Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ"— Sunum transkripti:

1 TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
3) Çeki Listesi: Ticari faturada belirtilen ve malzemenin brüt-net ağırlığına ilişkin bilgileri tedarikçi dışında 3. bir şahıs ya da tedarikçi tarafından beyan edilmesidir. 4) Koli / Ambalaj Listesi: Malzemenin paketleme, kutulama, sandıklama, balyalama vb. ayrıntıları ile her paket içerisinde bulunan malzemenin dökümlerinin yer aldığı listedir. 5) Spesifikasyon Belgesi: Koli listesindeki bilgilere ek olarak malzemeye ait birim fiyat ve tutarını gösterir.

2 TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
6) İhracatçı Kalite Kontrol Belgesi: Bu belge ihracatçı tarafından düzenlenen malzemenin gerekli kalite kontrol ölçütlerinin yapıldığını beyan eden belgedir. İthalatçı ihracatçının bu belgesini yeterli görmez ise 3. bir gözetim şirketine kalite kontrolünü yapmasını ve yeni bir belge düzenlenmesini talep edebilir. 7) Üçüncü Tarafın Düzenlediği Kalite Kontrol Belgesi: Malzemenin incelenmesinin gözetim şirketince yapılması ve belgelenmesidir. 8) Gemi Ölçüm Raporu: Sıvı olarak tankere ve gemiye yüklenen yakıt, kimyevi madde vb. nin gemi tankını ne kadar doldurduğunu ve boşaltma esnasında ne kadar fire olduğunu gösteren belgedir. Denizcilik şirket uzmanlarınca veya gözetim şirketi tarafınca düzenlenir.

3 TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
RESMİ BELGELER: 1) Dolaşım Belgesi: AB ülkelerine üye ülkeler arasında gümrük vergileri oranlarında belirli bir indirim sağlayan belgedir. 2) Konsolosluk Belgesi: Tedarikçi tarafından ithalatı yapılan ülkenin konsolosluğu tarafından düzenlenecek olan belgenin doldurulup konsoloklukça tasdiki yapılan dökümandır.

4 TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
3) Sağlık ve Veteriner Sertifikası: İnsan veya hayvan sağlığı ile ilgili giriş-çıkışlarında sağlık kurumları tarafından verilen belgedir. Gıda maddeleri, deri, et, canlı hayvan vb. ürünlerin satımında istenen belgedir. Bu belgelerde hijyenik özelliklerin ne oranda yer aldığını gösteren belgedir. 4) Helal Belgesi: Müslüman ülkelerin yaptıkları gıda ürünlerinde alıcılar tarafından talep edilen belge olup ilgili ülkenin diyanet işleri kurumu tarafından düzenlenir. 5) Boykot / Kara Liste Sertifikasyonu: Birbirleri ile savaş halinde olan veya siyasi ilişkileri kesilmiş ülkeler birbirlerini kara listeye aldıkları zaman uluslar arasıticarette tedarikçi firmalar ilgili malzemenin o ülkeye ait kara sularından, hava sularından ya da taşıma aracından faydalanamayacağını beyan eden belgedir.

5 TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
6) Radyasyon Belgesi: Tedarikçi tarafından ihraç ülkesinin nükleer enerji kurumuna başvurarak o malzemede radyasyon olmadığını gösteren belgedir. 7) Tasdikli Fatura: Tedarikçi faturasının ithalatçı ülkesinin konsolosluğu tarafından tasdik edilmiş halidir. Yurtdışından malzeme ithal edecek iseniz ve sizin gümrüğünüzde bu malzeme için bazı koşullar varsa, o faturanın ithalatçı ülkenin konsolosluğuna gidip tasdik ettirmek gerekir. 8) Menşei Şahadetnamesi: Malzemenin imal edildiği ülkesini gösteren belgesine denir. Bu belge ihracatçının ülkesindeki yerel ticaret odaları tarafından tasdik edilen belgedir.


"TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları