Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını.
Advertisements

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
YENİMAHALLE GAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ.
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. TEOG, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Modelin amacı,
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
MARDİN-ARTUKLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
8.Sınıf teog neden önemli?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
Yeni Sınav Sistemi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav hakkında merak ettiğiniz her şey… Tunahan ÇETİN l Psikolojik Danışman ve Rehber.
Özgül DEMİRTAŞ.
ORTAK SINAVLAR.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Bu sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine.
GKV ÖZEL OKULLARI.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi.
İ MKB SARIÇ İ ÇEK ORTAOKULU Mehmet ÖZAN Mehmet ÖZAN (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen)
ÖRNEK PUAN HESAPLAMASI. TÜRKÇE:70 MATEMATİK:80 FEN VE TEKNOLOJİ:90 İNKILAP TARİHİ:80 İNGİLİZCE:70 DİN K. VE A.B.:80 1. DÖNEM ORTAK SINAVLAR DERS PUANLARI.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (TEOG)
ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) Süphan İŞNEL Psikolojik Danışman SİLVAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ IĞDIR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
2015 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ TEOG
TEOG AMACI NEDİR ? Öğrenci,öğretmen okul ilişkisini güçlendirmek
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
Fen ve Teknoloji Yazılısı Matematik Yazılısı Türkçe Yazılısı Yabancı Dil Yazılısı Din Kültürü ve Ahlak.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2015 – 2016 Eğitim - öğretim yılından başlayarak altı temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Adnan Menderes Ortaokulu Rehberlik Servisi Eylül 2013.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
“ORTAK SINAVLAR (TEOG) SINAV SİSTEMİ”
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
FEVZİ KUTLU KALKANCI ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
 eğitim öğretim yılında 8. sınıf olan öğrenciler uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir.  8. Sınıf öğrencileri merkezi ortak.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEOG 10 YIL NASIL GEÇTİ ? LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ … 2004’ E KADAR LGS 2005’ E KADAR OKS 2007’ DE SBS.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU.
TEMEL ÖGRETIMDEN ORTA ÖGRETIME GEÇIS SINAVI Eğitim ve Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
SBS 2014 "Bir hayal inşa edin, daha sonra o hayal de sizi inşa eder.”Robert Schuller.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2016.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
TAH İ R MERZE İ ORTAOKULU ESRA TEPELİ ESRA TEPELİ (Rehberlik Servisi) TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME (MERKEZİ ORTAK SINAV SİSTEMİ)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Sunum transkripti:

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi

TEOG Nedir? Eğitim Öğretim Yılında 8. sınıflarda; – Türkçe – Matematik, – Fen ve Teknoloji, – T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, – Yabancı Dil, – Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

TEOG Uygulaması Nasıl Olacak? Bir dönemde iki sınav yapılan derslerin (yani T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) ilk yazılı sınavı Bir dönemde üç sınav yapılan derslerin (yani Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil) ise ikinci yazılı sınavı ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

Liseye geçiş için, artık öğretim yılı içerisinde okul çerisinde uygulanan sınavların dışında ekstra bir sınav uygulanmayacak! TEOG Uygulaması Nasıl Olacak? ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

Peki bu sınavlar ne zaman yapılacak? ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ DÖNEMSINAV TARİHLERİ MAZERET SINAVI TARİHLERİ SINAV SONUÇLARININ İLANI I. Dönem29-30 Kasım Aralık 2014 Ocak 2015 II. Dönem29-30 Nisan Mayıs 2015 Haziran 2015

Önümüzdeki Yıl Sınavlar Ne Zaman Yapılacak? ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ DÖNEMSINAV TARİHLERİ I. DönemKasım 2015 son hafta II. DönemNisan 2016 son hafta

ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMLARI ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ DERS ADIBAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe Dakika Matematik Dakika Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dakika

ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMLARI ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ DERS ADIBAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji Dakika T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dakika Yabancı Dil Dakika

ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ Sınav Soruları Hangi Türde? 4 seçenekli çoktan seçmeli Yanlış Doğruyu Götürüyor mu? Yanlışlar doğruları götürmüyor?

