Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YEŞİLBAĞ’A DEĞER KENDİNE GÜVEN YEŞİLBAĞ’DA DEĞERLER EĞİTİMİ: OCAK 2016.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YEŞİLBAĞ’A DEĞER KENDİNE GÜVEN YEŞİLBAĞ’DA DEĞERLER EĞİTİMİ: OCAK 2016."— Sunum transkripti:

1 YEŞİLBAĞ’A DEĞER KENDİNE GÜVEN YEŞİLBAĞ’DA DEĞERLER EĞİTİMİ: OCAK 2016

2

3 Kendiniz Kadar Başarılı, Kendiniz Kadar Başarısız
Olacaksınız!

4 Bir vakit, su, ateş ve başarı dost olmuşlar
Bir vakit, su, ateş ve başarı dost olmuşlar. Birlikte eğlenirken, birden bir gün birbirlerini kaybetme ihtimali akıllarına gelmiş. Eğer birbirlerini kaybederlerse, nasıl bulabileceklerini konuşmaya başlamışlar.

5 Sonra Ateşe sormuşlar: “Seni kaybedersek ne yapalım?”
Önce Su atlamış: “Nerede bir şırıltı duyarsanız, orada beni bulabilirsiniz.” Sonra Ateşe sormuşlar: “Seni kaybedersek ne yapalım?” “Bir duman gördüğünüz yerde, ben varım demektir.” diye yanıtlamış Ateş. Sıra Başarıya gelmiş. “Seni kaybedersek nereye bakalım?” diye sormuşlar. “Beni dışarıda aramayın,” demiş Başarı, “beni bulmak istediğinizde insanların içine bakın!”

6

7 Bunu soranlara, “KENDİ İÇİNE BAK!” derim. “İçinde olmayan şey, dışına çıkmaz! Testinin dışına sızan, testinin içinde olandır.”

8 İnsan düşündükleri değil,yaptıkları kadardır.
Sınırları değil, sınırları zorladığı kadardır. Yapamayacağını sandıkları değil, yapmayı zorladıkları kadardır...

9 La Fontain masallarından birinde, bilge çiftçi, ölümünün yaklaştığını hissettiği zamanda, oğullarını hasta yatağının başına toplar. “Tarlamızı sakın satmayın, toprağın altında hazine gömülü, ama tam olarak nerede bilmiyorum.” der.

10 Baba öldükten sonra, çocukları saklı hazineyi bulmak için toprağı alt üst ederek kazar, sürerler. Hazine bulamazlar. Kazmışken bir şeyler ekerler. O tutkulu kazma sayesinde toprak o yıl hazine değerinde mahsul verir. Çocuklar babalarının mesajını alırlar: Hazine hayaliyle tutkuyla çalıştılar, hayat da onları hazine değerinde ödüllendirdi. Asıl hazine, bu dersin kendisidir.

11 Siz kendiniz tarlasınız; kendinizi kullanım kılavuzunuza uygun kullandıkça, kendinizi işlemek için daha fazla zaman harcadıkça, kendinize yatırımlarınızı arttırdıkça kendinizden alacaklarınız artacak , bu da kendinize inancınızı artıracak.

12

13 Başarı önce içte başlar, sonra dışa yayılır
Başarı önce içte başlar, sonra dışa yayılır. İçte başaramadığını, dışta da başaramaz insan. İşe içten başlanmalı bu yüzden. Önce iç dünyayı düzenlemeli. Çünkü insanın içi değişirse, dışı da değişir. Hemen olmaz ama bir gün, bir şekilde olur.

14


"YEŞİLBAĞ’A DEĞER KENDİNE GÜVEN YEŞİLBAĞ’DA DEĞERLER EĞİTİMİ: OCAK 2016." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları