Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Döndürme Döndürmenin Anlamı ve Türleri Döndürme, önermelerin niteliğini bozmadan öznesini yüklem, yüklemini özne yaparak anlamca eş değer, aynı doğruluk.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Döndürme Döndürmenin Anlamı ve Türleri Döndürme, önermelerin niteliğini bozmadan öznesini yüklem, yüklemini özne yaparak anlamca eş değer, aynı doğruluk."— Sunum transkripti:

1 Döndürme Döndürmenin Anlamı ve Türleri Döndürme, önermelerin niteliğini bozmadan öznesini yüklem, yüklemini özne yaparak anlamca eş değer, aynı doğruluk değerine sahip yeni bir önerme yapmaktır. Düz döndürme ve ters döndürme olmak üzere ikiye ayrılır: - Düz döndürme: Bir önermenin niteliğini ve doğruluk değerini değiştirmeden öznesini yüklem, yüklemini özne yapmaktır. *Tümel olumlu bir önermenin düz döndürmesi tikel olumludur. (A- I ) *Tümel olumsuz bir önermenin düz döndürmesi yine tümel olumsuzdur. (E-E) *Tikel olumlu bir önermenin düz döndürmesi yine tikel olumludur. ( I- I ) * Tikel olumsuz bir önermenin düz döndürmesi yoktur.

2 - Ters döndürme: Bir önermenin nitelik ve doğruluk değerini değiştirmeden öznesinin karşıt hâlini yüklem, yükleminin karşıt hâlini özne yapmaktır. * Tümel olumlu bir önermenin ters döndürmesi tümel olumludur. *Tümel olumsuz bir önermenin ters döndürmesi tikel olumsuzdur. *Tikel olumsuz bir önermenin ters döndürmesi tikel olumsuz olur. * Tikel olumlu bir önermenin ters döndürmesi yoktur.

3 Önermeler Düz Döndürme Ters Döndürme 1 Bütün anneler fedakârdır
Önermeler Düz Döndürme Ters Döndürme 1 Bütün anneler fedakârdır ……………………… ……………………….. 2 Hiçbir insan ölümsüz değildir ……………………… ……………………… Bazı bitkiler çiçektir ……………………… ……………………… Bazı bitkiler çiçek değildir ……………………… ……………………… Bütün güzeller çirkindir ……………………… ……………………… Bazı çirkinler güzel değildir ……………………… ………………………..


"Döndürme Döndürmenin Anlamı ve Türleri Döndürme, önermelerin niteliğini bozmadan öznesini yüklem, yüklemini özne yaparak anlamca eş değer, aynı doğruluk." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları