Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Advertisements

ÖSYS’Yİ NE KADAR TANIYORUZ?
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
Mesleki Yeterlilik Kurumu
ÖSYM TERCİH NASIL YAPILIR.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Sait Gürsoy’la Başarıya Doğru. Bakış Açısı 1950’li yıllar: “Ne bulursam onu alırım.” 1970’li yıllar: “Neyi alabilirsem onu alayım.” 2010’lu yıllar: “Ne.
Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm.
SINAVSIZ GEÇİŞ ve OBP.
Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN. Bologna Süreci nedir? Pek çok uluslararası kuruluşun işbirliği ile Türkiye’nin de dahil olduğu 47 üye ülke tarafından.
Ahmet SARI Rehber Öğretmen
Tercih İstatistikleri 2014
Polonya Yükseköğretim Sistemi
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
YGS-LYS SUNUMU.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI.
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
2015 YILI ÜNİVERSİTELERDE ÖZEL YETENEK PROGRAMLARI VE ŞARTLARI *Özel yetenek gerektiren programların sınavları ile seçme ve yerleştirme işlemleri yükseköğretim.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
Rehberlik Servisi ŞARKÖY ANADOLU L İ SES İ. Nedir Bu ÖSYS? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı  Üniversiteye girmek isteyen öğrenciler arasında eleme.
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi
. TERCİH. Öğrenci & Rehber Öğretmen  Hocam, Ankara mı? İstanbul mu? Aslında Eskişehir’de fena değil…  Çift anadal, yandal ne demek?...  Hocam mimarlık.
Alan-Ders Seçimi Seminerine HOŞGELDİNİZ
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Her Noktada Gölge Okul… Birikim Dersaneleri YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
YGS PUANLARıMıZ BELLI OLDU ŞIMDI NE YAPACAĞıZ?. ÖNCELIKLE PUAN ARALıĞı  Meslek liseli değilsek umutlarımız başka bir bahara kaldı   Meslek liseli isek.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ORTAK PROGRAMLAR ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
(ÖSYS) KILAVUZU. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri 6-20 OCAK 2016 ÜCRET ÖDEME İÇİN SON GÜN, 21 OCAK 2016.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
İÇ SINAVI.
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
FATMA CAN REHBERLİK SERVİSİ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ MESLEKLER VE KARİYER PLANLAMA
DENİZ HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ÇANAKKALE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE 1) İLE YATAY GEÇİŞ
ÜNİVERSİTE TERCİH KURSU OCAK 2018.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
EFSANE BİLİM…. EFSANE BİLİM EFSANE BİLİM..
Sait Gürsoy’un Özgeçmişi 1954 yılında doğan Sait Gürsoy, ilk ve orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlamış, ardından da Galatasaray Yabancı Diller.
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Sunum transkripti:

Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN YÖK DENKLİK SİSTEMİ Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN

Bologna Süreci nedir? Pek çok uluslararası kuruluşun işbirliği ile Türkiye’nin de dahil olduğu 47 üye ülke tarafından oluşturulan süreçte Avrupa Yükseköğretim Alanı içerisinde yer alan ülke vatandaşları, yükseköğrenim görmek ya da çalışmak amaçları ile Avrupa’da kolayca dolaşabileceklerdir

TANIMA Fiziki Yapısı Kadro Yapısı Yurtdışında gideceğiniz üniversitenin Fiziki Yapısı Kadro Yapısı Eğitim Uygulamaları gibi kriterler incelenerek eğitim kurumunun üniversite vasfı taşıyıp taşımadığına karar verilir. Bir diploma için denklik başvurusu yapabilmeniz için öncelikle diplomayı aldığınız üniversitenin YÖK tarafından tanınıyor olması gerekir

DENKLİK Yurt dışında alınan eğitimle Türkiye’de aynı bölümün zorunlu dersleri, içerik ve yoğunluklarıyla uyumlu olması aranır. Bu uyum ve uygunluk varsa aldığınız diplomaya denklik verilir. Bu uyumun olmaması durumunda ise, eksik görülen dersleri Türkiye’de bir üniversitede almanız ya da denklik sınavına girmeniz istenebilir. Denklik sınavında 100 üzerinden 50 puanı almanız durumunda diplomanıza denklik verilir.

Denklik Başvurusu Denklik İşlemleri ve Başvuru Sorgulama 444 8 965 Adres: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı – 06539 Bilkent / ANKARA E-posta: denklik@yok.gov.tr

DENKLİK ÖNEMLİ DEĞİLSE Türkiye’de özel sektörde, ya da diplomanızı yurtdışında tanıyan ülkelerde yoluma devam edeceğim diyorsanız sadece lise diplomanızla Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya, Polonya ve Macaristan’da çok sayıda bölüme kaydolabilirsiniz.

DENKLİK ÖNEMLİ İSE A) Dünyada En İyi 500 Üniversitede Eğitim Alacaklar B ) İlk 500’ün Dışındaki Diğer Üniversitelerde Eğitim Alacaklar Yurtdışında eğitime başladığınız yıl, ilk 500’ün dışında bir üniversitede eğitim alacaksanız, YÖK’ün tanıdığı bir üniversitede, eğitim alacağınız bölüme göre denklik ön koşullarını yerine getirmeniz gerekiyor TIP Doktorluğu Okuyacaklar için Denklik Ön Koşulu YGS ve LYS ye girmiş ve Tıp Doktorluğu alanındaki sıralamada ilk 40 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor.

DENKLİK ÖNEMLİ İSE TIP Doktorluğu Okuyacaklar için Denklik Ön Koşulu YGS ve LYS ye girmiş ve Tıp Doktorluğu alanındaki sıralamada ilk 40 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor. HUKUK Okuyacaklar için Denklik Ön Koşulu 1. sınıfa başlayacağınız yıl, YGS ve LYS’ye girmiş ve Hukuk alanındaki sıralamada ilk 150 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor. Mimarlık Okuyacaklar için Denklik Ön Koşulu YGS ve LYS’ye girmiş ve Mimarlık alanındaki sıralamada ilk 200 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor.

DENKLİK ÖNEMLİ İSE Mühendislik Okuyacaklar için Denklik Ön Koşulu YGS ve LYS’ye girmiş ve Mühendislik alanındaki sıralamada ilk 240 bin içinde yer almış olmanız gerekiyor. Diğer Bölümlerde Okuyacaklar İçin Denklik Ön Koşulu 1. sınıfa başlayacağınız yıl, ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS’ye girmiş ve Türkiye’deki yükseköğretim kurumları bünyesindeki programlara yerleşen en son öğrencinin almış olduğu puanı almış olmanız gerekiyor. Dolayısı ile puanınız o yıl Türkiye’de herhangi bir bölümde eğitim almanıza olanak tanıyorsa, yurtdışında da okuyabileceksiniz.

DENKLİK ÖNEMLİ İSE ÖSYS Kılavuzunda Yer Almayan Alanlarda Okuyacaklar İçin Denklik Ön Koşulu – ÖSYS Kılavuzunda yer almayan alanlarda eğitim alacaksanız, ön lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 150, lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 180 puan almanız gerekiyor.

Yurt Dışı Üniversite Eğitimde Dikkat Edilecek Hususlar Akademik Eş Değerlilik Bütçe Eş Değerliliği Okulun Yeri Yabancı Öğrenciye Sunduğu Olanaklar İklim Koşulları

Başvuru Süreci Şartlı Kabul Mektubu Akademik başarı ( SAT, GMAT, GRE, TOEFL) Yabancı Dil yeterliliği

Meslek Seçim Süreci ve Aile Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN