Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİ TOPLAMA VE DÜZENLEME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİ TOPLAMA VE DÜZENLEME"— Sunum transkripti:

1 VERİ TOPLAMA VE DÜZENLEME
ÜNİTE 3 VERİ TOPLAMA VE DÜZENLEME TABLO VE GRAFİKLER GRAFİK

2 GRAFİK Çeşitli çalışmalarda elde edilen bilgileri, bir bakışta anlayabilmek için yapılan resim, şekil ve çizgilere grafik denir. VERİ TOPLAMA Bir grafiğin oluşması için toplanan bilgilere veri denir. Örnek:1 Okulumuzun 3/B sınıfından bir öğrenci görevlendirilerek okul kantininde Kasım ayında satılan ayran, kola ve simit miktarını öğrenmesi istenmiştir. Öğrenci, 80 tane ayran, 50 kola ve 90 tane simit satıldığını saptamıştır. Öğrenci veri toplamıştır.

3 Okul kantininde satılan yiyeceklerin grafiği
ŞEKİL GRAFİĞİ Çoklukların elaman sayılarını şekillerle gösteren grafiklere şekil grafiği denir Şekil grafiğinin altına her şeklin kaç varlığı temsil ettiği yazılır. Örnek 1’de öğrencinin bulduğu verileri şekil grafiği ile gösterelim. Okul kantininde satılan yiyeceklerin grafiği İçecekler ve yiyecekler İçecek ve yiyecek sayısı ayran kola simit Her şekil 10 varlığı gösteriyor.

4 MEYVE SAYISI ŞEKİL GRAFİĞİ MEYVELER Elma çilek Muz
Her şekil 4 meyveyi gösterir.

5 ÇETELE TABLOSU Çeşitli çalışmalarda elde edilen bilgileri, saymayı kolaylaştırmak için her bir varlık için bir çizgi çizilerek, çizgilerin beşer beşer birleştirilerek tablo oluşturma çalışmasına çetele denir.

6 Meyvelerle ilgili çetele tablosu
meyve sayısı elma çilek muz

7 SIKLIK TABLOSU Bir grafiğin oluşması için toplanan verilerin sayısal olarak rakamlarla tabloya yazılmasına sıklık tablosu denir.

8 Meyvelerle ilgili sıklık tablosu
meyve sayısı elma 24 çilek 8 muz 16


"VERİ TOPLAMA VE DÜZENLEME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları