ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Lojistik Yönetimi Ders – III
Advertisements

Adım Adım Kurumsallaşma
Kurumsal Kaynak Planlama ( Enterprise Resource Plannning)
Strateji Tasarımı İlker acar.
Mobilite ile Gelen Rekabet Avantajı Sunum Öyküm Dizdar.
PAZARLAMAYA GİRİŞ PAZARLAMANIN TANIMI
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
KİŞİSEL SATIŞ Müşteri istek ve ihtiyaçları doğrultusunda gösterim ve ikna etmeye dayalı tutundurma çabalarına kişisel satış denir.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
ELEKTRONİK TİCARET VE LOJİSTİK HİZMETLERİ
GÜNDEM Tedarik Zinciri (TZ) Nedir? Neden TZ? TZ süreci ve Elemanları
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
Bölüm 10 İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler)
HAFTA I.
BÖLÜM 7 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Bilgi Sistemi Organizasyonlar içerisindeki kontrol ve karar verme mekanizmalarında kullanılacak bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve dağıtılmasını.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Kurumsal Proje Yönetimi Geçiş Süreci. Üst Yönetimin Tam Desteğinin Sağlanması Şirket genelinde Proje Yönetimi gereksinimleri konusunda üst yönetimin inancı.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
Kurumsal Kaynak Planlama ( Enterprise Resource Plannning)
Fonksiyonel Bakış Açısıyla Sistemler
CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
Yazılım Geliştirme Projesi
E-Ticaret Yrd.Doç.Dr.Emin BORANDAĞ
Sertaç Çelikyılmaz Genel Müdür Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. Türkiye’de Kurumlar İçin e-Güven Altyapısı 07 Ekim 2004, İstanbul Eczacıbaşı Holding.
Süreç Yönetimi.
E- Lojistik nedir E-lojistik adından da anlaşılacağı gibi elektronik tabanlı lojistiktir. Bir başka ifadeyle; lojistik süreçlerin gerçekleştirilmesinde.
Bilişim sistemlerinin türleri
Strategic Business Planning for Commercial Producers
ENM 307 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Dersin Koordinatörü:. Prof. Dr
1.1 © 2003 by Prentice Hall BÖLÜM 1 BİLİŞİMLE İLGİLİ GENEL KAVRAMLAR VE İŞ DÜNYASINDA BİLİŞİMİN ÖNEMİ.
1.1 © 2003 by Prentice Hall BÖLÜM 1 BİLİŞİMLE İLGİLİ GENEL KAVRAMLAR VE İŞ DÜNYASINDA BİLİŞİMİN ÖNEMİ.
İşletmelerde Bilişim Sistemleri
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Bölümün Amacı Bu bölüm, bilişim teknolojisinin evrimini incelemektedir. Bölüm, örgütsel işlemlere uygulanan bilişim teknolojisi sistemlerine göz atarak.
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm 2
Prof. Dr. Erman COŞKUN İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri Hafta 1 – Genel Kavramlar ve İşletmeler için YBS’nin Önemi.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
Manufacturing Planning and Control – İmalat/Üretim Planlama ve Kontrol
Chapter 8 Vollmann, Berry, Whybark, Jacobs
KURUMSAL BİLİŞİM SİSTEMLERİ
Modern Taşımacılık Yönetimi Yaklaşımları 3PL 4PL ŞEVVAL OLGAÇ.
İ ÇERIK Değer Zinciri ve E-Ticaret Amazon.com Wireless ve Ses Tabanlı E-Ticaret E-Ticaretin Avantaj ve Dezavantajları E-Ticaret İş.
Tedarik ziNCİRLERİ yÖNETİmi
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden.
CRM Mehmet Batuhan Ülper
ÜNİTE 2: ÜRETİM YÖNETİMİ.
Tedarik Zincirinde Karar Aşamaları
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
Tedarik Zincirinde Karar Aşamaları
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
Süreç Hiyerarşisi.
İŞLETMEDE BİLGİ SİSTEMLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2

