ESOGÜ KÜTÜPHANESİ Tarihçe  ESOGÜ Merkez Kütüphanesi 20.10.2004 tarihinde hizmete açılmıştır. 7.200 m2 kapalı alana sahip olup, oturma kapasitesi 1.000.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Advertisements

Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.
Hazırlayan : Semiha SARAÇ
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
Kaynak Paylaşımı: Neler Yapıyoruz. Neler Yapabiliriz
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ILL = KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ İSTEK KILAVUZU.
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ KATALOG TARAMA
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
Kaynak ve Hizmetlerin Tanıtımı
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Güssün Güneş & İlkay Holt 9-11 Şubat 2006 Pamukkale Denizli
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
ULAKBİM Vedat Mert Güneri Dursun Ali Çolak
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
KULLANICI / KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUP ÇALIŞMALARI ANKOS 5. Yıllık Toplantısı Haziran 2005 Süleyman Demirel Kütüphanesi, Sakarya.
Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır?
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Tarihçe  Milli Kütüphane kuruluş çalışmaları, 15 Nisan 1946 'da başlatılmış,  1 Nisan 1947'de koleksiyon adedi 'e ulaşmıştır.  Bugün Ankara İl.
İstanbul Medipol Üniversitesi
. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı.
Suna Kıraç Kütüphanesi
Hoşgeldiniz ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Kütüphanesi.
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
BBY 105 B İ LG İ N İ N ORGAN İ ZASYONU I Prof. Dr. Gülbün Baydur.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
BBY 370 Müzelerde Bilgi Yönetimi
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Bilgi Kaynağı Olarak Veri Tabanları
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
İDARİ BİRİMLER GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Mayıs Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı.
URQUHART YASASI.  Urquhart Yasası bilimsel dergilerin “kütüphane ötesi kullanımı”nın (supralibrary use), bu dergilerin her kütüphanenin “kütüphane içi.
Muaz Ayhan IŞIK Türkiye Büyük Millet Meclisi
Aralık İçerik Dil seçimi Sisteme giriş ve şifre değiştirme Basit katalog sorgulama Materyal yeri belirleme Materyal ayırtma (Rezerve etme) Gelişmiş.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
ELEKTRONIK KÜTÜPHANELER Tacettin İnandı. Kapsam E – kütüphane Tıp – Sağlık Kütüphaneleri Hastane Kütüphanesi Elektronik yayınlar.
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
ESOGÜ KÜTÜPHANESİ Tarihçe  ESOGÜ Merkez Kütüphanesi tarihinde hizmete açılmıştır m 2 kapalı alana sahip olup, oturma kapasitesi 1000.
Kütüphane ve Dokümantasyon
KÜTÜPHANELER YURT İÇİ KÜTÜPHANELER Üniversite Kütüphaneleri
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
Bilimsel Bilgiye Erişim
Dijital kütüphane işlevleri
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Gurbet Gunturk Evsel, MLIS
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
BİLGİ KAYNAKLARININ TÜRLERİ
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
Turnitin ve iTenticate; öğrenciler ile eğitimcileri aynı platformda buluşturan, belgelerin orijinalite kontrollerinin yapılmasını, eğitimcilerin bu belgeleri.
Sunum transkripti:

ESOGÜ KÜTÜPHANESİ

Tarihçe  ESOGÜ Merkez Kütüphanesi tarihinde hizmete açılmıştır m2 kapalı alana sahip olup, oturma kapasitesi kişiliktir. ESOGÜ Merkez Kütüphanesinde 40 personel bulunmaktadır.  Kütüphanemizde LC (Library Of Congress) sınıflandırma sistemi kullanılmaktadır. Kataloglama sistemi olarak ise AAKK 2 (Anglo Amerikan Kataloglama Kuralları 2) kullanılmaktadır.  ESOGÜ kitap koleksiyonu yaklaşık adet basılı ve adet elektronik kitap (Ebrary ve Hiperkitap veri tabanından erişilen)’ tan oluşmaktadır.  Süreli yayın koleksiyonunda ise adet ciltli dergi bulunmaktadır. Bunun dışında aboneliği devam eden (güncel ve akademik) 88 adet derginin (3 yabancı 85 yerli) son sayıları salonlarımızda sergilenmektedir.  Tez Bölümümüzde ise adet yüksek lisans ve doktora tezi bulunmaktadır.  ESOGÜ Merkez Kütüphanesinde 14 adet özel çalışma odası (Karel) bulunmaktadır. Hepsinde internet bağlantısı bulunan bilgisayarlar mevcuttur.  Kütüphanemize basılı satın alınan dergilerin yanında, elektronik ortamda da dergiye ulaşımı sağlayan veri tabanlarına abone olunmaktadır.  ESOGÜ Merkez Kütüphanesinin abone olduğu 36 veri tabanından, adet dergiye teze ve adet elektronik kitaba erişim sağlanabilmektedir.

