginnt um acht.