 İşletme için bilişim sistemi uygulamaları:  Kurumsal kaynak uygulamaları: ◦ Fonksiyonel alanların işlevlerini genişleten bilgi sistemleri, tüm yönetim seviyelerine servis verecek, örgütün iş süreçlerinin etkinleştirilmesini sağlama amacını taşır.  Dört ana uygulama: ◦ Kurumsal Kaynak Planlaması bilgi sistemi ◦ Tedarikçi Zinciri bilgi sistemi ◦ Müşteri İlişkileri Yönetimi bilgi sistemi ◦ Bilim Yönetimi sistemi

 Kısa adı KKP olarak ta tanımlanır.  Anahtar iş süreçlerinden elde edilen verilerin birbirine entegre edilebileceği tek bir sistemden oluşur.  Örgüt içerisinde bilgi ağının genişletilerek paylaşılmasını hızlandırır.  Müşteri taleplerinin ve isteklerinin daha esnek ve etkin bir şekilde yanıtlanmasına ve siparişlerin daha doğru verilmesini destekler.  Operasyonların istenildiği gibi yürütüldüğünden emin olmaları için yöneticilere genel bilgi sağlar.

 Tedarikçiler, ürün alınan firmalar, dağıtım şirketleri ve lojistik şirketleri ile olan bilgi paylaşımının yönetilmesine yardımcı olur.  Diş aktörler ile sipariş bilgisi, üretim verileri, stok verileri ve yeni tasarım verileri gibi konularda bilgi alışverişi yapılmasını mümkün kılar. ◦ Amaç: olabilecek en düşük maliyette, süratlice üretilen ürünlerin son kullanıcıya ulaşmasını sağlamaktır.  Örgütler arası bilgi sistemidir. ◦ Örgütün sınırları dışındaki stratejik ortaklara bilgi akışının elektronik ortamda otomatikleştir.

 Müşterilerle olan ilişkilerin yönetilmesine yardımcı olur  Müşteri hizmetleri, ürün pazarlaması ve müşteriye satış yapılan noktalarda gerçekleşen iş süreçlerini koordine edilmesine destek verir.  Amaçları: ◦ Geliri üst seviyede tutma ◦ Müşteri tatminini arttırma ◦ Müşteriyi elde tutma gayretini arttırma ◦ Karlı müşterileri tespit etme ve elde tutma

 Uzmanlık tecrübeleri ve bilim uygulamalarının keşfinin yapılması ve bu yenilikçi uygulamaların iş süreçlerine entegre edilmesini anlatır.  Örgütün ihtiyaçları doğrultusunda, Yönetim kararlarını ve iş süreçlerinin ilerletmek için gerekli yeni uygulama bilgilerinin ortaya çıkartılması ve ihtiyaçlı birimlere düzenlenerek entegre edilmesini anlatır.  Dışsal veri kaynaklardan elde edilen veriler de derlenerek, iş süreçlerinde kullanılacak yeni uygulamalar geliştirir.

 Birbiri ile ilişkili verilerin birbirine uyumlu şekilde entegre edilmesi ve anlık veri akışının sağlanması için, örgüt içindeki fonksiyonların kullanımına açık bir veri transfer platformudur.  İçsel veri ağı, Internet standartlarını kullanır. ◦ Örgütün web sitesinden sağlanır ve özel erişim kodları ile sınırlandırılmıştır.  Dışsal veri Ağı, örgütün web sitesi kanalı ile, sadece yetkilendirilmiş tedarikçiler ve ürün sağlayıcılara açık bir ağdır. ◦ İşbirliğinin daha güçlü olmasına olanak tanır.

 E-İş: dijital teknolojileri ve Internet’i kullanarak, ana iş süreçlerinin gerçekleştirilmesidir.  E-Ticaret: E-iş’in bir alt katmanıdır. ◦ Elektronik ortamda ürün veya hizmet alım ve satımı yapılması için yaratılmış Internet platformudur.  E-Devlet: Internet teknolojilerini ve elektronik platformları kullanarak, halka, personele ve işletmelere, önemli anahtar bilgilerin sağlanması için yaratılmış iletişim kanalıdır.