Misyon Üniversitenin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerine destek olmak amacına uygun tüm kaynak ve hizmetleri sağlamak ve geliştirmektir. Bu amacı gerçekleştirmek için: Araştırmacıları bilgi kaynaklarından haberdar etmek ve istenen kaynakları sağlamak, Fiziksel ve sanal kütüphane ortamlarında çalışmaları kolaylaştırıcı gerekli konfor ve şartları sağlamak, Kütüphane koleksiyonlarının ve kaynaklarının korunmasını ve uzun ömürlü olmalarını sağlamak, Toplumsal gelişime, araştırmalara ve öğrenmeye katkıda bulunmak üzere ilgili kurumlar, yurtiçi ve yurtdışı kütüphaneler ve bilgi merkezleriyle işbirliği ve iletişimi geliştirmek, Kaliteli kütüphane anlayışına hizmet için personelde uzmanlık, beceri, bağlılık ve yaratıcılık ruhunu oluşturmak, teşvik etmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak. Bilimsel araştırmanın ve öğrenmenin vazgeçilmez merkezi olarak bilim ve gelişim konusundaki tüm kaynaklara her yerden erişim sağlayan kütüphane vizyonu gereği; Nitelik ve nicelik bakımından en zengin koleksiyona sahip olmak, Ulusal ve uluslararası kütüphane hizmetlerinde girişimci ve öncü olmak, Kütüphane kullanıcılarının ihtiyaçlarını önceden tespit ederek tedbir almak, Teknolojik gelişime uygun arşivleme sistemlerine sahip olmak, Bilgi kaynaklarına erişimin daha kolay ve hızlı olması için inovatif çalışmalar yapmak, için çalışır. Vizyon

Kitap Koleksiyonu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kütüphane koleksiyonunda yaklaşık basılı, elektronik olmak üzere kitap bulunmaktadır. Referans koleksiyonunda istatistiksel bilgi veren kaynaklar, haritalar, atlaslar, sözlükler, ansiklopediler, el kitapları, bibliyografik kaynaklar, biyografik kaynaklar, rehberler, üniversite katalogları, standartlar, almanaklar olmak üzere yaklaşık referans materyali yer almaktadır. Rezerv Birimi'nde öğretim üyeleri ve kütüphaneciler tarafından oluşturulan dönemlik ders kitapları, yardımcı ders kitaplarının bulunduğu 1.200’e yakın bilgi kaynağı bulunmaktadır. Ayrıca Tez Bölümümüzde ise adet yüksek lisans ve doktora tezi bulunmaktadır. Basılı kaynaklar Kongre Kütüphanesi Sınıflama Sistemi'ne göre sınıflandırılmakta ve açık raf sisteminde hizmete sunulmaktadır. Bu sistemde disiplinler, ana ve alt konular olmak üzere bölümlere ayrılır. Kaynaklara verilen yer numaralarında harfler ana konuları, numaralar ise alt konuları temsil eder. Koleksiyondaki basılı ve elektronik kitaplara kütüphane kataloğu OPAC (Online Public Access Catalog) aracılığı ile erişilebilir.

Süreli Yayınlar Koleksiyonu Süreli yayın koleksiyonunda ise adet ciltli dergi bulunmaktadır. Bunun dışında aboneliği devam eden (güncel ve akademik) 66 adet derginin son sayıları salonlarımızda sergilenmektedir. ESOGÜ Merkez Kütüphanesinin abone olduğu 49 veri tabanından, adet dergiye teze ve adet elektronik kitaba erişim sağlanabilmektedir. ESOGÜ Merkez Kütüphanesinde 16 adet özel çalışma odası (Karel) bulunmaktadır. Hepsinde internet bağlantısı bulunan bilgisayarlar mevcuttur. Kütüphanemize basılı satın alınan dergilerin yanında, elektronik ortamda da dergiye ulaşımı sağlayan veri tabanlarına abone olunmaktadır.

