9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI 2015-2016 TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 1 MERVE BİKEM UÇAR MUHARREM KARATAŞ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
/ 151 EğitimYöntemleri Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015.
KALİTE ETİKETLERİ VE ÖDÜLLER Ayşe SAYLIK TR Ulusal Destek Servisi.
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
“Tıp Eğitimi Çalıştayı” 5 Mayıs 2016 DÖNEM II Koordinatörlük Dr. Hale MARAL KIR Dr. Devrim DÜNDAR Dr. Aylin KANLI.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 3 Ömer Seytepe – Amina Majetic 1.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 4 CEYLAN KİY 1.
TEOG YAKLA Ş IRKEN 7. SINIF TEOG B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ.
MÜFREDAT PLANLAMA Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 191.
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
DİYARBAKIR 2008.
1 “Öğrenci Merkezli Öğretim” Öğretmen Adayları Bakış Açısı ile Ne İfade Ediyor? Dr.Dürdane JACOBS Dr. Fahriye HAYIRSEVER.
ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM TÜRLERİ
Program Tasarım Modelleri
EQUIZSHOW.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
YOZGAT TAPU VE KADASTRO XXII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Takım Lideri : Elvan SİVAS Takım Raportörü : İsmail AKSOY Takım Üyeleri :Seval ŞAHİNER Onur EREN Hakan.
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
10. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 1 AMİNE YUGRUŞ NECİP SELMAN ÖZKAN.
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
BDÖde Kullanılan Yaygın Formatlar
10. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 3 Ömer Tayyip Özen.
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
EĞiTiMDE iLETiŞİM VE EĞiTiM ARAÇLARI
Bugün Günlerden Asistan Hekim;
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
TEOG.
Öğretimin Uyarlanması
NOT VERME VE MEZUNİYET.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ TANITIM SUNUSU
Sağlık Bilimleri Fakültesi
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
İSTASYON YÖNTEMİ.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersinde Online Sınav Uygulaması
ÖĞRENME STİLLERİ.
11. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 2 ELİF YÜKSEL FURKAN CAN ÖZMEN.
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Tezin Olası Bölümleri.
ODTÜMİST MENTORLUK PROGRAMI
“Tıp Eğitimi Çalıştayı” 3 Mayıs 2018 DÖNEM II
DİL GELİŞİMİ KURAMLARI - II
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
Pedagojİk Formasyon Sertifika programI ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta V Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Açıköğretim e-Destek Hizmeti
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Geliştirme Genel Müdürlüğü
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 1 MERVE BİKEM UÇAR MUHARREM KARATAŞ

Sınıfın Tanıtımı

Dönem 1 Ders Programı Hücre Bilimleri Ders Kurulu I (14 Eylül Ekim 2015) Hücre Bilimleri Ders Kurulu II (20 Ekim Kasım 2015) Hücre Bilimleri Ders Kurulu III (27 Kasım Ocak 2016) Genetik ve Gelişim Biyolojisi Ders Kurulu ( 7 Ocak Mart 2016) İskelet ve Doku Sistemleri Ders Kurulu (15 Mart Nisan 2016) Kas ve Sinir Dokuları Ders Kurulu (11 Nisan Mayıs 2016)

Öğrencilere anket yaptık. Önceliğimiz olan eğitim kalitesini artırmak için sorunlarımızı daha nesnel bir şekilde ifade edebilmek amacıyla arkadaşlarımıza 15 soruluk bir anket hazırladık. Aynı zamanda arkadaşlarmızın eklemek istedikleri sorunları ve çözüm önerilerini de öğrenebileceğimiz bir bölüm açtık. 188 arkadaşımızın geri bildirimiyle oluşturduğumuz sunumu sizlerle paylaşacağız.

Morfoloji Eğitim gördüğümüz salonun konferans salonu olmasından ötürü eğitim için gerekli materyalleri içermemesi dönem 1 olarak en önemli problemimiz. Bunun yanı sıra salondaki ışıkların sarı oluşu sınıfta loş bir ortam yaratıyor, bu da öğrencilerin derste uyuması için güzel bir ortam oluşturuyor. Sene başında dağıtılan sekreterliklere rağmen defter ve kitaplarımızı koymak için masamızın olmayışı not tutmamızı engelliyor, doğal olarak da derse katılımı azaltıyor. Sene içinde ses sistemi ve projeksiyonda yaşadığımız sıkıntılar da derse odaklanmamızı engelledi. Sınıf klimasının bozuk olması sebebiyle sınıf ya çok sıcak ya da çok soğuk oluyor; bu, hem hocalar hem de öğrenciler açısından ders işlenmesini bir hayli zorlaştırıyor.

Çözüm Önerisi Morfolojideki sarı ışıklar beyaz ışığa çevrilmeli, böylece loş ortamın yerini aydınlık bir ortama bırakması sağlanmalı. Isıtma ve ses sistemi değiştirilmeli.

Laboratuvar Derslerimiz

Laboratuvarda Yaşadığımız Sorunlar Sınıf mevcudunun 324 olup da grup sayısının 4 oluşu laboratuvar derslerinden aldığımız verimi azaltıp dersin anlaşılmasını zorlaştırıyor. Gerek materyal gerekse asistan sayısının az olması bilgi aktarımını zorlaştırıyor.

