Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURABİYE HIRSIZI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURABİYE HIRSIZI."— Sunum transkripti:

1 KURABİYE HIRSIZI

2 Bir gece kadının biri bekliyordu hava alanın- da
Bir gece kadının biri bekliyordu hava alanın- da. Daha epeyce zaman vardı uçağın kalkmasına. Havaalanındaki dükkandan bir kitap ve bir paket kurabiye alıp, kendisine oturacak bir yer buldu.

3 Kendisini kitaba öylesine kaptırmıştı ki, ama yine de yanında oturan adamın
olabildiğince cür’etkar bir şekilde aralarında duran paketten birer birer kurabiyeleri aldığını gördü, ne kadar görmezden gelse de!

4 Bir taraftan kitabını okuyup, bir tarafta kurabiyesini yerken, gözü saatteydi, "Kurabiye Hırsızı" yavaş yavaş tüketirken kurabiyelerini. Kulağı saatin tiktaklarındaydı ama yine de engelleyemiyordu “tik tak” sesleri sinirlenmesini. Düşünüyordu kendi kendine, "Kibar bir insan olmasaydım, morartırdım şu adamın gözünü!"

5 Her kurabiyeye uzandığında, adam da uzatıyordu elini
Her kurabiyeye uzandığında, adam da uzatıyordu elini.Sonunda pakette tek bir kurabiye kalınca "Bakalım şimdi ne yapacak?" dedi kendi kendine. Adam yüzünde mahcup bir gülümsemeyle uzandı son kurabiyeye ve böldü kurabiyeyi ikiye. Yarısını kurabiyenin atarken ağzına, verdi diğer yarıyı kadına.

6 Kadın kapar gibi aldı kurabiyeyi adamın elinden ve
"Aman Tanrım, ne cür’etkar ve ne kaba bir adam, Üstelik bir teşekkür bile etmiyor!" Anımsamıyordu bu kadar sinirlendiğini hayatında. Uçağının kalkacağı anons edilince bir iç çekti rahatlamayla. Topladı eşyalarını ve hışımla yürüdü çıkış kapısına, dönüp bakmadı bile "Kurabiye Hırsızı"na.

7 Uçağa bindi ve rahat koltuğuna oturdu, uzandı sonra, bitmek üzere olan kitabına. Çantasına elini uzatınca, gözleri şaşkınlıkla açıldı. Gözlerinin önünde bir paket kurabiye öylece duruyordu!

8 Çaresizlik içinde inledi, "Aman Allah’ım
Çaresizlik içinde inledi, "Aman Allah’ım! Bunlar benim kurabiyelerimse eğer; ötekiler de onundu ve paylaştı benimle her bir kurabiyesini!" Gayri ihtiyari yerinden doğrulmak istedi ama özür dilemek için çok geç kaldığını anladı üzüntüyle. Artık uçak çoktan havalanmıştı bile. Kaba ve cüretkar olan, "Kurabiye Hırsızı" kendisiydi meğerse.

9 Hazırlayan Engin DEMİRCİ "Hayat, başkalarını suçlamadan önce kendimize dönüp bakmamız gereken yerdir."


"KURABİYE HIRSIZI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları