Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AMBALAJLAR ÜZERİNDEKİ SEMBOL VE İŞARETLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AMBALAJLAR ÜZERİNDEKİ SEMBOL VE İŞARETLER"— Sunum transkripti:

1 AMBALAJLAR ÜZERİNDEKİ SEMBOL VE İŞARETLER
SEMBOL, İŞARET, KODLAR ANLAMLARI Ambalajın geri dönüşümlü veya geri kazanımlı olduğunu gösteren sembol. Geri dönüştürülmüş maddeden elde edilmiş ürünlerin ambalajlarında kullanılan sembol ÇEVKO Vakfı üyesi olanların kullandığı ambalaj sembolüdür. Geri kazanım sorumluluğunu ÇEVKO’ya devrettiğini gösteriyor. Gıda maddeleri ile temas eden madde ve malzeme ambalajlanmasında kullanılan semboldür. Bu sembol, ambalaj malzemesinin gıdaya temas ettiği (değdiğini) anlatır. 

2 Patlayıcı ürün içermektedir.
Oksitleyici ürün içermektedir. Alevlenebilir ürün içermektedir. Toksik(zehirli) ürün içermektedir. İçerisindeki ürün deriyle teması halinde tahriş edebilir.

3 Solunum yolu enfeksiyonuna neden olabilecek ürün içermektedir.
Kullanımı sonrasında doğaya bırakılmamalıdır. Çevreye zararlı ürün içermektedir. Sağlığa zararlı ürün içermektedir. Sıkıştırılmış gaz içermektedir. Çöp Adam :Tüketiciye yönelik bir işarettir. Ürünü kullandıktan sonra ambalajını çöpe atınız.

4 Avrupa Birliği'nin teknik mevzuat uyumu çerçevesinde
Ambalaj üzerinde açılıp kapanan bir kapağın ya da mekanizmanın olduğunu anlatır. Avrupa Birliği'nin teknik mevzuat uyumu çerçevesinde güvenlik koşullarına uygun olduğunu gösteren bir işarettir.  Ambalajlanacak ürünün +, - toloransı olmaksının %100 net dolum olduğunu anlatan semboldur. Türk malı olduğunu anlatılan sembol.

5 ‘’Ambalajın içindeki malzeme kırılabilir.” anlamına gelen sembol.
“Ambalajın içindeki malzemeyi nemden koruyunuz.” anlamında kullanılam sembol “Güneş ışığından koruyunuz.” anlamına gelen sembol.

6 1. Kağıt/karton malzemesinden imal edildiğini gösteren simge.
2. Metal bir malzemeden imal edildiğini gösteren geri dönüşüm. 3. Ürünün cam malzemeden imal edildiğini gösteren bir geri dönüşüm simgesi. 4. Ambalajın geri dönüşebilir malzemeden olduğunu gösteriyor.

7 1- Barkod 2- Hizmet üreten sektörlerde, iş yerleri, kurum veya kuruluşların verdiği hizmetlerin yeterliliğinin, ilgili Türk Standardına ve/veya Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan kriterlere uygunluğunu gösteren bir belge. Geçerliliği 1 yıl 3- “Kullanımı sonrasında doğaya bırakılmamalıdır. Çevreye zararlı ürün içermektedir.” anlamına geliyor. 4- Trans yağ yoktur. 5-  Türk Malı

8


"AMBALAJLAR ÜZERİNDEKİ SEMBOL VE İŞARETLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları