DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı CEM İ L GÖKTAŞ 1.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SÜPER AİLE KONUT SİGORTASI
Advertisements

SİGORTA ACENTELERİ.
İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
06/03/11 06/03/11 BENİM SİGORTAM 1.
YANGIN BRANŞI SİGORTA ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
KASKO.
SORUMLULUK SİGORTALARI
NAKLİYAT SİGORTALARI.

TARSİM ÇİFTÇİ EĞİTİMİ SARAY İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
ÖZEL HASTANELERDE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASININ İŞLEYİŞİ VE SORUNLARI
YASAL SORUMLULUKLAR VE SİGORTA
RİSK YÖNETİMİ 1. HAFTA.
ILO Kabul Tarihi: 6 Ekim 1936 Kanun Tarih ve Sayısı: / 4942
Bingöl Kamu Hastaneleri Birliği
Sürücü kusuru sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanma; Alkolün etkisi ; Kaza yüzünden araçtaki değer kaybı Samim Unan.
HIRSIZLIK SİGORTASI.
NİSAN 2013Sağlık Satış Departmanı1 SAĞLIĞIM TAMAM SİGORTASI
SİVİL SAVUNMA.
TÜRKİYE DENİZCİLİK VAKFI KONUT SİGORTALARI SUNUMU 07/02/2012 Consumer Connexions Osman Mert & Melis Oktay Istanbul.
PINAR SRC VE PSİKOTEKNİK MERKEZİ
KONUT SİGORTALARI Konut sigortanızı yaptırırken 3 türlü seçim yapabilirsiniz: Konut sigortası ile bina ve isteğe bağlı olarak içinde yer alan eşyalar güvence.
SAĞLIK SİGORTASI Sağlık sigortası, sigortalıların sigorta süresi içerisinde hastalanmaları ve/veya herhangi bir kaza sonucu yaralanmaları halinde tedavileri.
Kıyı Tesisleri Deniz Kirliliği Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası 19/10/2010, İstanbul 19/10/2010, İstanbul.
Sigorta Hukuku /9/ Kaş Uluburun.
KASKO SİGORTASI.
Motorlu aracın işletilmesi sırasında 3
SİGORTA TÜRLERİ 4. HAFTA.
KAZA VE HADİSE. KAZA VE HADİSE İŞ KAZASI BİLEŞENLERİ GÜVENSİZ DURUM YETERSİZ DENETİM GÜVENSİZ DAVRANIŞ İŞ KAZASI SAKAT KALMA YARALANMA ÖLÜM.
SİGORTA SÖZLEŞMESİ Sigorta sözleşmesi T.T.K maddesinin son fıkrasında tanımlanmıştır. “sigorta bir akittir ki, bununla sigortacı bir pirim karşılığında.
AVUKATLAR MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
1.3. Genel Sorumluluk Sigortaları. Bir toplum içinde yaşayan insanların, içinde yaşadıkları toplumun koyduğu koşul ve kuralları gereğince yerine getirmek.
Yangın ve Doğal Afet Sigortaları
Montaj Sigortaları, Montaj Bütün Riskler. Bu sigorta teminatı, kuruluş sırasında tesise monte edilecek makinaların, montajının başlamasından montaj işleminin.
Zorunlu Sertifika Mali Sorumluluk
DOKTOR SORUMLULUK MESLEKİ MALİ MESULİYET SİGORTASI.
SORUMLULUK SİGORTALARI
INCOTERMS 2.) CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO (CIP ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
INCOTERMS 3) FREE ALONGSIDE SHIP ( FAS ) Satıcının Yükümlülükleri
İŞYERİM PAKET SİGORTALARI
Satıcının Yükümlülükleri Alıcının Yükümlülükleri
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
HAVACILIK SİGORTALARI
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
 ERGO. EN FAZLA İKİ PARÇADA OLAN ÖLÇÜ SINIRI OLMAYAN KÜÇÜK HASAR ONARIMINIZI AUTO KİNG FİRMASINDA 500 TL YE KADAR YAPAR. HASAR DOSYASI AÇILMAZ. HASARSIZLIK.
 Ürün geri çağırma sigortası ÜRÜN İÇERİĞİ VE TEMİNATLAR: Sigortalı ürünün,üretimi dağıtımı,ambalajlaması sırasında meydana gelen kazaen bozulma tahrifat,etiket.
Serbest muhasebeci mali müşavir sigortası. Serbest muhasebeci mali müşavir sorumluluk sigortası Bu sigorta ile Sigortacı, Sigortalının vermekte olduğu.
Ticari genişletilmiş kasko. Ticari kasko ürünü Ürünümüzün sunduğu teminatlar; Aracınızın çarpması ya da aracınıza çarpılması Aracınızın çalınması Aracınızın.
Kanser sigortası. Kanser Hastalığı (Cilt Kanseri hariç) Kanser Kanser Hastalığı, yeni anormal hücrelerin fokal otonom bir şekilde çoğalarak normal dokulara.
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI Başa Dön. Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan.
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
 Tıbbi Laboratuvar Sorumluluk Paket Poliçesi.   çalışan Başına Net Prim: Asgari Prim:  Teminat çalışan başına prim  TL 300 TL  TL.
Laboratuvar (Tıbbi Tahlil Hariç) ve Muayene Hizmetleri (Egsoz Ölçümü Dahil) Mesleki Sorumluluk Sigortaları sigorta Kapsamı Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının.
Sigorta Koluİşveren Payı (%) Çalışan Payı (%)Toplam (%) Malüllük, Yaşlılık ve Ölüm Kısa Vadeli Sigorta Kolları 2-2 Genel Sağlık Sigortası 7,5512,5.
DAHA GÜVENLİ TİCARET ANKARA - ÇİN.
Konu 7: Reasürans Türleri: Kot-Par
Teknik Karşılıklar 12/05/2017.
BÖLÜM 3: SİGORTACILIĞA GİRİŞ
Ticari Risk Yönetimi ve Ticari Alacak Sigortası
TÜRKİYE’DE GENEL SAĞLIK SİGORTASI
BÖLÜM 6: SİGORTA SÖZLEŞMESİ - I
HAFTA 2: SİGORTA SÖZLEŞMESİNİN TARAFLARI VE TEMEL PRENSİPLER
YENİ TARIM SİGORTALARI SİSTEMİ DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTASI.
BÖLÜM 24 MOTORLU TAŞIT SİGORTALARI
TMS-19 ÇALIŞANLARA SAĞLANAN FAYDALAR
Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası
Sigortanın tanımı Sigortacının alacağı bir prim karşılığında bir kimsenin para ile ölçülebilir, yasa ile korumaya değer bir menfaatine zarar veren bir.
Sunum transkripti:

DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı CEM İ L GÖKTAŞ 1

2 Deniz Yolu Yolcu Taşımacılı ğ ı Sorumluluk Sigortası

DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı GENEL ŞARTLARı  Yolcular, poliçede belirtilen bir deniz aracında seyahat ediyor olmalıdırlar.  Kaza, deniz aracının yola çıktı ğ ı noktadan varış noktasına kadar geçecek süre içinde meydana gelmiş olmalıdır.  Kaza, yolculuk süresi içinde yapılan duraklamalarda da meydana gelmiş olabilir.  Kaza sırasında, seyahat eden yolcular, bedeni bir zarar görmüş olmalıdır.  Ya da kaza sırasında, seyahat eden yolcuların yanlarında bulunan eşyalar zarar görmüş olmalıdır. 3 Deniz Yolu Yolcu Taşımacılı ğ ı Sorumluluk Sigortası

TEMINAT GÜVENCELERI  Ölüm teminatı: E ğ er kazanın oldu ğ u tarihinden itibaren iki yıl içinde yolcu hayatını kaybederse, ölenin deste ğ inden yoksun kalanların bu yöndeki tazminat tutarıdır.  Sakatlık teminatı: E ğ er kaza sırasında veya kazanın oldu ğ u tarihten itibaren iki yıl içinde yolcu sakat kalırsa, tedavinin sona ermesi ve sakatlı ğ ın kesin olarak tespit edilmesi halinde sakatlanma tazminat tutarıdır.  Tedavi giderleri teminatı: Kaza yüzünden yaralanan yolcuların ilk yardım, muayene ve hastanede veya di ğ er kuruluşlardaki ayakta veya yatakta tedavi giderleridir.  Maddi hasar teminatı: Kaza sırasında, yolcuların yanlarında bulunan ya da eşyalar için ayrılmış bölümde bulunan her türlü eşyanın kaza sırasında u ğ rayaca ğ ı zararlardır. 4 Deniz Yolu Yolcu Taşımacılı ğ ı Sorumluluk Sigortası

