Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Beslenme.
Advertisements

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
GEBELİKTE BESLENME Doç. Dr. Nursan ÇINAR.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
VİTAMİNLER.
VİTAMİN İLERİ.
FEN VE TEKNOLOJİ Mızrap Ege Durakoğlu.
SAĞLIKLI BESLENME VE BESİN GRUPLARI
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
TEVFİK İLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME.
VİTAMİN Metabolizmadaki olaylarda görev alan enzimlerin önemli bir kısmını meydana getirir.Bu nedenle de; ØSağlıklı büyüme ve gelişme için ØMetabolizmadaki.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
Canlılarda madde ve enerji
Besin ve İçerikleri.
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
VİTAMİNLER VE GÖREVLERİ.
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
BESLENMENİN ÖNEMİ
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
A VİTAMİNİ HAZIRLAYANLAR: Gökçe Selin Şahin İrem İnal Zeynep
VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER:Hücrelerin normal metabolizması için gerekli organik maddelerdir.
Hazırlayan:Deniz Zeynep ATAY
DEREKARABAG ORTAOKULU SUNULARI
VİTAMİNLER Ali DAĞDEVİREN
BESİNLER.
BESLENME REHBERİ 1.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Besinler Ve Dengeli Beslenme.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Vİtamİnler BAŞLA.
MİNARALLER KALSİYUM Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur. Yararları : Kemik ve dişlerin.
VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
Beslenmemizde Önemli Etken Vitaminler
BİTKİLER VE SU.
VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533.
İLKOKUL VE ORTAOKULLAR İÇİN SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
HAZIRLAYAN:Zülal özek. Vücudumuzun yaşamını sürdürebilmesi ve Büyüyebilmesi için yediğimiz yiyecek ve İçeceklere besin denir.
Hücre Vücudumuz hücrelerden oluşmuştur.
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
VİTAMİNLER VİTAMİN NEDİR?
Sağlıklı Beslenme.
Sağlıklı Beslenme / 32.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VİTAMİNLER.
PROTEİNLER VE MİNERALLER
VİTAMİNLER.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
VİTAMİNLER.
YİYECEKLER-İÇECEKLER
Sağlıklı Beslenme.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
Serdar Erşeker Mehmet Şen
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
B VİTAMİNİ. SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları.
LİPİTLER.
Beslenme İlkeleri - 7.
Sunum transkripti:

Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Bazı göz hastalıklarına iyi gelir. Bazı göz hastalıklarına iyi gelir.

Tahıl, sebze, balık, tavuk, süt ve ette çok vardır. Sindirimde görevli organların faaliyetlerini düzenler.

 B6 vitamini Sinir sistemi ve hormonların çalışmasını düzenler.Vücudun savunmasında antikor ve akyuvar oluşumunda rol oynar. Eksikliğinde migren tipi baş ağrısı, kansızlık, ciltte kuruluk, görme problemleri, uyuşukluk, adele zayıflığı ve krampları oluşur.  Karaciğer, böbrek, kırmızı et, balık, yumurta, ekmek, sebzeler  B11 vitamini Kırmızı kan hücreleri ve sinir dokularının oluşumunda aktif rol oynar. Hücre bölünmesi için gereklidir. Bu etkisi ile büyümeyi de sağlar. Anne karnındaki bebeğin sinir sisteminin gelişimi için de gereklidir. Eksikliğinde iştahsızlık, kilo kaybı, bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı, unutkanlık, çarpıntı gibi bazı kalp sorunları oluşabilir.  Karaciğer, böbrek, kırmızı et, ıspanak, marul, yumurta, ekmek, portakal, muz

Tunçgiller (limon, portakal, mandalina ve greyfurt), çilek, soğan, patates domates ve meyvelerde çok vardır. Nezle, grip ve iskorbüt hastalığını önler. Ayrıca vücudun direncini arttırır.

Balık yağı, güneş ışınları, tereyağı, süt, peynir, yoğurt, ve yumurtada çok miktarda vardır. Raşitizm ve kemik erimesini önler. Ayrıca dişlerimizi sağlamlaştırır.

Sütte, ette, karaciğer, bitki ve bitki yağlarında vardır. Gelişme, üreme ve büyümede yararlıdır.

Karaciğer, balık, ıspanak, baklagiller, süt ve yumurtada bulunur. Kanın pıhtılaşmasını sağlar.