Kütüphane Kuralları Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde çalışmakta olan akademik ve idari personel, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi mezunlar derneği üyeleri, protokol yapılan üniversitelerin akademik personeli ve lisansüstü öğrencileri kütüphanenin doğal üyeleridir. Kütüphane kullanımında uyulması gereken genel kurallar;  Kütüphane binası, okuma salonları ve koridorlarda su hariç yiyecek ve içecek tüketilmez.  Kütüphane binası içersinde cep telefonuyla konuşulmaz.  Kütüphane içerisinde izinsiz kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve benzeri araçlarla çekim yapılmaz.  Kullanıcılar, kendi eşyalarından sorumludur. Kaybolan ya da çalınan eşyalardan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı sorumlu değildir.  Okuyucu salonlarında ve koridorlarda yüksek sesle konuşulmaz.  Kütüphane kapanmadan on beş dakika önce, ödünç alma ve iade işlemleri tamamlanır.  Kütüphanedeki bilgisayarlar, sadece eğitim-öğretim ve araştırmaya yönelik amaçlar için kullanılır.  Kütüphane kurallarına uyulmaması durumunda kullanıcı, kütüphane personelinin uyarılarını dikkate almakla yükümlüdür.  Kütüphane bilgi kaynaklarına ve eşyalarına (bilgisayar, sandalye, masa v.b.) zarar veren kullanıcı hakkında gerekli yasal işlem yapılmak üzere Rektörlük Makamına bildirilir.  Bilgi kaynaklarının, izinsiz olarak kütüphane dışına çıkartılması ya da çıkartılmaya teşebbüs edilmesi durumunda, bu eylemde bulunan kullanıcı hakkında gerekli yasal işlem yapılmak üzere Rektörlük Makamına bildirilir.  Üyeler, ilk kullanımda kütüphane kayıt formunda yer alan bilgilerdeki değişiklikleri, zamanında kütüphaneye bildirmekle yükümlüdürler.

Çalışma Saatleri Eğitim - Öğretim DönemiYaz Dönemi BölümlerHafta içiCumartesiPazarHafta içiCumartesiPazar Okuma Salonları Kapalı Ödünç Bölümü Kapalı Özel Odalar Kapalı ILL Kapalı Kapalı Süreli Yayınlar Kapalı Kapalı Görsel İşitsel Bölümü Kapalı Kapalı Fotokopi Kapalı Kapalı 7/24 SalonuTÜM GÜN

Eyüp YÜKSELEyüp YÜKSEL

Dilek TOĞRUDilek TOĞRU

Meral CEMMeral CEM

Songül YAZARSongül YAZAR

Filiz ATLIFiliz ATLI

Alper ÖZDEMİRAlper ÖZDEMİRSorumlu

Emine TUĞYANOĞLUEmine TUĞYANOĞLU Web SorumlusuWeb Sorumlusu Gürkan OLÇUNGürkan OLÇUN

Demet ACARLIDemet ACARLI Leyla TÜTÜNCÜLeyla TÜTÜNCÜ

Serkan HOŞGELDİSerkan HOŞGELDİ Esra AKTAŞLI SEZGİNEsra AKTAŞLI SEZGİN

Metin CANMetin CANSorumlu

Gülcan DURANGülcan DURAN

Seçkin KURTSeçkin KURTSorumlu

Kaner ULUSOYKaner ULUSOYSorumlu

Reşit ATICIReşit ATICISorumlu

Uzman Ayfer URFALIOĞLUUzman Ayfer URFALIOĞLUSorumlu

Yılmaz KAVLAKYılmaz KAVLAK Mine YETİLMEZOĞLUMine YETİLMEZOĞLU

Refik ÖZENLİRefik ÖZENLİSorumlu

Erdim TETİKErdim TETİKSorumlu

Mehmet Sait ALTINAYMehmet Sait ALTINAY

Kevser AKINKevser AKIN

Ali Rıza ALPTEKİNAli Rıza ALPTEKİNSorumlu

Görkem ÇINARGörkem ÇINAR Ayhan ATŞABARAyhan ATŞABAR Gökhan ERYÜCELGökhan ERYÜCEL

Türker ÖZDAĞTürker ÖZDAĞSorumlu

Mehmet ALANMehmet ALANSorumlu

Selçuk AKALINSelçuk AKALIN Aynur SARAÇAynur SARAÇ Sorumlu YardımcısıSorumlu Yardımcısı

Yavuz DURAKYavuz DURAKKezban BABALIKKezban BABALIK

Mustafa KAYAMustafa KAYAVolkan ŞENELVolkan ŞENEL

Ender Emrah IŞIKEnder Emrah IŞIKÇetin BAĞÇetin BAĞ

Gülay ERTEKGülay ERTEK

ESOGÜ KÜTÜPHANESİ