TEMINAT KAPSAM DıŞINDA KALAN HALLER  İ şletmecinin talep edece ğ i tazminat talepleri.  İ şletmecinin, eylemlerinden sorumlu oldu ğ u kaptan, kaptan yardımcıları ve benzeri di ğ er çalışanların ve yolcu bileti olmayan kişilerin tazminat talepleri.  Savaş ilan edilmiş olsun olmasın, her türlü savaş hareketleri, istila, çarpışma, ihtilal ve ayaklanma gibi olaylar ve bunların gerektirdi ğ i askeri hareketler.  İ şletmecinin ilgili mevzuata uygun düzenli bir hat izni olmaması durumunda ortaya çıkan tazminat talepleri.  Deniz aracında taşınmakta olan motorlu araçlara ilişkin tazminat talepleri.  Resmi makamların deniz trafi ğ i ile ilgili faaliyetlerinin neden oldu ğ u zararlara ilişkin tazminat talepleri.  Nükleer, biyolojik ve kimyasal riskler ve bunların gerektirdi ğ i askeri önlemler.  Grev, lokavt, işçi hareketleri ve halk hareketlerine katılma.  Terör eylemleri ve bu eylemleri önlemek amacıyla yapılan resmi müdahaleler sonucunda meydana gelen zararlar.  Tehlikede bulunan insanları ve malları kurtarmak durumu dışında, yolcunun kendisini bile bile tehlikeye atacak hareketlerde bulunması.  Deprem, fırtına ve tsunami gibi do ğ al afetler.  Deniz korsanlı ğ ı veya deniz aracını kaçırma yüzünden ortaya çıkan zararlara ilişkin tazminat talepleri. 5

 Düzenli sefer yapan gemilerin işletmecilerinin yaptırmak zorunda oldukları ‘’Deniz Yolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’’na aşağıda yer alan tarife ve talimat uygulanır. Teminatlar (TL) A- Tedavi GideriB-Sakatlanma ve ÖlümC- Maddi Teminat Kişi BaşınaKaza BaşınaKişi BaşınaKaza BaşınaKişi BaşınaKaza Başına YÜRÜRLÜK Bu Tarife ve Talimat 09/03/2011 tarihinde yürürlü ğ e girer. 6 Deniz Yolu Yolcu Taşımacılı ğ ı Sorumluluk Sigortası

 Asgari teminat tutarları aşağıdaki tabloda belirlenmiştir.  Yolcuların kaza sonucu hasara uğrayan eşyalarına ilişkin maddi tazminat, aşağıdaki teminat limitleri dahilinde karşılanır.  Sigorta primleri, bu Tarife ve Talimat dikkate alınarak Türkiye’de sorumluluk branşında ruhsatı olan sigorta şirketlerince serbestçe belirlenir. Teminatlar (TL) A- Tedavi GideriB-Sakatlanma ve ÖlümC- Maddi Teminat Kişi BaşınaKaza BaşınaKişi BaşınaKaza BaşınaKişi BaşınaKaza Başına Deniz Yolu Yolcu Taşımacılı ğ ı Sorumluluk Sigortası

HASAR İHBAR  Hasar ihbarı acente veya sigortalı tarafından, dilekçe, faks ve aracılı ğ ıyla gerçekleştirilebilmektedir.  Tazminata yol açan olay, sigorta ettiren veya hak sahibi tarafından ö ğ renildi ğ i tarihten itibaren 30 iş günü içinde;  Olay yurtdışında meydana gelmişse 60 iş günü içinde sigortacıya ihbar edilir. 8 Deniz Yolu Yolcu Taşımacılı ğ ı Sorumluluk Sigortası

İHBAR İÇİN GEREKENLER o Hasar Tarihi, o Poliçe Numarası, o İhbarda bulunan kişinin Adı/Soyadı, o İhbarda bulunanın telefon numarası, o Hasar Sebebi, o Tahmini hasar miktarı, o Hasar şeklinin kısaca tanımı 9 Deniz Yolu Yolcu Taşımacılı ğ ı Sorumluluk Sigortası