Öğrencilerimiz Sınava Nerede Girecekler? Her öğrenci sınava KENDİ OKULUNDA girmektedir. ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

Sınav Uygulamaları Nasıl Olacak? Okulda sadece 8. sınıf öğrencileri bulunmaktadır. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmemektedir. ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

Gözetmen Öğretmenler Kimlerdir? ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ Gözetmen öğretmenler;  her sınıfta 2 tane  başka okullardan görevlendirme

– Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi TürkçeMatematikFen ve TeknolojiT.C. İnkılap Tarihi ve AtatürkçülükYabancı DilDin Kültürü ve Ahlak Bilgisi – Derslerine ait sınav tarihine kadar işlenmiş olması gereken ünite-konu-kazanım bilgileri MEB tarafından öğretim ılının başında paylaşılmaktadır. Sınavlarda Hangi Konulardan Soru Gelecek? ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

Bu sınavların telafisi mümkün!!! Bu sınavların telafisi mümkün!!! Mazeretleri okul müdürlüğünce uygun görülenler Okul dışında bir merkezde Ortak sınavlarla eşdeğer nitelikte farklı sorular Peki Hastalık vb. Nedenlerle Sınava Giremeyen Öğrenciler Ne Olacak? ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

YERLEŞTİRME PUANI NASIL HESAPLANACAK? 1. Yılsonu Başarı Puanının Hesaplanması 6 ve 7. sınıflarda bütün derslerin notları 8. sınıfta, 6 temel dersten merkezi yapılan sınavlar dışındaki derslerin notları Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecektir.. Yılsonu Başarı Puanı 100 tam puan üzerinden hesaplanacaktır. ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

Ders Numarası Ders AdıAğırlık Katsayıları 1Türkçe4 2Matematik4 3Fen ve Teknoloji4 4Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi2 5T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük2 6Yabancı Dil2 TOPLAM18 YERLEŞTİRME PUANI NASIL HESAPLANACAK? 2. Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanının Hesaplanması

ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ Her ders için ortak sınavlardan alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır. YERLEŞTİRME PUANI NASIL HESAPLANACAK? 2. Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanının Hesaplanması

ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ YERLEŞTİRME PUANI NASIL HESAPLANACAK? 100 Puan Üzerinden 500 Tam Puan Üzerinden 100 Puan Üzerinden 700 Tam Puan Üzerinden

ÖRNEK YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMASI ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

ÖRNEK YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMASI ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ AĞILIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI 1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1) OSP1 = ((( (SPTürkçe x AKTürkçe + SPMat x AKMat + SPFen x AKFen + SPİnk.Tar.x AKİnk.Tar. + SPYab.Dil x AKYab.Dil + SPDin x AKDin) / AKTop.) / 100) x 700) = ((( ( 85x4 + 35x4 + 90x4 + 85x2 + 60x2 + 75x2 ) /18 ) / 100 ) x 700 ) = Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2) OSP2 = ((( ( 90x4 + 75x4 + 70x4 + 80x2 + 70x2 + 75x2) /18) / 100) x 700) = Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) = (OSP1 + OSP2) / 2 = ( ) / =

ÖRNEK YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMASI ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır. Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) = = =

Puanlar, virgülden sonra dört haneli hesaplanıyor Buna rağmen puanların eşit olması durumunda; – Tercih önceliği, – Sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yılsonu başarı puanı yüksekliği, – Özürsüz devamsız gün sayısının azlığı Puan Eşitliği Halinde Ne Olacak? ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

Okulumuzun geçmiş yıllardaki BAŞARILARI… ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

Okulumuzun 2014 TEOG BAŞARILARI…

ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ Eğitim öğretim yılında 133 tane 8. sınıf öğrencimiz TEOG 1. Dönem (Kasım) sınavına katılmıştır.

ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ öğrencimiz tüm derslerin sorularını doğru yanıtlayarak hepsinden 100 tam puan almıştır.

ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ TEOG MATEMATİK 2.SINAV TÜRKÇE 2.SINAV FEN VE TEKNOLOJİ 2.SINAV YABANCI DİL 2.SINAV İNK. TAR. VE ATATÜRK ÇÜLÜK 1.SINAV DİN KÜLT. VE AHLAK BİL. 1.SINAV TEOG 1. DÖNEM TAHMİNİ PUAN ORTALAM ASI OKUL ORTALA MALARI ,8538

ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ DERS 100 TAM YAPAN ÖĞRENCİ SAYISI MATEMATİK64 TÜRKÇE49 FEN VE TEKNOLOJİ52 YABANCI DİL92 T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK55 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ119

ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ DERS 100 TAM YAPAN ÖĞRENCİ SAYISI 1 BOŞ/YANLIŞ YAPAN ÖĞRENCİ SAYISI 2 BOŞ/YANLIŞ YAPAN ÖĞRENCİ SAYISI MATEMATİK TÜRKÇE49 29 FEN VE TEKNOLOJİ YABANCI DİL T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ11983

Öğrencilerimizin verdiği tahmini net sayılarına dayanarak hesaplanan yerleştirme puanlarına bakarsak; 133 öğrencimizden 33’ ü (%24,8) 490 puan ve üzeri 34’ ü (%25,5) puan arası 14’ ü (%10,5) puan arası tahmini yerleştirme puanı almıştır. ÖLÇME DEĞERLENDİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME BİRİMİ

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…