BİBLİYOGRAFYA (Bibliography) Tanım: Kitapları, özellikle fiziksel özellikleri ve içeriklerine göre niteleme sanatı; kitapların fiziksel nesneler ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

YAYIN TARAMA VE VERI TABANLARI Tacettin İnandı. Kapsam Veri tabanı Sınıflandırmalar İndeksler Atıflar.
DERS İÇERİĞİ  Dizinlerin Türleri  Dizinlerin Bileşenleri  Temel Dizinleme Terimleri BBY 306 D İ Z İ NLEME VE ÖZ HAZIRLAMA
Hafta 7: Öz Türleri ve Fonksiyonları BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama.
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 2. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
Ansiklopedi (Encyclopedia) Tanım : Bütün konularda kısa ve öz bilgi içeren bir çalışmadır. Belirli bir konu ile sınırlı yada genel kapsamlı olabilir.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
Bby133 BİLGİ Lİteratürü dersİ
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
1 DynEd DynEd (Dynamic Education) İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ Sanko Holding A.Ş. tarafından bağışlanmıştır.
Uluslararası Pazarlama Araştırması Metodolojisi
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
1. Ders Bir, İki ve Üç Yazarlı Eserlerin Kataloglanması Prof. Dr. Bülent Yılmaz Arş. Gör. Tolga Çakmak.
Literatür taramasının önemi  Daha önce neler yapıldığını çıkarmaya çalışmayan araştırmacılar alanlarında önemli katkı sağlama fırsatından yoksun kalırlar.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
Uzun ve yorucu bir okul döneminden sonra çocuklar nihayet tatile girdi. Ancak sınavlar, dersler, erken kalkma gibi birçok zorluğun geçici bir süreyle.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KATALOGLAMA VE SINIFLAMA EĞİTİM SEMİNERİ.
İLETİŞİM VE ETİK SUNUMU İREM KAYAHAN G İLETİŞİM SÜRECİNİN AŞAMALARI VE ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ.
MONTESSORİ EĞİTİMİ I Günlük Yaşam Beceri Materyalleri ve Çalışmaları
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
WILEY InterScience.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
Metinlerin Sınıflandırması
COĞRAFİ KONUM.
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
EBA DERS İLE HERŞEY MÜMKÜN… E-DERGİ E-dergi ile çeşitli yayınların dergileri ve okulların dergileri…
BİLGİ KAYNAKLARININ TÜRLERİ DanIşma kaynaklarI – “Ready reference”
İNTERNET ORTAMINDA AKADEMİK ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR?
WILEY InterScience.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
TEBLİGATIN İŞLEVİ Tebligatın adil yargılama hakkının sağlanması ve adaletin gerçekleştirilmesi açılarından ÖNEMLİDİR.
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Pratik kullanım rehberi
ERGENLİK DÖNEMİ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
KAPİTALİZM VE MODERNLİK
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Personel Eğitimi Konunuzu buraya yazın.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Pratik kullanım rehberi
TOPLUMSAL TABAKA ve SINIFLAR
Bireyi Tanıma Süreci Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
Avukat Barkın Gültekin
Bilimsel bir Bildiri veya Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır?
Sunum transkripti:

BİBLİYOGRAFYA (Bibliography) Tanım: Kitapları, özellikle fiziksel özellikleri ve içeriklerine göre niteleme sanatı; kitapların fiziksel nesneler ve kitap üretim tarihi açısından ele alınması  Kaynak Harrod’s Librarians’ Glossary and Reference Book.Compiled by Ray Prytherch 9th edition Gower

Kitap, el yazması, gör-işit materyali, vb tür yayınları sistematik ya da alfabetik biçimde düzenleyerek yayınlara ilişkin; yazar başlık yayın bildirimi (yayınlandığı yer, yayınlayan, yayın tarihi) yayın ayrıntıları (edisyon/bası, sayfa sayısı, ait olduğu seri vb) gibi yayınla ilgili niteleyici bilgi’nin verildiği kaynaklardır.

Bir bibliyografya; tek bir yazarın yayınlarını tek bir konudaki yayınları belli bir döneme ilişkin yayınları belli bir materyal türüne ilişkin yayınları ele alabilir.

Bunun yanı sıra bibliyografyalar; Her tür materyali, bütün konuları vb içerecek biçimde tam, genel, evrensel nitelikli olabilir. Ya da Ulusal (belli bir ülkede yayınlanmış yayınlar) Seçimli(belli bir amaca yönelik olarak ilgililik ve nitelikli olma durumuna göre) Özel (bir konunun belli bir yönü ile ilgili) Ticari (kitap ticaretinde belli ticari amaçlarla) tarzda derlenmiş olabilir.

DİZİN (Index) Tanım: BBir dosya doküman veya doküman grubunun içeriğine ulaşmayı sağlayan bir rehberdir. Bir dizin, her şeyin içeriğine erişmek için kullanılır. Örneğin:Kitap sonu dizinler, yazarın vurgu yapmak istediği önemli unsurlara yer verir ve kullanıcının kaynak içinde doğrudan bu bilgi parçalarına erişmesini sağlar. KKaynak Harrod’s Librarians’ Glossary and Reference Book.Compiled by Ray Prytherch 9th edition Gower

 Ayrıca kaynak olarak hazırlanmış dizinler vardır. Bunlar örneğin bir ya da daha fazla dergi içindeki makalelerin yerini işaret eder. Bu tür dizinler genellikle konu, yazar ve/veya başlık gibi çeşitli erişim unsurlarına göre düzenlenir. Basılı ya da elektronik formda olabilir.

Kaynağı Tanımaya Yönelik Değerlendirme AMAÇ: Kaynağın hazırlanış amacı ile ilgili bilgi, basılı kaynaklarda genellikle önsöz ya da giriş bölümünde yer alır; elektronik kaynaklarda ise “About/Us” (Hakkımızda) kısmında yer alır. KAPSAM: Konu: (belirli bir konu ya da genel konulu) Zaman: (kaynağın kapsadığı dönem [X yılı-Y yılı] ya da [X yılı- ] ) Materyal Türü: ( basılı/elektronik; kitap, dergi vb) Coğrafi Sınırlılık: (ülke/bölge vb) Dil: (kaynağın dili ve içerdiği kaynakların dili)

DÜZEN a) Bibliyografik Kimliklerin Düzenleniş Biçimi(alfabetik, sistematik vb) b) Dizinler c) Göndermeler d) Bibliyografik Kimliklerin Verilişi

YETKE: Kaynağı hazırlayan ya da yayınlayanların konularındaki uzmanlık ve tanınırlık durumları Bizim Amacımız: Kaynağı Ne Amaçla Kullanacağımız (Örn: Sağlama, tarama, eğitim vb)