Çözüm Önerisi Grup içinde başka gruplara ayrılarak grup içindeki kişi sayısı azaltılabilir. Bunun yanında asistan hocalarımızın anlatım tekrarını artırmasıyla öğrenmemiz pekiştirilebilir. Laboratuvardaki materyaller ve maketler artırılmalı. Örneğin mikrobiyoloji lablarının işleniş biçimi dersin anlaşılmasını kolaylaştırıyor. Derse hocalarımızın çektiği videolarla başlanıp asistan anlatımıyla devam edilmesi ve herkesin önünde deney yapmak için kendi materyallerinin olması verimi artırıyor. Diğer laboratuvar derslerimizde de bu sistemin uygulanmasını talep ediyoruz.

“Duyduklarınızın bazılarını, okuduklarınızın çoğunu, gördüklerinizin daha çoğunu ve denediklerinizin hemen hepsini hatırlayacak ve tam olarak anlayacaksınız.” Moore’dan öğrencilerine

Adaptasyon Süreci Hazırlamış olduğumuz ankette okula uyum sürecinin nasıl geçtiğini de sorduk. Sınıfın çoğunluğu bu sürecin olumlu geçtiğini belirtti. Bu süreci kolaylaştırıp öğrencilerin kaynaşmasını sağlayan önemli etkenlerden bir tanesi sene başında yapılan önlük giyme töreni. Bir diğerinin ise İletişim Becerileri ve TODUP dersleri olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden «İletişim Becerileri» ders saati artırılabilir.

Kütüphane ve BİDEM

Kütüphane Sorunları Özellikle dönem 1,2 ve 3’ün kurul zamanlarında kütüphanenin yoğunluğunun artması sonucu yer bulmakta zorlanıyoruz. Kütüphanedeki koltuk sayısı yetersiz kalıyor. Kütüphanemizde bulunan kitaplar eski basım, bunlardan gerekli olanların güncellenmesini talep ediyoruz.

Çözüm Önerisi Dönem 5 ve 6’lar için yeni bir çalışma salonunun açılması hem biz hem de onlar için çok daha iyi olacaktır.

Yemekhane

Yemekhanenin hijyeni ve yemeklerin kalitesi açısından verdiğimiz paranın karşılığını alıyoruz. Derslerimizin bitiş saatinin oluşu ve devamında da yine okulda kalıp ders çalıştığımız için yemekhanenin akşam belli saatler arasında açılmasını istiyoruz.

Kurul Süreleri Diğer kurullara baktığımızda 5. kurulun 4 hafta gibi sıkışık bir zamana konması kurula adapte olmamızı zorlaştırıyor. Adapte olana kadar sınav dönemine girmiş oluyoruz, bu da anatominin temeli olan kemik kurulunu yüzeysel bir şekilde geçmemize yol açıyor.

Çözüm Önerisi Sene başındaki boşlukların doldurularak 5. kurul süresinin artırılması ya da 8 hafta süren 4. kurulun bir kısmının 5. kurula katılmasını talep ediyoruz.

Derslerin İşlenişi Özellikle sene başındaki derslerin konu bütünlüğüne bakılmaksızın sık sık yerlerinin değiştirilmesi dersleri anlamamızı güçleştirdi. Konuların yerlerinin değiştirilmesi yerine hocaların yer değiştirmesi konu bütünlüğünün korunması açısından çok daha sağlıklı olur.

PDÖ ve Kanıta Dayalı Tıp PDÖ ve kanıta dayalı tıp oturumlarından büyük çoğunluğumuz memnun. Bu gibi oturumlarla beyin fırtınası yapılmasının ileriki dönem için hekimlik becerilerimize katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu gibi derslerin artırılması biz öğrencileri daha fazla araştırma yapmaya yönlendirecek.

Kurul Sınavları Kurul değerlendirme saatlerinde sadece sınav sorularının cevapları konuşulmamalı, o kurul hakkındaki olumlu olumsuz düşüncelerimiz de alınmalı.

Kültür Dersleri Türk Dili ve Edebiyatı ile Atatürk İlkeleri ve İnkılapları derslerini yurtdışından gelen arkadaşlarımız kısa bir sürede öğrenmede büyük sıkıntı yaşıyorlar. TC vatandaşı olan öğrencilerle yabancı uyruklu öğrenciler arasında seviye farkı oluyor. Bu yüzden bu derslerin sınavlarının onlara daha farklı bir seviyede uygulanmasını, hatta mümkünse bu arkadaşlarımızın bu derslerden muaf olmasını talep ediyoruz.

Çalıştayın Önemi Bu çalıştayları öğrenciler olarak önemseyip çalıştayların etkinliğine inanıyoruz çünkü daha önceki çalıştaylarda dile getirilen sorunların şu an çözülmüş olduğunu görüyoruz. Morfoloji binasında Anadolu Salonu’nun girişine öğrenci kantininin açılması BİDEM’in kütüphaneye katılması Kütüphanedeki ısıtma sorununun giderilmesi Sınavların vaktinde açıklanması Ders değişikliklerinin zamanında bildirilmesi Embriyoloji derslerinde animasyonlara yer verilmesi

Hepinize teşekkür ederiz.